הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מי מסתתר מאחורי סימני הכשרות למיניהם

• פותח/ת השרשור gad57
  • פורסם בתאריך
צודק, ניצחת. אחרי הכל, הדיעה שלך מספיק חשובה וקובעת כדי שלא תצטרך להביא נימוק הגיוני לטענות שלך.

...

ח"ח על התובנות, I feel enlighted. (במילים אחרות, אם לא הבנת את הסדרדוניזם, מה שרשמת זה לא יותר מגיבוב מטופש של סיסמאות חסרות תוכן)

חח, לא ראיתי צורך ורצון להאיר את עינייך הסומות, אבל יפה שאתה חש כך (ובתרגום: אל תטריח אותנו עם תובנות חסרות טעם, כתוצאה מחוסר הבנה שלך).

צודק, ניצחת. אחרי הכל, הדיעה שלך מספיק חשובה וקובעת כדי שלא תצטרך להביא נימוק הגיוני לטענות שלך.

וזאת דוגמא להתבטאות קנאית וילדותית שיכול להפגין כל איש התומך בדת/ מדע בלבד ...

למרות שיהיה לך מאוד קשה להבין זאת, הדעה שלו לא פחות חשובה משלך, ושלך לא יותר חשובה משלו.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי, איפה יש כאן סממנים של שחיטות? החברות רוצות הכשר מסויים כדי למשוך יותר קהל, והן משלמות על זה. אתה יכול להיות סמוך ובטוח שאם זה לא היה משתלם להן, הן לא היו עושות זאת.

אתה מוזמן לקרוא את דו"ח המבקר בנושא כדי להבין איפה סממני השחיתות:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3711706,00.html

אם אתה עצלן אני יסכם את זה בקצרה
אין למשגיחים תעודות הסמכה כלשהם ולא נדרשים מהם כישורים מיוחדים כדי להיות משגיחי כשרות חוץ מלהיות קרובי משפחה של אחד הרבנים הראשיים, או של עובדים בעלי השפעה במועצה הדתית.
אין להם שעות עבודה , מילוי נוכחות ,השכר שלהם לא קבוע, המשגיח מקבל את שכרו מהעסק עצמו בלי פירוט מיותר ככה שרק המשגיח בעל העסק ואלוהים יודעים על מה הוא קיבל תשלום וזה יכול לכלול "העלמת עין" במקרים מסויימים.
ואם זה לא מספיק לא חסר זיופים של חותמות או רבנויות שלא קיימות (היה על זה משהו בקולבוטק אם אני ימצא אני ישים קישור).

אתה מוזמן לקרוא את דו"ח המבקר בנושא כדי להבין איפה סממני השחיתות:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3711706,00.html

אם אתה עצלן אני יסכם את זה בקצרה
אין למשגיחים תעודות הסמכה כלשהם ולא נדרשים מהם כישורים מיוחדים כדי להיות משגיחי כשרות חוץ מלהיות קרובי משפחה של אחד הרבנים הראשיים, או של עובדים בעלי השפעה במועצה הדתית.
אין להם שעות עבודה , מילוי נוכחות ,השכר שלהם לא קבוע, המשגיח מקבל את שכרו מהעסק עצמו בלי פירוט מיותר ככה שרק המשגיח בעל העסק ואלוהים יודעים על מה הוא קיבל תשלום וזה יכול לכלול "העלמת עין" במקרים מסויימים.
ואם זה לא מספיק לא חסר זיופים של חותמות או רבנויות שלא קיימות (היה על זה משהו בקולבוטק אם אני ימצא אני ישים קישור).
אתה העצלן, לא טרחת להשקיע שניה ולנסות להבין את הכתבה הקודמת. במידה ועדיין לא הבנת, היא מדבר על גופים פרטיים המחלקים הכשרי כשרות פרטיים, מה שאתה הבאת מדבר על גוף ציבורי. אין שום קשר בין שני הדברים.

וזאת דוגמא להתבטאות קנאית וילדותית שיכול להפגין כל איש התומך בדת/ מדע בלבד ...

למרות שיהיה לך מאוד קשה להבין זאת, הדעה שלו לא פחות חשובה משלך, ושלך לא יותר חשובה משלו.

למקרה שלא הבנת, אני אסביר לך. זו לא הדיעה שבעייתית, אלה הטענה והכשל הלוגי. קצת קשה לנהל וויכוח בצורה לוגית, אני יודע.

למקרה שלא הבנת, אני אסביר לך. זו לא הדיעה שבעייתית, אלה הטענה והכשל הלוגי. קצת קשה לנהל וויכוח בצורה לוגית, אני יודע.
במויחד על נושא שלוגיקה הוא לא חלק ממנו.

וטרול.. סחטיין על קטילה ותקיפה של תגובות.. אבל מה עם תגובה משל עצמך על הנושא? נורא קל להגיד אתה לא צודק.. תן אלטרנטיבה. enlighten us.

"בנושא" אתה מתכוון לדת?אם כן,אתה טוען שהלוגיקה היא לא חלק בוויכוח על הדת?לכן אני טוען: בננה,כלב,תירס ולכן משה שמן.
הטרול לא אמר שהוא צודק,הוא אפילו לא הציג דעה.הוא בסך הכל הראה כמה בעיות בטיעונים או חוסר הטיעונים של חלק מהכותבים פה.

• פותח/ת השרשור
אתה העצלן, לא טרחת להשקיע שניה ולנסות להבין את הכתבה הקודמת. במידה ועדיין לא הבנת, היא מדבר על גופים פרטיים המחלקים הכשרי כשרות פרטיים, מה שאתה הבאת מדבר על גוף ציבורי. אין שום קשר בין שני הדברים.

הגופיים הפרטיים עובדים באותה שיטה כמו של הממלכתיים(זה לפחות מה שהבנתי משני הכתבות):
"אין לנו מחירון, אנו משלמים לפי הוצאות ההשגחה והכל תלוי באופי העבודה. יש מקומות בהם המשגיח נכנס ויוצא כמה פעמים ביום, יש מקומות בהם יש משגיח 24 שעות בימימה..."
"אין אצלנו שלושה משגיחים במקביל", הוא אומר. "רק אחד מבין השלושה נותן את ההנחיות ובדרך כלל הזה המשגיח של בד"ץ העדה החרדית. אבל לכולם אנו משלמים אגרה שנתית ושעות השגחה. אבל זה ממש לא רלוונטי לעלות המוצר. כל עוד לא החלפת רכיב, בלחם, לכשרות אין עלות משמעותית".
אין 3 משגיחים בו זמנית אבל לכולם משלמים על שעות השגחה .

תוסיף לזה שיש רבנים שעובדים גם בממלכתי וגם בפרטי:
"לינדנשטראוס מציין שמות כמה רבנים ועובדי מועצות דתיות העובדים גם בבד"צים – גופי כשרות פרטיים - או שמעניקים כשרויות למפעלים וארגונים שונים, לעיתים תוך ניגוד עניינים חמור."

זה מה שאמרתי, הוא לא הציג דעה. בסדר הוא הראה בעיות וכו' וכו', הכל טוב ויפה, מעניין אותי אבל אם יש לו פתרון יותר טוב?

וכן אני טוען שלוגיקה לא יכולה לקחת חלק בויכוח על דת כי כל הדת מבוססת על משהו עיוור, וזה לא הגיוני. (ולא הבנתי את ההקשר שלך על זה שמשה שמן)

הגופיים הפרטיים עובדים באותה שיטה כמו של הממלכתיים:
"אין לנו מחירון, אנו משלמים לפי הוצאות ההשגחה והכל תלוי באופי העבודה. יש מקומות בהם המשגיח נכנס ויוצא כמה פעמים ביום, יש מקומות בהם יש משגיח 24 שעות בימימה..."
"אין אצלנו שלושה משגיחים במקביל", הוא אומר. "רק אחד מבין השלושה נותן את ההנחיות ובדרך כלל הזה המשגיח של בד"ץ העדה החרדית. אבל לכולם אנו משלמים אגרה שנתית ושעות השגחה. אבל זה ממש לא רלוונטי לעלות המוצר. כל עוד לא החלפת רכיב, בלחם, לכשרות אין עלות משמעותית".
אין 3 משגיחים בו זמנית אבל לכולם משלמים על שעות השגחה .

תוסיף לזה שיש רבנים שעובדים גם בממלכתי וגם בפרטי:
"לינדנשטראוס מציין שמות כמה רבנים ועובדי מועצות דתיות העובדים גם בבד"צים – גופי כשרות פרטיים - או שמעניקים כשרויות למפעלים וארגונים שונים, לעיתים תוך ניגוד עניינים חמור."
ושוב, מה לעזאזל הקשר? מדובר בגופים פרטיים שמשלמים לגופים פרטיים, זה בינם לבין עצמם. כמו שרשמתי למשה, אתה יכול להיות בטוח שאם זה לא היה משתלם לחברות לשלם למוסדות פרטיים אשר מעניקות הכשרים, הן לא היו עושות זאת. מעצם היותן חברות פרטיות, הן יכולות להתנהל (או אמורות להתנהל, לצערי הרב אנחנו חיים במדינה בעלת סממנים פאשיסטים סוציאליסטים) איך שבא להן.

זה מה שאמרתי, הוא לא הציג דעה. בסדר הוא הראה בעיות וכו' וכו', הכל טוב ויפה, מעניין אותי אבל אם יש לו פתרון יותר טוב?

וכן אני טוען שלוגיקה לא יכולה לקחת חלק בויכוח על דת כי כל הדת מבוססת על משהו עיוור, וזה לא הגיוני. (ולא הבנתי את ההקשר שלך על זה שמשה שמן)
כי אין על מה להביע דיעה, זה לא ענייני. מדובר בגופים פרטיים, וככאלה הם יכולים להתנהל איך שבא להם.

אי אפשר לנהל דיון לוגי עם מישהו שפוסל דעות רק בגלל שהן לא הגיוניות עבורו בלבד.

לא מקבל דעה? סבבה. אל תפסול ואל תקטול. רק מפני שלדעתך האחר טועה, לא אומר שאתה צודק.

אם לוגיקה היא המרכיב היחידי בתרבות הדיון שאתה מכיר, אני מציע תלמד אותה שוב.

אני מרגיש שאני מנהל עם דיון עם מחולל מספרים אקראיים.

בוא נראה את השתלשלות האירועים:

בחור X טוען: וואלה אחי, כל האנשים שאני מכיר הם אתאיסטים, נראה לי שרוב האנשים בעולם הם אתאיסטים.
asdasd טוען: אם נלך לפי ההיגיון הזה, רוב האנשים בעולם הם ישראלים, כיוון שרוב האנשים שאני מכיר הם ישראלים.
בחור Y טוען: אתה עושה השוואה לא נכונה בכלל.
asdasd: אחלה טענה. מזל שאתה לא צריך לבסס אותה על כלום, כי כל מה שאתה אומר אוטומטית נכון.
בלאק: #!@$!$!@#!#$!@$!@$*&*$%%!@ (זה בערך מה שאני מבין ממה שאמרת).

WTF?

טרול זה הרבה יותר הגיוני לקבל טענה מדעית(קרי מפץ הגדול מאשר)
יום אחד היה בחור שעשה קצת הוקוס פוקוס והקים את כדור הארץ,מישש קצת עם הידיים והביא לנו בקטנה כוכבים ירחים ושמשות,ואז פיהק ונוצר האדם והטבע,ואז לקח מהאדם את הצלע,יצר אישה,הם הזדיינו והביאו צאצאים בלי שיצאו מונגולים/מפגרים/אוטיסטים.
come on

מה פתחתם את הפוסט הזה ?
הטרול ניזון ממנו (ואולי בזכותו יעבור את קורן בבנצ')

טרול זה הרבה יותר הגיוני לקבל טענה מדעית(קרי מפץ הגדול מאשר)
יום אחד היה בחור שעשה קצת הוקוס פוקוס והקים את כדור הארץ,מישש קצת עם הידיים והביא לנו בקטנה כוכבים ירחים ושמשות,ואז פיהק ונוצר האדם והטבע,ואז לקח מהאדם את הצלע,יצר אישה,הם הזדיינו והביאו צאצאים בלי שיצאו מונגולים/מפגרים/אוטיסטים.
come on
תקרא שוב את מה שרשמתי, מעולם לא טענתי שלא צריך לקבל טענות הגיונית.

אלכס,התכוונת לכתוב:
"בלאק: #!@$!$😉!@#😉!#$!@$😉!@$*&😉*$%%!@😉"

והיית חייב להזכיר את מחולל המספרים האקראיים המקולל?!(נפגע פרוייקט ASM)

תודה על האישור 😆

בכל מקרה, אני לא חושב שיש מה לומר עוד. מי שרוצה שיאמין, אבל אין שום הוכחה שזה קיים וכשאני אראה אחת כזו אני יאמין גם, זה כמו להאמין בתוכניות ABCDEFG, עלי זה פועל עליך לא, מה תגיד? יוסי יד 50 יותר גדול ממך ומה SS שלך, זה בדיוק אותו דיון, רק שפה זה יותר מטומטם.
כשרע לאנשים הם צריכים להאחז במשהו, אמונה = מוטיבציה לעשות דברים, לכן אנשים מאמינים.
דרך אגב, אין שום איזכור בשום מקום שאסור לאכול חלב ובשר ובגלל פרשנים כאלו ואחרים, עושים זאת עד הלום.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A9%D7%A8_%D7%91%D7%97%D7%9C%D7%91

אפילו הגישו בשר וחלב בתנ"ך, אברהם וחבריו, ואני יכול לתת כאן עוד מיליארד ניגודים בתנ"ך, עד שיפקצו הילדי תנ"ך ויגידו שאסון ה 11 לספטמבר היהר רשום בתנ"ך שוגלעד שליט נחטף והיה רשום בתנ"ך, רק מעניין למה "מוצאים" את הדברים הללו לאחר שהם קראו.
אם אני אחפש באינצקלופדיה אני בטוח שאני אמצא גם דברים קשורים ש"מעידים" על כך.
בקיצור כל העניין של הדת סתם מעצבן אותי ואנסה לא להיכנס לזה יותר מדי, בכל מקרה יש פה כמה מאמינים ושיהיה להם בהצלחה.

אני חושב שזה הרבה יותר מעבר לזה,אני אישית לא מאמין ב "אלוהים" אלא מאמין במשהו (יכול להיות גם עצם) שאחראי( ??? - תקראו לזה ככה) על הרבה דברים,אתה יכול לקרוא לזה היקום (אחת מהסיבות שהוא אין סופי),אני יכול להביא לך דוגמא,בן דוד שלי (בן 8) ז''ל נהרג במלחמת לבנון השנייה "בגלל" שערבי קטן לחץ על כפתור,אני לא אדבר על מה עבר עלינו בתור משפחה כי זה לא קשור לנושא כרגע,רק שתדעו שכל המשפחה שלי הייתה לגמרי נגד האמונה באלוהים,אז בכלל,ההורים שלו נשברו,כמו כל הורה שהבן בן 8 שלו יהרג (חלילה) בגלל קטיושה,זה היה קצת יותר מלפני 3 שנים,ההורים קצת "התגברו" אם אפשר לקרוא לזה ככה,והאבא התחיל להיות מומחה בעניין של "תקשור" אם תקרא לזה ככה,הוא קרא כל כך הרבה ספרים על ה"יקום",שכן,זה משהו שגדול ממך,אתה יכול לקרוא לזה "מזל" או "אלוהים" או מה שזה לא יהיה.
בכל זאת,אני לא חושב שהעולם מתנהל בכזאת פשטות והכל הולך סתם ככה,אתה יכול להגיד שזה מזל,צירוף מקרים,אבל הדרך הכי נכונה לחיים היא להגיד שאתה הוא הגורם המרכזי למה שעובר עליך בחיים (שאר הדברים לא תלויים בך-זה כל מה שאמרתי למעלה)

איזה כיף לחפור!!!!!!!!!!!!!! 😃

אני מרגיש שאני מנהל עם דיון עם מחולל מספרים אקראיים.

בוא נראה את השתלשלות האירועים:

בחור X טוען: וואלה אחי, כל האנשים שאני מכיר הם אתאיסטים, נראה לי שרוב האנשים בעולם הם אתאיסטים.
asdasd טוען: אם נלך לפי ההיגיון הזה, רוב האנשים בעולם הם ישראלים, כיוון שרוב האנשים שאני מכיר הם ישראלים.
בחור Y טוען: אתה עושה השוואה לא נכונה בכלל.
asdasd: אחלה טענה. מזל שאתה לא צריך לבסס אותה על כלום, כי כל מה שאתה אומר אוטומטית נכון.
בלאק: #!@$!$!@#!#$!@$!@$*&*$%%!@ (זה בערך מה שאני מבין ממה שאמרת).

WTF?

אזהרה: תגובה זו לא מתאימה לאנשים שלא יכולים לקרוא משהו ארוך מטבלה של ערכים תזונתים של בזוקה.

😃

אם הית יודע לקיים דיון אמיתי ופתוח, מילא ....

בוא נראה את השתלשלות העניינים, בתמציתיות:

gad57 מפרסם קישור

משה מציין שהכל מושחת במערכת

kodi מציין שהדת דבילית

משה מביע הסכמה

Vadijo מביע הסכמה עם kodi

daniel2 מביע חוות דעת על מוצא חברי הפורום

Bariah מגיב על דברי kodi

משה מתנגד לדברי bariah

dr vin diesel מעודד את משה לפתוח את ליבו (כאילו שהוא זקוק לעידוד 😉)

וכך ממשיכה שרשרת המגיבים, עד שמופיע black356 ומביע דעה

לאחריו, נכנס הטרול החביב עלייך, ופולט (בשם הלוגיקה) את החרא שלו, תוך ציטוט דעות של אחרים. אולי הוא גדל בבור צואה, אחרים לא. ברגע שהוא מקבל תגובה שלילית, הוא מנסה להטיל רגשי אשם על המגיב, על שאותו אדם העז לסתור אותו. מזכיר לי התבטאויות שלך, למען האמת.

ולאחר שאני מזכיר לו שדעה של אחר שווה לא פחות משלו, קם ועולה מן הבקבוק השדון coldfire, להגן על הוואסל שלו, שמנסה להפגין את שריריו ברגע שמישהו מנסה ללמד את הוואסל איך מתנהגים בדו-שיח. בדרך הוא מדגים את דעתו על מה שחושבים אחרים.

נחמד.

שוב, תלמד את אורחות תרבות הדיבור.

אם יש לך השגות על דברי, תנסח את דברייך כראוי לאדם תרבותי, כפי שאתה רוצה לראות את עצמך. אני אשמח לשוחח על עניין.

אחרת, תדבר אל נייר לניגוב הישבן. הוא ישמח לקבל את דברייך.

ולעניין הדיון (יותר נכון, למה שהוא התפתח): אני חושב שדת ומדע מושתתים על אותו עיקרון: למישהו יש התגלות. הוא מעביר אותה הלאה, בין אם בהגיון, ובין אם בכפייה (, בין השיטות: יצירת רגשות אשם באלו שלא מקבלים את דברים). המעריצים משתמשים באותה טכניקה להעביר את המידע הלאה. די דומה למה שקורה בתחום האימונים והתזונה.

קשה להשוות דת למדע, מאחר ורבים נוטים לייחס לדת חוסר הגיון. אני לא מסכים. מי שטרח לחשוב על מקורות הדת, ולחקור אותם (כולל הלוגיקנים שבינינו), היה מגלה שהדת באה להסביר את העולם ותכולתו.

ככלל, לאדם קל להאמין שמישהו יצר משהו, מאשר לקבל את הרעיון שמשהו נוצר מאליו, או כתוצאה של גורמים שאינם מזוהים לעין הלא-מזויינת. לצורך הדיון, הדת מצאה את הגורם/ ישות, וקראה לו/ לה/ להם/ להן (תבחרו מה שבא לכם) "אלוהים". המדע עדיין מחפש, למרות שהוא זיהה מספר לא מבוטל של גורמים. האטום זוהה ומופה, עכשיו מנסים לפרק חלקיקים קטנים יותר (והמסע ממשיך).

אהה, כמעט שכחתי להוסיף את 😃, עבור אלו שמאוד לא אוהבים את השימוש ברגשונים.

😉

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית