הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זמן מנוחה ss

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
בין סט לסט אני מרגיש שאני ממש חייב לנוח מעל 2 דק
על מנת לבצע את הסט הבא, האם זה תקין בss?
האם אני מפספס בגלל המנוחה ניצול של הפרשת הורמוני גדילה, והאפשרות לגדילה מהתכנית תרד ובעקבות המנוחה רק אעלה ביכולת גיוס יחידות מוטריות (כמובן שאעלה במסה אבל האחוזים ירדו)

נערך לאחרונה:
בין סט לסט אני מרגיש שאני ממש חייב לנוח מעל 2 דק
על מנת לבצע את הסט הבא, האם זה תקין בss?
האם אני מפספס בגלל המנוחה ניצול של הפרשת הורמוני גדילה, והאפשרות לגדילה מהתכנית תרד ובעקבות המנוחה רק אעלה ביכולת גיוס יחידות מוטריות (כמובן שאעלה במסה אבל האחוזים ירדו)

1. הקטע עם ההורמון גדילה זה התעסקות בקקה.
2. יש בפורום מאמר לגבי זמן מנוחה בין הסטים ולפי מה שהוכיחו זה שבעצם הכי חשוב שתסיים את הסטים גם אם תנוח 10 דקות בין הסטים. בכל מקרה גדילת השריר נגרמת בעיקר מתזונה וממנוחה ולא מזמן מנוחה בין הסטים.

• פותח/ת השרשור
1. הקטע עם ההורמון גדילה זה התעסקות בקקה.
2. יש בפורום מאמר לגבי זמן מנוחה בין הסטים ולפי מה שהוכיחו זה שבעצם הכי חשוב שתסיים את הסטים גם אם תנוח 10 דקות בין הסטים. בכל מקרה גדילת השריר נגרמת בעיקר מתזונה וממנוחה ולא מזמן מנוחה בין הסטים.
אחלה..
אם למישהו יש הסבר קצר על כל עניין ההורמון גדילה והזמן מנוחה אשמח לשמוע

ב SS לא נדיר לנוח אפילו חמש דקות. אפילו בספר רשום שיתכן ותצטרך זמן ארוך לנוח בין סטים וזה לא נורא.

כמה שאתה מרים יותר, ככה תצתרך לנוח יותר(כמובן מנוחות הגיוניות ולא של 20 דקות). לדעתי עד 10 דקות זה סבבה ולגבי ההשפעה על ההורמונים זה שטויות. נחתי 7-8 דקות וגדלתי מעולה בכל הגוף. כמובן שאם אתה מרגיש שאתה צריך 3 דקות אז אל תנוח 10. אבל אין בעיה עם מנוחה של 10 דקות כשאץה צריך.

• פותח/ת השרשור
אני בקרס בוונגייט כרגע
ולמדנו בתורת הכושר הגופני
שאימונים עצביים כמו ss בעצם הרווח כמעט היחיד שלהם הוא שיפור יכולת גיוס יחידות מוטריות
והם שונים באימוני ״היפרטרופיה״ מבחינת היכולת גדילה כיוון שעיקר הגירוי לשריר אינו מגיע בrm נמוך
המרצה שלי לא נתן לי הסבר מספיק טוב לטענתו אתה מגרה יותר סיבי שריר ופוגע יותר בשריר באימון היפטרופיה (לצורך העניין טווח של 7-15)
אז איך הגיוני שאנחנו גודלים בצורה כזאת מתכניות כוח? איך הקפיצות הגדולות במשקלי גוף מגיעות מהתוכניות כוח האלה ולא ״בתוכניות היפרטרופיה״? (שונא את המונח הזה)

@Godzilla ועוד אנשים שאשמח לשמוע את דעתם

אני לא מומחה אבל אני אנסה בכל זאת.
אנשים שונים מגיבים בצורה שונה לעצימות שונה יש כאלה שיתפתחו בצורה טובה יותר מעצימות גבוהה ויש כאלה מנמוכה.
בנוסף בתוכניות כוח אתה עולה יותר במשקלי עבודה מה שאומר שאתה "מקשה יותר על השרירים".
ניסיתי אל תהרגו אותי:lol:.

אני בקרס בוונגייט כרגע
שאימונים עצביים כמו ss בעצם הרווח כמעט היחיד שלהם הוא שיפור יכולת גיוס יחידות מוטריות
והם שונים באימוני ״היפרטרופיה״ מבחינת היכולת גדילה כיוון שעיקר הגירוי לשריר אינו מגיע בrm נמוך
המרצה שלי לא נתן לי הסבר מספיק טוב לטענתו אתה מגרה יותר סיבי שריר ופוגע יותר בשריר באימון היפטרופיה (לצורך העניין טווח של 7-15)
אז איך הגיוני שאנחנו גודלים בצורה כזאת מתכניות כוח? איך הקפיצות הגדולות במשקלי גוף מגיעות מהתוכניות כוח האלה ולא ״בתוכניות היפרטרופיה״? (שונא את המונח הזה)

@Godzilla ועוד אנשים שאשמח לשמוע את דעתם
איזה טמטום זה להגיד שהרווח היחיד שלהם ("כמעט") הוא גיוס יחידות מוטוריות, גם מאימוני כוח גדלים.
SS לא נועד להפוך אותך לבילדר אלא לבנות לך כוח שישמש אותך לאיזה אימונים שלא תרצה, ברגע שתבנה לך כוח יהיה לך הרבה יותר קל בכל סוג אחר של אימונים שתבחר.

• פותח/ת השרשור
איזה טמטום זה להגיד שהרווח היחיד שלהם ("כמעט") הוא גיוס יחידות מוטוריות, גם מאימוני כוח גודלים.
SS לא נועד להפוך אותך לבילדר אלא לבנות לך כוח שישמש אותך לאיזה אימונים שלא תרצה, ברגע שתבנה לך כוח יהיה לך הרבה יותר קל בכל סוג אחר של אימונים שתבחר.

אתה לא ענית פה על כלום בעצם אחינו
אני יודע את מטרת התכנית
אני שואל פיזיולוגית מה הסיבה לזה שדווקא אנחנו כן גודלים בתכנית ואפילו יותר מתכניות ab פשוטות שהם כביכול ההגדרה המושלמת ל"תכנית הפרטרופיה״
למרות כל הנתונים האלה שהצגתי

אני יודע את מטרת התכנית
אני שואל פיזיולוגית מה הסיבה לזה שדווקא אנחנו כן גודלים בתכנית ואפילו יותר מתכניות ab פשוטות שהם כביכול ההגדרה המושלמת ל"תכנית הפרטרופיה״
1) מי אמר שאנחנו גדלים יותר מבAB?
2) אנחנו גדלים(באופן כללי) כי השריר מקבל מאמץ, טראומה וגירוי, גם מ25 חזרות גדלים.

אני אהיה קצת יותר קונקרטי, מתאמנים מתחילים בד"כ יגדלו יותר טוב מSS מאשר בתוכניות אחרות כי היא מכתיבה התקדמות קבועה ומביאה את המערכת העצבית שלך ליעילות הרבה יותר גבוהה הרבה יותר מהר, ההתקדמות הזו מאפשרת לך להמשיך לתת לשרירים גירוי באופן קבוע ובכך לגדול לכל אורך הזמן בו אתה מתקדם בתוכנית.

כשחבורת הלייצנים בוינגייט יבינו שאין מושג כזה בילדר או ליפטר למתאמן הממוצע, אולי הם יפסיקו ללמד שטויות שבגללם יש אין סוף מאמנים מפגרים חסרי ידע.
SS היא בעצם AB משופרת נקודה. אתה יכול לגדול גם מ 8*4 וגם מ 5*3 השאלה באיזה מהירות תרצה לעלות במשקלי העבודה ולהתקדם ומן הסתם שעם 5*3 תתקדם הרבה יותר מהר מ 8*4. אישית, אף אחד לא לימד אותי טכניקה וכל שאר הירקות. למדתי לבד מסרטונים ומהרבה טעויות. ניסיתי המון שיטות הזויות ומשונות של סטים וחזרות וההתקדמות הייתה איטית בטירוף ולפעמים חודשיים לא הייתי זז חצי קילו במשקלי עבודה. Ss עזרה לי גם ללמוד טכניקה וגם להתקדם במשקלי העבודה בצורה מהירה ואיכותית וכמובן שעליתי גם במאסת שריר. זה כל כך דבילי לחשוב ולהגיד שלא גדלים מ״תוכניות כוח״ בחיי..תביא לאחד הלייצנים האלה סקוואט 5*5 ואני רוצה לראות שהרגליים שלהם לא יגדלו. או 5*3 3 פעמים בשבוע.. נו באמת זה נשמע לך הגיוני שלא תגדל מנפח כזה ביחיאת.. בקיצור, תסנן הרבה ממה שהמרצים ההזויים האלה מלמדים. המדע כבר מזמן הוכיח אתכל המיתוסים שוינגייט מלמדים. אם אתה כל כך מבולבל, פשוט תנסה לבד מה יעבוד לך, לדעתי זאת השיטה הכי טובה.

• פותח/ת השרשור
כשחבורת הלייצנים בוינגייט יבינו שאין מושג כזה בילדר או ליפטר למתאמן הממוצע, אולי הם יפסיקו ללמד שטויות שבגללם יש אין סוף מאמנים מפגרים חסרי ידע.
SS היא בעצם AB משופרת נקודה. אתה יכול לגדול גם מ 8*4 וגם מ 5*3 השאלה באיזה מהירות תרצה לעלות במשקלי העבודה ולהתקדם ומן הסתם שעם 5*3 תתקדם הרבה יותר מהר מ 8*4. אישית, אף אחד לא לימד אותי טכניקה וכל שאר הירקות. למדתי לבד מסרטונים ומהרבה טעויות. ניסיתי המון שיטות הזויות ומשונות של סטים וחזרות וההתקדמות הייתה איטית בטירוף ולפעמים חודשיים לא הייתי זז חצי קילו במשקלי עבודה. Ss עזרה לי גם ללמוד טכניקה וגם להתקדם במשקלי העבודה בצורה מהירה ואיכותית וכמובן שעליתי גם במאסת שריר. זה כל כך דבילי לחשוב ולהגיד שלא גדלים מ״תוכניות כוח״ בחיי..תביא לאחד הלייצנים האלה סקוואט 5*5 ואני רוצה לראות שהרגליים שלהם לא יגדלו. או 5*3 3 פעמים בשבוע.. נו באמת זה נשמע לך הגיוני שלא תגדל מנפח כזה ביחיאת.. בקיצור, תסנן הרבה ממה שהמרצים ההזויים האלה מלמדים. המדע כבר מזמן הוכיח אתכל המיתוסים שוינגייט מלמדים. אם אתה כל כך מבולבל, פשוט תנסה לבד מה יעבוד לך, לדעתי זאת השיטה הכי טובה.

אני מסכים איתך במאה אחוז! האופן אישי אני חווה את זה כרגע במהלך התכנית
אבל אני מחפש תשובה פיזיולוגית לשאלה הזו...
ופה לא מצאתי תשובה
ואני ממש רוצה להתווכח על זה עם המרצים
אשמח מאוד לשמוע מי שיודע פיזיולוגית על הסיבה לגדילה בתכניות עצביות יותר מאשר בתכניות ״היפטרופיה״ עלפי הגדרת וינגייט (תכניות rm8-15)

ופה לא מצאתי תשובה
אשמח מאוד לשמוע מי שיודע פיזיולוגית על הסיבה לגדילה בתכניות עצביות יותר מאשר בתכניות ״היפטרופיה״ עלפי הגדרת וינגייט (תכניות rm8-15)
וינגייט לא מכשירים מדריכים להיות מאמני פיתוח גוף או מאמני כוח, הם מכשירים אותך להיות מדריך שיכול להדריך אנשים איך להתאמן, לרוב אוכלוסיית היעד כמובן היא אנשים לא מאומנים שמטרות שלהם שונות מלהיות הכי גדול או הכי חזק, ולכן תכנית הלימוד היא מאוד בסיסית יחסית, באופן כללי, מדברים בקורס פיזיולוגיה על הגורמים להיפרטרופיה, אבל הטבלת שקר של טווחי החזרות שהמרצה מעלה (בד"כ של הקולג' האמריקאי לרפואת ספורט) לא באמת נותנת תשובות אמיתיות, כי שום שקופית במצגת לא יכולה לענות על שאלה מורכבת, בשביל זה צריך להתאמץ קצת מעבר לקורס וללמוד באופן עצמאי.

באופן עקרוני, עומס מייצר תהליך התאוששות והסתגלות מצד המערכת שבו השריר גדל ומתחזק, לכן מכל סוג אימונים שבהם יש התקדמות מתמשכת בעומסים תתרחש היפרטרופיה, האם טווחי חזרות מסויימים יגרמו ליותר/פחות מסת שריר? זה כבר עיניין מחקרי, יש הרבה מאמרים על זה בפורטל, אני ממליץ לך לעיין שם.

קח את כל המחקרים, תערבב טוב טוב, תשקשק, וייצא לך דבר אחד טעים - גיוון והתקדמות לינארית.
אלו הן מילות המפתח.
לא להיות תקוע רק על טווח חזרות אחד אלא לגוון, תוך כדי התקדמות קבועה במשקלי העבודה ובמשקל הגוף.
המסה תעלה, היפרטרופיה תתרחש, ושלום על ישראל.
5 חזרות, 8 חזרות, זה בסהכ תבנית להתקדמות במשקל על המוט זה הכל.

ופה לא מצאתי תשובה
מה יש לך להתווכח איתם על זה? למה זה טוב? ונראה לך באמת שאכפת להם מהמחקרים העדכניים? עשיתי תקורס המביש הזה ולפי מה שראיתי, לא נראה שהם באים בכלל עם חשק ללמד. הם באים נטו להעביר את החומר וללכת הביתה ולא באמת מעניין אותם דעות של אחרים על מדע עדכני.
הייתה לי חוויה לא נעימה עם איזה מרצה אטום שכל כך בטוח שכל אבל כלל מה שהוא מלמד זה הדבר הכי קדוש. עשה לי פרצופים והתחיל להתנשא ובכלל לא היה מוכן להקשיב.. קיצור אתה סתם מבזבז תזמן על הויכוחים המיותרים האלה.. תוציא תתעודה המסכנה הזאת ותלמד את המתאמנים שלך לפי מה שלמדת ממחקרים נורמלים ואמינים..

וינגייט לא מכשירים מדריכים להיות מאמני פיתוח גוף או מאמני כוח, הם מכשירים אותך להיות מדריך שיכול להדריך אנשים איך להתאמן, לרוב אוכלוסיית היעד כמובן היא אנשים לא מאומנים שמטרות שלהם שונות מלהיות הכי גדול או הכי חזק, ולכן תכנית הלימוד היא מאוד בסיסית יחסית, באופן כללי, מדברים בקורס פיזיולוגיה על הגורמים להיפרטרופיה, אבל הטבלת שקר של טווחי החזרות שהמרצה מעלה (בד"כ של הקולג' האמריקאי לרפואת ספורט) לא באמת נותנת תשובות אמיתיות, כי שום שקופית במצגת לא יכולה לענות על שאלה מורכבת, בשביל זה צריך להתאמץ קצת מעבר לקורס וללמוד באופן עצמאי.

באופן עקרוני, עומס מייצר תהליך התאוששות והסתגלות מצד המערכת שבו השריר גדל ומתחזק, לכן מכל סוג אימונים שבהם יש התקדמות מתמשכת בעומסים תתרחש היפרטרופיה, האם טווחי חזרות מסויימים יגרמו ליותר/פחות מסת שריר? זה כבר עיניין מחקרי, יש הרבה מאמרים על זה בפורטל, אני ממליץ לך לעיין שם.
מסכים עם כל מילה.
ולגבי המחקרים בתחום - לא חושב שיש אחד ששווה את הביטים שהוא תופס על השרת. אי אפשר לבודד שום משתנה בתחום הזה וחבל על המאמץ.

מסכים עם כל מילה.
ולגבי המחקרים בתחום - לא חושב שיש אחד ששווה את הביטים שהוא תופס על השרת. אי אפשר לבודד שום משתנה בתחום הזה וחבל על המאמץ.
נכון, והאמת היא שהסיבה שתחום המחקר לא מתפתח בנושא הזה כי בוא נודה באמת, את מי זה מעניין אם התקדמות של 10 חזרות בסט תגרום ליותר היפרטרופיה לאורך זמן מאשר 6 חזרות חוץ מנערים מתבגרים או דוגמני פיטנס, עדיף להשקיע את כספי המחקר האלו בדברים קצת יותר משמעותיים.

ומעבר לזה, גם אם מוצאים שטווח חזרות עדיף עד פני אחר, זה לא באמת אומר שום דבר, כי כמו שאתה מציין, אימון הוא לא לעשות סט וללכת הביתה אלה דבר קצת יותר מורכב מזה..

אני בקרס בוונגייט כרגע

1. אתה בקורס בוינגייט, זו בעיה אחת. מחר יגידו לך שאסור להקשית את הגב בבנץ ושpress הורס את הכתפיים.
2. המרצה שלך אידיוט. בעיה שנייה. הוא טוען טענה מסוימת, אבל המציאות מראה אחרת ואין לו רפרנס להוכיח לך שהוא צודק.
אפשר לגדול מSS כי 5 חזרות זה לא רק גיוס יחידות מוטוריות. זו הסתכלות דיכוטומית די מפגרת על טווחי חזרות והמרצה שלך לוקה בה.
כאילו לדבריו אם אעשה 6 חזרות אני אקבל מלא גיינז עחי ואם אני ארד לחמש פתאום אני רק מגייס רק יחידות מוטוריות ונהיה שמן, בולשיט. הוא אפילו לא התייחס לסך הנפח של האימון כמשהו שמשפיע על גדילה.

בתכלס אתה יכול לדמות את טווחי החזרות בעצם לסוג של סקאלה עם הרבה תחום אפור. בצד אחד יש לך חזרות נמוכות שייתרמו ברובן רק לגיוס יחידות מוטוריות ובצד השני - הפוך. זה לא אומר שבטווח X [ובטח בטווח של חמש] כלשהו תהיה תרומה לגיוס יח' מוט' בלבד או להיפרטרופיה\סיבולת בלבד.

אני יודע את מטרת התכנית
עולים בעומס כל אימון ואל תשכח שהתרגילים בתוכנית מורכבים אז יש עירוב של מספר רב של שרירים ובנוסף הפלוס הקלורי גורמים לעלייה במשקל הגוף ובמסה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית