הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות שאני חייב לדעת את התשובות.

avivchoen

משתמש משקיע
2,166
570
נק' מוניטין:
2,491
2,166
570
אוקיי כמה שאלות שמציקות לי ואני חייב לדעת.
לפי מספרים:

1) 2 בני אדם, שניהם בחיטוב עם 17% שומן, אחד אחרי חצי שנה מסה, ואחד אחרי חצי שנה חיטוב,
שניהם אותו משקל אותו מסת שריר הכל,
האם קצב החיטוב שלהם יהיה זהה?

2)אנשים עם בעיות מינימליות קלות כמעט בלתי מורגשות בברכים עם ציוד שמגן להם על הברכים(ברכיות וכו') יכולים לעשות סקווט ודדליפט במידה ואין להם כאבים בזמן התרגיל?
---------עריכה----
3)מישהו בחיטוב,עובד על שריר אחד חיטוב ועל שריר שני "ניפוח" (מסה) ואכל כמות של חיטוב,
בשריר שהוע עבד עליו על "ניפוח"(מעט חזרות) הוא יצבור מסה?

4) דומה ל-3, מישהו בחיטוב אוכל יום אחד ערכים של מסה הכי נקיה שאפשר,ויום אחרי זה הוא חוזר לחיטוב.. ביום של המסה הוא כביכול "צבר מסה"?

אני יודע שאילה שאלות מפגרות..

והתשובות ממש ממש חשובות לי
תודה רבה 😃

נערך לאחרונה:
1. תלוי בגנטיקה, תלוי אם זה שחצי שנה בחיטוב עשה העמסות וההורמונים שלו לא בקטנים.
2. אילו בעיות בדיוק בברכים? משהו כרוני? נבדק אצל אורטופד או סתם כאבים? אם אלו סתם כאבים, סקוואט מלא (בטכניקה נכונה) בלי בירכיות ושטויות וזמן (חודשיים - שלושה) יעשו את העבודה והכאבים כנראה יעברו.

• פותח/ת השרשור
1. תלוי בגנטיקה, תלוי אם זה שחצי שנה בחיטוב עשה העמסות וההורמונים שלו לא בקטנים.
2. אילו בעיות בדיוק בברכים? משהו כרוני? נבדק אצל אורטופד או סתם כאבים? אם אלו סתם כאבים, סקוואט מלא (בטכניקה נכונה) בלי בירכיות ושטויות וזמן (חודשיים - שלושה) יעשו את העבודה והכאבים כנראה יעברו.

בעיות קלות, כאבים קלים כאלה, אחרי ביקור אצל אורופד שאמר שאין מה לעשות עם זה,ונתן אישור לעבוד על משקלים קטנים לראות מה קורה..

ותודה משה..

אוקיי כמה שאלות שמציקות לי ואני חייב לדעת.
לפי מספרים:

1) 2 בני אדם, שניהם בחיטוב עם 17% שומן, אחד אחרי חצי שנה מסה, ואחד אחרי חצי שנה חיטוב,
שניהם אותו משקל אותו מסת שריר הכל,
האם קצב החיטוב שלהם יהיה זהה?

2)אנשים עם בעיות מינימליות קלות כמעט בלתי מורגשות בברכים עם ציוד שמגן להם על הברכים(ברכיות וכו') יכולים לעשות סקווט ודדליפט במידה ואין להם כאבים בזמן התרגיל?
---------עריכה----
3)מישהו בחיטוב,עובד על שריר אחד חיטוב ועל שריר שני "ניפוח" (מסה) ואכל כמות של חיטוב,
בשריר שהוע עבד עליו על "ניפוח"(מעט חזרות) הוא יצבור מסה?

4) דומה ל-3, מישהו בחיטוב אוכל יום אחד ערכים של מסה הכי נקיה שאפשר,ויום אחרי זה הוא חוזר לחיטוב.. ביום של המסה הוא כביכול "צבר מסה"?

אני יודע שאילה שאלות מפגרות..

והתשובות ממש ממש חשובות לי
תודה רבה 😃
מה זה עובד ניפוח ועובד חיטוב? תדבר במושגים ברורים ולא סלאנג של מדריכים בחד"כ שהיקף היד שלהם מתעלה על האייקיו שלהם, אם אתה חושב שטווח חזרות נמוך זה כביכול "ניפוח" וטווח חזרות גבוה זה חיטוב אז אתה טועה, מה שעושים בחיטוב בדרך כלל זה לשמור על העצימות (משקלי עבודה) ולהוריד בנפח. ברור שהוא לא יצבור מסה בגירעון קלורי, השריר הוא לא איזה צמיג שמפמפמים באוויר בזמן שמרימים משקולות (בניגוד למה שההיגיון של המתאמן הממוצע אומר), אם לצורך העניין נשתמש בדימוי הזה אז במקרה הזה האוכל הוא האוויר, גם אם אותו אדם יעבוד בנפח גבוה יש סיכוי שיהיה לו קשה להתאושש מהאימון וכתוצאה מכך הוא אפילו ירד במשקלי העבודה, חיטוב ונפח גבוה (ברוב המצבים) זה לא רעיון טוב. מה זה ערכים של מסה נקיה ככל האפשר? מסה נקיה זה בדרך כלל מסה בעודף קלורי לא גדול או דיאטות דלות פחמימות למיניהן, בחיטוב בדרך כלל עושים העמסות (בעיקר פחמימות) כל כמה זמן כדי שיהיה כוח להתאמן, מסת שריר לא נבנית ביום אחד עד כמה שידוע לי, שמעתי על תוכניות אימונים ותזונה משונות שבהן יש ימים שאוכלים מעט וימים שאוכלים הרבה על בסיס יומי קבוע, אין לי מושג עד כמה זה יעיל אבל קשה לי להאמין שזה עובד כי אחרת כולנו היינו יודעים על זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית