הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הגדרת אוכל בריא

goalkeeper01

משתמש פעיל
300
6
נק' מוניטין:
256
300
6
אהלן
אני כבר כמה ימים שואל את עצמי את השאלה הזו והאמת אני מתבייש שכבר כמה שנים אני קורא ובודק וחוקר ואין לי תשובה אמיתית לתת לעצמי.

מהי ההגדרה של אוכל בריא ?!
לא מ
אני נכנס פה קצת גם למאמר של קלוריה טובה וקלוריה רעה.
הרי הפרכתם את הטענות של מר טאובס, והסברתם שבסופו של דבר המאזן הקלורי הוא שקובע.
מה שאומר שכל עוד שומרים על הערכים של קלוריות - פחמימות, חלבונים ושומן, אין זה משנה מאין הן מגיעות ?
לחם לבן כדינו של לחם מלא ?

ואז אני מתחבר קצת לנושא הפליאו, שמדבר אליי.
מקריאה קצרה בכל ספר, בלוג או מאמר- ההגדרה לבריא מאוד ברורה. דגנים, שמנים תעשייתיים ואוכל מעובד הם בין היתר הסיבה לדלקת.

במידה וברחתי לא ללכת בגישת הפליאו, אני לא מצליח להגדיר לעצמי מהו אוכל בריא....

לדעתי אוכל בריא זה אוכל שמקדם אותך לערכים התזונתיים שאתה צריך.
ולכן נושא הכמויות הרבה יותר רלוונטי לדעתי בהשוואה לערכים התזונתיים.
לדוגמא שוקולד חלב, שורה אחת זה סביר.
אבל 100 גרם "סותם" לך כמעט 30% מכמות השומן היומית וממקור לא איכותי וגם חלק לא מבוטל מהקלוריות היומיות וזה אפילו לא ישביע אותך.

הכמויות הרבה יותר רלוונטי לדעתי בהשוואה לערכים התזונתיים
זה בדיוק משפט המפתח
אין "רע" ו"טוב" מוחלט בתזונה
זה עניין של כמות למול הדרישות, ובהתחשב במגבלות (נניח סבילות ללקטוז, גלוטן, חולי סכרת או כל דבר אחר)
המאקרו הגדול של ערכים סופיים חשוב, אבל גם רמת המיקרו נוטריאנטים, תזמון (לעיתים) ועוד כמה דברים שמסביב

הרבה יסכימו שלבסס את הפחמימה בתפריט על סוכרים פשוטים זה לא משהו חכם כלל. אבל זה לא הופך את הסוכר הפשוט ל"רע". רק כדוגמא.

אם אתה מדבר מבחינת הורדה או עליה במשקל, הדבר העיקרי וכמעט היחיד הוא המאקרו, כלומר קלוריות וערכים
אבל אם אתה מדבר על בריאות כללית, אז זה כבר עניין איכות המזון, וזה כולל את הויטמינים והמינרלים שהמזון מכיל, כמות סיבים, רמה ספיגה והשפעה הורמונלית
אם תבסס למשל את כל הפחמימות שלך על פחמימות פשוטות זה יעבוד למסת גוף, אבל ההשפעה על הרכב הדם שלך תהיה ניכרת, וזה ישפיע על הבריאות הכללית שלך
כנ"ל אם כשומנים תכליל את השומנים הצמחיים הרווים כמו מרגרינה, שמזיקים להרכב דם בריא
אין הגדרה אחת למזון בריא, אבל יש מזונות בריאים יותר ובריאים פחות, ולמצוא את ההבדלים לרוב זו לא עבודה קשה, אבל זה כן מצריך ממך להיות יותר מודע לגבי מה אתה אוכל וזו עבודה בכל זאת

• פותח/ת השרשור
אני לא מדבר כלל על עלייה או הורדה במשקל. אני מדבר על בריאות כללית - שמירה על ערכים טובים בבדיקות הדם לדוגמה.

עדיין אני לא מצליח להבין לחלוטין. אם הערכים הסופיים הם מה שחשוב אז מבחינתכם גם מרגרינה זה תקין ? כמובן שלא.

ציינתם מקורות איכותיים - מהם ?? נצא מנקודת הנחה שאני דוגל בגישת הפליאו (אני לא, אבל שם יש כיוון אמיתי למה בריא ומה לא) אזי דגנים הם רעל.

סה״כ פרט לנושא הדגנים והסוכר, אין מחלוקת על שומנים רווים, כולסטרול וכו׳.

אז אולי אם אשאל אחרת אני אצליח להבין.

אילו דגנים כדאי ? מה ההבדל בין הדגנים הטובים והרעים ? (מלא כנגד לא מלא, לא כולל אורז).

מבחינת סוכר אין בעיה כל עוד הוא נכנס בערכים ?

מרוב שאני הולך לאיבוד בנושא אני אפילו לא מצליח להסביר את עצמי כמו שצריך

אני לא מדבר כלל על עלייה או הורדה במשקל. אני מדבר על בריאות כללית - שמירה על ערכים טובים בבדיקות הדם לדוגמה.

עדיין אני לא מצליח להבין לחלוטין. אם הערכים הסופיים הם מה שחשוב אז מבחינתכם גם מרגרינה זה תקין ? כמובן שלא.

ציינתם מקורות איכותיים - מהם ?? נצא מנקודת הנחה שאני דוגל בגישת הפליאו (אני לא, אבל שם יש כיוון אמיתי למה בריא ומה לא) אזי דגנים הם רעל.

סה״כ פרט לנושא הדגנים והסוכר, אין מחלוקת על שומנים רווים, כולסטרול וכו׳.

אז אולי אם אשאל אחרת אני אצליח להבין.

אילו דגנים כדאי ? מה ההבדל בין הדגנים הטובים והרעים ? (מלא כנגד לא מלא, לא כולל אורז).

מבחינת סוכר אין בעיה כל עוד הוא נכנס בערכים ?

מרוב שאני הולך לאיבוד בנושא אני אפילו לא מצליח להסביר את עצמי כמו שצריך
דגנים זה נושא שנוי במחלוקת כרגע, וקשה להגיד מה טוב ומה לא, אבל בוא כבר נגיד שלא משנה מה אתה אוכל, תמיד עדיף את הצורה היותר מלאה שלו, ולא צורה מזוקקת יותר, אז אם אתה למשל אוכל דגנים, עדיף כבר דגנים מלאים
אני בכל מקרה מאמין שמומלץ להימנע מדגנים כמה שניתן, לא כמו מהשטן, אבל אם אפשר להימנע אז עדיף
כנ"ל לגבי סוכרים מוספים, אבל כאן אפילו להיזהר יותר, כי הם באמת אלה שדופקים את הבריאות הכללית, כמובן הכל במידה. אם אתה מנסה להימנע ואוכל מתוקים פעם בכמה זמן לא יקרה כלום, אבל אם אתה משלים קלוריות ע"י ממתקים או סוכר כל יום, זה ישפיע על הבריאות שלך

שקר, שקר שמכרו לך שנים על גבי שנים בתכניות בוקר שמונחות ע"י נשים היסטריות עם שדיי סיליקון, שקר שנועד כדי למכור דברים מגעילים כמו מיץ עשב חיטה וקינואה במחיר מופקע לכל מיני אנשים שחושבים שהם לא ימותו יום אחד.
וברצינות יותר, הייתי מגדיר אוכל בריא כאוכל שאתה יכול לבסס עליו את רוב התפריט שלך ולא לפגוע לעצמך בבריאות ככה או אפילו לקבל תועלת מסוימת ממנו.

אהלן
אני כבר כמה ימים שואל את עצמי את השאלה הזו והאמת אני מתבייש שכבר כמה שנים אני קורא ובודק וחוקר ואין לי תשובה אמיתית לתת לעצמי.

לא מ
אני נכנס פה קצת גם למאמר של קלוריה טובה וקלוריה רעה.
הרי הפרכתם את הטענות של מר טאובס, והסברתם שבסופו של דבר המאזן הקלורי הוא שקובע.
מה שאומר שכל עוד שומרים על הערכים של קלוריות - פחמימות, חלבונים ושומן, אין זה משנה מאין הן מגיעות ?
לחם לבן כדינו של לחם מלא ?

ואז אני מתחבר קצת לנושא הפליאו, שמדבר אליי.
מקריאה קצרה בכל ספר, בלוג או מאמר- ההגדרה לבריא מאוד ברורה. דגנים, שמנים תעשייתיים ואוכל מעובד הם בין היתר הסיבה לדלקת.

במידה וברחתי לא ללכת בגישת הפליאו, אני לא מצליח להגדיר לעצמי מהו אוכל בריא....
זה שאלה יפה, וכמו שאמרו מעלי זה פשוט שקר.

לא הייתי מגדיר משהו כבריא מכמה סיבות
א) מה זה בריא? אוכל שמה? שאם אוכל אותו לא אמות בסוף? שאם אוכל אותו לא תהיה לי סכרת בחיים? סרטן? מחלה נוראית אחרת?
אם כן מי אמר שזה מה שגורם לכך?

ב) איך תבדוק שאוכל הוא בריא? תאכל רק אותו ובכמויות גדולות?
כי אם כן, אז מים זה רעל. תשתה עכשיו 40 ליטר מים אתה מת במקום. אז מים זה רעל?

בקיצור, ואמרו את זה גם כבר כאן באשכול. השאלה היא בעיקר מינונים, לא אגיס שלאכול רק סוכר לבן מכפית זה אידיאלי.
אבל לבן אדם מתאמן (וכנראה שגם לאחד שלא) שהתפריט שלו ידוע וללא חריגות גדולות אין שום בעיה לצרוך סוכר.

לשאלה שלך, אין הבדל בין לחם מלא ללחם לבן, מעט סיבים וויטמינים.

תאכל 5-6 ירקות טריים ביום מצבעים שונים יעשה יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
קראתי את מה שנרשם - אז בוא נניח מקרה אחר, לא אני ולא אתם הצעירים והכנראה בריאים.

אבא שלי - לוקח סטטינים, סכרת, לחץ דם ובטוח יש עוד משהו שאני לא זוכר.

כנראה שנפל לו האסימון קצת מאוחר אבל בגלל כל המחקרים שהצגתי בפניו לגבי שומן, כולסטרול, נושא הסטטינים וחברות התרופות הוא החליט שהוא מעוניין להוריד את התרופות.

כל מה שהוא צריך על מנת להפוך שוב לאדם בריא זה להיצמד לתפריט מאוזן שכולל שומנים חלבונים ופחמימות בהתאם להוצאה הקלורית היומית שלו ואם ירצו אלוהי הספגטי, תוך תקופה הוא יחזור להיות אדם בריא ?

@yogevnn

תודה על כל התגובות חברה...

קראתי את מה שנרשם - אז בוא נניח מקרה אחר, לא אני ולא אתם הצעירים והכנראה בריאים.

כנראה שנפל לו האסימון קצת מאוחר אבל בגלל כל המחקרים שהצגתי בפניו לגבי שומן, כולסטרול, נושא הסטטינים וחברות התרופות הוא החליט שהוא מעוניין להוריד את התרופות.

כל מה שהוא צריך על מנת להפוך שוב לאדם בריא זה להיצמד לתפריט מאוזן שכולל שומנים חלבונים ופחמימות בהתאם להוצאה הקלורית היומית שלו ואם ירצו אלוהי הספגטי, תוך תקופה הוא יחזור להיות אדם בריא ?

@yogevnn

במידה ויש לו סכרת מלאה על כל התופעות שלה, מאוחר מדי להיות בריא לחלוטין ולרדת מהתרופות
אבל בעזרת תזונה נכונה הוא בהחלט יכול לצמצם את הנזקים
יכול להיות שלרדת מהסטטינים תהיה לו בעיה, כי נותנים אותם לפי מדדי כולסטרול, ותזונה עם הרבה שומן וכולסטרול יכולים לתת מדד גבוה של LDL, הבעיה היא דווקא בפרשנות של איזה מדדים מצביעים על מה, ולא באיזה מדד נותנים סטטינים, אז יוצא מצב שרופא נותן סטטינים כי הכולסטרול גבוה והוא רוצה להוריד אותו, למרות שהכולסטרול לא מצביע לגמרי על סכנה למחלה

@yogevnn

פספסת את הפואנטה של מה שנאמר. הטענה היא שאכילה מאוזנת לא תגרום להרעה במצב הרפואי שלך כלומר אם אתה ׳בריא׳ אתה תשאר בריא כמובן במגבלות של הגנטיקה ומשתנים סיבתיים כי לאכול בריא ולעשן זה בטח לא יעיל.

ברגע שיש מצב רפואי נדרשות התאמות תזונתיות שונות

דגנים זה נושא שנוי במחלוקת כרגע, וקשה להגיד מה טוב ומה לא, אבל בוא כבר נגיד שלא משנה מה אתה אוכל, תמיד עדיף את הצורה היותר מלאה שלו, ולא צורה מזוקקת יותר, אז אם אתה למשל אוכל דגנים, עדיף כבר דגנים מלאים
אני בכל מקרה מאמין שמומלץ להימנע מדגנים כמה שניתן, לא כמו מהשטן, אבל אם אפשר להימנע אז עדיף
כנ"ל לגבי סוכרים מוספים, אבל כאן אפילו להיזהר יותר, כי הם באמת אלה שדופקים את הבריאות הכללית, כמובן הכל במידה. אם אתה מנסה להימנע ואוכל מתוקים פעם בכמה זמן לא יקרה כלום, אבל אם אתה משלים קלוריות ע"י ממתקים או סוכר כל יום, זה ישפיע על הבריאות שלך

מה אתה אומר על המלטודקסטרין שמכניסים בגיינרים ? הוא פועל כסוכר ? האם לאכול 200 גרם ממנו ביום למשך חצי שנה רציפה יפגע בבריאות הכללית ? ומה יקרה במידה ונאכל איתו גם שומן שיתן ספיגה איטית יותר ?

@yogevnn

לא. בן אדם לא פעיל פיזית הוא לא בריא, לא משנה כמה מבוקר הוא אוכל.

מה אתה אומר על המלטודקסטרין שמכניסים בגיינרים ? הוא פועל כסוכר ? האם לאכול 200 גרם ממנו ביום למשך חצי שנה רציפה יפגע בבריאות הכללית ? ומה יקרה במידה ונאכל איתו גם שומן שיתן ספיגה איטית יותר ?
מלטודקסטרין זה סוכר פשוט מאוד, בנוי רק מגלוקוז, שזה כנראה החצי הפחות מזיק של סוכר מטבח פשוט
אם תיקח מלטודקסטרינים כחלק מתזונה לספורט כנראה שלא יקרה לך משהו יותר מדי, אבל אם אתה יכול תנסה להשיג את הפחמימות האלה ממקור אמיתי ובריא יותר, כמו בטטות או קטניות למשל
ו-200 גרם זה די הרבה, אנחנו מדברים פה על 800 קלוריות רק מסוכר פשוט בבת אחת, עדיף לך לצמצם את זה, כי זה כן קצת מוגזם אלא אם אתה ספורטאי במקצוע ויש לך צורך בכל כך הרבה קלוריות בספיגה מהירה מאוד

מלטודקסטרין זה סוכר פשוט מאוד, בנוי רק מגלוקוז, שזה כנראה החצי הפחות מזיק של סוכר מטבח פשוט
אם תיקח מלטודקסטרינים כחלק מתזונה לספורט כנראה שלא יקרה לך משהו יותר מדי, אבל אם אתה יכול תנסה להשיג את הפחמימות האלה ממקור אמיתי ובריא יותר, כמו בטטות או קטניות למשל
ו-200 גרם זה די הרבה, אנחנו מדברים פה על 800 קלוריות רק מסוכר פשוט בבת אחת, עדיף לך לצמצם את זה, כי זה כן קצת מוגזם אלא אם אתה ספורטאי במקצוע ויש לך צורך בכל כך הרבה קלוריות בספיגה מהירה מאוד

הייתי מדבר איתך בפרטי, אבל אני רואה שאין אפשרות. אשמח אם תעיין באשכול הזה
ייעוץ - רעיונות - איך להכניס עוד קלוריות ללא עוד ארוחות ?

ויותר מאשמח אם יש לך הצעות ועצה בשבילי, או מענה על שאלותיי שם.

הייתי מדבר איתך בפרטי, אבל אני רואה שאין אפשרות. אשמח אם תעיין באשכול הזה
ייעוץ - רעיונות - איך להכניס עוד קלוריות ללא עוד ארוחות ?

ויותר מאשמח אם יש לך הצעות ועצה בשבילי, או מענה על שאלותיי שם.
מוזר שאתה לא יכול לשלוח הודעה, אבל בכל מקרה עניתי לך שם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית