הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הממשלה: אלכוהול מגיל 21 בלבד

דאוס,הזכרת לי משימה מייגעת למדי מאחד הwar games, אולי tt0 אם אני לא טועה.
ואם כבר Hello World! ביזאריים:

/@@@@++++# #+++@@\ #-----@@@\n
$@\H.@/e.+++++++l.l.+++o.>>++++.< .<@/w.@\o.+++r.++@\l.@\d.>+.@/.#
\@@@@=>++++>+++++<<@+++++# #---@@/!=========/!==/

אני לא מבין לשם מה רשמת את החלק האחרון של המשפט: "מאשר כשלון מוחלט". הרי כל בר דעת מבין שאם אתה מקווה שהאכיפה תנחל הצלחה מסויימת, אתה מן הסתם לא רוצה שהיא תכשל. זה כמו שאני אצביע על מחשבון ואגיד "זה מחשבון ולא חסידה מאוריגמי", ברור שזה מטופש לחלוטין.

זה רק מחזק את הטענה שההודעות שלך חסרות כל פואנטה או רעיון, והאינפורמציה שהן מעבירות היא אפסית. בחיי לא ראיתי אדם שלא מצליח לא להגיד כלום באמצעות כ"כ הרבה מילים.

😃
היתה לי תחושה שתגיב, במקרה הרגע ראיתי כלב עושה את צרכיו, ותיארתי לעצמי שהסירחון יגיע גם לאתר הזה .....

לעניין דברייך. אתה לא מבין דברי, ואתה לא באמת רוצה להבין.

אומר רק שלאור הגישה המעורבת של חברי האתר לגבי היעילות של החוק ואכיפתו, רציתי להביע את דעתי ועמדתי. יש לי תחושה שמעולם לא קראת ספר שיש בו מילים, ואינו כתוב רק כדי להסביר משוואות ונוסחאות.

לקחת קשה את התגובה שלי לסירחון הוורבלי שלך, מה?

אוו, coldfire, הייתי מגיב לדברים ש"כתבת", אבל אני לא מתעסק עם זבל .... חוץ מלזרוק אותו לסל, וחסל 😉 (אם אתה זוכר את הפרסומת, ואני בספק, מאחר והיא לא כוללת משוואות).

על מה המהומה ?
חוק או לא חוק
זה לא ישנה כלום

כל ואקום כזה ייצר שוק שחור למלא את החסר
וזה טיפשי מצד הממשלה לחוקק חוקים מטופשים

במקום להזרים תקציבים ליותר אנשי אכיפת חוק ברחובות שילכו ברגל ברחובות במקום לישון ולשתות קפה בניידת
כמה פשיעה החוק הזה ימנע ? 0

עוד חוק פופוליסטי וטיפשי

• פותח/ת השרשור
אז אם זה ככה בארה"ב זה בסדר? כשמזכירים את הצבא מתכוונים לזה שאתה מספיק אחראי להחזיק ביידים שלך נשק שיכול להרוג בן אדם (ולפעמים בני אדם, והרבה) אבל אתה לא מספיק בוגר להחליט אם לשתות אלכוהול.
לא זה לא בסדר, אבל ארה"ב מתקדמת שנות אור מישראל, ואם שם זה עבד עד עכשיו כנראה שזה ככה אמור לעבוד בכל העולם או לפחות באלו שבעייתיים.
בקשר למשפט האחרון שלך, הבעיה שכשאתה הורג בן אדם אתה במסגרת של צבא ואם תהרוג סתם בן אדם אתה תיכנס לכלא, אם תשבור בקבוק בירה למישהו על הראש כשאתה שיכור אתה לא תיכנס לכלא.
זה ההבדל.

לא זה לא בסדר, אבל ארה"ב מתקדמת שנות אור מישראל, ואם שם זה עבד עד עכשיו כנראה שזה ככה אמור לעבוד בכל העולם או לפחות באלו שבעייתיים.
בקשר למשפט האחרון שלך, הבעיה שכשאתה הורג בן אדם אתה במסגרת של צבא ואם תהרוג סתם בן אדם אתה תיכנס לכלא, אם תשבור בקבוק בירה למישהו על הראש כשאתה שיכור אתה לא תיכנס לכלא.
זה ההבדל.
מה האינדיקציה שלך לזה שזה עובד? זה שלא הייתה הפיכה בארה"ב אומר שזה עובד? אני אומר שגם ילדים בארה"ב שותים אלכוהול, ובגלל זה זה לא עובד.
במשפט האחרון שלי התכוונתי למשהו קצת שונה, לדוגמה במלחמה (או בקרב כלשהו, לא חשוב) שיש לך אופציה להרוג אויב כאשר בדרך תאלץ להרוג אזרח.
סביר להניח שבמצב הזה לא תכנס לכלא, ואולי גם לא תשפט.
אם אתה מספיק אחראי להחזיק באופציה בין אם להרוג את אותו אזרח או לא, אתה מספיק בוגר להיות מסטול.

מאיזה גיל בן אדם הופך למבוגר אחראי , מתי פיית השיניים באה ונותנת בינה ?

זאת הנקודה שלי. איך אתה יכול לקבוע גיל מסויים שבו זה בטוח לצרוך חומרים המשפיעים בצורה חזקה על התודעה שלך? לדעתי זה לא אפשרי. במיוחד לא בצורה מכלילה ושרירותית כמו בחקיקה X או Y.

זאת הנקודה שלי. איך אתה יכול לקבוע גיל מסויים שבו זה בטוח לצרוך חומרים המשפיעים בצורה חזקה על התודעה שלך? לדעתי זה לא אפשרי. במיוחד לא בצורה מכלילה ושרירותית כמו בחקיקה X או Y.
למה שתרצה לאסור על אדם בוגר לצרוך חומרים שמשנים את התודעה שלו?

כן, אתה צודק. ולכן מותר לך להתגייס ולמות בעד ארצנו, אבל אסור לך להחליט אם אתה רוצה להשכתר. צריך שראש הממשלה יחליט בשבילך.

איך החלטת שאם אני משתכר אני מהווה סכנה לזולת? גם כשאני לא שיכור, אני מהווה סכנה לאנשים שעושים קרלז בכלוב שלי. אולי אסור לי להתאמן בחדר כושר?

זה לא שמותר לך, מחייבים אותך. למה? כי בלי להיסחף לנושא אחר החליטו שצבא העם יורכב בעיקרו מבני 18 עד 21. אם אתה כן מעוניין לעסוק בשאלה האם ילדים בני 18-19 אכן כשירים להיות חיילים עם הכוח בין הרגליים, רק ציין זאת. בנתיים זה לא קשור לנושא הנוכחי.

לאדם אין זכות לקבל החלטות שמכילות בתוכן סכנה ברורה וידועה לזולת, בלי קשר לגיל. ואם אתה חושב שכן, אתה הדוניסט טיפש.

לגבי החלק השני, גם אם אתה פוטנציאלית מסוכן לכאלו ואחרים, זה עדיין נמצא תחת שליטתך ותודעתך. כשאתה שיכור זה לא. לכן זה מקנה לפוטנציאל הזה יותר סיכוי להתממש. ואני לא מרגיש צורך להיכנס לנושא של סכנות צריכת האלכוהול. ישנן מספיק קורלציות חזקות ואמינות בין צריכת אלכוהול של אוכלוסייה שלמה לבין דברים רעים שקורים (למשל תאונות דרכים).

אתה לא קובע גיל בו זה בטוח לצרוך משהו. אתה קובע גיל בו הבן אדם הוא רציונלי ואחראי למעשיו. הגיל הזה כרגע הוא 18, ולכן זה מפגר להגביל אותך לשתות מגיל 21.

למה שתרצה לאסור על אדם בוגר לצרוך חומרים שמשנים את התודעה שלו?

ראה הודעתי הקודמת הנ"ל. אם חומרים אלו מסוגלים לשינוי התודעה עד לאיבוד יכולת השיפוט הבריאה, הם אסורים כי צריכתם פותחת דלת לאנשים שפוטנציאלית הם אלימים, נהגים גרועים, וכ'ו ואפשור תכונות אלו יכולה לפגוע בחפים מפשע.

אתה לא קובע גיל בו זה בטוח לצרוך משהו. אתה קובע גיל בו הבן אדם הוא רציונלי ואחראי למעשיו. הגיל הזה כרגע הוא 18, ולכן זה מפגר להגביל אותך לשתות מגיל 21.

ישנם חומרים שגורמים גם לבן אדם רציונלי ואחראי למעשיו לאבד את הרציונל ואת יכולת שיפוטו. לכן אני לא טוען שצריך לקבוע גיל שבו זה בטוח לצרוך משהו. אני טוען שאי אפשר לקבוע זאת, עם כל המשתמע מכך.

זה לא שמותר לך, מחייבים אותך. למה? כי בלי להיסחף לנושא אחר החליטו שצבא העם יורכב בעיקרו מבני 18 עד 21. אם אתה כן מעוניין לעסוק בשאלה האם ילדים בני 18-19 אכן כשירים להיות חיילים עם הכוח בין הרגליים, רק ציין זאת. בנתיים זה לא קשור לנושא הנוכחי.

לאדם אין זכות לקבל החלטות שמכילות בתוכן סכנה ברורה וידועה לזולת, בלי קשר לגיל. ואם אתה חושב שכן, אתה הדוניסט טיפש.

לגבי החלק השני, גם אם אתה פוטנציאלית מסוכן לכאלו ואחרים, זה עדיין נמצא תחת שליטתך ותודעתך. כשאתה שיכור זה לא. לכן זה מקנה לפוטנציאל הזה יותר סיכוי להתממש. ואני לא מרגיש צורך להיכנס לנושא של סכנות צריכת האלכוהול. ישנן מספיק קורלציות חזקות ואמינות בין צריכת אלכוהול של אוכלוסייה שלמה לבין דברים רעים שקורים (למשל תאונות דרכים).

ראה את ההודעה הקודמת לגבי הגיל.

עכשיו, אם זה מסוכן פוטנציאלית אז זה מסוכן בכל גיל. בן אדם בן 40 פחות מסוכן כשהוא משתכר, ממה שהוא היה כשהיה בן 20?
וזה בכלל בולשיט פאשיסטי. נשים יותר מסוכנות כשהן על הכביש. בואו נוריד את כל הנשים מהכביש.
סכינים מסוכנים, בוא נעשה סכינים לא חוקיים. הטבח עלול להשתגע ולדקור את כולם.
אגב, כשמעצבנים אותי אני מאבד שליטה. אני עלול להרוג אנשים. לדעתי צריך לאסור בחוק על כל הגורמים שעלולים לעצבן אותי.

אני אולי הדוניסט טיפש, אבל אתה פאשיסט טיפש.

והכי קל להגיד שיש קורלציות חזקות בין כל מה שבא לך בלי להציג את הנתונים.

הטעות שלך טמונה ב"לאדם אין זכות לקבל החלטות שמכילות בתוכן סכנה ברורה וידועה לזולת". זו טענה קולקטיביסטית, פאשיסטית ומטופשת.
ראשית, כשאתה מגדיר מעשה מוסרי, אתה מגדיר אותו בין אדם לאדם, לא בין אדם לחברה. הגדרת מוסר לפי היחס של היחיד לחברה הינה לא פחות מקולקטיביזם נלוז.
שנית, מה שאסור לאנשים לעשות זה לפגוע באנשים אחרים. פגיעה הינה כל מעשה אשר כולל בתוכו כפייה או אחת מנגזרותיה.

ראה את ההודעה הקודמת לגבי הגיל.

עכשיו, אם זה מסוכן פוטנציאלית אז זה מסוכן בכל גיל. בן אדם בן 40 פחות מסוכן כשהוא משתכר, ממה שהוא היה כשהיה בן 20?
וזה בכלל בולשיט פאשיסטי. נשים יותר מסוכנות כשהן על הכביש. בואו נוריד את כל הנשים מהכביש.
סכינים מסוכנים, בוא נעשה סכינים לא חוקיים. הטבח עלול להשתגע ולדקור את כולם.
אגב, כשמעצבנים אותי אני מאבד שליטה. אני עלול להרוג אנשים. לדעתי צריך לאסור בחוק על כל הגורמים שעלולים לעצבן אותי.

אני אולי הדוניסט טיפש, אבל אתה פאשיסט טיפש.

והכי קל להגיד שיש קורלציות חזקות בין כל מה שבא לך בלי להציג את הנתונים.

חפץ לבד אינו מסוכן , אבל אתה מסכים שישנן דרגות שונות של סכנה .
כמו שאתה לא רוצה שלכל אחד תיהיה פצצת אטום זמינה ...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית