הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פידבק על תוכנית FBW לחיטוב

מאי 5457ו65

משתמש מתחיל
64
3
נק' מוניטין:
2
64
3
אני מתאמן בתוכנית של @Tank ,

Fbw מפוצלת , 3 פעמים בשבוע
כל אימון לוקח לי בערך 70 דקות זה הגיוני? ואם התוכנית מתאימה לחיטוב
נתונים עלי - גובה 180
משקל 87 קילו

קבצים מצורפים

• IMG_2497.png
    IMG_2497.png
    KB 105.8 · צפיות: 113
תשובה נבחרת
עשיתי שינוים בתוכנית
האימונים מתבצעים שאימון A2 רק פעם בשבוע
A1 A2 A1

A1 - סקוואט 4 סטים 6-8 חזרות
דדליפט רומני 3 סטים 10-12 חזרות
בנץ פרס 3 סטים 6 חזרות
פרפר במכונה 2 סטים 10-12 חזרות
מתח רחב 3 סטים יוצא לי להגיע בערך 8 חזרות
הנפות לצדדים 3 סטים 10 חזרות
משיכה פולי תחתון לטבור 2 סטים 10-12 חזרות
יד קידמית 2 סטים 12-15 חזרות
יד אחורית 2 סטים 12-15 חזרות
בטן
A2

דדליפט 3 סטים 5 חזרות
פרס 3 סטים 6 חזרות
לג פרס 3 סטים 8-10 חזרות
פשיטת ברכיים 2 סטים 10-12 חזרות
מקבילים רחב אם משקל 3 סטים 8 חזרוצ
פרפר במכונה 2 סטים 10-12 חזרות
פנדלי רואו 3 סטים 8 חזרות
יד קדמית 2 סטים
יד אחורית 2 סטים
גב תחתון 3 סטים 12 חזרות

אפשר פידבק אם תתאים להיפטורמיה, עוד מעט עובר מחיטוב למסה
לא קיבלת מענה עד כה כי הכותרת לא הייתה אינפורמטיבית, שים לב להבא.

התוכנית נראית בסדר. זה בסוף אג'נדה של מאמן וקשה לבנות תוכנית "גרועה". יש פה הרבה עדפות אישיות בתוכנית שצריך לקחת בחשבון.

אני אישית לא אוהב חזרות נמוכות בחיטוב (5 חזרות), אבל זה אפשרי. הייתי מכניס עוד תרגילי עזר ב-A1. נניח עוד 2 סטים תרגיל עזר לחזה ועוד 2 סטים תרגיל עזר לגב. מעביר את המקבילים ב-A2 לסוף האימון.

כמה טווח חזרות הייתה ממליץ לעבוד ?
בין 5-30 זו המלצה רחבה.
אני לרוב אעבוד בין 6-15 מבחירה של נוחות שלי.

אתה יכול לקחת חלק מהתרגילים ל
6-8 חזרות
8-10 חזרות
10-12 חזרות
12-15 חזרות

לצורך העניין זה משהו שיוצא לי לעבוד איתו הרבה

מה אתה חושב על התוכנית מבחינת נפח שבועי?
התרגילים מספיקים או עדיף להוסיף ?
@OA
אם המטרה בתוכנית היא מסת שריר, לא הייתי עובד איתה
מבחינת הנפח והתרגילים וכנראה גם טווח החזרות.

בכללי נפח שאני ממליץ לרוב יהיה בין 10-20 סטים למתאמן מתחיל,
בין 8-16 סטים למתאמן מתקדם בשבוע.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה בתוכנית היא מסת שריר, לא הייתי עובד איתה
מבחינת הנפח והתרגילים וכנראה גם טווח החזרות.

בכללי נפח שאני ממליץ לרוב יהיה בין 10-20 סטים למתאמן מתחיל,
בין 8-16 סטים למתאמן מתקדם
המטרה העיקרית מסת שריר שריר ולהתחזק
אבל לפי שהבנתי בחיטוב , המטרה לשמור על מה שיש , לא להגדיל עוד מסה , או שאולי אני טועה?
ושבגלל הגירעון קלורי להוריד קצת נפח מהאימון

ואתה ממליץ למתאמן מתחיל יותר סטים מהמתקדם ?

נערך לאחרונה:
אבל לפי שהבנתי בחיטוב , המטרה לשמור על מה שיש , לא להגדיל עוד מסה , או שאולי אני טועה?
אתה טועה, עצם זה שיותר קשה בחיטוב לצבור מסת שריר זה לא אומר שמוותרים על האופציה מראש.
לא נשמע משהו מבוסס.
ואתה ממליץ למתאמן מתחיל יותר סטים מהמתקדם ?
כן, מהסיבה הפשוטה שמתאמן מתחיל לא יגיע בחיים לעצימות של
מתאמן מתקדם ויהיה לו קל הרבה יותר להתאושש ברגע שהוא יכנס למסלול.

ככל שתתקדם והעצימות תהיה פקטור הכי מרכזי אתה תהיה חייב לתת הרבה יותר
דגש ותיכנון להתאוששות שלך.

• פותח/ת השרשור
אתה טועה, עצם זה שיותר קשה בחיטוב לצבור מסת שריר זה לא אומר שמוותרים על האופציה מראש.

לא נשמע משהו מבוסס.

זה דברים שקראתי בפורום הזה , טוב לדעת
אז לפי מה שאני מבין ממך בין חזה לחיטוב האימון אמור להשאר אותו דבר , ולא להפחית מהתרגילים/ סטים, בגלל שיש גרעון קלורי
כן, מהסיבה הפשוטה שמתאמן מתחיל לא יגיע בחיים לעצימות של
מתאמן מתקדם ויהיה לו קל הרבה יותר להתאושש ברגע שהוא יכנס למסלול.

ככל שתתקדם והעצימות תהיה פקטור הכי מרכזי אתה תהיה חייב לתת הרבה יותר
דגש ותיכנון להתאוששות שלך.

זה דברים שקראתי בפורום הזה , טוב לדעת
כנראה בשירשורים מאוד ישנים.
אז לפי מה שאני מבין ממך בין חזה לחיטוב האימון אמור להשאר אותו דבר , ולא להפחית מהתרגילים/ סטים, בגלל שיש גרעון קלורי
כן אין סיבה שתעבוד בנפח פסיכי במסה / בנפח נמוך בחיטוב.
הנפח צריך להתאים להתאוששות שלך, סביר שבחיטוב יהיה יותר קשה להתאושש אז
אולי עם הזמן תצטרך להוריד מעט עומסים כדי לשמור על התאוששות וביצועים.

זה לא משהו שקובעים מראש.

אני חושב שההמלצה הזאת מגיעה מהכיוון של פאוורליפטינג, שכשאתה מתחטב אז גם ככה אין טעם לעבור תקופת נפח ולכן מורידים את הנפח למינימום ומגבירים את העצימות משום שחוסר קלורי לא משפיע על הקואורדינציה, אבל משפיע מאוד על מסת השריר

אתה בטוח?
סביר שישפיע על הקורדינציה יותר מאשר על מסת השריר.
התפיסה היא שהמערכת העצבית זה יותר תהליך של למידה, תהליך שלא דורש משאבים פיזיים בניגוד לעלייה במסת שריר.
למה אתה חושב שהקואורדינציה נפגעת יותר ממסת שריר כשיש מינוס קלורי?

התפיסה היא שהמערכת העצבית זה יותר תהליך של למידה, תהליך שלא דורש משאבים פיזיים בניגוד לעלייה במסת שריר.
למה אתה חושב שהקואורדינציה נפגעת יותר ממסת שריר כשיש מינוס קלורי?
פחות אנרגיה זמינה למערכת העצבים, עייפות מוגברת ופחות חדות, ירידה ברמות הגליקוגן...
מסת שריר הרבה יותר קשה לאבד בחיטוב איכותי.

פחות אנרגיה זמינה למערכת העצבים, עייפות מוגברת ופחות חדות, ירידה ברמות הגליקוגן...
מסת שריר הרבה יותר קשה לאבד בחיטוב איכותי.
וכמה מסת שריר אפשר להשיג בחיטוב איכותי? יפריע לי הרבה יותר חוסר בגליקוגן כשיש לי אימון עם 8 סטים של סקוואט בנץ ודדליפט, יותר מזה אני לא אסיים אימון כזה אם אני לא אשיג אנרגיה תוך כדי, לעומת זאת כמה סינגלים (ואפילו כמה חמישיות כבדות מאוד) לא ידרשו ממני לאכול באמצע...
אני אסייג את דברי בכך שמעולם לא עשיתי חיטוב (15 קילו בטירונות נחשב?) שיכול להיות שהסיבה לסינגלים בחיטוב נובעת מכך שיש רצון להוריד את הרגל מהגז ולתת גם מנוחה מנטלית אז עושים אימון לא מחייב.
נ.ב. כשכתבת "פחות אנרגיה זמינה למערכת העצבים" זה אומר שאתה חושב שישנם תהליכי תשישות פיזיים גם למערכת העצבים?

וכמה מסת שריר אפשר להשיג בחיטוב איכותי? יפריע לי הרבה יותר חוסר בגליקוגן כשיש לי אימון עם 8 סטים של סקוואט בנץ ודדליפט, יותר מזה אני לא אסיים אימון כזה אם אני לא אשיג אנרגיה תוך כדי, לעומת זאת כמה סינגלים (ואפילו כמה חמישיות כבדות מאוד) לא ידרשו ממני לאכול באמצע...
אם המטרה שלך היא מסת שריר האימון שלך לא אמור להיראות קרוב לזה.
יש מספיק דרכים להגיע לגירוי מקסימלי עם עומס מינימלי על המערכת העצבית. (באופן יחסי)
נ.ב. כשכתבת "פחות אנרגיה זמינה למערכת העצבים" זה אומר שאתה חושב שישנם תהליכי תשישות פיזיים גם למערכת העצבים?
חד משמעית.

אם המטרה שלך היא מסת שריר האימון שלך לא אמור להיראות קרוב לזה.
יש מספיק דרכים להגיע לגירוי מקסימלי עם עומס מינימלי על המערכת העצבית. (באופן יחסי)
אל תשכח שאנחנו מדברים על פאוורליפטינג לא על פיתוח גוף
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

חד משמעית.
למה אתה חושב ככה?

נערך לאחרונה:
@elchonon @yanivgoft מה דעתכם בעניין:
ברור שמסת שריר זה לא הכול, ובמילים של אליהו
נפרץ למצוא שניים שנתוניהם הגופניים יהיו זהים למדי, ולמרות זאת יהיו ביניהם פערי כוח ניכרים. הבנה טכנית, תיאום תוך ובין שרירי, יעילות עצבית, ריכוז, בטחון עצמי
מתוך זאת מגיע צצולין לדבריו הבאים: “אל תחרוץ דעה על כוחו של אדם, בהתאם לגודלם של שריריו … מקובל להניח שאדם רגיל, תחת המאמץ הכבד ביותר שיוכל לסחוט משריריו, לא יצליח להפעיל אלא 20-30% מיכולת הכיווץ שלהם, ואפילו משקולן בכיר לא יצליח להעפיל הלאה מעבר ל-50% מהיכולת הזו! … רק כשאדם עומד מול מכת חשמל קטלנית, אם על ידי מכת ברק ואם בהוצאה להורג בכסא החשמלי, יגיעו שריריו לראשונה ולמרבה הצער גם לאחרונה, ליכולת הכיווץ המלאה שלהם, כיווץ שעוצמתו הקיצונית מביאה לקריעת שרירים וגידים ואפילו שבירת עצמות".
הנקודה הזו שמקבלת ביטוי בכתיבה המשעשעת של פאבל צצולין, נמצאת בעיני בבסיס ההבנה של מתודת הכוח המירבי (Maximum Effort Method). מי שאינו מבין את משמעות הדברים, מי שאינו מבין שהיא נסובה כמעט כולה סביב הגברת היכולת הטכנית-קואורדינטיבית שלך להתמודד עם משקלי עבודה מקסימיליים הדורשים ממך יכולת כיווץ קיצונית ביותר
וגם ברור שיש כאן שאלה כללית האם תחת משקל כבד תוכל ליישם את אותה יכולת שבנית על ידי מסת שריר ושיפור המערכת העצבית.
השאלה היא האם השיפור הזה של המערכת העצבית (בפן של יכולת כיווץ מקסימלי) קורה בצורה של למידה ואז התשישות שיש לאחר אימון כבד היא מנטלית לגמרי (חוץ מהאספקטים של תשישות מסת השריר) או בצורה דומה כמו שקורה במסת שריר ואז נוסף על התשישות ממסת השריר יש גם תשישות של המערכת העצבית והיא דורשת משאבי התאוששות כמו מסת שריר.

נערך לאחרונה:
אני אישית לא אוהב חזרות נמוכות בחיטוב (5 חזרות),
אני להיפך, תן לי משקלים כבדים יותר ולסיים כמה שיותר מהר כשאני בחיטוב.
@elchonon @yanivgoft מה דעתכם בעניין:
ברור שמסת שריר זה לא הכול, ובמילים של אליהו
אני יכול להגיד בביטחון מוחלט, וללא שום צל של ספק, שאין לי מושג.

הדבר היחיד שברור לי, אני לא סובל נפח כשאני בחיטוב, זה משאיר אותי במכון יותר זמן כשרק בא לי לשבת על הספא ולא לעשות כלום.
בשאר השנה, אני רק רוצה נפח.

הדבר היחיד שברור לי, אני לא סובל נפח כשאני בחיטוב, זה משאיר אותי במכון יותר זמן כשרק בא לי לשבת על הספא ולא לעשות כלום.
בשאר השנה, אני רק רוצה נפח.
כלומר שאתה מרגיש שיותר קל להתאושש מעצימות מאשר מנפח כשאין לך מספיק קלוריות?
אני יכול להגיד בביטחון מוחלט, וללא שום צל של ספק, שאין לי מושג.
😂😂😂😂

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית