הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי רצועות לשורף כף היד

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
למה בעצם להשתמש בהן בבנצ'? אם אין לי בעיה עם העומס על המפרקים ואני לא מרגיש אי נוחות כלשהי לא עדיף שהמפרקים יתרגלו לעומס? ולמה בעצם חלק מהאנשים עושים סקוואט איתן? אני לא מרגיש שום עומס על הידיים (עושה LB).

נערך לאחרונה:
*שורש

עקרונית, אם האחיזה שלך במוט היא ללא האגודל, כמו שריפ מלמד, אז אין צורך ברצועות. למעשה, גם לאשתי וגם למתאמנת שלי יותר נוח ופחות כואב בשימוש עם רצועות.

*שורש

עקרונית, אם האחיזה שלך במוט היא ללא האגודל, כמו שריפ מלמד, אז אין צורך ברצועות. למעשה, גם לאשתי וגם למתאמנת שלי יותר נוח ופחות כואב בשימוש עם רצועות.

מעניין אותי לדעת - למה יש אנשים שכן בוחרים לעשות סקוואט עם אגודל או רצועות שורש ? יש איזשהו יתרון באחיזה כזאת ?

מעניין אותי לדעת - למה יש אנשים שכן בוחרים לעשות סקוואט עם אגודל או רצועות שורש ? יש איזשהו יתרון באחיזה כזאת ?

1. עניין של נוחות.
2. אם האגודל מתחת למוט, יכול להיווצר עומס על שורש כף היד ואז הרצועות עוזרות בהורדת העומס.

מה לגבי הבנצ'? יש צורך ברצועות?

ממשקל מסויים זה יכול לעזור, אבל לא חובה.

במשקלים גבוהים יש עומס לפעמים על הרצועות לא משנה כמה האחיזה שלך טובה, יש כאלה שירגישו את זה ויש כאלה שלא, ומי שכן יצטרך רצועות בשלב זה או אחר
לגבי הסקוואט, הרבה אנשים מניחים את המוט נמוך מאוד ואין להם את הגמישות להביא את היד מספיק אחורה, אז כף היד נמתחת ממש אחורה ויש צורך ברצועות.
אני גם בכללי חושב שעדיף אחיזה מלאה של המוט לא משנה איזה תרגיל אתה עושה, כי ככה קל לקבע יותר את המוט במקום ולמשוך אותו לכיוון הגב, וגם יש איזה טריק של ללחוץ את המוט חזק במהלך בשלב הקונצנטרי של ההרמה (גם בסקוואט), שעוזר קלות להגיע למעלה

באחיזה ללא אגודל צריך לדחוף את המרפקים למעלה על מנת לקבע את המוט, אותי אישית זה מוציא מאיזון ופוגע בטכניקה.

כמו כל ציוד תמיכה המטרה של מגני שורש כף יד היא להגן במשקלים כבדים.

כשמרימים משקלים ל1-3 חזרות אפשר להגיע למשקלים מאוד גבוהים, במיוחד בסקוואט אבל גם בעוד תרגילים(אוברהד סקוואט, פרונט, בנץ' ולחיצות אחרות וכו').

אין שום עניין לאמן או "להרגיל" את שורש כף היד במשקלים כאלה, אלא אם כן עושים הרבה סטים(ולרוב לא).
הסיכון בפציעה גובר על היתרונות במיוחד במי שיש לו היסטוריה עם האזור(שבר, נקעים חוזרים, דלקות חוזרות וכו'), הרצועה גורמת ללחץ מוגבר באזור, לקיבוע שלו ולמניעה של תנועות שיכולות להגרם מהמשקל הכבד .

השימוש הוא לפי העדפה, יש כאלה שיתאמנו ואפילו יתחרו בלי רצועות ויש שיעדיפו להשתמש בהן בכל סט עבודה בכל תרגיל עיקרי כמעט.
ככלל רצועה שאפשר לשים על הידיים יותר מדקה בלי לשחרר לא עושות את העבודה שלהן

• פותח/ת השרשור
כמו כל ציוד תמיכה המטרה של מגני שורש כף יד היא להגן במשקלים כבדים.

כשמרימים משקלים ל1-3 חזרות אפשר להגיע למשקלים מאוד גבוהים, במיוחד בסקוואט אבל גם בעוד תרגילים(אוברהד סקוואט, פרונט, בנץ' ולחיצות אחרות וכו').

אין שום עניין לאמן או "להרגיל" את שורש כף היד במשקלים כאלה, אלא אם כן עושים הרבה סטים(ולרוב לא).
הסיכון בפציעה גובר על היתרונות במיוחד במי שיש לו היסטוריה עם האזור(שבר, נקעים חוזרים, דלקות חוזרות וכו'), הרצועה גורמת ללחץ מוגבר באזור, לקיבוע שלו ולמניעה של תנועות שיכולות להגרם מהמשקל הכבד .

השימוש הוא לפי העדפה, יש כאלה שיתאמנו ואפילו יתחרו בלי רצועות ויש שיעדיפו להשתמש בהן בכל סט עבודה בכל תרגיל עיקרי כמעט.
ככלל רצועה שאפשר לשים על הידיים יותר מדקה בלי לשחרר לא עושות את העבודה שלהן
בעבודה על חזרות 1-3 אתחיל לשים. תודה רבה על ההסבר!😃

זה לא מדויק, באחיזה עם כרית כף היד זה נכון. תסתכל על הסקוואט שלי, אני אחוז ללא אגודל ומוריד מרפקים.
Instagram video by Osher Softi • Oct 9, 2016 at 3:13pm UTC

לרוב האנשים אין כתף אחורית מספיק גדולה בשביל להחזיק את המשקל ככה..

רצועות שורש כף יד גם מאפשרות לעשות בנץ' כאשר הפרק כף יד לא ישר (אלא נשבר אחורה) יש יתרונות וחסרונות להחזיק ככה, אבל די כואב ולא בריא בלי רצועות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית