הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פולין

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך

ZzZeus

משתמש קבוע
1,293
138
נק' מוניטין:
319
1,293
138
גרוע
יש משלחת לפולין(לנושא של השואה) לשבוע מבית הספר כל שנה ליא׳ ולא סגור על אם אני רוצה לצאת
יש שיקולים למה לא כמו עלות(5000 בערך),בגלל שאפשר להיות בחדר רק עם ילדים מהכיתה והחברים שלי מכיתה אחרת
ואני לא רוצה להיות בחדר שבוע סתם עם מישהו.
מצד שני זה חשוב.
מישהו היה שם ויש לו דעות בעניין?

לנו אפשרו להיות בחדרים עם אנשים מכיתות אחרות. דבר עם המחנכת/רכזת שכבה/אחראי מסע ובדוק את העניין.

• פותח/ת השרשור
לנו אפשרו להיות בחדרים עם אנשים מכיתות אחרות. דבר עם המחנכת/רכזת שכבה/אחראי מסע ובדוק את העניין.
יש שני גושים של כיתות שכן אפשר להיות עם מישהו מכיתה אחרת אבל הכיתה של חברים שלי לא איתי בגוש זה מבאס

יש שני גושים של כיתות שכן אפשר להיות עם מישהו מכיתה אחרת אבל הכיתה של חברים שלי לא איתי בגוש זה מבאס
גם לעבור גושים אפשרו לנו. אבל אז אתה בעצם כל המסע שייך לכיתה אחרת (איתם במהלך היום וזה. בגדול זה דבר טוב עבורך אם החברים שלך, או לפחות חבר טוב אחד, בכיתה אחרת). לדעתי גם את זה יאפשרו לך, אולי צריך לנסות טיפה יותר "בכוח".

• פותח/ת השרשור
גם לעבור גושים אפשרו לנו. אבל אז אתה בעצם כל המסע שייך לכיתה אחרת (איתם במהלך היום וזה. בגדול זה דבר טוב עבורך אם החברים שלך, או לפחות חבר טוב אחד, בכיתה אחרת). לדעתי גם את זה יאפשרו לך, אולי צריך לנסות טיפה יותר "בכוח".
99% הוא לא יסכים כי אז אני לא יהיה עם הכיתה אבל אני אנסה
אני לא יודע אם בכללי יש אפשרות כזו אבל שווה לנסות
תודה

99% הוא לא יסכים כי אז אני לא יהיה עם הכיתה אבל אני אנסה
אני לא יודע אם בכללי יש אפשרות כזו אבל שווה לנסות
תודה
בכל מקרה, שתדע שהחדרים זה לא כזה עניין משמעותי. נמצאים בחדר ממש ממש מעט (בכללי נמצאים במלון מעט זמן וברוב הזמן הזה (חוץ מהזמן שאתה ישן בו כמובן) אתה יכול להסתובב במלון).
אם השהייה בחדר עם מישהו שהוא לא חבר שלך זה הדבר היחיד שמפריע לך (לעומת למשל ההסתובבות והנסיעות עם הכיתה במהלך היום - עניין יותר משמעותי) אז זה לא נורא. אם זו יכולה להיות (זה והעניין שאתה בלי החברים שלך כל הזמן) הסיבה לכך שלא תצא, תגיד את זה לרכזת שכבה/אחראי מסע ולדעתי יתנו לך לעבור גוש.

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה, שתדע שהחדרים זה לא כזה עניין משמעותי. נמצאים בחדר ממש ממש מעט (בכללי נמצאים במלון מעט זמן וברוב הזמן הזה (חוץ מהזמן שאתה ישן בו כמובן) אתה יכול להסתובב במלון).
אם השהייה בחדר עם מישהו שהוא לא חבר שלך זה הדבר היחיד שמפריע לך (לעומת למשל ההסתובבות והנסיעות עם הכיתה במהלך היום - עניין יותר משמעותי) אז זה לא נורא. אם זו יכולה להיות (זה והעניין שאתה בלי החברים שלך כל הזמן) הסיבה לכך שלא תצא, תגיד את זה לרכזת שכבה/אחראי מסע ולדעתי יתנו לך לעבור גוש.
הבנתי,ואתה היית נוסע שוב או שאתה מתחרט שנסעת?

הבנתי,ואתה היית נוסע שוב או שאתה מתחרט שנסעת?
נוסע שוב, ללא ספק.
זו הייתה פשוט חוויה מעולה. קודם כל, רוב החברים שלי בכיתה שלי ואלה שלא איתי בכיתה היו איתי בגוש, כך שמהבחינה הזו הייתי מסודר.
זה היה מעניין מאוד (ההדרכות, הסיורים וכו') במהלך היום וכיף מאוד בשאר היום (סתם לשמוע מוזיקה ולראות את הנופים במהלך הנסיעות או השהות במלון שכמובן הייתה כיפית מאוד).
ממליץ לך מאוד לצאת למסע הזה, זו בהחלט חוויה מדהימה (וכנראה לא תהיה לך הזדמנות נוספת לצאת לדבר כזה) אני חושב שלחוות את המסע עם חברים עושה הבדל גדול, לכן אני ממליץ לך לנסות לדבר עם מי שצריך לדבר בנוגע למעבר גוש. לדעתי אם תגיד שזה ממש ממש מפריע לך ואתה כנראה לא תצא בגלל זה, הם יסכימו שתעבור.

נוסע שוב, ללא ספק.
זו הייתה פשוט חוויה מעולה. קודם כל, רוב החברים שלי בכיתה שלי ואלה שלא איתי בכיתה היו איתי בגוש, כך שמהבחינה הזו הייתי מסודר.
זה היה מעניין מאוד (ההדרכות, הסיורים וכו') במהלך היום וכיף מאוד בשאר היום (סתם לשמוע מוזיקה ולראות את הנופים במהלך הנסיעות או השהות במלון שכמובן הייתה כיפית מאוד).
ממליץ לך מאוד לצאת למסע הזה, זו בהחלט חוויה מדהימה (וכנראה לא תהיה לך הזדמנות נוספת לצאת לדבר כזה) אני חושב שלחוות את המסע עם חברים עושה הבדל גדול, לכן אני ממליץ לך לנסות לדבר עם מי שצריך לדבר בנוגע למעבר גוש. לדעתי אם תגיד שזה ממש ממש מפריע לך ואתה כנראה לא תצא בגלל זה, הם יסכימו שתעבור.
לצערי הרב אני לא מסכים איתך , אני הייתי חלק ממשלחת דומה לשלך רק מהבית ספר שלי בשנה האחרונה לפולין,לדעתי זכר השואה בפולין הוא מעולה אבל הדרך שבה מעבירים לנו את זה היא איומה ,סדר ההדרכות אצלי היה חכם אבל לא מוצלח (לפני השואה \שואה\תקומה ) , זה ממש אבל ממש לא מה שאתה מדמיין אני מניח כי אישית זה ממש לא מה שדמיינתי , חוץ ממידנק שום דבר לא הצליח להגיד לי שהמסע הזה בכלל יקרא מסע , זה אכן דבר מאוד חשוב ,ומאוד מאוד כיף אבל לצערי אצלנו לפחות זה היה כמו טיול שנתי בניחוח השואה ,דוגמה קטנה . אוושיץ אחי , מקום מדהים ביופיו אחי , כמו שכונה מושלמת ירוקה ויפה ..יהיה מאוד קשה לקשר בין הדמיון למציאות ,כי אתה תראה כל כך הרבה נופים יפים וירוק ואז תכנס לאיזה חדר שיראה לך תמונות מזעזעות ומאוד חשובות ללא ספק שתדע ואולי ולא תצליח לקשר שוואלה פה זה קרה .אני בעד חוויות בחיים , כמה שיותר ,חשוב שעם ישראל ימשיך לצאת למסעות שואה , אבל אני לא בטוח שזה הכרחי לכל אדם

לצערי הרב אני לא מסכים איתך , אני הייתי חלק ממשלחת דומה לשלך רק מהבית ספר שלי בשנה האחרונה לפולין,לדעתי זכר השואה בפולין הוא מעולה אבל הדרך שבה מעבירים לנו את זה היא איומה ,סדר ההדרכות אצלי היה חכם אבל לא מוצלח (לפני השואה \שואה\תקומה ) , זה ממש אבל ממש לא מה שאתה מדמיין אני מניח כי אישית זה ממש לא מה שדמיינתי , חוץ ממידנק שום דבר לא הצליח להגיד לי שהמסע הזה בכלל יקרא מסע , זה אכן דבר מאוד חשוב ,ומאוד מאוד כיף אבל לצערי אצלנו לפחות זה היה כמו טיול שנתי בניחוח השואה ,דוגמה קטנה . אוושיץ אחי , מקום מדהים ביופיו אחי , כמו שכונה מושלמת ירוקה ויפה ..יהיה מאוד קשה לקשר בין הדמיון למציאות ,כי אתה תראה כל כך הרבה נופים יפים וירוק ואז תכנס לאיזה חדר שיראה לך תמונות מזעזעות ומאוד חשובות ללא ספק שתדע ואולי ולא תצליח לקשר שוואלה פה זה קרה .אני בעד חוויות בחיים , כמה שיותר ,חשוב שעם ישראל ימשיך לצאת למסעות שואה , אבל אני לא בטוח שזה הכרחי לכל אדם
אני מסכים שזה מאוד קשה לקשר את זה למציאות שהייתה שם. עדיין, לי אישית היה מעניין מאוד וכיף בשאר היום.
הדבר שהכי הפריע לי היה באמת הביקור באושוויץ-בירקנאו שממנו ציפיתי להכי הרבה אבל קיבלתי הכי מעט.

• פותח/ת השרשור
נוסע שוב, ללא ספק.
אני אגיד אץ זה,ובתנאי והם לא יסכימו אני באמת לא אצא
שמעתי גם שיש כאלו שהרגישו כאילו זה טיול שנתי לחו״ל

הבעיה היא שצריך לשלם עד מחר וזה עוד חודשיים.. אתם יודעים אם נגיד אני אשלם יהיה אפשר לבטל?
בכל מקרה אשאל לגבי כך

תודה לשניכם

אני אגיד אץ זה,ובתנאי והם לא יסכימו אני באמת לא אצא

שמעתי גם שיש כאלו שהרגישו כאילו זה טיול שנתי לחו״ל

הבעיה היא שצריך לשלם עד מחר וזה עוד חודשיים.. אתם יודעים אם נגיד אני אשלם יהיה אפשר לבטל?
בכל מקרה אשאל לגבי כך

תודה לשניכם
ניתן לבטל. ככל שהביטול מתקרב לתאריך הנסיעה זה יעלה לך יותר.

למה?
אני לא רוצה שאחר כך אני אגיד איך לא הלכתי.. מצד שני עדיין לא סגור

בתור אחד שהיה בפולין
זה מיותר, יקר והמסר שמנסים להעביר שם כביכול על השואה וכמה אנחנו עם מסכן לא עובר
וגם זה שבוע חופש בבית
ואישית הרגיש כמו טיול שנתי מאשר טיול שואה
ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו את התשלום הזה אז כאילו אפשר לקחת בחשבון התחשבות בהורים

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שהיה בפולין
וגם זה שבוע חופש בבית
ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו את התשלום הזה אז כאילו אפשר לקחת בחשבון התחשבות בהורים
כן זה גורם למה לא לצאת משמעותי מבחינתי
ועוד לפני שנתיים זה עלה אלף יותר אז זה היה בכלל מטורף
ככה זה שמשלמים על המורים

כן זה גורם למה לא לצאת משמעותי מבחינתי
ועוד לפני שנתיים זה עלה אלף יותר אז זה היה בכלל מטורף
ככה זה שמשלמים על המורים

בתור אחד שיצא לפולין
אני לא חושב שהטיול הזה לכל אחד
ואם אין לך ממש איזו זיקה לציונות ואהבת הארץ ושואה ואתה בוכה בטקסים בבית ספר
לדעתי, תחסוך ממך את זה
כל מה שעושים לך בטיול זה לשחק על הרגשות, מעמידים אותך בנקודה מסויימת במחנה השמדה, מקריאים לך סיפור סוחט דמעות של מישהו שהיה במחנה
ואז אתה ממשיך הלאה, קצת מטייל, קצת נסיעות של 3 שעות שכל מה שעושים זה לספר בדיחות שואה ולשיר
קצת טיולים בקניונים ושופינג וחוזר על עצמו שבוע שלם

בתור אחד שהיה בפולין
וגם זה שבוע חופש בבית

לא מסכים
כול אחד יכול לקחת את השואה והמסר שמעבירים שם לכיוון אחר.
לדעתי אם אין בעיה כספית והטיול שווה את הכסף מבחינתו שיסע.
חוויה זה בכול מקרה יהיה, האם אפשר לכמת את זה?

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שיצא לפולין
אני לא חושב שהטיול הזה לכל אחד
ואם אין לך ממש איזו זיקה לציונות ואהבת הארץ ושואה ואתה בוכה בטקסים בבית ספר
לדעתי, תחסוך ממך את זה
כל מה שעושים לך בטיול זה לשחק על הרגשות, מעמידים אותך בנקודה מסויימת במחנה השמדה, מקריאים לך סיפור סוחט דמעות של מישהו שהיה במחנה
ואז אתה ממשיך הלאה, קצת מטייל, קצת נסיעות של 3 שעות שכל מה שעושים זה לספר בדיחות שואה ולשיר
קצת טיולים בקניונים ושופינג וחוזר על עצמו שבוע שלם

לא מסכים
כול אחד יכול לקחת את השואה והמסר שמעבירים שם לכיוון אחר.
לדעתי אם אין בעיה כספית והטיול שווה את הכסף מבחינתו שיסע.
חוויה זה בכול מקרה יהיה, האם אפשר לכמת את זה?

כן אכפת לי מהנושא,חוויה זה בטוח יהיה, פשוט עכשיו מבחינה כלכלית אני לא חושב שזה עד כדי כך דחוף לי. אם הייתי עשיר כנראה הייתי נוסע בלי יותר מדי התלבטויות אבל זה לא המצב 😃
תודה בכל אופן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית