הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

5 יחידות מתמטיקה.

נראה באמת שאתה מקבל החלטות כמו מישהו שעדיין ילד וחושב שאחרים ידעו מה להחליט בשבילך.
תן לי לתת לך טיפ, אף אחד לא יודע מה הרקע הלימודי שלך ומה היכולות שלך כדי לדעת לאן אתה צריך להתמקצע (הנדסת בניין בטכניון או לימודי גינון) וכיצד לתכנן את הלוח זמנים שלך לשנה הקרובה.
לא אני יודע, לא אחרים כאן בתגובות, לא היועצות של יואל גבע ותאמין או לא גם לא אתה. אם תסתכל בתנאי קבלה של כמעט כל תואר אקדמאי תראה שמה שמבדיל בין התארים זה הציון הפסיכומטרי.
ציון 700 בפסיכומטרי יאפשר לך להתקבל להנדסת תוכנה באוניבסיטת תל אביב, ציון 500 לא יאפשר זאת גם אם כבר עשית 5 יחידות מתמטיקה וקיבלתה ציון טוב.
הוצאת ציון פסיכומטרי גבוה מה המשמעות של זה?
1. אתה יכול להתקבל לכל מוסד לימודי מכובד שתרצה. במוסד כזה יהיו מרצים טובים יותר, אנשים איכותיים וחומרי לימוד שבתיאוריה אמורים להביא אותך להיות מהנדס מוצלח יותר.
2. אתה פותח לך אפשרויות להתקבל למשרות שאחרת לא הייתה עובר את הסינון הראשוני שלהם. חלק מהחברות למשל לא יזמנו מי שסיים תואר באוניבסיטת באר שבע או שבמקרים אחרים לסיים תואר בטכניון ייתן לך רזומה מרשים יותר שמאוד חשוב בהתחשב בזה שיש אנשים אחרים שיתחרו בך על המשרה.
בנוסף יש משרות כיום שמסננות לפי ציון פסיכומטרי.
3. ציון הפסיכומטרי מעיד במתאם גבוה יחסית על הפוטנציאל שלך והוא קשור לIQ שלך ( r = 0.82). ציון 700 פסיכומטרי מעיד על כך שאתה טוב יותר מ95% מהאנשים שנבחנו יחד איתך בבחינה.
זה לא שנוי כל כך במחלוקת כמו שאנשים חושבים כדי לראות שמישהו שקיבל 760 פסיכומטרי מבין דברים יותר טוב ממישהו שקיבל 630.
זה כלי טוב מאוד בשבילך כדי לדעת למה אתה מתאים יותר לפי היכולות שלך.

ומה אם אגיד לך שהאייקיו שלי הרבה מעל הממוצע (כשהייתי קטן היה לי הרבה בעיות וזה נבדק על הדרך) , יש לי 100 סופי במתמטיקה 5 יחידות ולא הייתי צריך להתאמץ בשביל זה , יש לי 96 סופי בפיזיקה וגם פה לא התאמצתי ואני גרוע-סביר בפסיכומטרי ?
ומספיק מחקרים הוכיחו שאין שום קשר בין הבחינה הזאת לרמת IQ או להצלחה שלך בתואר אז אל תבלבל תשכל
כמובן שבחלק של המתמטיקה אני דיי טוב אבל לא רק על זה אתה נבחן בפסיכומטרי

לא נדיר לראות אנשים עם IQ ממוצע ומטה מקבלים 700 ומעלה

ומה אם אגיד לך שהאייקיו שלי הרבה מעל הממוצע (כשהייתי קטן היה לי הרבה בעיות וזה נבדק על הדרך) , יש לי 100 סופי במתמטיקה 5 יחידות ולא הייתי צריך להתאמץ בשביל זה , יש לי 96 סופי בפיזיקה וגם פה לא התאמצתי ואני גרוע-סביר בפסיכומטרי ?
ומספיק מחקרים הוכיחו שאין שום קשר בין הבחינה הזאת לרמת IQ או להצלחה שלך בתואר אז אל תבלבל תשכל
כמובן שבחלק של המתמטיקה אני דיי טוב אבל לא רק על זה אתה נבחן בפסיכומטרי
גרוע/סביר זה איזה ציון? וכמה בערך אתה מסוגל להוציא בכמותי ואנגלית מתוך 150?

גרוע/סביר זה איזה ציון? וכמה בערך אתה מסוגל להוציא בכמותי ואנגלית מתוך 150?
עוד לא עשיתי סימולציה אבל ממש לא הולך לי בקלות
כמובן שמי שיחרוש את החיים שלו יקבל ציון טוב אבל ממש אין קשר לIQ

חוץ מזה שלא שמעתי על אנשים שמקבלים אנשים לעבודה על סמך ציון פסיכומטרי לא יודע מאיפה הוא הביא את השטות הזאת

עוד לא עשיתי סימולציה אבל ממש לא הולך לי בקלות
כמובן שמי שיחרוש את החיים שלו יקבל ציון טוב אבל ממש אין קשר לIQ

חוץ מזה שלא שמעתי על אנשים שמקבלים אנשים לעבודה על סמך ציון פסיכומטרי לא יודע מאיפה הוא הביא את השטות הזאת
זה לא נכון שמי שיחרוש לפסיכו יקבל ציון טוב. יש הרבה שחורשים ועדיין לא עוברים את ה600. אם אתה אומר שלא ניסית ולא עשית סימולציה אז תגיב אחרי שתעשה סימולציה ואחרי שתחרוש את החיים שלך. כי אם אחרי חרישה טובה אתה מצליח לעבור את ה680 בסימולציות זה אומר שכל מה שאמרת קודם לא נכון.

• פותח/ת השרשור
נראה באמת שאתה מקבל החלטות כמו מישהו שעדיין ילד וחושב שאחרים ידעו מה להחליט בשבילך.
תן לי לתת לך טיפ, אף אחד לא יודע מה הרקע הלימודי שלך ומה היכולות שלך כדי לדעת לאן אתה צריך להתמקצע (הנדסת בניין בטכניון או לימודי גינון) וכיצד לתכנן את הלוח זמנים שלך לשנה הקרובה.
לא אני יודע, לא אחרים כאן בתגובות, לא היועצות של יואל גבע ותאמין או לא גם לא אתה. אם תסתכל בתנאי קבלה של כמעט כל תואר אקדמאי תראה שמה שמבדיל בין התארים זה הציון הפסיכומטרי.
ציון 700 בפסיכומטרי יאפשר לך להתקבל להנדסת תוכנה באוניבסיטת תל אביב, ציון 500 לא יאפשר זאת גם אם כבר עשית 5 יחידות מתמטיקה וקיבלתה ציון טוב.
הוצאת ציון פסיכומטרי גבוה מה המשמעות של זה?
1. אתה יכול להתקבל לכל מוסד לימודי מכובד שתרצה. במוסד כזה יהיו מרצים טובים יותר, אנשים איכותיים וחומרי לימוד שבתיאוריה אמורים להביא אותך להיות מהנדס מוצלח יותר.
2. אתה פותח לך אפשרויות להתקבל למשרות שאחרת לא הייתה עובר את הסינון הראשוני שלהם. חלק מהחברות למשל לא יזמנו מי שסיים תואר באוניבסיטת באר שבע או שבמקרים אחרים לסיים תואר בטכניון ייתן לך רזומה מרשים יותר שמאוד חשוב בהתחשב בזה שיש אנשים אחרים שיתחרו בך על המשרה.
בנוסף יש משרות כיום שמסננות לפי ציון פסיכומטרי.
3. ציון הפסיכומטרי מעיד במתאם גבוה יחסית על הפוטנציאל שלך והוא קשור לIQ שלך ( r = 0.82). ציון 700 פסיכומטרי מעיד על כך שאתה טוב יותר מ95% מהאנשים שנבחנו יחד איתך בבחינה.
זה לא שנוי כל כך במחלוקת כמו שאנשים חושבים כדי לראות שמישהו שקיבל 760 פסיכומטרי מבין דברים יותר טוב ממישהו שקיבל 630.
זה כלי טוב מאוד בשבילך כדי לדעת למה אתה מתאים יותר לפי היכולות שלך.

עכשיו אחרי שחפרתי על הנושא הזה בפעם המי יודע כמה, לך תעשה קודם כל פסיכומטרי, זה הדבר שכמעט תמיד קובע לאן תוכל להתקבל. ובהנחה ולא תזלזל בו, לצערי גם לא תוכל גם לשנות אותו יותר מדי.
עם הציון הפסיכומטרי נוכל לדעת לאיזה מוסד לימודי אתה מתקבל ולפי המוסד הלימודי איזה ציוני בגרות אתה צריך ואיזה יח"ל לימוד חסרים לך כדי להתקבל אליו.
כך לדוגמא אם הוצאת 650 פסיכומטרי ואתה רוצה ללמוד למשל הנדסת בניין בבאר שבע אפשר לראות שמספיק רק 4 יח"ל מתמטיקה, מכאן שתוכל להתקשר אליהם ולשאול אם אתה יכול להתקבל על בסיס ציון עתידי במתמטיקה ובפיסיקה של בגרויות הקיץ ואז להשלים אותם ולהתחיל ללמוד כבר בשנת 2017.
אגב לרוב מקצועות ההנדסה הדרישה המינמלית היא 4 יח"ל ולא תמיד צריך לעשות 5. אם אתה כבר עושה 3 יח"ל ואתה מרגיש שזה קל לך אולי כדי לנסות לעבור לכיתה עם 4 יח"ל למרות שרוב הסיכויים שלא יאפשרו לך.

אל תבזבז את שנות ה20 שלך בלהיתקע במקום ואל תפרנס צוות של אנשים נחותים שמנסים לעשוק את הפיקדון הצבאי שלך ואת הכסף של ההורים שלך.
צר לי שרוב הסטודנטים שנה ראשונה הם בגילאים של 23-25 ומסיימים בגיל 30, לרוב זה בגלל הטעויות האלה שהם מבזבזים שנה שנתיים לחינם.

אמ;לק - לפני שחושבים על לשפר ציוני בגרות חייבים לעשות קודם פסיכומטרי

לפני שפתחתי את הנושא שלי, עברתי על עוד נושאים שנפתחו כאן בסגנון הזה, וראיתי את התגובה שלך.

א' אם היית שואל אותי, הייתי אומר לך שאני בהחלט מתכנן לעשות פסיכומטרי, אני במילא לא יכול לעשות שום דבר אם אין לי 7 יחידות בגרות אז זה הדבר הראשון שאני עושה, זה שאני ממקד אותם במתמטיקה ואנגלית 5 זה שיקול שלי, לאחר מכן אני בהחלט מתכוון לעשות פסיכומטרי,

וגם אם ארצה או לא ארצה אני חייב את הפסיכומטרי כתנאי קבלה למכינה בטכניון.

דבר שני - הייתי שמח שהנושא שלי לא יהפוך לוויכוח על האם תוצאת הפסיכומטרי מעידה על IQ או לא מעידה, זה לא מהות הנושא.

נערך לאחרונה:
זה לא נכון שמי שיחרוש לפסיכו יקבל ציון טוב.
ברוב המקרים זה כן.
זו כל הפואנטה.
אם אתה חורש הרבה ומוציא ציון טוב בפסיכומטרי אתה גם תעשה ככה בלימודים האקדמאים ותצליח בהם וככה הציון משקף את מידת היכולת שלך למוסד האקדמי שמקבל אותך.
בגלל זה לא עושים מבחני אייקיו לקבלה לאוניברסיטה- כי זה לא כל מה שנדרש.
אם יש לך אייקיו גבוה ככל הנראה שאתה תוציא ציון גבוה בבחינה בלי הרבה למידה אבל אתה גם תצליח בלימודים האקדמאים בלי קשר כי אתה חכם.
אבל גם אם אתה לא העיפרון הכי מחודד בקלמר ואתה לומד הרבה וטוב אתה גם יכול להצליח בלימודים האקדמאים.

ברוב המקרים זה כן.
זו כל הפואנטה.
אם אתה חורש הרבה ומוציא ציון טוב בפסיכומטרי אתה גם תעשה ככה בלימודים האקדמאים ותצליח בהם וככה הציון משקף את מידת היכולת שלך למוסד האקדמי שמקבל אותך.
אם ברוב המקרים זה נכון למה הממוצע עומד על 500-550? או שאתה טוען שחלק מאוד גדול מהאנשים לא לומדים לפסיכו?
בכל מקרה, הנקודה הייתה שבן אדם חכם עם יכולות לימודיות גבוהות ככל הנראה יוכל להוציא ציון גבוה בפסיכו. אני בחיים לא שמעתי על מקרים כאלה. כל החברים שלי שהצליחו בלימודי הבגרות ובכללי כל האנשים שהכרתי שהלך להם טוב בבגרות הצליחו גם לעבור בלי בעיה את ה650 בפסיכו (לא תמיד בפעם הראשונה).
אבל גם אם אתה לא העיפרון הכי מחודד בקלמר ואתה לומד הרבה וטוב אתה גם יכול להצליח בלימודים האקדמאים.
או אם אתה לומד הנדסה בטכניון, לא 😃

אתה כולכך בטוח בזה כי?
הספיק לי סמסטר אחד בטכניון כדי לראות סטודנטים עם 100 בבגרות ו720 בפסיכומטרי נופלים ומתחננים לציונים עוברים. יצא לי לראות תלמידים שלמדו איתי במכינה, היו שפיצים ועברו את ה93 ממוצע במכינה עושים שלושה מועדי ב' כשאני לא הייתי צריך אפילו אחד. יצא לי לראות סטודנטים עם בגרויות יותר טובות משלי שקיבלו כזה שוק שהחליטו לקחת סמסטר הפסקה כדי להתאפס על עצמם. ויש לי עוד דוגמאות לתת.

הספיק לי סמסטר אחד בטכניון כדי לראות סטודנטים עם 100 בבגרות ו720 בפסיכומטרי נופלים ומתחננים לציונים עוברים. יצא לי לראות תלמידים שלמדו איתי במכינה, היו שפיצים ועברו את ה93 ממוצע במכינה עושים שלושה מועדי ב' כשאני לא הייתי צריך אפילו אחד. יצא לי לראות סטודנטים עם בגרויות יותר טובות משלי שקיבלו כזה שוק שהחליטו לקחת סמסטר הפסקה כדי להתאפס על עצמם. ויש לי עוד דוגמאות לתת.

מה עשית שונה מהם? אשמח לטיפים.
גם אם זה בפרטי כדי לא להרוס את האשכול.

מה עשית שונה מהם? אשמח לטיפים.
גם אם זה בפרטי כדי לא להרוס את האשכול.
למה להרוס? אני בטוח שהטיפים שלי יועילו לעוד אנשים שקוראים את האשכול הזה.
הנה מה שאני עשיתי:
1. ייעול זמן עבודה - המטרה שלי הייתה לא ללמוד כמה שיותר שעות אלה להפיק כמה שיותר מכל שעת למידה. זה אומר שאם אני לא מרגיש מעולה ולא מרוכז אני מעדיף לנוח שעה על מנת להצליח יותר בשעה הבאה, מאשר להכריח את עצמי בכוח ללמוד בשעה הזאת שההספק שלי בה יהיה חצי ממה שאני מספיק בשעה אידיאלית
2. טריקים - מה שקובע בסופו של דבר במבחן זה לא עד כמה טוב אתה יודע את החומר התיאורטי אלה עד כמה טוב אתה בלפתור תרגילים. זה אומר שצריך לדעת כמה שיותר טריקים לפתרון תרגילים ובשביל זה צריך לפתור כמה שיותר תרגילים, בין אם זה אומר שאתה פותר אותם בעצמך או קורא שאלה ואז משנן בעל פה את התשובה כדי ללמוד באיזה טריק השתמשו בה. להרבה סטודנטים יש חרדה מזה שאם הם יתחילו לפתור מבחנים וסימולציות לקראת המבחנים אז לא יצליח להם אז הם מתחבאים מאחורי המחברות שלהם בטענה שהם "לומדים שוב את המשפטים והתיאוריה". צריך לא לפחד, לגשת למבחנים וגם אם לא מצליח צריך ללמוד מהפתרונות ולנסות לשנן אותם.
3. לחץ - צריך ללמוד לא להכנס ללחץ ולהתמודד איתו כראוי. זה קשה לחלק מהאנשים. השיטה שלי היא פשוט להסתכל על מבחן בתור האמצעי של האוניברסיטה לסנן סטודנטים ולהראות להם את הרמה שלהם במקצוע. אם אני אקבל ציון נמוך זה לא נורא. זה פשוט אומר שאני לא מספיק טוב. ולכן אני לא צריך להכנס ללחץ, אלה פשוט לעשות את מה שאני יכול ולקוות שאני מספיק טוב. בסופו של דבר גם אם קיבלתי 50 כשהממוצע הוא 30 זה מעיד על כך שהצלחתי בבחינה, כי אני נמצא הרבה מעל הממוצע.
4. צריך לנוח טוב לקראת בחינות. הרבה מהסטודנטים שאני מכיר שלא הלך להם במועדי א' למדו קשה ובין השאר למדו עד 11-12 בלילה ביום לפני הבחינה כשהבחינה ב-8 וחצי בבוקר ביום למחרת, באו למבחן עייפים ונכשלו בו, כשאני למדתי רק עד 3 בצהוריים ואז פשוט חזרתי לחדר, נחתי עד היום שלמחרת ובאתי רענן לבחינה.
5. בחירת שעות למידה שרירותית - המשך לסעיף 1. יש כאלה שמחליטים "שישי שבת אני לא לומד" או "כל יום בין השעה 2 ל5 יש לי שנ"ץ". אני לעומת זאת דינאמי עם השעות שלי ואני לומד בכל שעה שבה המוח שלי מרגיש שיכול לתפקד. התעוררתי באמצע הלילה בשעה 3 ואני מרגיש שהראש שלי יכול לתפקד? אני הולך ללמוד. יום שבת והשעה 12 בצהוריים ואני מרגיש שהראש מתפקד? הולך ללמוד. לעומת זאת בשעות שבהן אני מרגיש שאין לי כוח ללמוד אני פשוט לא לומד, ובמקום זה הולך להתאמן, לאכול או להתעסק בתחביבים אחרים שלי.

אלה הנקודות שבהן ראיתי את ההבדל ביני לבין סטודנטים אחרים. הם למדו בשעות קבועות שהם קבעו לעצמם, קמו בבוקר על שעון מעורר גם כשאין להם שיעורים בבוקר, נחו בסופ"שים למרות שיכלו ללמוד, נלחצו לקראת המבחנים ולמדו חומר תיאורטי במקום לפתור מבחנים 30 שנה אחורה וללמוד את כל הטריקים מכל סוגי השאלות, וגם הגיעו למבחן עצמו עייפים בלי שנחו טוב לפני.
מקווה שתצליח להפיק משהו מכל הטיפים שנתתי. חלקם לא רלוונטיים ואולי אפילו לא מתאימים לחלק מהאנשים, אבל אני חושב שגם אם לא מכולם, מחלק אתה תצליח ללמוד משהו.

למה להרוס? אני בטוח שהטיפים שלי יועילו לעוד אנשים שקוראים את האשכול הזה.
הנה מה שאני עשיתי:
1. ייעול זמן עבודה - המטרה שלי הייתה לא ללמוד כמה שיותר שעות אלה להפיק כמה שיותר מכל שעת למידה. זה אומר שאם אני לא מרגיש מעולה ולא מרוכז אני מעדיף לנוח שעה על מנת להצליח יותר בשעה הבאה, מאשר להכריח את עצמי בכוח ללמוד בשעה הזאת שההספק שלי בה יהיה חצי ממה שאני מספיק בשעה אידיאלית
2. טריקים - מה שקובע בסופו של דבר במבחן זה לא עד כמה טוב אתה יודע את החומר התיאורטי אלה עד כמה טוב אתה בלפתור תרגילים. זה אומר שצריך לדעת כמה שיותר טריקים לפתרון תרגילים ובשביל זה צריך לפתור כמה שיותר תרגילים, בין אם זה אומר שאתה פותר אותם בעצמך או קורא שאלה ואז משנן בעל פה את התשובה כדי ללמוד באיזה טריק השתמשו בה. להרבה סטודנטים יש חרדה מזה שאם הם יתחילו לפתור מבחנים וסימולציות לקראת המבחנים אז לא יצליח להם אז הם מתחבאים מאחורי המחברות שלהם בטענה שהם "לומדים שוב את המשפטים והתיאוריה". צריך לא לפחד, לגשת למבחנים וגם אם לא מצליח צריך ללמוד מהפתרונות ולנסות לשנן אותם.
3. לחץ - צריך ללמוד לא להכנס ללחץ ולהתמודד איתו כראוי. זה קשה לחלק מהאנשים. השיטה שלי היא פשוט להסתכל על מבחן בתור האמצעי של האוניברסיטה לסנן סטודנטים ולהראות להם את הרמה שלהם במקצוע. אם אני אקבל ציון נמוך זה לא נורא. זה פשוט אומר שאני לא מספיק טוב. ולכן אני לא צריך להכנס ללחץ, אלה פשוט לעשות את מה שאני יכול ולקוות שאני מספיק טוב. בסופו של דבר גם אם קיבלתי 50 כשהממוצע הוא 30 זה מעיד על כך שהצלחתי בבחינה, כי אני נמצא הרבה מעל הממוצע.
4. צריך לנוח טוב לקראת בחינות. הרבה מהסטודנטים שאני מכיר שלא הלך להם במועדי א' למדו קשה ובין השאר למדו עד 11-12 בלילה ביום לפני הבחינה כשהבחינה ב-8 וחצי בבוקר ביום למחרת, באו למבחן עייפים ונכשלו בו, כשאני למדתי רק עד 3 בצהוריים ואז פשוט חזרתי לחדר, נחתי עד היום שלמחרת ובאתי רענן לבחינה.
5. בחירת שעות למידה שרירותית - המשך לסעיף 1. יש כאלה שמחליטים "שישי שבת אני לא לומד" או "כל יום בין השעה 2 ל5 יש לי שנ"ץ". אני לעומת זאת דינאמי עם השעות שלי ואני לומד בכל שעה שבה המוח שלי מרגיש שיכול לתפקד. התעוררתי באמצע הלילה בשעה 3 ואני מרגיש שהראש שלי יכול לתפקד? אני הולך ללמוד. יום שבת והשעה 12 בצהוריים ואני מרגיש שהראש מתפקד? הולך ללמוד. לעומת זאת בשעות שבהן אני מרגיש שאין לי כוח ללמוד אני פשוט לא לומד, ובמקום זה הולך להתאמן, לאכול או להתעסק בתחביבים אחרים שלי.

אלה הנקודות שבהן ראיתי את ההבדל ביני לבין סטודנטים אחרים. הם למדו בשעות קבועות שהם קבעו לעצמם, קמו בבוקר על שעון מעורר גם כשאין להם שיעורים בבוקר, נחו בסופ"שים למרות שיכלו ללמוד, נלחצו לקראת המבחנים ולמדו חומר תיאורטי במקום לפתור מבחנים 30 שנה אחורה וללמוד את כל הטריקים מכל סוגי השאלות, וגם הגיעו למבחן עצמו עייפים בלי שנחו טוב לפני.
מקווה שתצליח להפיק משהו מכל הטיפים שנתתי. חלקם לא רלוונטיים ואולי אפילו לא מתאימים לחלק מהאנשים, אבל אני חושב שגם אם לא מכולם, מחלק אתה תצליח ללמוד משהו.

תודה רבה רבה אחי 😃 אקח לתשומת לבי הכל.

מסכים ולא מסכים.
אני בעל ציון פסיכומטרי גבוה כלשונך ("מעל 700") הידע המתמטי הוא נחוץ לכל מקום שירצה ללמוד בו, ויותר מכך היום בכדי להתקבל לאונ' ציון פסיכו' מעל 700 לא מספיק צריך גם בגרות גבוהה.
אם לעשות קודם פסיכו' או בגרויות תלוי אם הוא מחליט שלא ללכת ללמוד אם הוא לא מתקבל למקום מסויים.

והפתעת אותי האמת עם הצעות עבודה האלה. לא נתקלתי בזה בחיים שלי.
לא יודע, אני מרגיש שהbias הזה ל5 יח"ל מתמטיקה היא פשוט שטיפת מוח שמערכת החינוך מעבירה כדי לדחוף את התלמידים לתארים יותר "ריאליים" (אם יש בכלל דבר כזה) בדיוק כמו שכשאני הייתי בכיתה י' סיפרו לי ש 5 יח"ל כימיה יעזרו לי יותר מלעשות 5 יח"ל בגאוגרפיה או בהיסטוריה.
קשה לי להאמין שתלמידים שעשו 4 יח"ל יהיו פחות טובים מחבריהם לספסל הלימודים, הם אולי לא יהיו כרישים בחודש הראשון אבל בהחלט לאורך זמן זה לא ישנה יותר מדי כי הרמה שהם ילמדו בה לא תתקרב לרמת הבגרות. זה התפקיד של האוניבסיטה ליישר קו עם תלמידים ברמת 4 יח"ל או תלמידים שעשו 5 יח"ל לפני הצבא ולא זוכרים כלום, אם היא לא עושה זאת זה באמת בעיה אבל לא כל כך גדולה כי אפשר לפתוח אינטרנט ולהתחיל ללמוד.

גם הטענה שפסיכומטרי לא מספיק כדי להתקבל היא לרוב תוצאה של שטיפת מוח. ברור שבגרות טובה חשובה, אבל אתה לא יכול לשנות את החשיבות שיש לבחינת הפסיכומטרי על הקבלה שלך.
במוסדות כמו אוניבסיטת חיפה ואני חושב שגם הטכניון נותנים יחסים מגוחכים של 1:3 לפסיכומטרי, אני לא יודע את היחס המדויק כי אף אוניבסיטה לא מפרסמת את זה (חוץ מחיפה) אבל אפשר לבדוק במחשבונים כדי לראות איך שיפור הפסיכומטרי מטה את הסכם יותר מכל שיפור בתוצאות הבגרות שתכניס אליו.
כאן בא לידי ביטוי ההבדל בין מישהו שהוציא 680 בפסיכומטרי ויש לו בגרות גרועה מול מישהו שיש לו פסיכומטרי 650 ומתקבל.
גם אם אתה שייך לאליטה של ה5% הטובים באוכלוסיה, יש הבדל בין מישהו שקיבל 700 והוא באחוזון ה95% לעומת 725 והוא באחוזון 98%, אם שניהם מנסים ללמוד מקצוע מבוקש אז ה4 יח"ל במתמטיקה לא ישנו יותר מדי.
איך אתה יכול לדעת אם הציון שלך בפסיכומטרי מספיק לך להתקבל אם לא עשיתה אותו לפני?

לפני שפתחתי את הנושא שלי, עברתי על עוד נושאים שנפתחו כאן בסגנון הזה, וראיתי את התגובה שלך.

א' אם היית שואל אותי, הייתי אומר לך שאני בהחלט מתכנן לעשות פסיכומטרי, אני במילא לא יכול לעשות שום דבר אם אין לי 7 יחידות בגרות אז זה הדבר הראשון שאני עושה, זה שאני ממקד אותם במתמטיקה ואנגלית 5 זה שיקול שלי, לאחר מכן אני בהחלט מתכוון לעשות פסיכומטרי,

וגם אם ארצה או לא ארצה אני חייב את הפסיכומטרי כתנאי קבלה למכינה בטכניון.

דבר שני - הייתי שמח שהנושא שלי לא יהפוך לוויכוח על האם תוצאת הפסיכומטרי מעידה על IQ או לא מעידה, זה לא מהות הנושא.
אני מבין את הצער שגרמתי לך בלהפוך את הנושא לעוד אשכול מחורבן. לצערי זה המחיר שצריך לשלם למען הדורות הבאים ולכן היה חשוב לי להשמיע את הדעה שלי.
208cfog.jpg

זה קרץ לי מאוד ששאלתה אם 5 יח"ל אפשרי לעשות ואף אחד לא אמר לך "אי אפשר לדעת". כי זה התשובה האמיתית לשאלה ששאלתה בהנחה ואתה לא מחפש חיזוקים פסיכולוגיים.

זה תלוי ב3 גורמים:
1.היכולות המולדות שלך
2.המזל שיהיה לך לקבל בגרות שהיא נחשבת "קלה" או "קשה" לתלמידים
3.התרגול שתעבור בכיתה ובשיעורי הבית ואם פתרת כבר שאלות דומות לאלה שיהיו בבחינה

כמו שאתה רואה סעיפים 1 ו2 לא באמת ידועים לנו בשביל לעזור למישהו רנדומלי.

זה לא נכון שמי שיחרוש לפסיכו יקבל ציון טוב. יש הרבה שחורשים ועדיין לא עוברים את ה600. אם אתה אומר שלא ניסית ולא עשית סימולציה אז תגיב אחרי שתעשה סימולציה ואחרי שתחרוש את החיים שלך. כי אם אחרי חרישה טובה אתה מצליח לעבור את ה680 בסימולציות זה אומר שכל מה שאמרת קודם לא נכון.
אני לא אומר שאם אני לא ממש יחרוש אני לא אקבל ציון טוב , אני אומר שזה ממש לא קשור ל IQ והקשר מאוד מטושטש
נכון שמישהו ממש לא חד גם אם הוא ילמד ממש הרבה הוא לא יקבל ציון טוב אבל מישהו עם רמת IQ ממוצעת שילמד הרבה יכול בכיף לעבור את ה 700

דרך אגב על מבחן שצריך ללמוד כל כך הרבה בשביל להצליח בו - זה רק מראה כמה הוא לא משקף חוכמה
הדבר היחיד שהוא מראה זה אולי קצת איך תתמודד עם התואר למרות שבדקו ואין קשר בין ציון בפסיכומטרי להצלחה בשנה הראשונה של לימודי רפואה (זה המקצוע שבדקו עליו)

אני לא אומר שאם אני לא ממש יחרוש אני לא אקבל ציון טוב , אני אומר שזה ממש לא קשור ל IQ והקשר מאוד מטושטש
נכון שמישהו ממש לא חד גם אם הוא ילמד ממש הרבה הוא לא יקבל ציון טוב אבל מישהו עם רמת IQ ממוצעת שילמד הרבה יכול בכיף לעבור את ה 700

דרך אגב על מבחן שצריך ללמוד כל כך הרבה בשביל להצליח בו - זה רק מראה כמה הוא לא משקף חוכמה
הדבר היחיד שהוא מראה זה אולי קצת איך תתמודד עם התואר למרות שבדקו ואין קשר בין ציון בפסיכומטרי להצלחה בשנה הראשונה של לימודי רפואה (זה המקצוע שבדקו עליו)
אולי לא הבנתי אותך נכון אבל נשמע לי קודם שטענת שאפשר להיות חכם ולא להצליח בפסיכומטרי. המטרה של הפסיכומטרי היא לשקף את יכולת הסטודנט להצליח בלימודים אקדמיים. האם הוא עושה את העבודה? לדעתי הקשר בין ציון גבוה בפסיכו לציון גבוה בלימודי תואר מקרי בהחלט. אז פה אנחנו דווקא מסכימים. אני פשוט טוען שאם הצלחת להוציא 100 ב5 יחידות במתמטיקה ככל הנראה עם חרישה טובה תצליח להוציא ציון גבוה בפסיכומטרי.

אולי לא הבנתי אותך נכון אבל נשמע לי קודם שטענת שאפשר להיות חכם ולא להצליח בפסיכומטרי. המטרה של הפסיכומטרי היא לשקף את יכולת הסטודנט להצליח בלימודים אקדמיים. האם הוא עושה את העבודה? לדעתי הקשר בין ציון גבוה בפסיכו לציון גבוה בלימודי תואר מקרי בהחלט. אז פה אנחנו דווקא מסכימים. אני פשוט טוען שאם הצלחת להוציא 100 ב5 יחידות במתמטיקה ככל הנראה עם חרישה טובה תצליח להוציא ציון גבוה בפסיכומטרי.
אפשר להיות חכם ולא להצליח בפסיכומטרי אם אתה לא לומד מספיק ... בגלל זה אין קשר בין פסיכומטרי לחוכמה - זאת הטענה שלי
מי שלומד ממש הרבה יצליח אם הוא לא ממש "לא חד"
אני ספציפית צריך בערך 680-700 בשביל הנדסת חשמל ומדעי המחשב , ומה שעלול להפיל אותי זה המילולי והאנגלית כי אני גרוע בשפות

אפשר להיות חכם ולא להצליח בפסיכומטרי אם אתה לא לומד מספיק ... בגלל זה אין קשר בין פסיכומטרי לחוכמה - זאת הטענה שלי
אתה עושה פסיכומטרי ואתה לא מבין איך לנסח טענה לוגית?
"אפשר לאכול ועדיין למות אם לא שותים מספיק, בגלל זה אין קשר בין חיים לאכילה."
אם הייתה טוען משהו כזה מול המרצה שלך לפיזיקה לא הייתה מדבר יותר למשך כל השנה.

כנ"ל @m0stMuscular -"אני מחונן, אבל לא רואים את זה בפסיכומטרי ובכל דבר.." אז איך אתה מחונן? אימא אמרה לך?
בפסיכומטרי יש תקרת זכוכית מסויימת לכל אחד- גם אם תחרוש את החיים שלך לא תגיע לציון שאתה לא אמור כי הכל מוגבל בזמן מאוד קצר. יש לפעמים יוצאי דופן שהוציאו מעל ה700 שניחשו וכו' והיה להם מזל אבל הפוך זה לא קורה. אין מישהו גאון שלא יוציא ציון גבוה בפסיכומטרי ואם כן אז הוא לא גאון (באסה, אבל אימא אמרה).

@Tank סמסטר 1 בטכניון לא אומר כלום, מצטער. תכין וזלין.

ופסיכומטרי מעל 700 לא מבטיח קבלה לטכניון/ת"א, אתה מוזמן לבדוק במחשבונים חייבים גם בגרות גבוהה.

אם יש לך זמן כמו שאתה מתאר והרבה בגרויות להשלים, למה שלא תתחיל את התואר בפתוחה ותנסה לעשות אפיק מעבר? (או שתמשיך שם)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית