הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכניות אימון

kikidoyou

משתמש מתחיל
74
4
נק' מוניטין:
4
74
4
נכנסתי כדי לקרוא על תוכניות אימון באתר.
וראיתי כמה תוכניות ספציפיות (SS אני לא יכול לעשות מכמה סיבות לא אכנס לזה)
העניין הוא שיש כמה ששמעתי עליהם והכרתי, הליאנרית של בית סטאר, 531 וכ'ו..
שבהם העליה היא שבועית (צריך לציין שאני לא חדש בחדר כושר (בכלל) אבל מבחינת המשקלים אני נכנס לקטגוריה של מתאמן מתחיל לצערי.
עכשיו שהסתכלתי על התכניות שמופיעות באתר נתקלתי בתוכנית סטרונג ליפט למתחילים שזה 5x5 ושיפור מאימון לאימון על הנייר זה נשמע מדהים אבל מה הקאץ? אם זה תוכנית טובה שיכולה להיות תחליף לSS (כמובן שלא באותה רמה אבל עדיין) למה פעם ראשונה ששמעתי עליה אחרי שאני מסתובב בפורום הרבה זמן?
האם היא באמת יעילה האם באמת עדיף לי את התוכנית הזאת כי ניתן להשתפר בה מאימון לאימון מאשר את הליאנרית? תודה לעוזרים

• פותח/ת השרשור
למה SL נשמעת לך רלוונטית אבל לא SS?
אותם התרגילים פשוט יותר נפח שלא בהכרח נחוץ.

קודם כל אורח חיים.. אני חייל ולא יכול לבנות על שעות שינה רבות בלילה. ולא פעם ימים בעייתים מאוד בתזונה, שזה חלק לא קטן אם לא הרוב מSS.
דבר שני למען הכנות ניסיתי לעשות SS לפי יותר משנה וזה די שיעממם אותי ולצערי זה ממש הוריד לי חשק מהאימון, ודווקא השילוב של דיפס ומתח בSL די קורץ לי.

שני שאלות באותה הזדמנות:
1. אחרי חיפוש קל של התוכנית SL באינטרנט ראיתי שלא מצויין בה דיפס ומתח בכלל בתוכנית.
לפי האתר הרשמי זה פשוט אותה תוכנית בדיוק כמו הSS רק עם חמש סטים.
2.כמו שציינתי למעלה אני די וותיק בחדר כושר מבחינת פזם אבל לא מבחינת משקלים.
האם מה שקראתי בפורום (שלא משנה כמה זמן אתה, משנה כמה משקל אתה מרים בכל הקשור לקבוצה שלה אתה שייך) נכון? ובמילים אחרות למרות שיש לי שנים בחדר כושר, בגלל שהמשקלים נמוכים אני יכול להשתפר מאימון לאימון?

קודם כל אורח חיים.. אני חייל ולא יכול לבנות על שעות שינה רבות בלילה. ולא פעם ימים בעייתים מאוד בתזונה, שזה חלק לא קטן אם לא הרוב מSS.
דבר שני למען הכנות ניסיתי לעשות SS לפי יותר משנה וזה די שיעממם אותי ולצערי זה ממש הוריד לי חשק מהאימון, ודווקא השילוב של דיפס ומתח בSL די קורץ לי.

שני שאלות באותה הזדמנות:
1. אחרי חיפוש קל של התוכנית SL באינטרנט ראיתי שלא מצויין בה דיפס ומתח בכלל בתוכנית.
לפי האתר הרשמי זה פשוט אותה תוכנית בדיוק כמו הSS רק עם חמש סטים.
2.כמו שציינתי למעלה אני די וותיק בחדר כושר מבחינת פזם אבל לא מבחינת משקלים.
האם מה שקראתי בפורום (שלא משנה כמה זמן אתה, משנה כמה משקל אתה מרים בכל הקשור לקבוצה שלה אתה שייך) נכון? ובמילים אחרות למרות שיש לי שנים בחדר כושר, בגלל שהמשקלים נמוכים אני יכול להשתפר מאימון לאימון?
כן אתה עדיין מתאמן מתחיל. כם אני התחלתי ss אחרי שנתיים של אימונים והתחלתי להתקדם מאימון לאימון. יותר עבודה לא בהכרח אומר יותר תועלת. אם אתה לא מסוגל לעשות ss אז בטח שלא sl (ואני לא רואה סיבה למה sl יותר טובה). לא שאלת כלום בהתחלה אבל נראה לי שהבנת את הרעיון.

ל-SL היו כמה גילגולים, שבהתחלה כללו יותר תרגילים (חמישה, נדמה לי, בכל אימון) ובהמשך זאת פשוט הפכה ל-SS עם חמישה סטים במקום שלושה.
אם נדמה לך ש-SS קשה לך מדי בגלל התאוששות, בהצלחה לעבור שבועיים ב-SL.

• פותח/ת השרשור
ל-SL היו כמה גילגולים, שבהתחלה כללו יותר תרגילים (חמישה, נדמה לי, בכל אימון) ובהמשך זאת פשוט הפכה ל-SS עם חמישה סטים במקום שלושה.
אם נדמה לך ש-SS קשה לך מדי בגלל התאוששות, בהצלחה לעבור שבועיים ב-SL.

אז בוא נעזוב רגע את הקטע של התאוששות.
לצערי כמו שציינתי לפני, הSS הוריד לי ממש את החשק באימונים והוביל להרגשה עייפה כל האימון.
מה האופציות שלי בכל הנוגע למהלך אימון עם יותר נפח כדי להשתפר בכוח?
(גם אם זה אומר לא שיפור מאימון לאימון)
בגלל זה הSL על הנייר היה נשמע מתאים לי.
(השילוב עם התרגילים הנוספים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית