הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך להגיע ל5 ק"מ ב20 דקות

Adrenalin

משתמש מתחיל
37
2
נק' מוניטין:
2
37
2
אני צריך עזרה איך להגיע ל5 ק"מ ב20 דקות זה המטרה שלי.
אני מצליח ב100אחוז ק"מ 1 ב4 דקות
ריצת 2000 8:30 דקות
בעבר הייתי רץ והגעתי ל10 ק"מ(49 דקות) 12 ק"מ(1:10:00) ובגלל פציעה לא התאמנתי כחצי שנה רציני.
אני יכול ב100אחוז לעשות 5 ק"מ בחצי שעה.
עושה אימוני כוח משקל גוף(גם רגליים) ואיגרוף קלאסי וגם קפיצה בחבל.
אני לא יודע לאיזה כיוון לנטות ואיך בשביל להגיע לתוצאה באופן יעיל יותר.
אני לא עובד על ריצות ארוכות(כ10 ק"מ) כי אני יודע שזה לא הכי יעזור לי וישרוף לי תזמן ולא יועיל לי לאיגרוף אלא אם כן אני הייתי רץ את זה בקצב קבוע של מקסימום ב50 דקות.
אם זה קשור אני עובד על מסה ואני לא רוצה לפגוע גם בשרירים(שוקל 73.8 מטרה 85)
יש לי המון רעיונות ואני שובר תראש ולא יודע מה לבחור(אינטרוואלים,פרלטק,עליות ועוד)
@hanan

שיפור של ריצת 5 קילומטר מתחיל קודם כל בשיפור היכולת הארובית, מה שידרוש ממך לפחות 3 אימוני ריצה בשבוע כאשר 4 עדיפים.
אם רצת 10 קילומטר ב 49 דקות זה אומר שהיית מסוגל לרוץ 5 באזור ה 24 השיפור ל 20 דקות הוא לא קל וכאמור ידרוש הרבה אימונים.
אני לא רואה איך אתה עושה את זה במקביל לאימונים האחרים שלך.
אם זה בכל זאת חשוב לך תבחר תוכנית אימונים כל שהיא ל 5 קילומטר ותתחיל לעבוד לפיה, באתר shvoong.co.il תוכל למצוא דוגמאות.
מה שחשוב בשלב הראשון הוא ריצות קלות! מהירות 10 קמש לכל היותר, אינטרוולים, פארטלק יגיעו כאשר תוכל לרוץ 21-22 ותצטרך פוש לכיוון ה 20

• פותח/ת השרשור
שיפור של ריצת 5 קילומטר מתחיל קודם כל בשיפור היכולת הארובית, מה שידרוש ממך לפחות 3 אימוני ריצה בשבוע כאשר 4 עדיפים.
אם רצת 10 קילומטר ב 49 דקות זה אומר שהיית מסוגל לרוץ 5 באזור ה 24 השיפור ל 20 דקות הוא לא קל וכאמור ידרוש הרבה אימונים.
אני לא רואה איך אתה עושה את זה במקביל לאימונים האחרים שלך.
אם זה בכל זאת חשוב לך תבחר תוכנית אימונים כל שהיא ל 5 קילומטר ותתחיל לעבוד לפיה, באתר shvoong.co.il תוכל למצוא דוגמאות.
מה שחשוב בשלב הראשון הוא ריצות קלות! מהירות 10 קמש לכל היותר, אינטרוולים, פארטלק יגיעו כאשר תוכל לרוץ 21-22 ותצטרך פוש לכיוון ה 20
איזה סוגי ריצות פוגעות במסת שריר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית