הממשלה: אלכוהול מגיל 21 בלבד

לא נווראאא חח ,
נזייף תעודת זהות לגיל 21 ;) ,
יש לי כבר תעודת זהות מזויפת ל 18 אז נבקש מחבר שיעשה לי ל 21 עכשיו חחחח

לדעתי זה לא מוסרי לחייב להתגייס ב18 אבל לקנות שתייה חריפה חייב להיות גדול מ21? לדעתי שטות מוחלטת.

לדעתי זה לא מוסרי לחייב להתגייס ב18 אבל לקנות שתייה חריפה חייב להיות גדול מ21? לדעתי שטות מוחלטת.
עזוב. יש הרבה הגיון במה שהם אומרים.
כאילו.. יכול להיות לך נהג טנק.. חוזר הביתה פעם ב3 שבועות.. רוצה לשבת על איזה בירה קרה בים.. זה מסוכן. תחשוב לעצמך על העוצמה שיש בבקבוק בירה אחד. מה זה טנק כבר?

כאילו זה יעזור... גם ילדים בני 12 יכולים לקנות היום כי לאף אחד לאאכפת...

כאילו זה יעזור... גם ילדים בני 12 יכולים לקנות היום כי לאף אחד לאאכפת...
אני לא יודע איך זה אצלך בעיר, אבל כאן בנתניה דווקא מקפידים על זה, בכל מקום מבקשים תעודת זהות, אפילו ממני שרואים שאני מעל 18.

איזה שטויות, אם החוק הזה יהיה תקף עד שאני אגיע לגיל 18 אני בטוח שהרבה אנשים רק יראו אותי עם מדים וישר יקנו לי, כנ"ל ההורים שלי שבגיל 18 יקנו לי אם אני אבקש, לא משנה אם החוק עבר לגיל 21...
עבר בגיל 18 נותנים לי נשק, אבל לשתות לא?????
חוק מטומטמם,ממשלה מטומטמת.

מה בדיוק טוב בזה שבן אדם מבוגר לא יכול להחליט לבד מה לעשות? פאשיזם?

לתת לבן אדם אחריות על נשק...כיתה...זה בסדר..אבל לשתות?מה פתאום.
בלאט במקום לבזבז זמן וזיוני שכל על זה צריכים לפתוח תחבורה ציבורית בשבת.
זה יפתור הכל.

מה הקשר בין גיוס לשתיית אלכוהול (חוץ מהמסיבת גיוס כמובן :bad:). לא מגייסים בגיל 18 כי חושבים שזה גיל שמאפשר לך לקבל החלטות שקולות ולהיות אחראי, בדיוק להיפך.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין על מה המהומה, מה הקשר בין אלכוהול לצבא?
בארה"ב יש שכירי חרב, מפקדים, קצינים, באפגניסטין שמפציצים להם את החיים והם לא מורשים לשתות (זה שהם שותים זה כבר משהו אחר, מבחינת החוק זו עבירה על החוק).
מה גם שאסור ללכת בארה"ב בכלל עם בקבוק שתייה גם לא בירה ברחוב ובגלוי ללא עטיפה או לשתות בציבור.
בישראל העניין הוא יותר אלימות בקרב צעירים עד גיל 21 עקב שתיית אלכוהול מאשר נהיגה ותאונות. בתאכלס תאונות נגרמות לא רק בגלל אלכוהול ולא רק בקרב בני נוער.
בכל מקרה לא תהיה לזה אכיפה, ונמשיך לראות ילדים בני 14 שותים בגנים ציבוריים, לא מבין גם כאן מה הבכי.
אם ילדים בני 13-14 היום שותים, מעשנים נרגילה וקונים סיגריות בחופשיות, אני לא חושב שמשהו ישתנה.
יש המון חוקים במדינה, יש מעט אכיפה וענישה שאינה מחמירה.
לדוגמה הסירטון הבא:
http://www.mako.co.il/news-law/lega...521004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=978777604

שימו לב לעונש שאותם השרמוטות קיבלו, ועוד אחרי שהם רק השתחררו מהכלא.
במדינות אחרות היו כולאים אותם לפחות ל-10 שנים, אבל זו ישראל וככה זה ישאר.

מה בדיוק טוב בזה שבן אדם מבוגר לא יכול להחליט לבד מה לעשות? פאשיזם?

זה שהוא לא יכול להחליט לבדו לעשות דברים שמהווים סכנה לזולת. אילו דברים? אלו שהסכנה בהם ידועה, מוכחת וברורה. וכן, בן 18 הוא לא בן אדם מבוגר.

זה שהוא לא יכול להחליט לבדו לעשות דברים שמהווים סכנה לזולת. אילו דברים? אלו שהסכנה בהם ידועה, מוכחת וברורה. וכן, בן 18 הוא לא בן אדם מבוגר.

מאיזה גיל בן אדם הופך למבוגר אחראי , מתי פיית השיניים באה ונותנת בינה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית