הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

5 יחידות מתמטיקה.

@BreakingBadSuck
יש ערוץ קבלה לאוני' העברית על בסיס בגרות בלבד (כנ"ל על בסיס פסיכו' בלבד). על כל משרה שבוררת מועמדים לפי ציון פסיכו' יהיו עוד 10 משרות שלא. מיותר לעשות 4 יח' במת' כי אפילו אם תתקבל, רוב הסיכויים שתיאלץ לגשת לבחינה פנימית של המוסד ברמת 5 יח' ואפילו יותר (בטכניון למשל יש בחינת סיווג לבעלי 4 יח' או ציונים נמוכים מ-70 ב-5).
באופן כללי אני בעד הבחינה הפסיכומטרית, אבל היא רק אמצעי, אם אפשר להשיג את המטרה בלעדיה אז חבל על הזמן והכסף.

אפשר להגיד הרבה דברים על הבחינה הזו, אבל להגיד שמי שחורש אליה יקבל ציון גבוה זו שטות גמורה.

• פותח/ת השרשור
אני מבין את הצער שגרמתי לך בלהפוך את הנושא לעוד אשכול מחורבן. לצערי זה המחיר שצריך לשלם למען הדורות הבאים ולכן היה חשוב לי להשמיע את הדעה שלי.
208cfog.jpg

זה קרץ לי מאוד ששאלתה אם 5 יח"ל אפשרי לעשות ואף אחד לא אמר לך "אי אפשר לדעת". כי זה התשובה האמיתית לשאלה ששאלתה בהנחה ואתה לא מחפש חיזוקים פסיכולוגיים.

זה תלוי ב3 גורמים:
1.היכולות המולדות שלך
2.המזל שיהיה לך לקבל בגרות שהיא נחשבת "קלה" או "קשה" לתלמידים
3.התרגול שתעבור בכיתה ובשיעורי הבית ואם פתרת כבר שאלות דומות לאלה שיהיו בבחינה

כמו שאתה רואה סעיפים 1 ו2 לא באמת ידועים לנו בשביל לעזור למישהו רנדומלי.

בסדר גמור, קיבלתי את כל התשובות שהייתי צריך. פסיכומטרי הוא בהחלט השלב הבא אחרי השלמת 7 יחידות הבגרות שאותן אני חייב.

שוב תודה לכל מי שהגיב ועזר, שיהיה שבוע נהדר לכולם.

כנ"ל @m0stMuscular -"אני מחונן, אבל לא רואים את זה בפסיכומטרי ובכל דבר.." אז איך אתה מחונן? אימא אמרה לך?
בפסיכומטרי יש תקרת זכוכית מסויימת לכל אחד- גם אם תחרוש את החיים שלך לא תגיע לציון שאתה לא אמור כי הכל מוגבל בזמן מאוד קצר. יש לפעמים יוצאי דופן שהוציאו מעל ה700 שניחשו וכו' והיה להם מזל אבל הפוך זה לא קורה. אין מישהו גאון שלא יוציא ציון גבוה בפסיכומטרי ואם כן אז הוא לא גאון (באסה, אבל אימא אמרה).

@Tank סמסטר 1 בטכניון לא אומר כלום, מצטער. תכין וזלין.

ופסיכומטרי מעל 700 לא מבטיח קבלה לטכניון/ת"א, אתה מוזמן לבדוק במחשבונים חייבים גם בגרות גבוהה.
אמרתי לך שהיו לי הרבה בעיות שהייתי קטן אז עשו לי מבחן IQ ולא כי אמא אמרה לי אה ובאסה שאני גרוע בשפות וקורא לאט זה ממש הופך אותי למפגר
אתה עושה פסיכומטרי ואתה לא מבין איך לנסח טענה לוגית?
"אפשר לאכול ועדיין למות אם לא שותים מספיק, בגלל זה אין קשר בין חיים לאכילה."
אם הייתה טוען משהו כזה מול המרצה שלך לפיזיקה לא הייתה מדבר יותר למשך כל השנה.
לא , אתה צריך לאכול+לשתות בשביל לחיות אז אם אתה לא שותה אתה מת ואם אתה לא אוכל אתה מת
מבחן שבודק חוכמה לא אמור להסתמך על למידה
זה כמו שתגיד שמידת ההצלחה שלך במבחן בספרות קשורה לחוכמה שלך
או שמי שעושה 3 יחידות מתמטיקה הוא טיפש ושמי שעושה 5 יחידות מתמטיקה הוא חכם
שזה טענות מפגרות בגלל שהרוב זה כמה אתה משקיע ורק אחרי זה כמה אתה חכם

אמרתי לך שהיו לי הרבה בעיות שהייתי קטן אז עשו לי מבחן IQ ולא כי אמא אמרה לי אה ובאסה שאני גרוע בשפות וקורא לאט זה ממש הופך אותי למפגר

לא , אתה צריך לאכול+לשתות בשביל לחיות אז אם אתה לא שותה אתה מת ואם אתה לא אוכל אתה מת
מבחן שבודק חוכמה לא אמור להסתמך על למידה
זה כמו שתגיד שמידת ההצלחה שלך במבחן בספרות קשורה לחוכמה שלך
או שמי שעושה 3 יחידות מתמטיקה הוא טיפש ושמי שעושה 5 יחידות מתמטיקה הוא חכם
שזה טענות מפגרות בגלל שהרוב זה כמה אתה משקיע ורק אחרי זה כמה אתה חכם

לעניות דעתי, בנאדם בעל IQ של מעל סטיית תקן אחת לא אמור להסתבך בפסיכומטרי מבחינת חשיבה, כלומר יראה שליטה יפה בכמותי ובמילולי(בחלקים שלא מצריכים ידע מיוחד).

סתם שתדע באמריקה אחד האנשים עם איקיי 190-200 הוציא במבחן SAT (מקביל לפסיכומטרי) 1600 שזה שקול ל800 אצלנו(רק לדעתי קשה יותר).

לעניות דעתי, בנאדם בעל IQ של מעל סטיית תקן אחת לא אמור להסתבך בפסיכומטרי מבחינת חשיבה, כלומר יראה שליטה יפה בכמותי ובמילולי(בחלקים שלא מצריכים ידע מיוחד).

סתם שתדע באמריקה אחד האנשים עם איקיי 190-200 הוציא במבחן SAT (מקביל לפסיכומטרי) 1600 שזה שקול ל800 אצלנו(רק לדעתי קשה יותר).
לא אמרתי שבכמותי יהיה בעיה , יהיה בעיה בחלק של האנגלית אולי והעברית והחיבור
סבבה אני דיי בטוח שמי שמוציא בפסיכומטרי 800 הוא חכם אבל זה לא אומר שהמבחן הזה בודק חוכמה
חוץ מזה שהכל מוגבל בזמן ויש הרבה לחץ מהסביבה ואז גם נכנסים אלמנטיים נפשיים

לא אמרתי שבכמותי יהיה בעיה , יהיה בעיה בחלק של האנגלית אולי והעברית והחיבור
סבבה אני דיי בטוח שמי שמוציא בפסיכומטרי 800 הוא חכם אבל זה לא אומר שהמבחן הזה בודק חוכמה
חוץ מזה שהכל מוגבל בזמן ויש הרבה לחץ מהסביבה ואז גם נכנסים אלמנטיים נפשיים

מסכים בהחלט...
אני גם חושב שהחיבור והאנגלית לא צריכים להכלל בציון עצמו(לי זה הוריד את הציון)...
לגבי לחץ וחרדה כן, גם לצערי בי זה פגע לא מעט... לצערנו דברים כאלו כן משפיעים :/

מסכים בהחלט...
אני גם חושב שהחיבור והאנגלית לא צריכים להכלל בציון עצמו(לי זה הוריד את הציון)...
לגבי לחץ וחרדה כן, גם לצערי בי זה פגע לא מעט... לצערנו דברים כאלו כן משפיעים :/
עוד לא עשיתי - אני בקורס
באנגלית ובעברית אני דיי גרוע וזה הולך לדפוק אותי גם בחיבור אני גרוע כי תמיד הייתי גרוע בבצפר
ואני צריך 680 בערך אבל מקווה לטוב

עוד לא עשיתי - אני בקורס
באנגלית ובעברית אני דיי גרוע וזה הולך לדפוק אותי גם בחיבור אני גרוע כי תמיד הייתי גרוע בבצפר
ואני צריך 680 בערך אבל מקווה לטוב

בתור אחד שבמתכונת הישנה לא עבר את ה100, במתכונת החדשה הוצאתי 133 במילולי(ציון לא מדהים אך יפה בהחלט, במיוחד לאור זה שבחיבור אני חלש משמעותית...)
המלצה שלי היא לא לבוא בגישה שלך... אפשר להשתפר במילולי, ולהשתפר בהרבה...
בפעמים הראשונות שנגעתי בפרק מילולי הייתי ממוצע מאוד סביב 115-120(ללא חיבור) ולאחר השקעה הצלחתי להגיע ל130 ובסוף גם לסביב ה135-140...(לדעתי גם בבחינה הייתי שם, והחיבור משך אותי למטה)...
אל תתייאש... פשוט תשב ותלמד. 680 הוא ציון יפה ולא פשוט להגיע אליו אך אפשרי.

נראה באמת שאתה מקבל החלטות כמו מישהו שעדיין ילד וחושב שאחרים ידעו מה להחליט בשבילך.
תן לי לתת לך טיפ, אף אחד לא יודע מה הרקע הלימודי שלך ומה היכולות שלך כדי לדעת לאן אתה צריך להתמקצע (הנדסת בניין בטכניון או לימודי גינון) וכיצד לתכנן את הלוח זמנים שלך לשנה הקרובה.
לא אני יודע, לא אחרים כאן בתגובות, לא היועצות של יואל גבע ותאמין או לא גם לא אתה. אם תסתכל בתנאי קבלה של כמעט כל תואר אקדמאי תראה שמה שמבדיל בין התארים זה הציון הפסיכומטרי.

מה שמבדיל בין תנאי הקבלה לתארים זה ציון סכם.

ציון 700 בפסיכומטרי יאפשר לך להתקבל להנדסת תוכנה באוניבסיטת תל אביב, ציון 500 לא יאפשר זאת גם אם כבר עשית 5 יחידות מתמטיקה וקיבלתה ציון טוב.

ואם הוצאת ממוצע 90 בבגרות, 700 פסיכומטרי גם לא יעזור.

3. ציון הפסיכומטרי מעיד במתאם גבוה יחסית על הפוטנציאל שלך והוא קשור לIQ שלך ( r = 0.82). ציון 700 פסיכומטרי מעיד על כך שאתה טוב יותר מ95% מהאנשים שנבחנו יחד איתך בבחינה.

מקדם מתאם של 0.82 אפשר לזרוק לפח. אם שיפרתי את הציון מ 600 ל-700 ה-IQ שלי עלה?

זה לא שנוי כל כך במחלוקת כמו שאנשים חושבים כדי לראות שמישהו שקיבל 760 פסיכומטרי מבין דברים יותר טוב ממישהו שקיבל 630.
זה כלי טוב מאוד בשבילך כדי לדעת למה אתה מתאים יותר לפי היכולות שלך.

מה לגבי אנשים ששיפרו מ-630 ל-760? הם מבינים דברים יותר טוב מהגרסה הקודמת שלהם?
אם אתה חורש הרבה ומוציא ציון טוב בפסיכומטרי אתה גם תעשה ככה בלימודים האקדמאים ותצליח בהם וככה הציון משקף את מידת היכולת שלך למוסד האקדמי שמקבל אותך.

מי אמר? איך היכולת שלך ללמוד למבחן ידוע מראש משקפת את היכולת שלך ללמוד באמת? יש הוכחה כלשהי ששיטת הסינון הנוכחית מהווה תחזית טובה להצלחה בלימודים?

מי אמר? איך היכולת שלך ללמוד למבחן ידוע מראש משקפת את היכולת שלך ללמוד באמת? יש הוכחה כלשהי ששיטת הסינון הנוכחית מהווה תחזית טובה להצלחה בלימודים?
"מאחר שמספר המקומות בכל חוג מוגבל, משתמש ועד ראשי האוניברסיטאות בבחינה הפסיכומטרית על מנת להבטיח שהמקומות שיאוישו אינם "מבוזבזים" על סטודנטים שלא יסיימו את הלימודים בהצלחה. מחקרים אמפיריים מצאו קשר סטטיסטי מובהק בין הציון הפסיכומטרי למידת ההצלחה בלימודים אקדמיים. בנוסף, כאשר משקללים את ציון הפסיכומטרי עם ציוני בחינות הבגרות, מתקבל ציון סכם בסולם אחיד עבור כל המועמדים. ציון סכם זה נמצא גם הוא במתאם סטטיסטי גבוה אף יותר עם מידת ההצלחה בלימודים."
מטרות המבחן הפסיכומטרי - למה נועד הפסיכומטרי?
אין לי כוח כרגע לעשות חיפוש אבל זה קיים בוודאות גם בSAT עם קולג'ים שמקבלים אנשים מכל הספקטרום של הציונים.(הכוונה לא בMiT שכולם שם 2300 בממוצע, ההבדלים המינוריים לא עושה הרבה) הקורלציה קיימת.

"מאחר שמספר המקומות בכל חוג מוגבל, משתמש ועד ראשי האוניברסיטאות בבחינה הפסיכומטרית על מנת להבטיח שהמקומות שיאוישו אינם "מבוזבזים" על סטודנטים שלא יסיימו את הלימודים בהצלחה. מחקרים אמפיריים מצאו קשר סטטיסטי מובהק בין הציון הפסיכומטרי למידת ההצלחה בלימודים אקדמיים. בנוסף, כאשר משקללים את ציון הפסיכומטרי עם ציוני בחינות הבגרות, מתקבל ציון סכם בסולם אחיד עבור כל המועמדים. ציון סכם זה נמצא גם הוא במתאם סטטיסטי גבוה אף יותר עם מידת ההצלחה בלימודים."
מטרות המבחן הפסיכומטרי - למה נועד הפסיכומטרי?
אין לי כוח כרגע לעשות חיפוש אבל זה קיים בוודאות גם בSAT עם קולג'ים שמקבלים אנשים מכל הספקטרום של הציונים.(הכוונה לא בMiT שכולם שם 2300 בממוצע, ההבדלים המינוריים לא עושה הרבה) הקורלציה קיימת.

אתה יכול להיות בטוח שאם מישהו עם אינטרס כתב ״מחקרים מצאו קשר״ ולא סיפק אותם, הם לא קיימים.

הם קיימים בsat המקביל לפסיכומטרי.
אין לי נתונים לתמוך בטענה, אולי @coldfire בקיא יותר בנתונים. אחוזי הפחת במהלך לימודים באוניברסיטה על רקע השגים הוא שולי עד כמעט ולא קיים.
כלומר כמעט כל מי שמתחיל ורוצה לסיים יצליח.
יש מעט חוגים כמו כלכלה שמשתמשים בקורסים מסוימים כמסננת להמשך.
כך שהטענה לגבי יכולת החיזוי של הפסיכומטרי היא די תלושה.
בנוסף בעיקר שמדובר על סטודנט ישראלי ממוצע הפקטור המרכזי בהצלחה שלו היא כמות הזמן המושקעת בלימודים בהשוואה לעיסוקים אחרים בדגש על פרנסה

מה לגבי אנשים ששיפרו מ-630 ל-760? הם מבינים דברים יותר טוב מהגרסה הקודמת שלהם?
ומה לגבי עורך דין שנכשל בבחינת הלשכה ואחרי כמה חודשים עבר? או רואה חשבון, או רופא, או מתכנת? הם מבינים יותר? כן. הם מבינים יותר.
מי אמר? איך היכולת שלך ללמוד למבחן ידוע מראש משקפת את היכולת שלך ללמוד באמת?
המילה "ללמוד" שנמצאת בשניהם מרמזת על קשר.
בנוסף בעיקר שמדובר על סטודנט ישראלי ממוצע הפקטור המרכזי בהצלחה שלו היא כמות הזמן המושקעת בלימודים בהשוואה לעיסוקים אחרים בדגש על פרנסה
וזה קשור איך? תצהיר בפני האוניברסיטה על כמות הזמן שאתה מתכוון להשקיע בלימודים ועל סמך זה יקבלו אותך לחוגים?

מה לגבי אנשים ששיפרו מ-630 ל-760?
נקודה נכונה, מבחן פסיכומטרי תלוי בלמידה מוקדמת. אבל כל פתרון בעיה דורש מהמוח למידה של העולם הקיים.
כל מבחן שיפתחו ידרוש שיטת חשיבה מוקדמת שהאדם חייב להסתגל אלייה. ילד שגדל בשבט באפריקה לא יוכל להפעיל את אותה לוגיקה של רוסי שלמד לשחק שחמט, ולכן מבחן שיבדוק מחוננות יקבע שככל הנראה יש פחות מחוננים באפריקה.
מבחן הפסיכומטרי שאמור "לבדוק סיכוי הצלחה בלימודים" דורש הסתגלות מוקדמת לנושאים שתלמיד תיכון עובר והם: חשיבה מילולית, חשיבה כמותית ואנגלית.
ברוב המקרים כאשר מגיעים לגיל הבגרות היכולות מגיעים לשיאם ולכן השיפור בנושאים אלה אינו אפשרי אלה רק במקרים חריגים (אם לדוגמא אדם לא סיים תיכון או שגדל בישיבה ולא למד אנגלית).
השיפור שרואים בפסיכומטרי נובע לרוב מהסתגלות לבחינה שהיא לא מוכרת, אך זה לא מי יודע מה חיסרון של הבחינה כי זו הסתגלות מינורית ושכולם יכולים לעבור אותה (המרכז הארצי מפרסם את הבחינות).

המקרה המשמעותי שאני מצפה שיהיה בו שיפור זה אם המרכז הארצי מפרסם שאלות שדורשות דרך פתרון זהה ואז תלמיד יכול להיתקל בבחינה בשאלות שהוא כבר פתר.
אני מאמין שזה הדרך היחידה להביס את המערכת, אך אני לא מאמין שהדבר אפשרי כל כך כי המרכז הארצי נוקט באמצעים למנוע זאת.

אמ;לק - אפשר לשפר פסיכומטרי. במקרה הרצוי שיפרתה את שיטת החשיבה שלך ואתה "בעל סיכוי הצלחה בלימודים" טובים יותר.
במקרה הלא טוב, עקפת את המערכת ואתה לומד במוסד שלא מעוניין בך.

ומה לגבי עורך דין שנכשל בבחינת הלשכה ואחרי כמה חודשים עבר? או רואה חשבון, או רופא, או מתכנת? הם מבינים יותר? כן. הם מבינים יותר.

המילה "ללמוד" שנמצאת בשניהם מרמזת על קשר.

וזה קשור איך? תצהיר בפני האוניברסיטה על כמות הזמן שאתה מתכוון להשקיע בלימודים ועל סמך זה יקבלו אותך לחוגים?

טיעון חזק. גם בללמוד תורה יש את המילה ללמוד. אולי נחליף את הפסיכומטרי במבחן בתנ"ך?
נקודה נכונה, מבחן פסיכומטרי תלוי בלמידה מוקדמת. אבל כל פתרון בעיה דורש מהמוח למידה של העולם הקיים.
כל מבחן שיפתחו ידרוש שיטת חשיבה מוקדמת שהאדם חייב להסתגל אלייה. ילד שגדל בשבט באפריקה לא יוכל להפעיל את אותה לוגיקה של רוסי שלמד לשחק שחמט, ולכן מבחן שיבדוק מחוננות יקבע שככל הנראה יש פחות מחוננים באפריקה.
מבחן הפסיכומטרי שאמור "לבדוק סיכוי הצלחה בלימודים" דורש הסתגלות מוקדמת לנושאים שתלמיד תיכון עובר והם: חשיבה מילולית, חשיבה כמותית ואנגלית.
ברוב המקרים כאשר מגיעים לגיל הבגרות היכולות מגיעים לשיאם ולכן השיפור בנושאים אלה אינו אפשרי אלה רק במקרים חריגים (אם לדוגמא אדם לא סיים תיכון או שגדל בישיבה ולא למד אנגלית).
השיפור שרואים בפסיכומטרי נובע לרוב מהסתגלות לבחינה שהיא לא מוכרת, אך זה לא מי יודע מה חיסרון של הבחינה כי זו הסתגלות מינורית ושכולם יכולים לעבור אותה (המרכז הארצי מפרסם את הבחינות).

המקרה המשמעותי שאני מצפה שיהיה בו שיפור זה אם המרכז הארצי מפרסם שאלות שדורשות דרך פתרון זהה ואז תלמיד יכול להיתקל בבחינה בשאלות שהוא כבר פתר.
אני מאמין שזה הדרך היחידה להביס את המערכת, אך אני לא מאמין שהדבר אפשרי כל כך כי המרכז הארצי נוקט באמצעים למנוע זאת.

אמ;לק - אפשר לשפר פסיכומטרי. במקרה הרצוי שיפרתה את שיטת החשיבה שלך ואתה "בעל סיכוי הצלחה בלימודים" טובים יותר.

אז אתה טוען שלימוד למבחן אקראי שאמור להיות מבחן שחוזה במידה מסוימת את סיכויי ההצלחה שלך יכול לשפר את סיכויי ההצלחה שלך? נשמע שהמבחן היה מיותר.

לא , לא שיפרת את צורת החשיבה שלך/נהיית יותר חכם
פשוט השתפרת בפסיכומטרי.
מישהו שמקבל 500 אני לא יכול להגיד עליו טיפש - אני יכול להגיד עליו שהוא גרוע בפסיכומטרי
מישהי שמקבלת 750 - היא לא בהכרח חכמה או גאונה , היא טובה בפסיכומטרי
איך נהיים טובים בפסיכומטרי ? לומדים הרבה
ונשים בצד את העובדה שהפערים בציונים יכולים גם לנבוע מהבדלי מעמדות והבדליים כלכליים (למי שיש כסף לקחת קורס ולא לעבוד תוך כדי וכו)

הבחינה הזאת זה צורה מאוד גרועה לסנן מועמדים לאוניברסיטה , פשוט זה הרע במיעוטו אז בגלל זה זה עדיין קיים זה הכל (זה מאוד גרוע אבל זה הכי טוב מבין שאר השיטות שניסו שיותר גרועות)

טיעון חזק. גם בללמוד תורה יש את המילה ללמוד. אולי נחליף את הפסיכומטרי במבחן בתנ"ך?
אז אתה חושב שלימוד תורה זה כמו לימוד מתמטיקה, לשון ואנגלית? אחלה, מפתיע לשמוע את זה מכופר, אבל אני לוקח את זה בשמחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית