ייעוץ בדיקת דם - פרופיל הורמונלי

Dark Soul Omega

משתמש משקיע
5,324
5,077
נק' מוניטין:
3,077
5,324
5,077
שלום לחברי הפורום ,
אני בן 35 , מתאמן 4-5 פעמים בשבוע.
הלכתי לרופא וביקשתי לעשות בדיקות דם כי בתקופה האחרונה אני סובל מעייפות , איכות שינה גרועה , ירידה בתיאבון המיני ...ובכלל תחושה של בנאדם בן 400.
לטענת הרופא הבדיקות תקינות והכל בסדר גמור. והוא הסביר את זה יפה : "אתה רואה שהכול ירוק.. זה אומר שזה תקין וזה בנורמה.."
ואז שאלתי מה עם זה שבאדום?!.. אז הוא ענה.. "זה שטויות...זה גם לא הרבה מחוץ לנורמה!!"

אשמח לדעת מה אתם חושבים על הבדיקות ?
האם TRT זה אופציה לשפר את המצב של העייפות והליבידו הנמוך ?
ומה זה SHBG? קראתי על זה אבל בכל זאת לא הבנתי מה זה אומר שהוא מעל הנורמה..

תודה מראש.
😁

btest.jpg
btest.jpg

צריך לשלוח את הרופא שלך חזרה ללימודים
הטסט טוטאל נמוך לצד SHBG גבוה מעל הנורמה. זו הסיבה שהרמות האנדרוגניות בגופך בקושי מעל המינימום ולכן ההרגשה שאתה חווה

• פותח/ת השרשור
צריך לשלוח את הרופא שלך חזרה ללימודים
הטסט טוטאל נמוך לצד SHBG גבוה מעל הנורמה. זו הסיבה שהרמות האנדרוגניות בגופך בקושי מעל המינימום ולכן ההרגשה שאתה חווה

האם זה משהו שTRT יכול לעזור בו?

מה עושים במקרים כאלה?

TRT יעזור אבל לא מתאים
סך הכל הSHBG שלך גבוה מידי
פרווירון לתקופה מוגבלת יעזור ולאחריו יש לצפות שהSHBG אינו יגיע לרמות כאלה
בקש הפניה לאנדוקרינולוג

ציטוטים מחיפוש בפורום:
ה-shbgg גבוה... shbg הוא sex hormone binding gobulin, כמעט 50% מהטסט בגוף (טוטאל) נקשר אליו והחמישים אחוז הנותרים נקשרים בצורה מוחלשת לחלבון הקרוי אלבומין. למעשה ישנם רק כ2-3% של טסטוסטרון החופשיים לטוס בדמך ולהיצמד לרצפטורים בתאים היעודיים. SHBG גבוה משמעותו פחות טסטוטרון חופשי.
הזיבות ל- SHBG גבוה מגוונות וברובן מסובכות לאיבחון, וכך או אחרת, כל עוד אין היפוגונדיזם המשמעות היא משנית ככל שסייקל הוא מטרת הבדיקה.
הייתי מבקש בדיקה הורמונלית נוספת של בלוטת התריס על-מנת לשלול פעילות יתר.

פרווירון הוא נגזרת DHT ועל כן אינו עובר ארומטזיציה ואינו מומר לאסטרוגן. תוך הפחתת SHBG הנקשר לטסט הוא מאפשר ליותר טסט לטוס חופשי בדם. אין לו פעילותאנטי-אסטרוגנית מובהקת (בניגוד למסטרון למשל).

אני לא אוהב להפנות לקריאה באתר הזה (למרות שדי סביר), אבל דווקא מצויינים כאן הסברים והרחבות נכונים לגבי SHBG
גלובולין קושר הורמוני מין - Sex hormone binding globulin – ויקירפואה

הכתיבה ע"פ פרופ' בן סלע, שהוא מנהל המכון לכימיה פתולוגית בשיבא (תל השומר)
יצא לי להיפגש איתו אישית בזמן שירותי הצבאי, בהפניה שקיבלתי להמטולוגיה מתקדמת ובירור שנערך מולו לגבי חוסר בנוגדי קרישה

אני לא אוהב להפנות לקריאה באתר הזה (למרות שדי סביר), אבל דווקא מצויים כאן הסברים והרחבות נכונים לגבי SHBG
אם כבר מדברים על קריאה, היכן אני יכול למצוא מקורות קריאה מהימנים שבאמת יעזרו לי לרכוש עוד ידע בנושא?

אם כבר מדברים על קריאה, היכן אני יכול למצוא מקורות קריאה מהימנים שבאמת יעזרו לי לרכוש עוד ידע בנושא?
ממליץ בראש ובראשונה על הספר Anabolics
מעבר לכך צריך להתמצא גם ב-PudMed, American Journal of Phisyology, ועוד רבים אחרים

אם תסמוך על הרופאים בארץ חייך יתקצרו,יש בפורום הזה אנשים שיכולים לעזור לך יותר מאנדוקינולוג שחוץ מלדקלם סיסמאות אין לו מושג בהורמונים

אם תסמוך על הרופאים בארץ חייך יתקצרו,יש בפורום הזה אנשים שיכולים לעזור לך יותר מאנדוקינולוג שחוץ מלדקלם סיסמאות אין לו מושג בהורמונים
אל תכליל.. אני מכיר 2 אנדוקרינולוגים מצויינים שמבינים עניין. אני יכול אם מישהו רוצה, לתת לו את השמות שלהם בפרטי.

נכון שבפורום יש אנשים עם הרבה ידע, אבל לדעתי אם באמת יש בעיה בריאותית צריך לחפש רופא טוב וללכת להתייעץ איתו ולא לסמוך רק על הפורום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית