הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוקיות של אימון לקוחות ללא תעודה

מצב
השרשור נעול
1. אתה מחתים אותו שלא יוכל לתבוע אותך.
2. באנטרנט הסיפור קל יותר כי אתה לא מאמן אותו בפועל, רק מתווה הנחיות תמורת תשלום, אין לו באמת יכולת משפטית או סיכוי בבית משפט בצורה כזו כי כתיבת תכנית אימונים שונה מהותית מאימון(בניגוד לתזונה)
3. הכל מפסקי דין וחוקים, אני לא עורך דין אבל הגעתי לבית משפט 3 פעמים בתור מייצג של עצמי, פעמיים בבית משפט השלום(מול ביטוח לאומי ומול עיריית אשדוד) ופעם בבית הדין לעבודה(מול מעסיק לשעבר)- למרות שהייתי "נגד" 3 עורכי דין זה שהם בקיאים בפרקטיקה לא מקנה להם יכולת ערעור מול חוקים והלכות פסוקות(זכיתי ב3 הפעמים)

הכל בחוק הספורט, לפי החוק אם השכן שלך הוסמך על ידי משרד הספורט והתרבות כן(הדבר דומה לאישור של תואר על ידי המל"ג, יש הרבה מקומות שאפשר להרים לגביהם גבה)

סעיף לגביי איסור תביעה הוא בעיקרון סעיף לא חוקי בחוזה, במיוחד בחוזה עבודה או ייעוץ כלשהו.
זה שהוא לא חוקי לא מונע את האפשרות לכתוב אותו בחוזה והרבה עושים זאת גם, אבל גם בקיומו של סעיף כזה אפשרות התביעה עדיין עומדת על הפרק ויהיה ויכוח על קיומו של הסעיף בבית המשפט (במקרה והחותם חתם עליו במצב של רצון חופשי יהיה קשה להוכיח את התביעה עצמה אך אם החתימה היא בלית ברירה זה כבר סיפור אחר)
בארץ ישראל כמעט תמיד אפשר לתבוע, זה לא אומר שתנצח אבל דלתות ביהמש פתוחות באופן מעצבן וגם אם בן אדם ייתבע אותך ללא ׳קייס׳ ולמרות שאפשר לדחות ולמחוק תביעות על הסף הרבה פעמים ביהמש כן יקבל את הקייס, במיוחד במקרה ואתה לא מאמן ׳מוסמך׳ לפי החוק שם ביהמש ירצה לברר את המקרה לעומקו (מנסיוני) ואפילו אם תנצח בקייס זה יגרור אותך למצב של בזבוז זמן ולחץ ואפילו אולי לא תצליח לקבל חזרה את הוצאות המשפט אפילו אם תנצח...
כן, זאת ארץ ישראל 2017 (עוד שניה) שלנו...
מזל שעזבתי

סעיף לגביי איסור תביעה הוא בעיקרון סעיף לא חוקי בחוזה, במיוחד בחוזה עבודה או ייעוץ כלשהו.
זה שהוא לא חוקי לא מונע את האפשרות לכתוב אותו בחוזה והרבה עושים זאת גם, אבל גם בקיומו של סעיף כזה אפשרות התביעה עדיין עומדת על הפרק ויהיה ויכוח על קיומו של הסעיף בבית המשפט (במקרה והחותם חתם עליו במצב של רצון חופשי יהיה קשה להוכיח את התביעה עצמה אך אם החתימה היא בלית ברירה זה כבר סיפור אחר)
בארץ ישראל כמעט תמיד אפשר לתבוע, זה לא אומר שתנצח אבל דלתות ביהמש פתוחות באופן מעצבן וגם אם בן אדם ייתבע אותך ללא ׳קייס׳ ולמרות שאפשר לדחות ולמחוק תביעות על הסף הרבה פעמים ביהמש כן יקבל את הקייס, במיוחד במקרה ואתה לא מאמן ׳מוסמך׳ לפי החוק שם ביהמש ירצה לברר את המקרה לעומקו (מנסיוני) ואפילו אם תנצח בקייס זה יגרור אותך למצב של בזבוז זמן ולחץ ואפילו אולי לא תצליח לקבל חזרה את הוצאות המשפט אפילו אם תנצח...
כן, זאת ארץ ישראל 2017 (עוד שניה) שלנו...
מזל שעזבתי
בגדול יש הרבה שיט שכותבים בחוזים.
מסכים שסעיף איסור תביעה גורף הוא לא קביל מהסיבה שזו זכות בסיסית, אבל הסעיף כן יתקבל נוכח מבחן הנסיבות וכמו שאמרת אם הוא נחתם בהבנה ומרצון חופשי(בניגוד לתניית "אי תחרות" לדוגמה שלא ניתנת לויתור כי היא בניגוד לתקנת ציבור במשפט החוקתי- חופש העיסוק- ולא קבילה אפילו בענייני סכומי פרישה למראית עין בקרב בכירים לעניין מס הכנסה, בטח ובטח לא קבילה למדריך מסכן שמקבל מינימום ועדיין מכוני כושר מנסחים את החוזים שלהם עם תניית אי תחרות).

בקשר לתביעות, מהניסיון הצר שלי בימ"ש ינסה בכל דרך להוביל אותך לפשרה: דחיות דיונים, פגישה עם מגשר בלתי תלוי, מכתבים ועוד... אם בכל זאת בא לך 2 דקות של תהילה מול שופט טתה תגיע אליו בסוף, אבל הדיון ייארך 3:30 דקות בדיוק.
בכל מקרה המערכת בגדול היא עלובה יחסית לארה"ב/אנגליה, אבל דווקא במישור האזרחי מול גופי במדינה היא הרבה יותר לטובת האזרח(לדוג' דיני מיסים)

אני מצהיר שאני לא עורך דין.
ההצהרה לא שווה כלום. אני לא מכיר מישהו שהגישו נגדו תלונה במשטרה על אימון ללא תעודה.
הבעיה שלך עלולה להיות במישור הביטוחי,אם מתאמן שלך יפצע ואיך שהוא תתגלגל לתביעה אתה תהיה בבעיה.
לא תוכל לבטח את עצמך ללא תעודה.
אם אני מאמן מישהו בלי שיש לי תעודת הכשרה , ואני אתחיל איתו מחימום ואז אתחיל איתו אימון ואז בסוף אימון מתיחות הוא יפצע או לא?

אם אני מאמן מישהו בלי שיש לי תעודת הכשרה , ואני אתחיל איתו מחימום ואז אתחיל איתו אימון ואז בסוף אימון מתיחות הוא יפצע או לא?
הדיון בן 7 שנים, אין טעם להקפיץ אותו עם שאלה כזו.
אל תאמן אנשים ללא תעודה.

אם אתה מתכוון לאמן ללא תעודה - ניתן להיפצע גם אם תבצע את מה שתיארת, בין אם בשל תאונה שקשורה למכשירים, נפילות, משקולות וכדומה, ובין אם בשל ניהול עומסים גרוע ועוד.
שאלה כזו מדגימה חוסר ידע בנושא פציעות, תחשוב איך זה ייראה בבית משפט.

ננעל.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית