הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשמח לקבל המלצות לשיפור הפורום

• פותח/ת השרשור
לא יודע אם זה נחשב חלק מהפורום, אבל בפורטל (פה ופה) יש הרבה "תכניות" די גרועות והרבה אנשים (לרוב מתחילים) משתמשים בהן.
מה גרוע בהן?

לגבי כל שאר ההערות, בעיקר הטכניות - אני צריך לשבת עם המתכנת של הפורום ולראות מה אפשר לעשות לגבי כל אחד מהבקשות כאן. זה יקח כמה ימים ואחזור עם תשובות..

מה גרוע בהן?

לגבי כל שאר ההערות, בעיקר הטכניות - אני צריך לשבת עם המתכנת של הפורום ולראות מה אפשר לעשות לגבי כל אחד מהבקשות כאן. זה יקח כמה ימים ואחזור עם תשובות..
יש המון אנשים שפתחו אשכול ייעוץ בנוגע לאחת התכניות האלה ותמיד אומרים להם (גם מנהלים), ובצדק, שהתכנית לא טובה ושצריך לעדכן את הפורטל.

נתחיל מהעובדה שלא מדובר בתכניות אלא ברשימות תרגילים (אין הגדרה של התקדמות, אין הוראות מסוימות לאיך לפעול כשנתקעים, לא נתון באיזה אחוז עצימות לעבוד וכו', בקיצור, נתונה רשימת תרגילים ולא תכנית), ברוב התכניות שם חלוקת הנפח היא לא הגיונית (תכניות בהן כתפיים, גב וחזה מקבלים יותר נפח מרגליים, ויד אחורית וקדמית מקבלים כמו רגליים) תכניות ללא סקוואט, ללא דדליפט ופרס (מה שנוגד ובגדול את הדעה הרווחת פה בפורום), אין שום התייחסות למי מתאימה איזו תכנית ועוד.

יש המון דברים רעים להגיד על ה"תכניות" האלו ואם תחפש בפורום אשכולות של אנשים שביקשו ייעוץ על אחת התכניות האלו, תראה את התגובות שהם מקבלים.

• פותח/ת השרשור
(אין הגדרה של התקדמות, אין הוראות מסוימות לאיך לפעול כשנתקעים, לא נתון באיזה אחוז עצימות לעבוד וכו', בקיצור, נתונה רשימת תרגילים ולא תכנית),
אלו תוכניות אימון לאוכלוסיה הכללית. לא תוכניות אימון לשיפור מסיבי בכוח או ביצועים באופן כללי. אלו תוכניות שבאות לתת דוגמה ולא להתמקד בפרטי פרטים. מי שרוצה פרטי פרטים יכול ללכת למאמן שירכיב לו תוכנית אימונים פרטנית. הפורטל לא נועד לתת ייעוץ אישי אלא כללני לכלל האוכלוסיה. מאיפה אני יודע אם גבר, ילד או קשיש יקחו את התוכנית מהפורטל? צריך להתאים את התוכנית לכולם ולא רק לאוכלוסיות ספציפיות עם מטרות ספציפיות.

ברוב התכניות שם חלוקת הנפח היא לא הגיונית (תכניות בהן כתפיים, גב וחזה מקבלים יותר נפח מרגליים, ויד אחורית וקדמית מקבלים כמו רגליים)
המטרה בתוכנית זה לעבוד על קואורדינציה שרירית במינימום מאמץ וכאב ראש. הסיכוי שאנשים יעשו הרבה סטים לרגליים הוא מועט וסביר להניח שיפרשו מהתוכנית כי "זה קשה".

תכניות ללא סקוואט, ללא דדליפט ופרס (מה שנוגד ובגדול את הדעה הרווחת פה בפורום)
הדעה הרווחת בפורום ממזמן שונה מהדעה שלי בנושא אימונים. בזמן שמפמפים פה SS עם 5 חזרות, אני מפמפם כבר שנים משהו אחר ומתנגד לזה נחרצות. כל עוד הפורטל בחסותי יהיו דברים שמשקפים את דעתי ולא את הדעה הרווחת בפורום שמזמן כבר לדעתי לא רלוונטית. יש פה אג'נדה שהתפתחה עם השנים וקשה לשנות אותה. את האמת, אפילו לא בא לי לשנות אותה.
אפשר להתקדם יפה מאוד בכוח, במסת השריר ובכל האלמנטים האחרים בלי לבצע כלל סקוואט, דדליפט ופרס. יפתיע אותך אולי, אבל רוב האנשים אפילו מעדיפים לא לבצע את התרגילים הללו. כמו שאמרתי, זה מיועד לאוכלוסיה הכללית שרוצה מקסימום תוצאות במינימום מאמץ. למה למישהו להתאמץ לעלות במשקלי עבודה בסקוואט/דדליפט, לבזבז שעות של זמן על לימוד הטכניקה והרשימה עוד ארוכה כשהוא בסך הכל רוצה לחטב את גופו ולשמר מסת שריר? תרגילים כמו כפיפה/פשיטה יתנו מענה בדיוק לאותו אדם. אותו עיקרון בהעלאה במסת השריר. למה למישהו להשקיע בסקוואט/דדליפט כשכל מה שהוא רוצה זה לעלות כמה קילוגרמים בודדים של מסת שריר כשהאלמנט של הכוח לא מעניין אותו והוא רוצה לחזור הביתה ולהרגיש טוב עם עצמו ולא להרגיש שעכשיו הרגליים שלו מתפרקות וכל מה שבא לו זה ללכת לאכול ולישון. גם פה פשיטה וכפיפה יעשו את העבודה. תמצא לי בבקשה מחקר אחד שבדק היפרטרופיה ומצא שסקוואט/דדליפט עדיפים על תרגילים של "ליצנים" ואני אוריד בפניך את הכובע.

רק בבקשה אל תביא לי מחקרים עם EMG ואולטרסאונד. אני לא אומר שתרגילים מורכבים לא חשובים, הם כן, אבל הם פשוט לא מתאימים לכולם. כשאתה בונה משהו לכלל האוכלוסיה, במיוחד כזו שלעולם לא הגיעה לחד"כ, אתה גם צריך לשלב פרקטיקה וריאליות לתוכנית האימון. בן אדם מין המניין, במידה וישרוד את התוכניות בפורטל, כבר ימצא את הדרך לתוכנית אחרת, מתקדמת יותר ועצימה יותר.

יש המון דברים רעים להגיד על ה"תכניות" האלו ואם תחפש בפורום אשכולות של אנשים שביקשו ייעוץ על אחת התכניות האלו, תראה את התגובות שהם מקבלים.
התגובות שהם מקבלים נובעים מנטו אג'נדה ואולי אפילו חוסר ניסיון באימון על פני השטח. אני לא אומר שהתוכניות מושלמות, אבל הן רחוקות מלהיות גרועות. כשאתה מסתכל על עצמך וחושב שכל מה שמתאים לך גם מתאים לאחרים אתה לא פחות מטועה. אנשים בפורום חושבים שצריך ללכת HARDCORE וחייבים לעלות 5-10 ק"ג בסקוואט בשבוע אחרת אתה מתאמן כמו ליצן. את רוב האנשים זה פשוט לא מעניין.

איך זה:

אפשר להתקדם יפה מאוד בכוח, במסת השריר ובכל האלמנטים האחרים בלי לבצע כלל סקוואט, דדליפט ופרס

קשור לזה?

יפתיע אותך אולי, אבל רוב האנשים אפילו מעדיפים לא לבצע את התרגילים הללו. כמו שאמרתי, זה מיועד לאוכלוסיה הכללית שרוצה מקסימום תוצאות במינימום מאמץ. למה למישהו להתאמץ לעלות במשקלי עבודה בסקוואט/דדליפט, לבזבז שעות של זמן על לימוד הטכניקה והרשימה עוד ארוכה כשהוא בסך הכל רוצה לחטב את גופו ולשמר מסת שריר? תרגילים כמו כפיפה/פשיטה יתנו מענה בדיוק לאותו אדם. אותו עיקרון בהעלאה במסת השריר. למה למישהו להשקיע בסקוואט/דדליפט כשכל מה שהוא רוצה זה לעלות כמה קילוגרמים בודדים של מסת שריר כשהאלמנט של הכוח לא מעניין אותו והוא רוצה לחזור הביתה ולהרגיש טוב עם עצמו ולא להרגיש שעכשיו הרגליים שלו מתפרקות וכל מה שבא לו זה ללכת לאכול ולישון.

תחליט אם אפשר להתקדם יפה מאוד בכוח או שזה פשוט לא משנה כי רוב הלקוחות שלך רוצים להראות קצת יותר יפה ולהרגיש שהם מתאמנים.

התגובות שהם מקבלים נובעים מנטו אג'נדה ואולי אפילו חוסר ניסיון באימון על פני השטח.

נראה לי שאתה זה שכרגע מדבר מחוסר ניסיון. התוכניות האלה גרועות לכולם. כולל זקנים וילדים.

אנשים בפורום חושבים שצריך ללכת HARDCORE וחייבים לעלות 5-10 ק"ג בסקוואט בשבוע אחרת אתה מתאמן כמו ליצן. את רוב האנשים זה פשוט לא מעניין.
אנשים בפורום חושבים שאם רוצים לקבל תוצאות ומהר זה מה שצריך לעשות.
אל תעבוד קשה, אל תצפה לקבל תוצאות טובות. אף אחד לא אומר שאי אפשר להתקדם מתוכניות פח, פשוט זה לא יעיל.

מבחינה טכנית:
אפשרות להסתיר הודעות לא מעניינות, לפעמים הפיד נסתם בגלל פוסטים ענקיים שכל הזמן מתעדכנים או סתם הודעות לא מעניינות

אפשרות לקבל התראה רק כאשר בעל הבלוג מעדכן אותו כדי לחסוך את התגובות/ספאם בלוגים

אני הייתי שמח אם היה סימון של קטינים בפורום.

מבחינה מקצועית
לטעמי צריך לרענן את תוכניות האימון בפורטל בעיקר לגבי תוכניות ab /בילדינג לסוגיו ובהקשר הזה גם מנהלים עם דעות יותר ליברליות לגבי תוכניות שאינן "כוח"

לדעתי גם נדרשת שקיפות רבה יותר לגבי הסמכת המנהלים/הנסיון שלהם

די אשמח לדעת למה צריך סימון של קטינים?דעה של אדם באימונים מאבדת ממשקלה בגלל הגיל?

די אשמח לדעת למה צריך סימון של קטינים?דעה של אדם באימונים מאבדת ממשקלה בגלל הגיל?
זה מכיוון ההפוך. יש תשובות שאני מעדיף לא לענות למי שעדיין קטין. החל מייעוץ בנושא תזונה ומענה לגבי תמונות להערכת אחוזי שומן.

זה מכיוון ההפוך. יש תשובות שאני מעדיף לא לענות למי שעדיין קטין. החל מייעוץ בנושא תזונה ומענה לגבי תמונות להערכת אחוזי שומן.

מצטער אבל גם בזה חולק בדעתך,א"ש של אדם לא מתרכך על ידי גילו,אתה מוזמן להוסיף את "לפי דעתי/ממליץ/בעיניי כדאי X/Y/Z" אבל להימנע ממענה בגלל גיל נראה בעיניי שגוי.(כנ"ל לגבי תזונה)

• פותח/ת השרשור
איך זה:

קשור לזה?

תחליט אם אפשר להתקדם יפה מאוד בכוח או שזה פשוט לא משנה כי רוב הלקוחות שלך רוצים להראות קצת יותר יפה ולהרגיש שהם מתאמנים.

נראה לי שאתה זה שכרגע מדבר מחוסר ניסיון. התוכניות האלה גרועות לכולם. כולל זקנים וילדים.
אלמנט הכוח לא מעניין את רוב האנשים. רוב האנשים רוצים להראות טוב כעדיפות.
התוכניות הללו גרועות לדעתך ודעתך בלבד.

אף אחד לא אומר שאי אפשר להתקדם מתוכניות פח, פשוט זה לא יעיל.
תוכיח שזה לא יעיל. ולא יעיל למה? להיפרטרופיה? על בסיס אילו מחקרים או נתונים?

תגדיר התקדמות

תלוי מטרה כמובן. ועכשיו אתה תגיד שמי שרוצה להראות יותר טוב לא צריך להתקדם בכוח, אבל כל תוכנית מבוססת היפרטרופיה צריכה לכלול מספיק נפח, תדירות והתקדמות במשקלי עבודה. לכן תוכנית שלא מתארת כיצד המתאמן אמור להתקדם לא שווה הרבה.

• פותח/ת השרשור
תלוי מטרה כמובן. ועכשיו אתה תגיד שמי שרוצה להראות יותר טוב לא צריך להתקדם בכוח, אבל כל תוכנית מבוססת היפרטרופיה צריכה לכלול מספיק נפח, תדירות והתקדמות במשקלי עבודה. לכן תוכנית שלא מתארת כיצד המתאמן אמור להתקדם לא שווה הרבה.
אני מסכים שצריך לעלות בכוח אבל לא כמו שהחבר'ה (ואולי אתה) כאן מתארים. צריך פרוגרסיב אוורלוד ואפשר ליצור את זה ע"י הגדלת הנפח, עצימות או איזון בין השניים. במקום לעלות משקלים אתה גם יכול להתאמן לכשל ולעלות במסת השריר. כמה זמן זה יעבוד לא יודע, אבל זה יעבוד על מתחילים (כמו כל דבר אחר בערך)

אני מסכים שצריך לעלות בכוח אבל לא כמו שהחבר'ה (ואולי אתה) כאן מתארים. צריך פרוגרסיב אוורלוד ואפשר ליצור את זה ע"י הגדלת הנפח, עצימות או איזון בין השניים. במקום לעלות משקלים אתה גם יכול להתאמן לכשל ולעלות במסת השריר. כמה זמן זה יעבוד לא יודע, אבל זה יעבוד על מתחילים (כמו כל דבר אחר בערך)

לא טענתי שכולם צריכים להתקדם כמו שאני רוצה. רק שתוכנית שהיא אוסף של תרגילים, בלי הנחיות מסביב שמתארות כמה להעמיס ומתי היא לא תוכנית ראויה.
להתאמן לכשל על בסיס קבוע זה כנראה יותר גרוע מבחינת פציעות/דלקות ושאר הפחדים שלך מתוכניות כוח.

צריך פרוגרסיב אוורלוד ואפשר ליצור את זה ע"י הגדלת הנפח, עצימות או איזון בין השניים.
לא מוצג שום דבר בנושא הזה במאמרים שצורפו כאן, ככה שגם אם נשים את אי ההסכמה בנוגע לבחירת התרגילים / מספר החזרות / מספר הסטים וכו' - התוכניות לא כוללות את הדברים שאתה טוען שצריך. הן כוללות שמות של תרגילים ומספר סטים וחזרות, ללא משקלי עבודה + כמה ומתי לשנות אותם, זו רק רשימה של תרגילים ומספר סטים וחזרות.

כמה זמן זה יעבוד לא יודע, אבל זה יעבוד על מתחילים (כמו כל דבר אחר בערך)
להגיד שהתוכנית טובה כי היא תעבוד על מתחילים זו לא חכמה גדולה. הגישה היחידה שמציעה תוצאות גם אחרי אפקט המתאמן המתחיל היא מוטות ופלטות, כי כשאתה בוחר את התרגילים הנכונים ומתכנן אותם כמו שצריך, אתה יכול להתקדם במשקלים (ולכן גם במסת השריר) במשך שנים. וזה, בניגוד מוחלט לפשיטות ברכיים (לדוגמה) שבהן אתה תתקדם תקופה מסויימת והקפיצה הבאה שלך תהיה או כשאתה מתחיל להזריק או כשאתה מתחיל לעשות סקוואט. אנשים שמתקדמים בסקוואט במשך שנים ללא סטרואידים יש לך כאן בפורום כמו זבל, ואנשים שמתקדמים בפשיטת ברכיים במשך שנים ללא סטרואידים... נראה לי שהבנת את הנקודה.

בקיצור, לא חושב שהטיעון של "זה עובד על מתחילים" זה כזה טיעון מנצח לגביי איכות של תוכנית כלשהי, בין אם היא מוטות ופלטות ובין אם היא TRX וזומבה או כל מה שביניהם.

• פותח/ת השרשור
לא טענתי שכולם צריכים להתקדם כמו שאני רוצה. רק שתוכנית שהיא אוסף של תרגילים, בלי הנחיות מסביב שמתארות כמה להעמיס ומתי היא לא תוכנית ראויה.
להתאמן לכשל על בסיס קבוע זה כנראה יותר גרוע מבחינת פציעות/דלקות ושאר הפחדים שלך מתוכניות כוח.
מסכים שצריך הנחיות איך להעמיס, אבל זה גם דיי הגיוני להעלות במשקלי עבודה כשהמשקל הקיים כבר מתחיל להיות קל יחסית. גם אם יעבדו על RM8 נניח במתכונת של 60% במקום 80% הם עדיין יתקדמו באופן משמעותי כי הם מתחילים....

לא מוצג שום דבר בנושא הזה במאמרים שצורפו כאן, ככה שגם אם נשים את אי ההסכמה בנוגע לבחירת התרגילים / מספר החזרות / מספר הסטים וכו' - התוכניות לא כוללות את הדברים שאתה טוען שצריך. הן כוללות שמות של תרגילים ומספר סטים וחזרות, ללא משקלי עבודה + כמה ומתי לשנות אותם, זו רק רשימה של תרגילים ומספר סטים וחזרות.
הן תוכניות בסיסיות ובנאליות. הן לא מתיימרות להכין עכשיו מתחרים מקצועיים.

וחוץ מזה אם אתם כל כך רוצים לשנות את זה בפורטל, מה מונע מכם לבנות תוכניות שכאלו ולהכניס לפורטל מאמרים?

הגישה היחידה שמציעה תוצאות גם אחרי אפקט המתאמן המתחיל היא מוטות ופלטות
אבל התוכניות לא מתאימות לא למתחילים, ככה שמה שכתבת לא כזה רלוונטי. מי שרוצה תוכניות מתקדמות יותר יש בשפע בפורטל מאמרים.

אתה יכול להתקדם במשקלים (ולכן גם במסת השריר) במשך שנים. וזה, בניגוד מוחלט לפשיטות ברכיים (לדוגמה) שבהן אתה תתקדם תקופה מסויימת והקפיצה הבאה שלך תהיה או כשאתה מתחיל להזריק או כשאתה מתחיל לעשות סקוואט
זה דיי קישקוש. הדבר היחיד שימנע ממך להתקדם בכפיפת ברך הוא המקסימום משקל במכונה שמבחינה טכנית כבר תרים הכל ואז לא יהיה לאן יותר להתקדם. אתה תתקדם גם אם לא תעלה במשקלי עבודה במסת השריר בכפיפת ברך ובאופן כללי אתה תתקדם בכפיפת ברך יחסית מהר גם בתור מתאמן מתחיל ואפילו תגיע להרים את כל המכונה תוך כמה חודשים ספורים (אם כי זה תלוי במכונה. יש מכונות שזה יקח יותר זמן כי יש שם יותר משקל). בנוסף, משקל זה לא הפרמטר היחידי להעלאה במסת השריר. אתה יכול מנגד לעלות את מספר החזרות, לקצר את זמן המנוחה, לעשות סופר סט/דרופ סט והרשימה עוד ארוכה כדי ליצור גירויים חדשים להעלאה במסת השריר. אני יודע שאלו שיטות אימון/דברים שהם "קצת אסורים" במונחים של ריפטו, אבל הם קיימים ועובדים. האם לעלות משקל יעזור יותר מאשר לקצר את זמן המנוחה (באופן ריאלי) או לעלות את מס' החזרות יהיה יעיל יותר להעלאה במסת השריר? אין שום דבר מדעי היום שמוכיח את זה לכאן או לכאן ולכן זו אופציה ריאלית וגם הגיונית פיזיולוגית.

בקיצור, לא חושב שהטיעון של "זה עובד על מתחילים" זה כזה טיעון מנצח לגביי איכות של תוכנית כלשהי, בין אם היא מוטות ופלטות ובין אם היא TRX וזומבה או כל מה שביניהם.
זה עובד על מתחילים כי אלו תוכניות למתחילים - פשוט מאוד.

מסכים שצריך הנחיות איך להעמיס, אבל זה גם דיי הגיוני להעלות במשקלי עבודה כשהמשקל הקיים כבר מתחיל להיות קל יחסית.
זה כבר צויין בגדול, אבל אני חייב להדגיש נושא חשוב - זה תקף אך ורק למתאמנים מתחילים, אם בכלל. מי שבאמת דוחף כדי להתקדם, לא ירגיש ש-100 ק"ג זה קל לפני ש-150 ק"ג יהיה קשה. אם כשאתה על 100 ק"ג אתה פשוט תחכה שיהיה לך קל כדי להתקדם, צר לי, אתה לא תתקדם. מה שנקרא, החיים כלבה.

גם אם יעבדו על RM8 נניח במתכונת של 60% במקום 80% הם עדיין יתקדמו באופן משמעותי כי הם מתחילים....
מה המשמעות של האחוזים האלה אם ה1RM משתנה כל אימון?

הן תוכניות בסיסיות ובנאליות. הן לא מתיימרות להכין עכשיו מתחרים מקצועיים.
אתה בעצם אומר שאי אפשר להגיע איתן לתוצאות טובות, ללא תלות בכמה תשקיע בהן.

אבל התוכניות לא מתאימות לא למתחילים
לא מצויין במאמרים שהתוכניות מתאימות רק למתחילים.
ובכל מקרה העובדה שהתוכנית תעבוד רק על מתחילים זה בדיוק לא הדבר הנכון להתגאות בו, כי זו הצהרה שאין בה שום יתרון על פני כמעט כל שאר האלטרנטיבות שרצות בשוק הזה.

זה דיי קישקוש. הדבר היחיד שימנע ממך להתקדם בכפיפת ברך הוא המקסימום משקל במכונה שמבחינה טכנית כבר תרים הכל ואז לא יהיה לאן יותר להתקדם. אתה תתקדם גם אם לא תעלה במשקלי עבודה במסת השריר בכפיפת ברך ובאופן כללי אתה תתקדם בכפיפת ברך יחסית מהר גם בתור מתאמן מתחיל ואפילו תגיע להרים את כל המכונה תוך כמה חודשים ספורים (אם כי זה תלוי במכונה. יש מכונות שזה יקח יותר זמן כי יש שם יותר משקל).
ממש לא כולם יגיעו לזה. בוודאי שתלוי במכונה, אבל הרוב המוחץ של המנויים בכל מכון שתבחר, לא מרימים את כל המכונה.

בנוסף, משקל זה לא הפרמטר היחידי להעלאה במסת השריר. אתה יכול מנגד לעלות את מספר החזרות, לקצר את זמן המנוחה, לעשות סופר סט/דרופ סט והרשימה עוד ארוכה כדי ליצור גירויים חדשים להעלאה במסת השריר.
מבלי להכנס לדעתי על האם הגישה הזו נכונה / מדוייקת / רלוונטית, זה לא מצויין בתוכניות אליהן קישרו כאן.

אני יודע שאלו שיטות אימון/דברים שהם "קצת אסורים" במונחים של ריפטו, אבל הם קיימים ועובדים. האם לעלות משקל יעזור יותר מאשר לקצר את זמן המנוחה (באופן ריאלי) או לעלות את מס' החזרות יהיה יעיל יותר להעלאה במסת השריר? אין שום דבר מדעי היום שמוכיח את זה לכאן או לכאן ולכן זו אופציה ריאלית וגם הגיונית פיזיולוגית.
אלו לא שיטות אימון. אלו שיטות לעשות פעילות גופנית. זה Exercise, לא Training. בוא נפריד בין השניים.
לגביי הדברים המדעיים שאתה מחפש שיוכיחו דברים - בחיי שאני לא יודע למה העובדה שכל מי שמחזיק במסת שריר גבוהה במיוחד הוא או מזריק או מתאמן כוח אפילו לא מעניינת אותך. ולהגיד שאין מחקרים שטוענים שהשיטה "שלי" יותר טובה מ"שלך" זה לא מעניין כי אין גם מחקרים שמוכיחים שהשיטה "שלך" יותר טובה מ"שלי". אני אציע שנתייחס לנתונים שכן קיימים במקום לנתונים שלא קיימים.

מי הלא מוזרקים שאתה מכיר שמחזיקים במסת שריר משמעותית גבוהה מהממוצע באוכלוסייה (נניח גובה 1.75 ושוקלים 85-90 על פחות מ15% שומן) שלא מתאמנים על כוח? כמה כאלה יש בכל קאנטרי של אלף מנויים? כמה כאלה יש בוויצ'יטה פאלס? כמה זמן לוקח להשיג את זה בקאנטרי? כמה זמן לוקח להשיג את זה בוויצ'יטה פאלס?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית