הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוטיבציה

eden1234

משתמש מתחיל
232
1
נק' מוניטין:
4
232
1
אני שחקן כדורגל ובנוסף עובד בחדר כושר.
בקיצור עד לפני כמה חודשים הייתי מתאמן כמו חייה.
הייתי עושה כל יום אימוני בוקר לפני הבית ספר, 4 אימונים בשבוע מהקבוצת כדורגל, 2 אימוני כוח בחדר כושר, מתיחות ..
בקיצור לא הייתי מפסיק להתאמן.

זה נמשך בערך 3 וחצי חודשים, ואז התחילו הפציעות והכאבים..
אמרתי לעצמי שאני ינוח חודש בלי אימונים בכלל, ואז אני יחזור לשיגרה.

ממתי שחזרתי להתאמן אחרי המנוחה ועד עכשיו-אין לי בכלל מוטיבציה להתאמן ולהשתפר.
אני מפסיד המון אימונים, לא מקפיד על תזונה ומזלזל בהרבה דברים חשובים שאני צריך לעשות..

אז השאלה היא מה אני צריך לעשות בשביל להחזיר את המוטיבציה שהייתה לי?

תופעה הגיונית. כולנו נכנסים עם כל האש והרעל בהתחלה וההתלהבות יורדת. במיוחד אם נפצעים.
הרעיון שעומד מאחורי ההתמדה של ספורטאים מכל הרמות היא תכנית.
אתה חושב שלכולנו יש רק ימים טובים? טעית!!! כולם מקבלים לפעמים רצון להתכרבל בשמיכה ולאכול גלידה מול ויוה פלוס, אך יש תכנית!!!
והתכנית אומרת שצריך להתאמן, ואם לא תתאמן אז ילך לך כל ההתקדמות השבועית/ חודשית. ואז אתה הולך להתאמן.
ואחרי שכבר הגעת למכון וקצת התחלת להזיז את הגוף, אתה תמצא את עצמך נותן את הנשמה ומתמלא אדרנלין.

כוח רצון זה לשלושה חודשים. תכנית זה לשאר הזמן.

שמעת על חוק 3 החודשים?

מוטיבציה לאימונים – חוק 3 החודשים

בעברי עבדתי ברשת חדרי כושר גדולה. באחת מן ההשתלמויות שעברנו, המנכ"ל דיבר אודות נושא מעניין וחשוב: כ70% מהנרשמים לחדרי הכושר השונים, פורשים במהלך 3 החודשים (!!!) הראשונים של המינוי.

על מנת להלחם בתופעה, דבר פשוט ומדהים שרשת זו עשתה היה יצירת תכנית מוטיבציה, שתגרום למתאמן להתמיד ב3 חודשיו הראשונים במועדון.

במסגרת תכנית זו, כל מתאמן חדש מתבקש להגיע 21 אימונים, במינימום של 7 אימונים בחודש, במשך אותם 12 שבועות ראשונים. כל סיום פעילות היה מזכה את המתאמן בחתימת נוכחות בידי המדריך.

בסיום 3 החודשים, המתאמן מקבל קופון על סך 100 ש"ח לקנייה ממוצרי החנות של הרשת.
סכום זה נראה פעוט אך לא תאמינו כמה אנשים רדפו אחר "הכסף שלהם" ולא רק שהשלימו את כל 3 החודשים, אלא המשיכו את אימוניהם הסדירים גם לאחר מכן. אותה הרשת הורידה את ממוצע הפרישה לכ-40 % בלבד. כמעט למחצית ממוצע הפרישה הארצי.

הסיבות להצלחת חוק 3 החודשים – זה לא באמת הכסף

המוטיבציה מגיעה בשני גלים:

בראשון מגיעה המוטיבציה להתחיל, כאשר מחליטים על הצעד הגדול (הרופא דורש, האישה לוחצת או אפילו רצון אישי וכנה).

בשני מגיעה המוטיבציה להתמיד – כאן הרצון האישי להתמיד מגיע ללא לחצים חיצוניים. זה קורה לרוב רק כאשר רואים תוצאות ומבינים ששינוי סדר העדיפויות, לוח הזמנים והעבודה הפיזית הקשה אכן נושאים פרי.

בהנחה והמתאמן זוכה להדרכה איכותית ומקפיד על השינוי התזונתי (אם אכן יש בו צורך ובמקרים רבים אכן כך הוא הדבר), פעילות גופנית דורשת כ12 שבועות עד שלראשונה ניתן להבחין בהופעת ניצני השינוי, המשמעותיים, הראשוניים. זכור זאת.

עבור בשלום את 3 החודשים הראשונים ולא תרצה להביט לאחור…

תהיה חזק .

אצלי אני יודע שאם אפסיד אימון סתם כי לא בא לי או אין לי חשק אז המועקה הנפשית תהיה יותר גדולה מהאימון עצמו, לכן מעדיף להתאמן ...

הגישה היא להתאמן כי צריך , שווה ערך לצחצוח שיניים מבחינתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית