הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רמת ההתאמה לתואר במדעי המחשב

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך
קראתי את הכותרת (המורחבת) וקצת ברפרוף.
אני לא ככ מסכים עם זה שהקורסים לא קשורים לתחום.
לי אישית (ולעוד כמה מחבריי) זה עזר גם בצורת החשיבה, וגם בעבודה.
אין לי שום קשר לכותב המאמר, הדעה שלך טובה בדיוק כמו שלי.
בצוות שאני מנהל יש כמה מתכנתות חרדיות שלמדו רק תכנות במשך שנתיים והן מתכנתות מצוינות.
ברור שכל דבר תורם, אבל חלק ניכר מכך שיש כל כך הרבה קורסים מתמטיים כי יש מספיק מרצים וקל ללמד מסה גדולה של סטודנטים
@coldfire תומך בדעתי?

לא אמרתי שאי אפשר להיות מתכנת מעולה גם בלי ללמוד מתמטיקה (ובפרט אינפי)...
מאמין שעברו איתן גם על לוגיקה (מתמטיקה בדידה, אלגוריתמים).

אני גם מכיר כמה מתכנתים מצויינים שלא עשו את התואר אפילו, אלא התחילו לתכנת בתקופה ה"בועה" אחרי איזה קורס קטן ובסיסי, ולמדו עם הזמן.

• פותח/ת השרשור
אני מסכים ולא מסכים עם הכתבה.. מצד אחד, אין ספק שהיום הדרישות גבוהות, וכל סטארטאפ מבקש איזה בוגר טכניון עם 90+, (אני מקצין מין הסתם) אבל זה נובע רק מהמקום של "אם למדת הרבה כנראה שאתה רציני מספיק לעבוד אצלי" מבלי להתחשב באיזה תחום בכלל אותו אחד יעבוד..
מצד אחד זה קולקטיבי בטירוף, כמו שאמרתם, יש מתכנתים טובים שלא יודעים כלום במתמטיקה והם כוח עבודה לא מנוצל (וחבל), מצד שני אם כל אחד שהיה עובר קורס תכנות בג'ון ברייס היה נכנס לעבוד בחברה, היה עושה יותר נזק מתועלת.
לדעתי צריך להוריד חלק מהדרישות, לא לשלול כל מי שלא בוגר אחת האוניברסטאות המוכרות כאילו מי שמסיים תואר במכללה הוא מוכר אביטיחים בשוק.

אני קבלתי בכמעט כל קורס מתמטי בתואר יותר ממה שקבלתי במתמטיקה במכינה, והמתמטיקה במכינה הייתה יותר קלה מ5 יח' בגרות.
לא צריך להיות מסוגל לפתח נוסחה לסכום סדרה חשבונית בגיל 8 בשביל להיות מתכנת, אתה תהיה בסדר.

אין לי שום קשר לכותב המאמר, הדעה שלך טובה בדיוק כמו שלי.
בצוות שאני מנהל יש כמה מתכנתות חרדיות שלמדו רק תכנות במשך שנתיים והן מתכנתות מצוינות.
ברור שכל דבר תורם, אבל חלק ניכר מכך שיש כל כך הרבה קורסים מתמטיים כי יש מספיק מרצים וקל ללמד מסה גדולה של סטודנטים
@coldfire תומך בדעתי?

לא יודע מאיפה הקונספירציה הזאת שחסרה תעסוקה למרצים וצריך לתת להם ללמד אנשים שרובם בגישה של ״מה אני עושה כאן ומה יהיה במבחן״, אבל אי אפשר ללמד שום דבר בערך במדעי המחשב בלי בסיס מתמטי.
וכן, אפשר להיות מתכנת מצוין בלי שלמדת מתמטיקה (או אפילו תואר כלשהו) ואפשרת לחשיבה שלך להתפתח. גם עולם התכנות צריך אנשים שיעשו את העבודה השחורה והלא מעניינת.

וכן, יש יוצאי דופן שלא למדו כלום מעולם, והם ס1סים. אחלה.

אני ממש רחוק מלהיות עילוי טבעי, ועדיין עם הרבה השקעה ועבודה קשה אני עומד על ממוצע 85+ במדעי המחשב בטכניון. לא כולם יכולים, אבל זה מאוד אפשרי וממש לא צריך להיות עילוי גנטי בשביל זה. ממליץ לך או לנסות להתקבל על סמך מכינה קדם אקדמית לאחד המוסדות, או לנסות אפיק מעבר דרך המוסד עצמו או דרך הפתוחה. מכללה זאת אופציה פחות טובה לדעתי מהאוניברסיטאות הנחשקות (ת"א, טכניון) אבל אם לא בא לך ללכת לאחת מאלה שמעתי שיש מכללות לא רעות בכלל שיקנו לך את כל הכלים שתצטרך. רק תדע, שתצטרך לקרוע את התחת הרבה במיוחד אם דברים כמו מתמטיקה וכתיבת קוד לא באים לך בטבעיות. אבל זה משהו שתצטרך בכל מקום שתגיע אליו בחיים אז אין ממה לחשוש 😃

לכן לדעתי אם החומר ב 4/5 יחידות קשה לך הסיכוי שתעבור את התואר בצורה טובה עם ממוצע סביר הוא נמוך.
אני אכלתי מרורים בתיכון ב-4 ו-5 יחידות אבל את התואר בעברית סיימתי בהצטיינות.
זה אפשרי ותלוי בבנאדם וכמה הוא התבגר בחשיבה שלו.
לא אומר הרבה. אתה לא יכול לזרוק כל דבר על מתכנת שלא למד ולצפות לאותה תוצאה.
בסופו של דבר התואר נועד לפתח לך את החשיבה הלוגית כדי שתחשוב "נקי" יותר בקוד, לא?
נכון מאד. השחיטה הזאת - וזה בפירוש שחיטה - פותחת לך את המוח בצורה שלא תתאר.
וכן, יש יוצאי דופן שלא למדו כלום מעולם, והם ס1סים. אחלה.
נכון מאד. אי אפשר לפקפק בתוספת שהמתמטיקה הארורה נותנת לך.
וכוס אמא של לה גראנז'.
@shahar18

שחררתי מלה גראנז' , עברתי לקלל את גאוס 😅
גאוס חסיד אומות העולם מול לה גראנז'.
ואם נדמה לך ששחררת מלה גראנז', guess again. יש בערך ארבעת אלפים משפטים שלו, הבנאדם לא הפסיק לברבר. הוא יצוץ לך בסימסטר הבא מכל חור 🥷

תשקיע מספיק תוציא 60 וקצת במתמטיקה.. תפציץ בתכנות ויהיה בסדר.. זה לא בשמים, גם למי שגרוע במתמטיקה
הרמה ב HIT לא בשמים. אבל גם לא נמוכה כמו שאמרו כאן..

נרשמתי לקורס של 4 יחידות כי קל יותר להוציא 80 ב4 יחידות מאשר 70 ב5

להוציא 70 (וגם 90) ב5 יחידות אמור להיות לך קל. אחרת אתה לא תסתדר עם המתמטיקה בתואר (אולי במכללות פח, אבל אז אתה תעבוד בQA ככל הנראה)

לא נכון, אני לומד באוניברסיטת בן גוריון. יש אנשים שלמדו ב5 יחידות והוציאו מעל 80, ועומדים בממוצע X. מנגד אנשים שהחליטו לעבור ל4 יחידות כי התקשו ב5 ועומדים על ממוצע Y.
ו Y>X.(לא בכל הקורסים)

הכל חרטאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אחי, רוב האנשים עוברים את המבחנים, יש איתי בקורסים אידיוטים גמורים, אבל הם מקבלים ציונים יותר גבוהים ממני, כי אני לא משקיע בשיט, אבל עדיין עובר.
אין לך מה לדאוג מהמבחנים בתואר, יום יומיים למידה ויאללה עובר.

כנראה שאתה לא לומד באוניברסיטה או במקום שהוא נחשק, אני לא מכיר אנשים שלא לומדים ומצליחים. וכן גם הגאונים שנמצאים איתי.(ויש כאלו)

@PomFect בשביל להיות מתכנת טוב לא צריך להיות מעולה או אפילו טוב במתמטיקה, אבל התואר במדעי המחשב כולל הרבה קורסים במתמטיקה ברמה גבוהה (הרבה מעבר ל 5 יחידות).
לכן לדעתי אם החומר ב 4/5 יחידות קשה לך הסיכוי שתעבור את התואר בצורה טובה עם ממוצע סביר הוא נמוך.

לגבי האם אתה מתאים להיות מתכנת או לא זה די קל לבדוק, תתחיל קורס תכנות באינטרנט ותראה איך אתה מסתדר. אתה יכול ללמוד שפת תכנות או פיתוח אפליקציה.

קח בחשבון שאתה לא חייב תואר במדעי המחשב כדי לעבוד כמתכנת אתה יכול ללמוד רק תכנות ולהתחיל בתפקידים פשוטים יותר

קצת חולק על זה, אני אומנם סמסטר א' אבל ניתן לראות כבר עכשיו שבתכנות איכותי צריך ידע מסוים במתמטיקה.

לפותח הפוסט, זה יהיה קשה מאוד ואתה תראה שהציונים לא תמיד משקפים ידע.
אתה תראה אנשים פחות טובים מוציאים ציונים טובים יותר כתוצאה מהשקעה/בדיקה/כתיבה טובה של תשובה... ועוד שלל סיבות.
תנסה לא להיכנס עם חוסר ביטחון לתואר, תעשה מה שאתה יכול ותקווה שזה יספיק.
שיהיה בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית