נק' מוניטין:
231
- 1,425
- 188
נראה באמת שאתה מקבל החלטות כמו מישהו שעדיין ילד וחושב שאחרים ידעו מה להחליט בשבילך.
תן לי לתת לך טיפ, אף אחד לא יודע מה הרקע הלימודי שלך ומה היכולות שלך כדי לדעת לאן אתה צריך להתמקצע (הנדסת בניין בטכניון או לימודי גינון) וכיצד לתכנן את הלוח זמנים שלך לשנה הקרובה.
לא אני יודע, לא אחרים כאן בתגובות, לא היועצות של יואל גבע ותאמין או לא גם לא אתה. אם תסתכל בתנאי קבלה של כמעט כל תואר אקדמאי תראה שמה שמבדיל בין התארים זה הציון הפסיכומטרי.
ציון 700 בפסיכומטרי יאפשר לך להתקבל להנדסת תוכנה באוניבסיטת תל אביב, ציון 500 לא יאפשר זאת גם אם כבר עשית 5 יחידות מתמטיקה וקיבלתה ציון טוב.
הוצאת ציון פסיכומטרי גבוה מה המשמעות של זה?
1. אתה יכול להתקבל לכל מוסד לימודי מכובד שתרצה. במוסד כזה יהיו מרצים טובים יותר, אנשים איכותיים וחומרי לימוד שבתיאוריה אמורים להביא אותך להיות מהנדס מוצלח יותר.
2. אתה פותח לך אפשרויות להתקבל למשרות שאחרת לא הייתה עובר את הסינון הראשוני שלהם. חלק מהחברות למשל לא יזמנו מי שסיים תואר באוניבסיטת באר שבע או שבמקרים אחרים לסיים תואר בטכניון ייתן לך רזומה מרשים יותר שמאוד חשוב בהתחשב בזה שיש אנשים אחרים שיתחרו בך על המשרה.
בנוסף יש משרות כיום שמסננות לפי ציון פסיכומטרי.
3. ציון הפסיכומטרי מעיד במתאם גבוה יחסית על הפוטנציאל שלך והוא קשור לIQ שלך ( r = 0.82). ציון 700 פסיכומטרי מעיד על כך שאתה טוב יותר מ95% מהאנשים שנבחנו יחד איתך בבחינה.
זה לא שנוי כל כך במחלוקת כמו שאנשים חושבים כדי לראות שמישהו שקיבל 760 פסיכומטרי מבין דברים יותר טוב ממישהו שקיבל 630.
זה כלי טוב מאוד בשבילך כדי לדעת למה אתה מתאים יותר לפי היכולות שלך.
ומה אם אגיד לך שהאייקיו שלי הרבה מעל הממוצע (כשהייתי קטן היה לי הרבה בעיות וזה נבדק על הדרך) , יש לי 100 סופי במתמטיקה 5 יחידות ולא הייתי צריך להתאמץ בשביל זה , יש לי 96 סופי בפיזיקה וגם פה לא התאמצתי ואני גרוע-סביר בפסיכומטרי ?
ומספיק מחקרים הוכיחו שאין שום קשר בין הבחינה הזאת לרמת IQ או להצלחה שלך בתואר אז אל תבלבל תשכל
כמובן שבחלק של המתמטיקה אני דיי טוב אבל לא רק על זה אתה נבחן בפסיכומטרי
לא נדיר לראות אנשים עם IQ ממוצע ומטה מקבלים 700 ומעלה