אני באמצע תוכנית StrongLifts 5x5, זו פעם ראשונה שאני עושה תוכנית כוח ומגיע למשקלים כאלה. לפני כשבוע וחצי סגרתי 95 ק"ג בסקוואט אבל הגעתי להבנה שבאימונים האחרונים אני לא יורד מספיק נמוך, לכן הורדתי ל-85 ק"ג במטרה לשפר עומק.
לאחר האימון השני (87.5 ק"ג) התחלתי להרגיש כאב עמום בפיקת ברך שמאל. לאחר האימון הבא (90 ק"ג) התחושה הזו התחזקה (ואף התווספה תחושה דומה קלה בברך ימין, שנעלמה), לכן החלטתי לדלג על האימון הבא ולנוח קצת. האימון האחרון חל ביום שלישי ואני עדיין מרגיש את הכאב העמום בברך.
השאלות שלי הן:
1. האם סביר שמדובר נטו בבעיית טכניקה, או שיכולות להיות סיבות נוספות?
2. כיצד נכון לטפל בבעיה? האם נדרשת התערבות אורטופד?
שתי אנקדוטות:
1. יש לי (או לפחות הייתה) גמישות יתר בברכיים, כך שהשרירים המייצבים מתקשים להחזיק את הפיקה במקום ומדי פעם קורה שהיא "זזה". הפעם האחרונה שזה קרה לי הייתה לפני קצת יותר משנה (בתקופה שבה בקושי עבדתי על רגליים).
2. ביום-יום אני רוכב על אופניים כדי להתנייד ממקום למקום. אני לא חושב שזה רלוונטי, אבל מציין בכל זאת.
זה ביצוע שלי מהאימון האחרון, אשמח להתייחסות:
לאחר האימון השני (87.5 ק"ג) התחלתי להרגיש כאב עמום בפיקת ברך שמאל. לאחר האימון הבא (90 ק"ג) התחושה הזו התחזקה (ואף התווספה תחושה דומה קלה בברך ימין, שנעלמה), לכן החלטתי לדלג על האימון הבא ולנוח קצת. האימון האחרון חל ביום שלישי ואני עדיין מרגיש את הכאב העמום בברך.
השאלות שלי הן:
1. האם סביר שמדובר נטו בבעיית טכניקה, או שיכולות להיות סיבות נוספות?
2. כיצד נכון לטפל בבעיה? האם נדרשת התערבות אורטופד?
שתי אנקדוטות:
1. יש לי (או לפחות הייתה) גמישות יתר בברכיים, כך שהשרירים המייצבים מתקשים להחזיק את הפיקה במקום ומדי פעם קורה שהיא "זזה". הפעם האחרונה שזה קרה לי הייתה לפני קצת יותר משנה (בתקופה שבה בקושי עבדתי על רגליים).
2. ביום-יום אני רוכב על אופניים כדי להתנייד ממקום למקום. אני לא חושב שזה רלוונטי, אבל מציין בכל זאת.
זה ביצוע שלי מהאימון האחרון, אשמח להתייחסות: