הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בקשר לקורס במערכות מידע

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
אני אשמח לייעוץ קטן...

אני לומד מערכות מידע שנה שנייה וקיבלתי ציון בינוני בקורס של עיצוב ופיתוח מערכות מידע.
בסביבות ה75-80.

במבחן עצמו קיבלתי 64 ויש לי תחושת אכזבה קטנה.. הלכו לי בערך 10 נקודות שיכלתי לקחת (עוד 6 נקודות לציון הסופי), אבל ברמה העקרונית זה לא מבחן שציפיתי לקבל בו מעל 70.
בכל מקרה, תרגילי בית ובונוס העלו לי את הציון ככה שכרגע הוא סביר.

מבחינת ממוצע הוא קצת מוריד לי אותו כי זה קורס כבד אבל עדיין הציון סביר.

בקיצור אני שוקל אם ללכת למועד ב', במידה והכל ילך לפי התכנון אז יש לי 8 ימים ללמוד למועד ב' ולנסות לשפר.

השאלה שמעניינת היא איך מסתכלים בתעשייה על הקורס הספציפי הזה, ואם ציון שהוא 75-80 יכול להרוס לי במשהו חוץ מהממוצע עצמו?

מבחינת סילבוס למדנו:

בעיקר דיאגרמות: ERD, DFD, UML, USE CASE, CLASS DIAGRAM, SEQUENCE DIAGRAM,
בנוסף נגענו בשיקולי בניית מערכת וכל מיני שטויות....

בתאכלס לא מרגיש לי קורס חשוב מידי, עבדנו עם ACCESS אבל לא למדנו באמת SQL (זה סמסטר הבא).

מה דעתכם?

בנוסף שיקול לא לגשת זה שיש לי עבודת בונוס לבנות 2 מערכות בג'אווה עם דאטה בייס בשביל 5 נקודות אקסטרה לציון (ההבדלבין 75 ל80) ואני מעריך שזה יקח לי זמן.
אני מכוון למשרת פיתוח בסמסטר הקרוב או הבא, הממוצע שלי כרגע אמור להשאר בסביבות ה85+ ויש לי ציונים טובים בקורסי תכנות ובתקווה שאקבל ציון גבוה במבני נתונים ואלגוריתמים שהוא גם קשור לפיתוח

אם רוב הקורסים האחרים חשובים לרוב קורס אחד זה לא קריטי. במיוחד נגיד אם יש קורס המשך לקורס הזה.

• פותח/ת השרשור
אם רוב הקורסים האחרים חשובים לרוב קורס אחד זה לא קריטי. במיוחד נגיד אם יש קורס המשך לקורס הזה.
קורס ההמשך הרבה יותר חשוב... והרבה יותר "תכנותי" ופחות "דיאגרמי" ככה שאני אומנם אסבול, אבל לפחות יהיה לי קצת יותר עניין.
אתה אומר לא יסתכלו על זה בעין משונה? קורה שיש נפילות... פשוט כבר נמאס לי מהקורס הזה

קשה לי להאמין שמישהו בתעשייה יפסול אותך בגלל ציון כזה או אחר , מה שמשנה זה העבודה הראשונה שלך ואחר כך אתה כבר תתגלגל.

בכל מקרה למיטב הבנתי יותר משנה מוסד הלימודים

התכנים של הקורס זה תרשימי ERD, DFD, RFP ייזום מערכת ומאגרי נתונים?
אם כן זה קורס חרא ומיותר שבתור אחד שסיים אותו תחת שם אחר באת"א בציון 98 יכול לומר לך לא לבזבז עוד שניה על הקורס.

לדעתי ביזיון שהקורס הערכאי הזה בכלל קיים כקורס ולא כחלק של 4-5 שבועות מקורס אחר אבל ככה זה באקדמיה.

מבנ"ת קורס מאוד חשוב יחסית אליו וכמובן קורס תכנות... תנסה להשקיע במבנ"ת

עריכה- הסתכלתי מה רשמת בסילבוס, אכן חבל על הזמן שלך

מסכים עם מה שכתוב מעלי בתגובה, uml חשוב, כל השאר די פח ומיותר..
ובכל מקרה אף אחד לא יפסול אותך על קורס.. תשקיע כדי לדעת ושהציון הסופי בתואר יהיה מעל 80 זה חשוב

• פותח/ת השרשור
@yogevnn
@SmokingSnake
@DarY
@godlin23

82 ציון סופי במבני נתונים ואלגוריתמים, קורס חשוב מאוד למי שירצה לעבוד בתכנות.
נחשב לציון טוב? או שמומלץ לנסות להגיע ל90?
יש לי כרגע בשני קורסי תכנות (C בסיסי, JAVA מונחי עצמים) 93,91
אני מתלבט אם לגשת פה למועד ב...

אם אני זוכר טוב לי יש 83 😃
אתה צריך להפסיק לדאוג לציונים. כמו שאמרו לך פה הציונים לא כל כך חשובים. אם זה לא לתואר שני. בסופו של יום מסתכלים שאתה מעל הממוצע שהם רוצים נגיד 80. ומסתכלים שבקורסי התכנות אתה לא מתחת לזה. כלומר שלא קורסי בחירה לא קשורים הם אלו שמעלים לך את הממוצע.
הציונים זה רק כרטיס הזמנה לראיון. אחרי זה אף אחד לא מסתכל על זה. מסתכלים על הראיון עצמו.

• פותח/ת השרשור
מה היה הממוצע אצלכם?
אם אני לא טועה סביבות ה 70
אם אני זוכר טוב לי יש 83 😃
אתה צריך להפסיק לדאוג לציונים. כמו שאמרו לך פה הציונים לא כל כך חשובים. אם זה לא לתואר שני. בסופו של יום מסתכלים שאתה מעל הממוצע שהם רוצים נגיד 80. ומסתכלים שבקורסי התכנות אתה לא מתחת לזה. כלומר שלא קורסי בחירה לא קשורים הם אלו שמעלים לך את הממוצע.
הציונים זה רק כרטיס הזמנה לראיון. אחרי זה אף אחד לא מסתכל על זה. מסתכלים על הראיון עצמו.
הממוצע הולך לרדת לי בסמסטר הזה. אני פשוט מפחד שמכאן והלאה הוא רק ירד...
אני מקווה שבאמת לא כזה אכפת להם מהציונים.. כרגע הצפי הוא לממוצע 84 בערך (סמסטר שלישי שלי בתואר) לעומת סוף שנה ראשונה שהיה 87

עולם ה-SW, רק זרוק בלינקדאין שאתה מכיר חפוז פלטפורמה נפוצה and hired... ניפגש בגיל 45... חחח

אני אשמח לייעוץ קטן...

אני לומד מערכות מידע שנה שנייה וקיבלתי ציון בינוני בקורס של עיצוב ופיתוח מערכות מידע.
בסביבות ה75-80.

במבחן עצמו קיבלתי 64 ויש לי תחושת אכזבה קטנה.. הלכו לי בערך 10 נקודות שיכלתי לקחת (עוד 6 נקודות לציון הסופי), אבל ברמה העקרונית זה לא מבחן שציפיתי לקבל בו מעל 70.
בכל מקרה, תרגילי בית ובונוס העלו לי את הציון ככה שכרגע הוא סביר.

מבחינת ממוצע הוא קצת מוריד לי אותו כי זה קורס כבד אבל עדיין הציון סביר.

בקיצור אני שוקל אם ללכת למועד ב', במידה והכל ילך לפי התכנון אז יש לי 8 ימים ללמוד למועד ב' ולנסות לשפר.

השאלה שמעניינת היא איך מסתכלים בתעשייה על הקורס הספציפי הזה, ואם ציון שהוא 75-80 יכול להרוס לי במשהו חוץ מהממוצע עצמו?

מבחינת סילבוס למדנו:

בעיקר דיאגרמות: ERD, DFD, UML, USE CASE, CLASS DIAGRAM, SEQUENCE DIAGRAM,
בנוסף נגענו בשיקולי בניית מערכת וכל מיני שטויות....

בתאכלס לא מרגיש לי קורס חשוב מידי, עבדנו עם ACCESS אבל לא למדנו באמת SQL (זה סמסטר הבא).

מה דעתכם?

בנוסף שיקול לא לגשת זה שיש לי עבודת בונוס לבנות 2 מערכות בג'אווה עם דאטה בייס בשביל 5 נקודות אקסטרה לציון (ההבדלבין 75 ל80) ואני מעריך שזה יקח לי זמן.
אני מכוון למשרת פיתוח בסמסטר הקרוב או הבא, הממוצע שלי כרגע אמור להשאר בסביבות ה85+ ויש לי ציונים טובים בקורסי תכנות ובתקווה שאקבל ציון גבוה במבני נתונים ואלגוריתמים שהוא גם קשור לפיתוח
איפה אתה לומד?

כפי שכתבתי כאן לא מזמן הציונים זה לא משהו שעליו תיפול ותקום, מה שחשוב זה מה לקחת מהקורס והאם אתה חזק ב JAVA, data structure ,++C וכו'

אם אתה מכוון לפיתוח כנראה שתתכנת ב JAVA או .NET (כנראה C#), תתרכז ב JAVA, תלמד טוב ותבין את המתודולוגיה ואת היכולות, אם יש לך זמן תכתוב מיני פרוייקטים בשביל תרגול תוך שימוש בכלים מעניינים שיש ב JAVA.

כמובן שזה לא אומר שאתה צריך לקבל 60 בכל הקורסים אבל הקןרס שציינת פחות משמעותי עבורך, יותר משמעותי עבור מנתחי\מהנדסי מערכת.

הכי חשוב זה הנסיון, למקוןם עבודה הראשון תכנס בכל מחיר, אחרי שנה בפיתוח אתה כבר תהיה על הגל (בהנחה שלא תהיה גרוע בצורה דרמטית 😃 )

בהצלחה.

אם אני לא טועה סביבות ה 70

הממוצע הולך לרדת לי בסמסטר הזה. אני פשוט מפחד שמכאן והלאה הוא רק ירד...
אני מקווה שבאמת לא כזה אכפת להם מהציונים.. כרגע הצפי הוא לממוצע 84 בערך (סמסטר שלישי שלי בתואר) לעומת סוף שנה ראשונה שהיה 87
וואלה מפתיע אותי שבאוניברסיטה יש כזה ממוצע במבני נתונים, אתה יכול לשלוח לי/להעלות את השאלון שלך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית