הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים לחיטוב

• פותח/ת השרשור Bart496
  • פורסם בתאריך

Bart496

משתמש מתחיל
77
4
נק' מוניטין:
4
77
4
היי, רציתי לדעת בעצם בשלב שמסיימים תוכנית כוח/מסה ועוברים לחיטוב, איזה תוכנית אימונים הכי מומלצת לעשות?

תודה.

• פותח/ת השרשור
השאלה אם יש תוכנית מומלצת? לקחת תוכנית כוח כמו ss או הלינארית ולשנות אותה קצת או פשוט לבנות לבד איזה תוכנית AB כלשהי ?
תודה.

השאלה אם יש תוכנית מומלצת? לקחת תוכנית כוח כמו ss או הלינארית ולשנות אותה קצת או פשוט לבנות לבד איזה תוכנית AB כלשהי ?
תודה.
פשוט לעשות את הלינארית כמות שהיא. אל תשנה...

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה.
משהו קטן שיבלבל אותי, white walker בהודעה לפניך אמר להוריד נפח, ואתה אומר נפח גבוה יותר, ובכללי ככה שמעתי מאנשים שבחיטוב צריך לשמור כמה שאפשר על משקלי העבודה שהיו לי לפני(כמובן שבשלב מסויים אני כבר לא יצליח אבל זה השאיפה..).
תוכל לעשות לי סדר?

מורן התכוון שאל תעמיס על עצמך כשאתה חסר אנרגיה. אפשר לעשות את זה בכמה דרכים.
הקדמה:
נפח זה שם כללי לכל משתני העומס באימון...
ישנם שלושה משתנים באימונים: נפח, עצימות ותדירות.
הרעיון הוא שכאשר שניים גבוהים יהיה אחד נמוך.
זאת הסיבה שבילדרים עושים המון אימונים במשקלים נמוכים (נפח ותדירות אך לא עצימות). ליפטרים לעומת זאת יעדיפו נפח ועצימות וימעיטו באימונים (3-4 בשבוע).
בחיטוב מומלץ להוריד את העצימות אך לשמור על הכוח הקיים ולכן תכנית עם נפח של 3-5 סטים תהיה אופטימלית. בנוסף, שאומרים לשמור על המשקלי עבודה שלך אין הכוונה לעשות RM1/5/8 כל יום אלא לעבוד בתוך תחום הכוח שלך שהוא בין 70%-85/92% כאשר את הרף העליון אתה קובע לפי התזונה וההתאוששות שלך.
ואפשר לשפר בחודשיים הראשונים לנפח את הכוח.
לכן הלינארית תהיה טובה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, עזר לי מאוד. כמה שאלות:
1. אז בעצם שאני מתחיל לינארית, להשאיר אותה כמו שהיא? מבחינת מספר הפעמים בשבוע גם?
2. אפשר להוסיף תרגילי עזר שונים קצת לידיים או לבטן?
3. בהתחלה של הלינארית, אם איזה משקל אני אמור להתחיל את האימון הראשון(מבחינת אחוזים מהRM1).?

תודה רבה, עזר לי מאוד. כמה שאלות:
1. אז בעצם שאני מתחיל לינארית, להשאיר אותה כמו שהיא? מבחינת מספר הפעמים בשבוע גם?
2. אפשר להוסיף תרגילי עזר שונים קצת לידיים או לבטן?
3. בהתחלה של הלינארית, אם איזה משקל אני אמור להתחיל את האימון הראשון(מבחינת אחוזים מהRM1).?
1. התכניות האלו נבנו על ידי אנשים שבנו אותה עם ניסיון וידע כך שעדיף להשאיר אותה כמות שהיא.
2. בקטנה, שני סטים עם 12-15 חזרות לידיים. ולהפסיק כאשר אתה מתקרב לכשלים וזה פוגע לך בהתקדמות.
3. אתה יכול להתחיל עם המשקל הדיפולטי. ואפילו לנסות לשפר את הכוח שלך.
אני לא מכיר את הלינארית מבחינת אחוזים כי לא ביצעתי אותה כך שאני לא יודע לומר לך. אבל יש לך מחשבונים שאתה מכניס את משקלי העבודה והם מחשבים לך את זה באופן אוטומטי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית