הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חד סוכר vs רב סוכר

עידו246

משתמש פעיל
976
125
נק' מוניטין:
180
976
125
שלום,יש לי שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן.
למה אומרים שעדיף לאכול פחמימות מורכבות על פני פשוטות,הרי פחמימות מורכבות כמו אורז,כוסמת...... שמורכבות מעמילן והוא מורכב משרשראות של חד סוכר,ופחמימות פשוטות שמורכבות גם הן מחד סוכר לדוגמא סוכר מטבח שמורכב מגלוקוז ופרוקטוז.
1.הרי בסך הכל פחמימות פשוטות ומורכבות מורכבות מחד סוכר אז למה יש המלצה גורפת להימנע מצריכת חד סוכר ועדיפות לצריכת רב סוכרים?
2.והאם שני סוגי הפחמימות "תורמות" לפיתוח גוף ומה שכלול בתוכו באותה רמה?
3.האם לצריכה של כוסמת על פני פסטה(רגילה) תהיה העדפה?ולמה?
(השאלות נשאלות ללא התייחסות לעלייה של רמת האינסולין בדם,ותחושת שובע)
אשמח לתשובה ואף למקורות מידע,תודה מראש:)

1. ההמלצה היא לא גורפת, פשוט עדיף להימנע מפחמימות פשוטות בגלל שאין להן ערך מוסף, מתעכלות מהר מאוד ומשאירות את רעב יותר לרוב.
בסופו של דבר הרעיון הוא לא להימנע כמו מאש, אלא לדעת לשלב את זה נכון בתפריט מורכב טוב.
2. בגדול כן, אם ההבדל בתזונה הוא נטו סוג הפחמימה ואתה מקבל מספיק סיבים.
3.ההעדפה נובעת מה יביא והמינרלים שיש שם, וקצב עיכול איטי יותר שישביע אותך וימנע "נפילת סוכר"

פרוקטוז הוא לא גלוקוז והוא לא מועיל בכלום ועדיף להימנע ממנו כמה שיותר (לא מדבר על פרוקטוז שנמצא בפירות).
מאכלים שמכילים "פחמימות פשוטות" אלו מאכלים בהם היחס סיבים/סוכרים הוא נמוך מה שגורם לספיגה מהירה של אותם סוכרים וסוג של "אובר דוז" על הכבד.
אם כבר לאכול פחמימות עדיף כאלו עם יחס סיבים/פחמימות כמה שיותר גבוה

1.הרי בסך הכל פחמימות פשוטות ומורכבות מורכבות מחד סוכר אז למה יש המלצה גורפת להימנע מצריכת חד סוכר ועדיפות לצריכת רב סוכרים?
כי buzzword

2.והאם שני סוגי הפחמימות "תורמות" לפיתוח גוף ומה שכלול בתוכו באותה רמה?
הסוג אין הבדל, בפחמימות "מורכבות" יש יותר סיבים

3.האם לצריכה של כוסמת על פני פסטה(רגילה) תהיה העדפה?ולמה?
בגדול לא, בקטן יש בכוסמת יותר ויטמינים ומינרלים..אבל לא ברמה שזה כזה קריטי ואתה כנראה תקבל אותם ממקורות אחרים אם התפריט שלך מגוון ואתה אוכל ירקות

• פותח/ת השרשור
1. ההמלצה היא לא גורפת, פשוט עדיף להימנע מפחמימות פשוטות בגלל שאין להן ערך מוסף, מתעכלות מהר מאוד ומשאירות את רעב יותר לרוב.
בסופו של דבר הרעיון הוא לא להימנע כמו מאש, אלא לדעת לשלב את זה נכון בתפריט מורכב טוב.
2. בגדול כן, אם ההבדל בתזונה הוא נטו סוג הפחמימה ואתה מקבל מספיק סיבים.
3.ההעדפה נובעת מה יביא והמינרלים שיש שם, וקצב עיכול איטי יותר שישביע אותך וימנע "נפילת סוכר"

פרוקטוז הוא לא גלוקוז והוא לא מועיל בכלום ועדיף להימנע ממנו כמה שיותר (לא מדבר על פרוקטוז שנמצא בפירות).
מאכלים שמכילים "פחמימות פשוטות" אלו מאכלים בהם היחס סיבים/סוכרים הוא נמוך מה שגורם לספיגה מהירה של אותם סוכרים וסוג של "אובר דוז" על הכבד.

כי buzzword

הסוג אין הבדל, בפחמימות "מורכבות" יש יותר סיבים

בגדול לא, בקטן יש בכוסמת יותר ויטמינים ומינרלים..אבל לא ברמה שזה כזה קריטי ואתה כנראה תקבל אותם ממקורות אחרים אם התפריט שלך מגוון ואתה אוכל ירקות

תודה רבה על התשובות.
אז לפי מה שאמרתם תיאורטית אני יכול לאכול לאפה או לאכול כוסמת ותהיה לזה כמעט אותה השפעה על הגוף(חוץ מתחושת שובע)?

תודה רבה על התשובות.
אז לפי מה שאמרתם תיאורטית אני יכול לאכול לאפה או לאכול כוסמת ותהיה לזה כמעט אותה השפעה על הגוף(חוץ מתחושת שובע)?
זה לא בידיוק נכון, אם אתה מתכוון לאכול דברים כאלה תמיד אז כן תהיה השפעה על הבריאות הכללית, אבל אם אתה לא מגזים ואוכל את זה בתוך תפריט מאוזן, אז אתה תהיה בסדר

• פותח/ת השרשור
זה לא בידיוק נכון, אם אתה מתכוון לאכול דברים כאלה תמיד אז כן תהיה השפעה על הבריאות הכללית, אבל אם אתה לא מגזים ואוכל את זה בתוך תפריט מאוזן, אז אתה תהיה בסדר
סבבה תודה רבה

למה תהיה לזה השפעה על הבריאות הכללית?

אם פרוקטוז לא מועיל בכלום אז למה פרוקטוז שבפירות טוב?

כי הפרי הוא בריא ומכיל הרבה ויטמינים, מינרלים, סיבים, נוגדי חימצון והרשימה עוד ארוכה.
גם הפרוקטוז שבפרי לא בריא אבל לא כדאי לוותר על אכילת פירות.

למה תהיה לזה השפעה על הבריאות הכללית?
בדרך כלל זו שאלה של מה זה כולל
אם תאכל מקורות פחמימה פשוטים, לרוב אלא מקורות שיביאו לך מעט ערך מוסף, כמו ויטמינים, סיבים, פחמימות ושומן, מה שיגרום לחוסר איזון בתפריט,ואכילת יתר, זה יפגע גם בתוצאות וגם בבריאות הכללית
מי אמר שהוא טוב?

אם תאכל מקורות פחמימה פשוטים, לרוב אלא מקורות שיביאו לך מעט ערך מוסף, כמו ויטמינים, סיבים, פחמימות ושומן, מה שיגרום לחוסר איזון בתפריט,ואכילת יתר, זה יפגע גם בתוצאות וגם בבריאות הכללית.
ואם אני מצליח להגיע לכמות הויטמינים, מינרלים, סיבים, פחמימות ושומן שאני צריך, ואין אכילת יתר, יש פגיעה בבריאות הכללית? בקיצור, מה הבעיה עם סוכר לבן וכו', חוץ מזה שהוא לא מלווה בכלום?

ואם אני מצליח להגיע לכמות הויטמינים, מינרלים, סיבים, פחמימות ושומן שאני צריך, ואין אכילת יתר, יש פגיעה בבריאות הכללית? בקיצור, מה הבעיה עם סוכר לבן וכו', חוץ מזה שהוא לא מלווה בכלום?
תיאורטית אם זה המצב אז אין ממש בעיה, אלא אם כל הדיאטה שלך סוכרים פשוטים ואז יש פגיעה ברגישות לאינסולין, שיוביל לסכרת.
הבעיה היא שאין כמעט מקורות פחמימה פשוטה בריאים מאוד ומלאים, אז כדי להשלים את החוסרים אתה אוכל כמו שצריך, ואז הפחמימה הפשוטה הופכת לאכילת היתר

אם תאכל מקורות פחמימה פשוטים, לרוב אלא מקורות שיביאו לך מעט ערך מוסף, כמו ויטמינים, סיבים, פחמימות ושומן, מה שיגרום לחוסר איזון בתפריט,ואכילת יתר, זה יפגע גם בתוצאות וגם בבריאות הכללית

מי אמר שהוא טוב?

כך השתמע מההודעה שציטטתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית