חוקיות של אימון לקוחות ללא תעודה

מצב
השרשור נעול
זה נשמע טוב לאימון אישי, מה לגבי אונליין? אתה חושב ששינוי הטרמינולוגיה לייעוץ במקום אימון מספיק טוב?
תזכור שחברות ביטוח מאוד מאוד טובות מהתחמקות לתשלום. הם יעשו המון בשביל לא לשלם.

אתה יכול לנסות ולחשוב עד כמה שאתה רוצה מה הגיוני ולנסות להגביל את זה. ברגע שיתבעו את חברת הביטוח היא תבוא אליך בריצה.

עצה שלי, לך לעורך דין לענייני עבודה שייתן לך ייעוץ, ואולי אפילו ינסח לך חוזה שייגן עליך כמה שניתן

להחתים את הלקוח לא יתפוס בכל מקרה,
זה כמו שמחתימים אותנו כל שנה באיש החזק ש"המצב הבריאותי שלנו טוב והמארגנים לא אחראים על נזקים שיגרמו בזמן האירוע"
אבל בפועל אם מישהו נפצע הוא תובע את אמאמא שלהם

זה נשמע פשוט וטוב, אבל ברגע שמעורב פה כסף זה כבר מסבך את הבעיה
אתה לא תתבע פה למשל מישהו בפורום על עצה גרועה, אבל אם שילמת על אחת זה כבר סיפור אחר
לא נכוו.. אני חושב שאני זיין על ומי שרוצה להסתובב איתי צריך לשלם על זה.

זה שמישהו אדיוט לשלם על זה זה סיפור אחר

לא נכוו.. אני חושב שאני זיין על ומי שרוצה להסתובב איתי צריך לשלם על זה.

זה שמישהו אדיוט לשלם על זה זה סיפור אחר
ועכשיו מישהו מתעצבן מזה שהוא לא יוצא גם זיין על מזה שהוא הסתובב איתך למרות שאמרת לו שגם הוא יהיה זיין על
עכשיו הוא יכול לתבוע אותך, בין אם אתה אמרת לו שזה יכול לקרות או לא
האם הוא יזכה או לא שום דבר לא בטוח, אבל אתה לא מוגן מפני התביעה האפשרית

• פותח/ת השרשור
ועכשיו מישהו מתעצבן מזה שהוא לא יוצא גם זיין על מזה שהוא הסתובב איתך למרות שאמרת לו שגם הוא יהיה זיין על
אבל אתה לא אומר לו שהוא יהיה זיין על. פשוט שהוא יכול להסתובב איתך

אבל אתה לא אומר לו שהוא יהיה זיין על. פשוט שהוא יכול להסתובב איתך
אבל אתה מאמן אנשים בהבטחה שהם יקבלו תוצאות, אתה לא אומר להם להתאמן ואתה תהיה בסביבה ואולי תעזור להם, זו הבטחה בעד תשלום

• פותח/ת השרשור
אבל אתה מאמן אנשים בהבטחה שהם יקבלו תוצאות, אתה לא אומר להם להתאמן ואתה תהיה בסביבה ואולי תעזור להם, זו הבטחה בעד תשלום
אז אם אני לא מבטיח להם תוצאות? חוץ מזה שזה אין לי בעיה זה עניין נטו רק אם הוא נפצע לי

גם אני בתור מאמן לא מבטיח לאף אחד שום דבר.

גם אני בתור מאמן לא מבטיח לאף אחד שום דבר.
אתה לא מבטיח שום דבר בעצמך, אבל זה חלק מההגדרת תפקיד, אתה אמור לאמן אנשים לתוצאות מסוימות
זה כמו שתגיד שאתה אינסטלטור, אבל אף פעם לא הבטחת לתקן ברזים

• פותח/ת השרשור
אתה לא מבטיח שום דבר בעצמך, אבל זה חלק מההגדרת תפקיד, אתה אמור לאמן אנשים לתוצאות מסוימות
זה כמו שתגיד שאתה אינסטלטור, אבל אף פעם לא הבטחת לתקן ברזים
זה שונה. זה לא כמו אינסטלטור. אתה לא מבטיח שזה יעבוד. בתחום הזה אתה רק אומר למתאמן מה הוא צריך לעשות אתה לא יכול באמת לדאוג שיהיו תוצאות. זה כמו תמיכה טכנית בטלפון.

זה שונה. זה לא כמו אינסטלטור. אתה לא מבטיח שזה יעבוד. בתחום הזה אתה רק אומר למתאמן מה הוא צריך לעשות אתה לא יכול באמת לדאוג שיהיו תוצאות. זה כמו תמיכה טכנית בטלפון.
אבל שוב, אתה מציע שירות בתשלום, אתה לא התמיכה טכנית, אם אתה רוצה הקבלה כלשהי, אתה החברה עצמה, ואם השירות שמישהו שילם עליו גרם לו לבעיות, אז הוא תובע

ויש משהו שאתם לא מבינים, כל הטיעונים שלכם, לא משנה כמה הם יהיו הגיוניים, הם טיעונים שאתה יכול להביא בבית משפט, אבל הם לא יגנו עליכם אם מישהו ירצה לתבוע אתכם
אם מישהו מגיע עם כתב תביעה כנגדכם על פציעה שנגרמה במהלך אימון אתכם, אתם לא יכולים להגיד "בעיה שלך, אין לך הצדקה לתבוע אותי", כי זה משהו שהשופט יחליט, לא אתם
בידיוק בשביל זה יש בית משפט, כדי לפתור סכסוכים מהסוג הזה, אחרת זה היה נפתר ברמת הביטוח וזהו

יניב, מוסרית אתה צודק. אשמת המתאמן, לא המאמן. בטח במקרה שלך שאני מניח שמישהו התרשם ממך וביקש ממך ולא אתה אמרת לו אחי תביא לי 200 שקל בשבוע נהפוך אותך לארנולד.

משפטית זה פשוט לא תופס.

בניגוד לחוזה שמר סופטי הביא כדוגמא החוזה שתחתום עם המתאמן שלך הינו חוזה שיתפוס לכל דבר ועניין הבית המשפט והנה ההסבר לכך;
החוזה שמר סופטי וחבריו חותמים בתחרות ׳האיש החזק בישראל׳ הינו חוזה אחיד וכשמו כן הוא ומכיוון שהוא כזה חלים עליו תנאים שונים מחוזה רגיל שמתקיים בין 2 אנשים פרטיים , לא אכנס לעומקם של דברים בנושא החוזה האחיד רק אומר שכן קל להתווכח האם חלק מתנאיו היו בניגוד לחוק או פטרו מאחריות שלא ניתן לפטור ממנה.
ולעניינינו , בישראל קיימים כל מיני מקצועות ׳משלח יד׳ שמצריכים תארים והתמקצויות שונות לדוגמא: רופא, עורך דין או רואה חשבון ועוד... למקצועות אלו ישנם הגדרות יחודיות בחוק לגביי נושאים מסויימים המשויכים למקצועות אלו.
לגבי עצות מקצועיות וקבלת כסף עבורן לא מבעל מקצוע, כל עוד לא ׳התחזת׳ לבעל מקצוע מסויים בשביל רווח כספי לא תהיה בבעיה משפטית אבל, אתה עדיין יכול להתבע על ולייגרר לבית משפט ויהיה על כך ויכוח ואפילו אולי תפסיד.
בשביל להבטיח את ׳זכותך׳ המלצתי היא לחתום חוזה בוא מצהיר חברך בין היתר כי הוא מבין שאינך בעל מקצוע והוא מחליט מרצונו החופשי להתאמן תחת עצותיך המקצועיות ובתמורה כספית שהוא מסכים להעביר לך.
ולגביי השאלה החוקתית, אין כל בעיה לאמן כאשר אינך מאמן אך כמובן לא תוכל לבטח את עצמך בביטוח אחריות מקצועית ותמיד תהיה חשוף לתביעה אזרחית מצד המתאמן שלך ואם תפסיד אזי תצטרך לשלם את הנזק בעצמך (נזק שיכול להגיע למליונים)

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
בניגוד לחוזה שמר סופטי הביא כדוגמא החוזה שתחתום עם המתאמן שלך הינו חוזה שיתפוס לכל דבר ועניין הבית המשפט והנה ההסבר לכך;
החוזה שמר סופטי וחבריו חותמים בתחרות ׳האיש החזק בישראל׳ הינו חוזה אחיד וכשמו כן הוא ומכיוון שהוא כזה חלים עליו תנאים שונים מחוזה רגיל שמתקיים בין 2 אנשים פרטיים , לא אכנס לעומקם של דברים בנושא החוזה האחיד רק אומר שכן קל להתווכח האם חלק מתנאיו היו בניגוד לחוק או פטרו מאחריות שלא ניתן לפטור ממנה.
ולעניינינו , בישראל קיימים כל מיני מקצועות ׳משלח יד׳ שמצריכים תארים והתמקצויות שונות לדוגמא: רופא, עורך דין או רואה חשבון ועוד... למקצועות אלו ישנם הגדרות יחודיות בחוק לגביי נושאים מסויימים המשויכים למקצועות אלו.
לגבי עצות מקצועיות וקבלת כסף עבורן לא מבעל מקצוע, כל עוד לא ׳התחזת׳ לבעל מקצוע מסויים בשביל רווח כספי לא תהיה בבעיה משפטית אבל, אתה עדיין יכול להתבע על ולייגרר לבית משפט ויהיה על כך ויכוח ואפילו אולי תפסיד.
בשביל להבטיח את ׳זכותך׳ המלצתי היא לחתום חוזה בוא מצהיר חברך בין היתר כי הוא מבין שאינך בעל מקצוע והוא מחליט מרצונו החופשי להתאמן תחת עצותיך המקצועיות ובתמורה כספית שהוא מסכים להעביר לך.
ולגביי השאלה החוקתית, אין כל בעיה לאמן כאשר אינך מאמן אך כמובן לא תוכל לבטח את עצמך בביטוח אחריות מקצועית ותמיד תהיה חשוף לתביעה אזרחית מצד המתאמן שלך ואם תפסיד אזי תצטרך לשלם את הנזק בעצמך (נזק שיכול להגיע למליונים)

בהצלחה
תותח! תודה רבה.
בקיצור המסקנה היא שאין לי איך לכסתח את עצמי ב100% וכנראה שהכסף שאעשה מזה לא שווה את הסיכון שאיזה זין קטן יאשים אותי בפציעה שלו ואני אתקע בתביעה כזאת שתגמור אותי לגמרי. תודה לכל מי שהגיב 😃

בהצלחה
עו"ד צ1ר, מומחה לנזיקין ומוצרי קוסמטיקה

כדאי להבהיר שחוקית כל אחד יכול למכור מה שבא לו כל עוד הוא לא עובר על חוק ומציג עצמו כמישהו שהוא לא, "משלח יד" לפי פקודת מס הכנסה לא מוגדר, לכן כל אחד יכול לעסוק במה שבא לו כל עוד אין חוק שאומר שאסור.
סעיף 2 (א')לחוק הספורט: " לא יוכל אדם לעסוק כמאמן או כמדריך ספורט, אלא אם כן יש בידו תעודת הסמכה לאותו ענף".
כלומר חזקה חלוטה(לא ניתן לערער על זה) שאם אתה מציג עצמך כמאמן- עברת על החוק.

דבר ראשון שעליך להבהיר שאתה מעולם לא מציג עצמך כמאמן שהוסמך.
דיני חוזים: נדב צודק לעניין חוזים אחידים, במקרה שלך אתה צריך לנסח חוזה לפי חוק החוזים(במילא אתה לא עובד עם עשרות אנשים ורק משנה שם כך שאין בעיה), מספיק שתרשום בחוזה שהמתאמן מודע לכך ומבין שאתה לא מציג עצמך כמאמן או אדם שהוסמך עפ"י חוק 2(א) לחוק הספורט וכי התמורה לכסף היא בעד האימון המשותף מתוקף הידע שצברת בתחום.
בנוסף אתה רושם פסקה שאין לך כל אחראיות אישית כלפי המתאמן במקרה של פציעה מכיוון שכל התמורה היא לאימון משותף במסגרת מכון הכושר.
אין שום בעיה שתאמן אם הוא חותם על הטופס(שווה את הכאב ראש זו כבר שאלה שלך)

יש הרבה אנשים שעוסקים במשלח יד שכביכול הם המציאו:
- לבנת פורן- עזרה בירוקרטית(לא משפטית) מול ביטוח לאומי וכו'
- אורן זריף- עזרה בכל מחלה וקושי גופני(לא רפואית)

כל אחד יכול להציע איזה מוצר שבא לו כל עוד הוא לא- לא חוקי, שאלת הכדאיות היא בידי הלקוח

לעניין אפשר להציע שירות שנקרא "אימון משותף", להקים חברה שתציע לכל מתאמן פרטנר לאימונים בכל עיר בישראל(בתשלום) והעסק יהיה חוקי ולגיטימי ולא ייחשב אימון אישי

• פותח/ת השרשור
כדאי להבהיר שחוקית כל אחד יכול למכור מה שבא לו כל עוד הוא לא עובר על חוק ומציג עצמו כמישהו שהוא לא, "משלח יד" לפי פקודת מס הכנסה לא מוגדר, לכן כל אחד יכול לעסוק במה שבא לו כל עוד אין חוק שאומר שאסור.
סעיף 2 (א')לחוק הספורט: " לא יוכל אדם לעסוק כמאמן או כמדריך ספורט, אלא אם כן יש בידו תעודת הסמכה לאותו ענף".
כלומר חזקה חלוטה(לא ניתן לערער על זה) שאם אתה מציג עצמך כמאמן- עברת על החוק.

דבר ראשון שעליך להבהיר שאתה מעולם לא מציג עצמך כמאמן שהוסמך.
דיני חוזים: נדב צודק לעניין חוזים אחידים, במקרה שלך אתה צריך לנסח חוזה לפי חוק החוזים(במילא אתה לא עובד עם עשרות אנשים ורק משנה שם כך שאין בעיה), מספיק שתרשום בחוזה שהמתאמן מודע לכך ומבין שאתה לא מציג עצמך כמאמן או אדם שהוסמך עפ"י חוק 2(א) לחוק הספורט וכי התמורה לכסף היא בעד האימון המשותף מתוקף הידע שצברת בתחום.
בנוסף אתה רושם פסקה שאין לך כל אחראיות אישית כלפי המתאמן במקרה של פציעה מכיוון שכל התמורה היא לאימון משותף במסגרת מכון הכושר.
אין שום בעיה שתאמן אם הוא חותם על הטופס(שווה את הכאב ראש זו כבר שאלה שלך)

יש הרבה אנשים שעוסקים במשלח יד שכביכול הם המציאו:
- לבנת פורן- עזרה בירוקרטית(לא משפטית) מול ביטוח לאומי וכו'
- אורן זריף- עזרה בכל מחלה וקושי גופני(לא רפואית)

כל אחד יכול להציע איזה מוצר שבא לו כל עוד הוא לא- לא חוקי, שאלת הכדאיות היא בידי הלקוח

לעניין אפשר להציע שירות שנקרא "אימון משותף", להקים חברה שתציע לכל מתאמן פרטנר לאימונים בכל עיר בישראל(בתשלום) והעסק יהיה חוקי ולגיטימי ולא ייחשב אימון אישי
מה אתה חושב לגבי הטענות שנאמרו פה קודם שבכל זאת אם הוא יפצע הוא יגיד שזה מעצות שאני נתתי לו במסגרת "האימון המשותף" ובכל זאת יוכל להאשים אותי ולתבוע אותי?
ומה לגבי ייעוץ דרך האינרנט? הטענה של יועץ ולא מאמן באינטרנט יכולה לתפוס פה?
ואגב יש לך איזה ניסיון במשפטים או שזה מקריאה של החוקים והסקת מסקנות שלך?

מה אתה חושב לגבי הטענות שנאמרו פה קודם שבכל זאת אם הוא יפצע הוא יגיד שזה מעצות שאני נתתי לו במסגרת "האימון המשותף" ובכל זאת יוכל להאשים אותי ולתבוע אותי?
ומה לגבי ייעוץ דרך האינרנט? הטענה של יועץ ולא מאמן באינטרנט יכולה לתפוס פה?
ואגב יש לך איזה ניסיון במשפטים או שזה מקריאה של החוקים והסקת מסקנות שלך?
1. אתה מחתים אותו שלא יוכל לתבוע אותך.
2. באנטרנט הסיפור קל יותר כי אתה לא מאמן אותו בפועל, רק מתווה הנחיות תמורת תשלום, אין לו באמת יכולת משפטית או סיכוי בבית משפט בצורה כזו כי כתיבת תכנית אימונים שונה מהותית מאימון(בניגוד לתזונה)
3. הכל מפסקי דין וחוקים, אני לא עורך דין אבל הגעתי לבית משפט 3 פעמים בתור מייצג של עצמי, פעמיים בבית משפט השלום(מול ביטוח לאומי ומול עיריית אשדוד) ופעם בבית הדין לעבודה(מול מעסיק לשעבר)- למרות שהייתי "נגד" 3 עורכי דין זה שהם בקיאים בפרקטיקה לא מקנה להם יכולת ערעור מול חוקים והלכות פסוקות(זכיתי ב3 הפעמים)

שיכולה להיקבע ע"י השכן שלי?
הכל בחוק הספורט, לפי החוק אם השכן שלך הוסמך על ידי משרד הספורט והתרבות כן(הדבר דומה לאישור של תואר על ידי המל"ג, יש הרבה מקומות שאפשר להרים לגביהם גבה)

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית