הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ לגבי התקדמות עם סקוואטים

• פותח/ת השרשור yonik
  • פורסם בתאריך

yonik

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
היי,

אני בן 43, מתאמן כשנתיים רצוף, בשנה האחרונה הכנסתי סקוואטים עם משקל חופשי, כיום אני עושה פירמידה עד למשקל גוף (ניתן לראות פירוט בקישור)
בעבר עד לפני כשנה סבלתי מכאבי גב וברכיים ולכן חששתי מהסקוואטים, להפתעתי עם ההתקדמות באימונים והעלאת המשקל בהדרגה כאבי הגב והברכיים עברו

למרות שיש לי ידע ולמדתי את הנושא, יש לי מספר שאלות:
1) האם האימון סקוואטים (ורגליים) בכלל כפי שמילאתי בקישור יעיל, או שלא כדאי לעבוד פירמידה אלא חימום קל ולאחר מכן משקל מכסימלי
2) לאור הגיל וכאבי הגב שהיו לי (למרות שעברו עכשיו) האם כדאי להמשיך ולהעלות משקלים (לצורך העניין בלחיצות חזה אני מרים יותר מסקוואטים..)
3) עד איזה משקל יחסית למשקל גוף סקוואט חופשי נחשב "בטוח" שעובדים בלי חגורת גב?

תודה!

1. עדיף שתהיה לך תכנית מסודרת ולא משהו שאתה כותב לעצמך. ולא עושים משקל עד שמתחממים אליו טוב טוב ומגיעים בהדרגה ככה שהסט האחרון של החימום הוא משקל שקצת יותר קטן ממשקל העבודה לחזרה או 2. אם נגיד אתה עובד 90 קילו אז יהיה טוב אם תעשה סט אחרון של החימום 85×1 ואז את הסטים של העבודה.
2. כדאי להמשיך כל עוד אתה באמת עושה את זה נכון ומאוד כדאי שתעלה לפה סרטונים שנוכל לתת לך ביקורת על הטכניקה. כמובן שזה צריך להיות מלוווה בהתאוששות שכוללת תזונה ושינה טובה.
3. אין גבול למשקל בלי חגורה כל עוד אתה עושה אותו נכון. עם חגורה או בלי לא ישנה כלום אם הסקוואט לא נכון וחגורה לא תציל מפציעות.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה
יש לי תוכנית אימונים מסודרת שהפירמידיה זה חלק ממנה, השאלה מה עדיף הפירמידה שאני עושה כיום או במקום זה לעשות סט חימום ואז 3 סטים של המשקל המקסימלי (8 * 60KG) ואז הנפח יוצא פחות אבל יותר משקל

המשקל גוף שלי הוא 62 ק"ג בערך, עד איזה משקל כדאי למישהו בגילי להגיע?

אני בהזדמנות אצלם סרטון ואעלה, תודה

כמי שקרוב מאוד לגילך. לפי התיאור שלך הדבר הנכון יהיה להפגש עם מאמן שייראה את היכולות הפיזיות שלך ובהתאם לענות על השאלות.

כמי שמבוגר ממך ב 6 שנים
מאמן זה תמיד נחמד לכול דבר בחיים
אבל צריך למצוא אחד שסומכים עליו
וצריך להגיע אליו
ולצריך לשלם
או פשוט להקשיב לגוף שלך
אני גם מגיע לסקוואט משקל גוף (שוקל 88) ועושה את הסדר הבא:
חימום ומתיחות
50 לחמש חזרות בלי לשבור מקביל
60 לחמש חזרות נורמליות
70 לשלוש
80 ל 1
ואז בדרך כלל 3*5 של 85 או 90
הכי חשוב זה להקשיב לגוף שלך ולמצב הרוח ולהתחשב באוכל, שינה ולחצים

• פותח/ת השרשור
יפה, שאתה עושה 80 RM1 אתה מצליח לשמור על טכניקה? אני לא עובד על RM1 נראה לי יותר מדי בשבילי..
אני מצליח לעשות עם משקל גוף RM8 כלומר 8 חזרות של 60 ק"ג (אני שוקל 62). אני יכול לעשות משקל יותר גבוהה פחות חזרות אבל לא יודע אם אצליח לשמור על טכניקה נכונה.

גם הפירמידה שאני עושה יותר מתונה, אני עושה יותר נפח חח מרגיש לי יותר בטיחותי..

Back
למעלה תחתית