הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צרבת, ריפלוקס וקשיי בליעה בתהליך מסה

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
אני בתהליך ארוך, באמצע המסה התחיל לי ריפלוקס, מתאפיין בהרגשת עצם זר בגרון, קשיי בליעה ורפלקס הקאה, בהתחלה היו גם צרבות נוראיות ותנועות לא סדירות של המעי.

אני בלווי לתחרות, כרגע עצרנו עם המסה ואנחנו עושים מיני קאט, אבל רציתי לדעת אם יש פה כאלו שסבלו ומה עזר לכם לחזור לאכול בלי חששות.

תוספים, סוגי מאכלים מסוימים וכד' ואפילו המלצות לרופאים שיצא לכם לטפל בהם בעניין.

כמה קלוריות אתה אוכל?
אני סבלתי מזה כשהגעתי ל4,600 וזו הייתה ההרגשה בערך.
מה שעזר לי לעבור את הימים האחרונים זה כדורים נגד צרבות לפני האוכל בעיקר אבל זה בסה״כ פלסטר.

בכל מקרה תקרא את התגובה הראשונה שכתבתי לבחור פה-בן 15, תקוע באותו משקל וחסר תאבון

מיני-קאט זו החלטה טובה.

איך התזונה שלך הייתה נראית? מתי היית מתחיל לאכול?

גם לי היה את זה
לא חשבתי שזה בגלל המסה או משהו
אבל כן שמתי לב שזה קורה יותר ויותר שאני אוכל שוקולד

• פותח/ת השרשור
כמה קלוריות אתה אוכל?
אני סבלתי מזה כשהגעתי ל4,600 וזו הייתה ההרגשה בערך.
מה שעזר לי לעבור את הימים האחרונים זה כדורים נגד צרבות לפני האוכל בעיקר אבל זה בסה״כ פלסטר.

בכל מקרה תקרא את התגובה הראשונה שכתבתי לבחור פה-בן 15, תקוע באותו משקל וחסר תאבון

מיני-קאט זו החלטה טובה.

איך התזונה שלך הייתה נראית? מתי היית מתחיל לאכול?

הייתי עד עכשיו על 3300 לפעמים הייתי נאבק בכמות אבל רק כשהייתי נכנס ללחץ עבודה והזמן לאכול היה מצומצם ההתקדמות אבל הייתה טובה, מידי פעם היו צרבות שלא נמשכו יותר מיום יומיים בגג, עד שזה הגיע.

התזונה הייתה מאוד מגוונת ולא קבועה כי אני עובד משמרות וסופר קלוריות ולא עובד עם תפריט קבוע.
הירקות שהתבססתי עליהם בתהליך היו בעיקר עגבניות, פטריות, תרד ושום ופחות ירקות ירוקים שזו הייתה טעות.

ברוב הזמן ארוחה ראשונה שלי הייתה ב8, והייתי ממשיך לאכול עד השעות הקטנות של הלילה סמוך לזמן השינה שזו גם הייתה טעות.
הרבה מהמאכלים שאכלתי היו על בסיסם עם רוטב עגבניות וכללו בצל שום ותבלינים, מה שבהמשך התחלתי להוריד כשהתחילו הצרבות.

אני כבר מתחיל להרגיש הקלה על מערכת העיכול אבל בכל זאת אני רוצה למצוא עוד דרכים להתמודד עם זה יותר טוב במידה וזה יקרה שוב בעתיד כשאחזור לפלוס קלורי.
גם לי היה את זה
לא חשבתי שזה בגלל המסה או משהו
אבל כן שמתי לב שזה קורה יותר ויותר שאני אוכל שוקולד

כן צריך להימנע משוקולד באופן מוחלט בריפלוקס

ברוב הזמן ארוחה ראשונה שלי הייתה ב8, והייתי ממשיך לאכול עד השעות הקטנות של הלילה סמוך לזמן השינה שזו גם הייתה טעות.
הרבה מהמאכלים שאכלתי היו על בסיסם עם רוטב עגבניות וכללו בצל שום ותבלינים, מה שבהמשך התחלתי להוריד כשהתחילו הצרבות.
אני חושב שפה הייתה טמונה הבעיה.
הייתי ממליץ לנסות להכניס הרגל שונה של אכילת רוב האוכל בשעות הבוקר/צהריים.
בנוסף כן יכול להיות שהמאכלים האלו כן נתנו אפקט די שלילי למצבך.

אולי @Yuval Maimon יודע יותר.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שפה הייתה טמונה הבעיה.
הייתי ממליץ לנסות להכניס הרגל שונה של אכילת רוב האוכל בשעות הבוקר/צהריים.
בנוסף כן יכול להיות שהמאכלים האלו כן נתנו אפקט די שלילי למצבך.

אולי @Yuval Maimon יודע יותר.

רציתי לפנות אליך אישית כשאור אמר לי שגם לך היה את זה, אבל נמנעתי, אז אשאל כבר כאן כדי שאם יש אנשים שסובלים מהעניין גם כן שאולי יכירו.

היה תוספים מסוימים שאכלת בתקופה שהריפלוקס התחיל כדי לטפל בעניין מלבד הכדורים נגד הצרבות, או מאכלים מסוימים שראית שסייעו לשיפור?

אצלי אני רואה שאנזימי עיכול ופרוביוטיקה מעט מקלים, מלפפונים וירקות ירוקים גם מורידים חומציות באופן משמעותי.

אני בתהליך ארוך, באמצע המסה התחיל לי ריפלוקס, מתאפיין בהרגשת עצם זר בגרון, קשיי בליעה ורפלקס הקאה, בהתחלה היו גם צרבות נוראיות ותנועות לא סדירות של המעי.

היו לך תסמינים דומים לפני התהליך? העלת צריכת מזון באופן חד?

עד השעות הקטנות של הלילה סמוך לזמן השינה שזו גם הייתה טעות.
הרבה מהמאכלים שאכלתי היו על בסיסם עם רוטב עגבניות וכללו בצל שום ותבלינים, מה שבהמשך התחלתי להוריד כשהתחילו הצרבות
אחלה תובנות. אני תוהה מה אני יכול להוסיף.

דיסקליימר - חלק מהטיפים לא בעלי ביסוס חזק (הסברים מכניסיטיים או מחקרים פח). חלק לא הכי ריאלים לביצוע בתקופת מסה, אבל אתה צריך לעשות את האדפטציה שלך לזה במחשבה שמי שגיבש אותם לא התייחס לאנשים במסה לפני תחרות אלא יותר לטייפ של שמן-מעשן-בעל אורח-חיים-טעון-שיפור. ומצפה לך תקופה של ניסוי וטעייה:

-פנייה להתייעצות עם גסטרואנטרולוג
-תוכל לנסות להגביה את הכרית שלך מעט אם זה עדיין קורה בלילה. בכל אופן, אל תשכב אחרי ארוחות.
-תפסיק \ אל תתחיל לעשן.
-אם אתה מתחיל טיפול תרופתי בסותרי חומצה לטווח ארוך בצע בדיקות דם ותהיה תחת מעקב רופא
-עגבניות, רסק עגבניות ופירות הדר - יכול לנסות להפחית ולראות מה קורה.
-הפרדה בין מזונות מוצקים לנוזליים - יכול לנסות ולראות מה התגובה. הרציונל הוא למנוע נפח גדול בקיבה, גם אם זה לרגע.
-פיזור של ארוחות גדולות במיוחד לארוחות קטנות יותר
-לא לאכול 2-3 שעות טרם השינה
-להפחית צריכת קפאין
-להפחית צריכת משקאות מוגזים
-להפחית צריכת אלכוהול
-הפחתת צריכת מזון מטוגן
-הזכרת תנועות מעי. אם יש לך עצירויות חשוב שתטפל בזה בנפרד כי זה יכול להיות קשור. מבחינה מכניסטית ככל שהתהליך של ריקון קיבה->יציאה יהיה איטי יותר ההסתברות שמזון יעלה בחזרה לוושט עולה. זה לא אומר שאתה צריך לשלשל או לחרבן 3 פעמים ביום, אבל שווה לתת לזה תשומת לב.
-הפחתת צריכת מזונות חריפים \ מנטה.
-הפחתת צריכת מזונות עם שומן בכמות גבוהה (סליחה סופגניות).
-מניעה של לחץ באיזור הבטן - זה יכול להיגרם מהשמנה (וכאן אולי יש תועלת אפשרית ממיני קאט, במיוחד אם הייתה מסה מוגזמת עד עכשיו), חגורה הדוקה מדי, מחוכים (לא רלוונטי אבל תבין את העיקרון).

הגעת לרמה שאתה שורף 4600 קל ביום? כמה צעדים יצא לך ביום? אתה עובד בעבודה פיזית?
לא, הגעתי למצב שאני שורף סביבות 4,000-4,200 אני מניח.
לא נייד יותר מידי, עובד לא יותר מידי פיזי.
בעיקר מהאימונים והרכב הגוף.

• פותח/ת השרשור
היו לך תסמינים דומים לפני התהליך? העלת צריכת מזון באופן חד?

אחלה תובנות. אני תוהה מה אני יכול להוסיף.

דיסקליימר - חלק מהטיפים לא בעלי ביסוס חזק (הסברים מכניסיטיים או מחקרים פח). חלק לא הכי ריאלים לביצוע בתקופת מסה, אבל אתה צריך לעשות את האדפטציה שלך לזה במחשבה שמי שגיבש אותם לא התייחס לאנשים במסה לפני תחרות אלא יותר לטייפ של שמן-מעשן-בעל אורח-חיים-טעון-שיפור. ומצפה לך תקופה של ניסוי וטעייה:

-תוכל לנסות להגביה את הכרית שלך מעט אם זה עדיין קורה בלילה. בכל אופן, אל תשכב אחרי ארוחות.
-תפסיק \ אל תתחיל לעשן.
-אם אתה מתחיל טיפול תרופתי בסותרי חומצה לטווח ארוך בצע בדיקות דם ותהיה תחת מעקב רופא
-הפרדה בין מזונות מוצקים לנוזליים - יכול לנסות ולראות מה התגובה. הרציונל הוא למנוע נפח גדול בקיבה, גם אם זה לרגע.
-להפחית צריכת קפאין
-להפחית צריכת משקאות מוגזים
-להפחית צריכת אלכוהול
-הפחתת צריכת מזון מטוגן
-הזכרת תנועות מעי. אם יש לך עצירויות חשוב שתטפל בזה בנפרד כי זה יכול להיות קשור. מבחינה מכניסטית ככל שהתהליך של ריקון קיבה->יציאה יהיה איטי יותר ההסתברות שמזון יעלה בחזרה לוושט עולה. זה לא אומר שאתה צריך לשלשל או לחרבן 3 פעמים ביום, אבל שווה לתת לזה תשומת לב.
-הפחתת צריכת מזונות חריפים \ מנטה.
-מניעה של לחץ באיזור הבטן - זה יכול להיגרם מהשמנה (וכאן אולי יש תועלת אפשרית ממיני קאט, במיוחד אם הייתה מסה מוגזמת עד עכשיו), חגורה הדוקה מדי, מחוכים (לא רלוונטי אבל תבין את העיקרון).

לא הייתה עליה חדה של קלוריות אנחנו מבצעים את העליה בהדרגה.
בעבר היו מידי פעם יום יומיים של צרבות בגלל שאני נוטה לאכול אוכל טריפולטאי במשפחה שבבסיסו יש הרבה חריף ועגבניות.

האמת שאני לאורך המסה גם עדיין על אחוז שומן נמוך ורוב הדברים מבצע באופן קבוע מהרשימה שרשמת באופן יחסי, אז זה ממש לא היה צפוי שיקרה
מעריך את ההודעה תודה רבה!

-הפחתת צריכת מזון מטוגן
אני יכול להעיד שהדברים האלו הם הראשונים שפניתי אליהם.
חלקם עזרו חלקם פחות.

הייתי מתמקד קודם כל בהתייעצות עם גסטרו במקרה הצורך,
לאחר מכן דואג שלא יהיה לחץ בעצם על איזור הבטן, ודבר שמאוד עזר לי הוא ישיבה אחרי ארוחות ולא לאכול בסמוך לשינה.
בנוסף גם עזר לי להקטין נפח ארוחות ולהפחית מזונות עתירים בשומן.

אני חושב שגסטרו פחות יעזור אם אתה בהכנה תחרותית, אבל אם תרצה הבחנה יותר מדויקת זה האיש מקצוע הבא לפנות אליו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית