הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מתאמנים עם בקשות מיוחדות

yotam555

משתמש מתחיל
40
1
נק' מוניטין:
1
40
1
מה אתה חושבים על אנשים - (בעיקר בחורות) שבאות לחדר כושר ועושות 20 תרגילי רגליים/תחת/בטן כמו :

1.בישיבה על מכונה ייעודית קירוב מפשעות
2. בישיבה על מכונה ייעדוית הרחקת מפשעות
3.פשיטת ברך כנגד מכונה
4.כפיפת ברך כנגד מכונה
5.סקוואטים
6.לאנג'ים
7.הרמת אגן(שמניחים את המוט או כמו שהרבה עושות בסמיתמשין על אזור האגן ומרימים אותו)
ועוד אלף דוגמאות
ואז עושות 100 תרגילי בטן..

עכשיו הקטע שאני רואה גם מדריכות כושר עושות את זה, ונראות פצצה.. ואז אני תוהה לי בלב ואומר, היא אשכרה מדריכה ואשכרה עושה רק תרגילים רגליים/ישבן/בטן והיא נראת פצצת על
אז למה לתת למתאמנות FBW על כל השרירים, אם המטרה של אותן מתאמנות רק להראות כוסיות?

מצד אחד אני מאמן כושר עכשיו, ושמתאמנת באה אליי ואומרת לי, "הכי חשוב לי זה בטן וישבן, אז תתן דגש עליהם"
ולי עולה בראש תכנית סטנדרית של FBW עם תרגילים מורכבים בעיקר, שכוללת לחיצת חזה ולחיצת כתפיים, וגם סקוואטים ולאנג'ים כמובן.., וזה שהיא אמרה לתת דגש, אז אני לא פתאום יתן לי 5 תרגילים רגליים, ואז רק תרגיל אחד לחזה, או בסוף 10 תרגילי בטן....

מה דעתכם בנושא ?
מבינים על מה אני מדבר..?

לא צריך תרגילים מורכבים ותוכניות חכמות בשביל לפתח גוף, זה כל שמוק עם מנוי לחדר כושר ודיאטה מוקפדת יכול לעשות, פשוט הוא יצטרך הרבה יותר זמן, לקרוע את עצמו יותר, והתוצאות לא בהכרח יהיו טובות באותה מידה

נתנאל כתב על זה פעם בדף הפייסבוק שלו שזה "קל" לבחורה צעירה להראות טוב, החוכמה היא לבנות בסיס לשנים הבאות.
אבל חשוב שתבין גם את הרצון של מתאמנים לתוצאות מיידיות ותחושת 'פאמפ' אחרי אימון.

• פותח/ת השרשור
לא צריך תרגילים מורכבים ותוכניות חכמות בשביל לפתח גוף, זה כל שמוק עם מנוי לחדר כושר ודיאטה מוקפדת יכול לעשות, פשוט הוא יצטרך הרבה יותר זמן, לקרוע את עצמו יותר, והתוצאות לא בהכרח יהיו טובות באותה מידה

מה שאתה אומר שעם תכנית FBW לבחורה שאומרת שמה שמעניין אותה זה ישבן ובטן בגדול, תיהיה יותר יעילה והיא תראה בה יותר תוצאות כאשר היא תתאמן דדליפט, סקוואט, לחיצת חזה, מתח עם גרביטרון, ולחיצת כתפיים לדוגמא.. מאשר תכנית שתתבסס על המון תרגילים "פשוטים" לרגליים ולישבן ולבטן?

נתנאל כתב על זה פעם בדף הפייסבוק שלו שזה "קל" לבחורה צעירה להראות טוב, החוכמה היא לבנות בסיס לשנים הבאות.
אבל חשוב שתבין גם את הרצון של מתאמנים לתוצאות מיידיות ותחושת 'פאמפ' אחרי אימון.

כן בסיס טוב לשנים הבאות זה מאוד חשוב, ובנוגע לבריאות אין ספק שלעבוד על כל הגוף זה הדבר הכי טוב שיש..
הרצון של מתאמנים לתוצאות מיידיות הוא לא אפשרי כמו שהם חושבים.. צריך להסביר להם את זה, התחושת פאמפ הבנתי שהם מחפשים את זה, שאם הם לא מרגישים את הפאמפ אחרי אימון הם בטוחים שזה היה אימון גרוע, וזה לאו דווקא נכון...

אני עדיין מבולבל....😳

מה שאתה אומר שעם תכנית FBW לבחורה שאומרת שמה שמעניין אותה זה ישבן ובטן בגדול, תיהיה יותר יעילה והיא תראה בה יותר תוצאות כאשר היא תתאמן דדליפט, סקוואט, לחיצת חזה, מתח עם גרביטרון, ולחיצת כתפיים לדוגמא.. מאשר תכנית שתתבסס על המון תרגילים "פשוטים" לרגליים ולישבן ולבטן?
זה לא מה שאני אומר
מה שאני אומר זה ששתיהן יכולות להביא לתוצאות זהות, אבל לא בהכרח באותה מסגרת זמן ולא עם אותו מאמץ
מי שתעשה תוכנית חרטא יכול להיות שייקח לה חודשים/שנים יותר כדי להגיע לאותן התוצאות, והיא תצטרך להתאמץ יותר, כלומר אימונים יותר ארוכים ולבוא יותר פעמים בשבוע למכון

שאני רואה גם מדריכות כושר עושות את זה, ונראות פצצה..
יש גם מדריכות בכושר על שלא נראות פצצה.
יש אלמנט גנטי, גיל ויש גם את גורם התזונה. תכנית האימונים היא רק חלק מהמשוואה.

מה שכן אם אתה כמאמן לא יוצר אצל המתאמנת שלך אתגר ועניין אמיתי - מעבר לגודל הישבן - זה לא יחזיק הלאה.
תחשוב על זה שאתה לא רק מביא אותה למטרה אלא גם חושף אותה ליכולות או תכונות שהיא לא ידעה שיש בה. ואז האימון הוא לא רק הגעה אל חלום "הבטן השטוחה" אלא גם תחום עניין מאתגר שממשיך גם מעבר.
זה נכון גם לגברים כמובן.

בדרך כלל הבנות האלה שאין להן מושג איך להתאמן ועושות רק תרגילי בטן וישבן נראות טוב בגלל הגנטיקה והגיל...
כנראה שגם אם לא היו מתאמנות היו נראות טוב.
אותו הדבר גם אצל גברים, בטח יצא לך לראות אנשים שאין להם מושג איך להתאמן אבל עדיין נראים טוב.
בכל מקרה, אם הן יתאמנו בתוכנית יעילה יותר וישלבו גם דיאטה מתאימה, הן יראו יותר טוב ויפתחו מסה ויתחטבו יותר מהר

Back
למעלה תחתית