הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים עם ריצות ארוכות

מר.חטוב

משתמש מתחיל
84
3
נק' מוניטין:
12
84
3
שלום. רציתי להתייעץ איתכם על איך לעשות את התוכנית אימונים שלי. אני כרגע בחיטוב עושה FBW ובנוסף לכך אני רץ 5 ק"מ אבל מתכנן גם להגיע ל10 ק"מ. רציתי לשאול איך אני יכול לשלב את זה כרגע בחיטוב? ריצה ואז אימון שלוש פעמים בשבוע או יום ריצה יום אימון? בנוסף, כשאסיים חיטוב אתחיל AB כנראה - איך אוכל לשלב את הריצות עם AB ? אפילו 4 פעמים בשבוע.
בנוסף אם מישהו שמבין - 3 פעמים בשבוע ריצת 10 ק"מ יפצעו אותי בשלב כזה או אחר נכון ? לעשות כיאילו ריצת נפח ועוד 2 של אינטרוולים ?
תודה לעוזרים!

אם יש לך אפשרות אז קודם ריצה ולפחות 6 שעות לאחר מכן אימון. אופציה שנייה ריצה בימים ללא אימון. בab כנ"ל.

בנוסף אם מישהו שמבין - 3 פעמים בשבוע ריצת 10 ק"מ יפצעו אותי בשלב כזה או אחר נכון ? לעשות כיאילו ריצת נפח ועוד 2 של אינטרוולים ?
מאד אינדיבידואלי, אבל בגדול - 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע פלוס אימוני כוח מלאים בחיטוב, נשמע לי כמו פציעה שמחכה לקרות.

• פותח/ת השרשור
מאד אינדיבידואלי, אבל בגדול - 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע פלוס אימוני כוח מלאים בחיטוב, נשמע לי כמו פציעה שמחכה לקרות.
אז השאלה שלי זה נגיד כדי לי לרוץ פעם אחת 10 ק"מ ועוד פעמיים אינטרוולים ? כרגע אני עומד על 5 קמ וכל שבוע מעלה 1.1 כפול המרחק...

• פותח/ת השרשור
ומה המטרה בריצות, תוצאה מסוימת או סתם לרוץ 10 ברצף?
10 ק"מ ברצף רק כי הבטחתי לעצמי. ברמת העיקרון אני רוצה שיפור של סיבולת לב ריאה ואם להתמקד אז שיפור בריצות קצרות / ספרינטים

הייתי ממליץ לך לרדת מאימוני ריצה עצימים (אינטרוולים)במהלך החיטוב אתה יכול לרוץ שלוש פעמים בשבוע ולהגיע למטרה של לרוץ 10 קמ רצוף ללא בעיה. לגבי עיתוי הריצות, מב שלא מאוד עצים או ארוך, אני עושה לרוב בצמוד לאימון הכח כדי להאריך את זמן ההתאוששות עד לאימון הכח הבא.
ואת האימון הקשה (ארוך/עצים) אני עושה לרוב בסופש כשיש 72 שעות הפסקה בין אימוני הכוח

נערך לאחרונה:
כי זה יכול להוביל לפציעות ? תודה
לא בהכרח פציעה. יותר עניין של התאוששות בין הפעילויות השונות, כדי שהעייפות המקומית והפריפריאלית לא תשפיע כל כך על הפעילות הבאה.

• פותח/ת השרשור
הייתי ממליץ לך לרדת מאימוני ריצה עצימים (אינטרוולים)במהלך החיטוב אתה יכול לרוץ שלוש פעמים בשבוע ולהגיע למטרה של לרוץ 10 קמ רצוף ללא בעיה. לגבי עיתוי הריצות, מב שלא מאוד עצים או ארוך, אני עושה לרוב בצמוד לאימון הכח כדי להאריך את זמן ההתאוששות עד לאימון הכח הבא.
ואת האימון הקשה (ארוך/עצים) אני עושה לרוב בסופש כשיש 72 שעות הפסקה בין אימוני הכוח
תוכל להסביר את המשפט השני? לא הבנתי כל כך... תודה

תוכל להסביר את המשפט השני? לא הבנתי כל כך... תודה
את האימון הקשה שלך (הכי ארוך או הכי מהיר) תשאיר לנקודה בשבוע שיש לך הכי הרבה זמן להתאושש לקראת אימון הכוח הבא. זה בהנחה שאתה מבצע שלושה אימוני כוח בשבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית