הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מילואים?!

yotam555

משתמש מתחיל
40
1
נק' מוניטין:
1
40
1
טוב אז שהתגייסתי הייתי מורעל כמו הרבה גברים... והייתי לוחם ביחידה מובחרת.
כבר באמצע השירות ירד לי הרבה מוטיבציה בגלל המערכת המעצבנת הזאת שנקראת צה"ל-אני לא צריך להרחיב.. מי ששירת שם יודע על מה אני מדבר

כיום אני משוחרר ואני גם לוחם וגם חובש. דבר שצהל אוהב מאוד (בדיעבד הייתי הולך להיות גובניק כמו כמה חברים שהשתחררו אמרו להם שיש להם פטור ולא צריכים אותם יותר)

אז כן, תרמתי לצבא 3 שנים משמעותיות, העריכו אותי מאוד, אבל החלטתי שמספיק...

אני מעוניין לא לעשות מילואים בכלל, לקבל פטור.. לא רוצה ש"יפריעו לי" באמצע החיים ובהפתעה עם צו כאשר אני בלימודים/באמצע עבודה משמעותית וחשובה לי כ"כ לחיים..

הבנתי שזה נורא קשה עד בלתי אפשרי לקבל פטור ממילואים.....
אשמח בכל זאת לשמוע דעות שלכם?
פסיכיאטר/רפואי/פציפיסט / עוד רעיונות?!?
ואיך לבצע

תודה רבה חברים!!!

אני בטוח שתמצא את התשובה שלך בגוגל זה לא כזה קשה לחפש

שב בכלא,
או שתסתכן בדרכים לא חוקיות,
וגם אז אולי תמצא את עצמך יושב בכלא.
אז עדיף לשבת בכלא.

שמעתי שאם אתה משתכר ב30,000 ומעלה יש לך פטור ממילואים. אם זה רלוונטי לגביך בדוק את זה.

• פותח/ת השרשור
אני בטוח שתמצא את התשובה שלך בגוגל זה לא כזה קשה לחפש
תאמין לי שהשקעתי שעות בחיפושים בגוגל..
אין תשובות חד משמעיות, וזה נראה כמשימה בלתי אפשרית....
חשבתי אולי יהיו פה רעיונות מקוריים או מניסיון של אנשים..
שב בכלא,
או שתסתכן בדרכים לא חוקיות,
וגם אז אולי תמצא את עצמך יושב בכלא.
אז עדיף לשבת בכלא.
אני מוכן לשבת בכלא, השאלה אם אני אשב פעם פעמיים שלוש בכלא, זה יעזור ובסוף יתייאשו ממני ויתנו לי פטור..
אם היו מבטיחים לי שזה יפתור לי את הבעיות הייתי מקריב חודש חודשיים בכלא למען זה
שמעתי שאם אתה משתכר ב30,000 ומעלה יש לך פטור ממילואים. אם זה רלוונטי לגביך בדוק את זה.
כרגע לא רלוונטי
תודה

תאמין לי שהשקעתי שעות בחיפושים בגוגל..
אין תשובות חד משמעיות, וזה נראה כמשימה בלתי אפשרית....
חשבתי אולי יהיו פה רעיונות מקוריים או מניסיון של אנשים..

אני מוכן לשבת בכלא, השאלה אם אני אשב פעם פעמיים שלוש בכלא, זה יעזור ובסוף יתייאשו ממני ויתנו לי פטור..
אם היו מבטיחים לי שזה יפתור לי את הבעיות הייתי מקריב חודש חודשיים בכלא למען זה

כרגע לא רלוונטי
תודה

אז בוא אחדד לך את הדברים
יש לך 3 דרכים להשיג פטור:
לשבת בכלא
להוריד לפרופיל 21 על ידי רופא
פטור בהצגת מסמכים מגורם בריאות הנפש

אני בטוח שתצליח לעשות גוגל על זה עכשיו
איך בדיוק צעד אחד צעד להשיג פטור לא נראלי מישהו יודע את דרך הקסם וגם לא ירצה לקחת את האחריות בלהדריך אותך

אני אגיד לך משהו אחר, אני גם כן הייתי לוחם בצבא ולא נהנתי יותא מידי בשנות הסדיר שלי (בלשון המועטה), הייתי שבוז הרבה וכל הזמן חשבתי על השחרור.
בכל מקרה, מילואים לא הרגיש כמו הסדיר בשום מובן.. זה הרבה יותר כיף ויעיל, והחבר'ה טובים יותר (כי מי שלא תורם לא קוראים לו באיזה שלב) והיום אני מאד אוהב לעשות מילואים.. כסף טוב ושובר שגרה.

מציעה לך לנסות לפני שאתה קופץ למסקנות מראש שאתה לא רוצה מילואים.. זה לא מה שאתה זוכר מהסדיר.

בתור אחד שסבל ממש בשירות סדיר,מילואים זה לא אותו הדבר,אני עושה 40 יום בשנה.
המון כסף,תלוי מה השעות שלך,אבל אני עובד גלובלי,מקבל גם שכר של העבודה וגם של המילואים.
הבונוס ב1/5 נחמד מאד,כל מיני הטבות במנהל מקרעי ישרא,הנחה בחידוש רישיון רכב ורישיון רגיל.
אווירה שונה לחלוטין והמון חיילות.

לא אוהב את הצבא גם. אבל המילואים זה לא נורא. התקופה הכי גרועה שלהם זה בזמן לימודים. למזלי בטכניון מאוד מפרגנים למשרתי מילואים.

עכשיו אני עושה מילואים לרוב כ פעמיים בשנה.

היתרון במילואים אחרי הלימודים זה שזה שובר שגרה קצת מהעבודה. במיוחד שאצלי העבודה היא מול מחשב ובמילואים זה סתם פיזי בלי לחשוב. אני בא לשם בראש קטן מאוד. ממש עוזר אחרי זה לחזור לעבודה.

דבר נוסף מתקמבן אם המפקד ככה שימי מילואים על שישי שבת מוסיפים לי נגיד לימים שאחרי מילואים ואני מקבל ימי חופש חינם. שזה ממש נחמד.

דבר נוסף זה שהמון משרתי מילואים בעלי משפחות ממש אוהבים את המילואים. בעיקר כי זה נותן להם חופש מהאישה 😃. אומרים גם שזה תורם למערכת היחסים 😃

חסרון אחד במילואים זה כמובן האימונים שנפגעים.

לא אוהב את הצבא גם. אבל המילואים זה לא נורא. התקופה הכי גרועה שלהם זה בזמן לימודים. למזלי בטכניון מאוד מפרגנים למשרתי מילואים.

היתרון במילואים אחרי הלימודים זה שזה שובר שגרה קצת מהעבודה. במיוחד שאצלי העבודה היא מול מחשב ובמילואים זה סתם פיזי בלי לחשוב. אני בא לשם בראש קטן מאוד. ממש עוזר אחרי זה לחזור לעבודה.

דבר נוסף מתקמבן אם המפקד ככה שימי מילואים על שישי שבת מוסיפים לי נגיד לימים שאחרי מילואים ואני מקבל ימי חופש חינם. שזה ממש נחמד.

דבר נוסף זה שהמון משרתי מילואים בעלי משפחות ממש אוהבים את המילואים. בעיקר כי זה נותן להם חופש מהאישה 😃. אומרים גם שזה תורם למערכת היחסים 😃

הפרגון של הטכניון למשרתי מילואים,במה זה בא לידי ביטויי?
אני אמור להתחיל בשנת לימודים הבאה.

• פותח/ת השרשור
אז בוא אחדד לך את הדברים
יש לך 3 דרכים להשיג פטור:
לשבת בכלא
להוריד לפרופיל 21 על ידי רופא
פטור בהצגת מסמכים מגורם בריאות הנפש

אני בטוח שתצליח לעשות גוגל על זה עכשיו
איך בדיוק צעד אחד צעד להשיג פטור לא נראלי מישהו יודע את דרך הקסם וגם לא ירצה לקחת את האחריות בלהדריך אותך

מעולה, המון תודה על תגובתך.. עזרת מאוד
אני חושב שאבחר באופציית לשבת בכלא.. השאלה מתי יתייאשו ממני באמת

אני אגיד לך משהו אחר, אני גם כן הייתי לוחם בצבא ולא נהנתי יותר מידי בשנות הסדיר שלי (בלשון המועטה), הייתי שבוז הרבה וכל הזמן חשבתי על השחרור.
בכל מקרה, מילואים לא הרגיש כמו הסדיר בשום מובן.. זה הרבה יותר כיף ויעיל, והחבר'ה טובים יותר (כי מי שלא תורם לא קוראים לו באיזה שלב) והיום אני מאד אוהב לעשות מילואים.. כסף טוב ושובר שגרה.

מציעה לך לנסות לפני שאתה קופץ למסקנות מראש שאתה לא רוצה מילואים.. זה לא מה שאתה זוכר מהסדיר.

טוב אז אני אפתח את הסיבה שלשמה אני לא רוצה לעשות מילואים, כי אני לא מתנגד למילואים בשל העובדה שסבלתי בסדיר ואני פשוט לא רוצה לעשות את זה, כי כולכם פה אומרים שזה לא כמו הסדיר. אבל את זה הבנתי כבר..

אני מאמן טניס, וזה מה שאני הולך לעשות כל החיים שלי, כרגע אני מאמן ילד מוכשר בן 15, אימונים אישיים כל יום, ממש המאמן הצמוד שלו, ועזבו כסף ועזבו הכל, זה המקצוע שבחרתי לחיים שלי, ואני מאמן בקבוצות וגם אישי אותו..

עכשיו תבינו שהבעיה היא פתאום באמצע החיים להגיד לאותו ילד או לקבוצת ילדים אני שבועיים עוזב אותכם לטובת מילואים..
אני לא יכול להצליח בתחום הזה אם פעם ב.. יקראו לי למילואים אפילו לשבוע.

אז זה לא העניין שאני צריך לצאת מהשגרה כי אני עובד כל היום במשרד, אני עושה מה שאני אוהב וחייב להיות כל הזמן עם הקבוצות שלי(אין דבר כזה עוזר מאמן או מחליף לאימונים אישיים לילד עם פוטנציאל ענק)

בתור אחד שסבל ממש בשירות סדיר,מילואים זה לא אותו הדבר,אני עושה 40 יום בשנה.
המון כסף,תלוי מה השעות שלך,אבל אני עובד גלובלי,מקבל גם שכר של העבודה וגם של המילואים.
הבונוס ב1/5 נחמד מאד,כל מיני הטבות במנהל מקרעי ישרא,הנחה בחידוש רישיון רכב ורישיון רגיל.
אווירה שונה לחלוטין והמון חיילות.

תקרא את התגובה למעלה ותבין למה אני צריך פטור...

תקרא את התגובה למעלה ותבין למה אני צריך פטור...

הפרגון של הטכניון למשרתי מילואים,במה זה בא לידי ביטויי?
אני אמור להתחיל בשנת לימודים הבאה.
מועדי ג'. תוספות זמן.
מקבל נגיד שיעורים פרטיים מסטודנטים בחינם.
אני ישבתי נגיד אם מרצה אחד על אחד עד שכל החומר הוסבר לי. תאכלס עברתי איתו על חומר של סמסטר כמעט שלם על הדרך 😃
@yotam555 . לרוב לעצמיים יותר קל יהיה לצאת מהמילואים. כי זה פוגע לך בפרנסה ואין מישהו שיחליף אותך. אתה יכול לדבר קודם אם המפקד-מ"פ-מג"ד. לדעתי זה יראה יותר טוב אחרי זה בפני ועדה.

אני יודע שהרבה מקבלים פטור. אתה יכול גם כל פעם להגיש ולתם. שזה משהו שבסוף יכול לגרום להם לותר אליך.

כלא זה באסה. אני הכרתי מישהו שנכנס כ 4 פעמים לכלא כל פעם לאיזה שבוע שבועיים אל אי הגעה למילואים. לא יודע אם שיחררו אותו בסוף. לרוב זה תלוי במג"ד עד כמה הוא רוצה להתעלל בך.

הבעיה בכלא שלא מקבלים על זה כסף. ולא נעים להסביר למעסיק שאתה בכלא. אפילו שהמקרה השני פחות רלוונטי לך כנראה. אבל להסביר להורי התלמיד שלך גם לא יהיה נעים לדעתי.

• פותח/ת השרשור
מועדי ג'. תוספות זמן.
מקבל נגיד שיעורים פרטיים מסטודנטים בחינם.
אני ישבתי נגיד אם מרצה אחד על אחד עד שכל החומר הוסבר לי. תאכלס עברתי איתו על חומר של סמסטר כמעט שלם על הדרך 😃
@yotam555 . לרוב לעצמיים יותר קל יהיה לצאת מהמילואים. כי זה פוגע לך בפרנסה ואין מישהו שיחליף אותך. אתה יכול לדבר קודם אם המפקד-מ"פ-מג"ד. לדעתי זה יראה יותר טוב אחרי זה בפני ועדה.

אני יודע שהרבה מקבלים פטור. אתה יכול גם כל פעם להגיש ולתם. שזה משהו שבסוף יכול לגרום להם לותר אליך.

כלא זה באסה. אני הכרתי מישהו שנכנס כ 4 פעמים לכלא כל פעם לאיזה שבוע שבועיים אל אי הגעה למילואים. לא יודע אם שיחררו אותו בסוף. לרוב זה תלוי במג"ד עד כמה הוא רוצה להתעלל בך.

הבעיה בכלא שלא מקבלים על זה כסף. ולא נעים להסביר למעסיק שאתה בכלא. אפילו שהמקרה השני פחות רלוונטי לך כנראה. אבל להסביר להורי התלמיד שלך גם לא יהיה נעים לדעתי.

מסכים איתך לגמריי שזה לא יראה טוב שאני אלך לכלא ואסביר לאנשים שבגלל זה אני לא נמצא..
כן אולי באמת עדיף לדבר עם המפ או המגד ולהסביר את המצב, אבל אני לא חושב שאגלה התחשבות מכיוון שאני גם לוחם וגם חובש, וצריכים הרבה כמוני במילואים..
אני צריך אולי להתיש אותם שיבינו שאני לא תורם ואולי לא יקראו לי
אבל תודה על הכיוונים שנתת לי, תודה חבר!

מסכים איתך לגמריי שזה לא יראה טוב שאני אלך לכלא ואסביר לאנשים שבגלל זה אני לא נמצא..
כן אולי באמת עדיף לדבר עם המפ או המגד ולהסביר את המצב, אבל אני לא חושב שאגלה התחשבות מכיוון שאני גם לוחם וגם חובש, וצריכים הרבה כמוני במילואים..
אני צריך אולי להתיש אותם שיבינו שאני לא תורם ואולי לא יקראו לי
אבל תודה על הכיוונים שנתת לי, תודה חבר!
מעניין מה תגיד למתאמנים שלך - לא מאמן אותכם שבועים כי אני בכלא?
עדיף כבר להגיד שאתה במילואים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית