הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צרבת וליחה

• פותח/ת השרשור The100
  • פורסם בתאריך

The100

מושעה
387
13
נק' מוניטין:
6
387
13
התחלתי להרגיש לפני שבוע צרבת בזמן אימון ומתחיל להיות לי גם הרבה ליחה ( הליחה עוברת ישר אחרי האימון הצרבת נשאר שעתיים בערך)
כבר יש לי תור לרופא אבל חשבתי ששווה לשאול אולי זה קרה למישהו כבר
זה התחיל בזמן שהתחלתי לקחת בטא אלנין אז ביינתים אני יורד מזה לראות אולי זה מה שגרם
מישהו מכיר?

אתה ממשיך לפתוח שרשורים בפורומים לא מתאימים גם אחרי שהערתי.

הועבר לפורום תזונה ותוספים.

לא נזהיר שוב פעם.

• פותח/ת השרשור
אתה ממשיך לפתוח שרשורים בפורומים לא מתאימים גם אחרי שהערתי.

הועבר לפורום תזונה ותוספים.

לא נזהיר שוב פעם.
אתה רציני מה הקטע שלך נתפסת עלי?
זה בזמן אימון לגיטמי שאני אפתח את זה באימונים אם טעית אתה יכול להגיד לא לאיים
כנל לגבי האשכול הקודם אתם העברתם לי אותו (אחד המנהלים) ואז אמרתם לי לפתוח במקום הנכון ונעלתם מה הקטע?
אלו תופעות נפוצות בזמן אימון, אני לא חושב שזה משהו חריג
אני חושב שזה חריג כי זה התחיל לי רק בשבועיים האחרונים מתאמן ברצף כבר כמעט 5 חודש

יכול להיות שיש לך בקע סרעפתי, אבל אין לך בכלל מה לדאוג, זה כל כך נפוץ של-50% מהאוכלוסיה יש את זה ללא סימנים מסויימים או תופעות כתוצאה מזה, וכנראה חצי מהם יש להם מה שיש לך כמו מקסימום
טוב שאתה הולך לבדוק את זה, אבל לא הייתי דואג במקומך

זה כל כך נפוץ של-50% מהאוכלוסיה יש את זה
הנתונים שלך לא נכונים.

השכיחות לתופעה עולה עם הגיל, שכיח יותר בקרב נשים ובעלי עודף משקל, 50%-60% באוכלוסיה הבוגרת סובלים מבקע סרעפתי, ורק כ-9% מתוכם סובלים מסימפטומים, אם זאת רק כ-10% סובלים מהתופעה בגילאים צעירים מ-40 וגם באוכלוסיה זו רוב הבקעים קטנים ולא נראים סימפטומים.

- ויקיפדיה
- כללית
- WebMD

מעבר לכך, בוודאי שדרך האינטרנט לא כדאי לשער כאלו דברים ללא צילום.

הנתונים שלך לא נכונים.

השכיחות לתופעה עולה עם הגיל, שכיח יותר בקרב נשים ובעלי עודף משקל, 50%-60% באוכלוסיה הבוגרת סובלים מבקע סרעפתי, ורק כ-9% מתוכם סובלים מסימפטומים, אם זאת רק כ-10% סובלים מהתופעה בגילאים צעירים מ-40 וגם באוכלוסיה זו רוב הבקעים קטנים ולא נראים סימפטומים.

- ויקיפדיה
- כללית
- WebMD

מעבר לכך, בוודאי שדרך האינטרנט לא כדאי לשער כאלו דברים ללא צילום.
יכול להיות שהסטטיסטיקה מעט שונה, זה מה שלימדו אותנו בכל מקרה
בכל מקרה אתה צודק, בלי צילום אין שום דרך לדעת, למרות שנראה צריך סריקות יותר מתוחכמות או גסטרוסקופיה כדי לאבחן, ובמידה והמצב שלך לא יותר חמור ממה שתיארת, אין שום סיבה לעשות את הבדיקות האלה, בעיקר מהסיבה שאין שום סיבה אמיתית לבדוק את זה

למרות שנראה צריך סריקות יותר מתוחכמות או גסטרוסקופיה כדי לאבחן
אחד המוצרים לאבחן מחלות reflux :
Bravo capsule.

בנוסף, יש מוצרים ממשפחת HRM שמודדים את תנועות החומציות מהושת אל הקיבה ו vice versa.
כרופא, אתה תכיר את משפחת המוצרים הללו 😃 (אם תגיע לגסטרולוגיה)

אחד המוצרים לאבחן מחלות reflux :
Bravo capsule.

בנוסף, יש מוצרים ממשפחת HRM שמודדים את תנועות החומציות מהושת אל הקיבה ו vice versa.
כרופא, אתה תכיר את משפחת המוצרים הללו 😃 (אם תגיע לגסטרולוגיה)
אלה מודדים רפלקס, אבל לא בקע, שאותו יותר קשה לאבחן
ואני שומר מרחק מגסטרו! חח

למה?
בהרצאה של רופא שהייתי לא מזמן אצלי בעבודה, הוא הסביר שבחר גסטרולוגיה רק בגלל שהוא ראה שקרדיולוג אוכל הכי הרבה חרא 😃
אני ופנימית לא מסתדרים כל כך

@kotzer
בקע סרעפתי זה לא כזה שטויות כמו שאתה מתאר.
יש לי את זה כמה שנים וזה פוגע באיכות חיים בצורה מורגשת. אם נרדמים על בטן מלאה מגיע גם עד להקאה. עוד עניין פחות קריטי זה צרבות אבל זה מטופל על ידי לוסק ותרופות דומות.

@kotzer
בקע סרעפתי זה לא כזה שטויות כמו שאתה מתאר.
יש לי את זה כמה שנים וזה פוגע באיכות חיים בצורה מורגשת. אם נרדמים על בטן מלאה מגיע גם עד להקאה. עוד עניין פחות קריטי זה צרבות אבל זה מטופל על ידי לוסק ותרופות דומות.
זה לא שטויות, אבל ברוב המוחלט של המקרים זו לא בעיה רצינית, לרוב אין סימנים, וכשיש זה לרוב מסתכם ברפלוקס וגז
כמובן שיש מקרים חמורים יותר כמו שלך

זה לא שטויות, אבל ברוב המוחלט של המקרים זו לא בעיה רצינית, לרוב אין סימנים, וכשיש זה לרוב מסתכם ברפלוקס וגז
כמובן שיש מקרים חמורים יותר כמו שלך
עוד הפעם לא מדוייק. בביקור אצל כמה רופאים ממוחים ראיתי ושמעתי שמצב כמו שלי הוא מאוד נפוץ. זה לא נחשב מסוכן ולכן גם אין יותר מידי טיפולים לזה. לפי דברים של רופאים מצבים ממש גרועים מצריכים ניתוח. אבל לגבי זה לא ביררתי. מקווה לא להגיע לשם:P:

עוד הפעם לא מדוייק. בביקור אצל כמה רופאים ממוחים ראיתי ושמעתי שמצב כמו שלי הוא מאוד נפוץ. זה לא נחשב מסוכן ולכן גם אין יותר מידי טיפולים לזה. לפי דברים של רופאים מצבים ממש גרועים מצריכים ניתוח. אבל לגבי זה לא ביררתי. מקווה לא להגיע לשם:P:
בהתחשב בזה שבקע סרעפתי יש לפחות לחצי מהאוכלוסיה הגיוני שזה לא יהיה נדיר מקרים חמורים יותר
רוב הסיכויים שלא תגיע לשם, רק אם תהיה החמרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית