הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שתייה ללא סוכר - מסה וחיטוב

ג'ינג'י צהוב

משתמש קבוע
1,459
263
נק' מוניטין:
376
1,459
263
מתוך עניין נטו, האם אתם מגבילים את עצמכם (אם כן, אז למה ואיך/כמה) בשתיית שתייה מתוקה ללא סוכר? האם אתם מבדילים בין חיטוב לבין מסה?

השתייה המתוקה שלי זה מיץ ירקות סחוט טרי, תרכיז תפוחים טבעי ללא סוכר, ומיץ ענבים בשבת.

אני לא מגביל אותם, אבל בחיטוב אני אוכל ירקות במקום לשתות אותם, אבל מיץ ענבים ותרכיז תפוחים זה כמות כל כך קטנה שאני לא מגביל.

• פותח/ת השרשור
יותר בקטע שזה בא על חשבון מים.

אה, וגם כלכלי
זה שבא על חשבון מים זה מובן,
בכללי לא כל כך מסכים עם הטענה שזה לא בריא אלא אם מגיעים למינונים אסטרונומיים.

בכללי לא כל כך מסכים עם הטענה שזה לא בריא אלא אם מגיעים למינונים אסטרונומיים.

הכוונה הייתה שאם אשתה הרבה זירו אז לא אגיע לכמות מים שאני מציב לעצמי ביום (גם ככה קשה לי להגיע)

בכל מקרה,
יש פה סיכום די טוב לכל העניין, אין מה לדאוג לגבי הרכיבים כל עוד לא מפריזים על בסיס קבוע.

Aanmelden bij Facebook

הכוונה הייתה שאם אשתה הרבה זירו אז לא אגיע לכמות מים שאני מציב לעצמי ביום (גם ככה קשה לי להגיע)

בכל מקרה,
יש פה סיכום די טוב לכל העניין, אין מה לדאוג לגבי הרכיבים כל עוד לא מפריזים על בסיס קבוע.

Aanmelden bij Facebook
אם כבר משהו יותר רלוונטי שקשור למשקאות האלה:
‎מייק ביקוב || תזונה וכושר‎ on Instagram‎: "הבעיה עם ממתיקים מלאכותיים היא שאנשים פשוט לא מבינים אותם ולצערי גם לא חלק מאנשי ה"מקצוע". ⁣ ⁣ רוב האנשים יתייחסו אליהם כמכלול וזו טעות. לכל ממתיק יש תהליך מטבולי שונה, מטבוליטים (תוצרים, אם בכלל) שונים ומתיקות שונה. לכן, נדרש להתייחס לכל אחד בנפרד.⁣ ⁣ הממתיקים בסרטון מאושרים על ידי משרד הבריאות בישראל (באירופה ובארה"ב) שהוא בין משרדי הבריאות המחמירים בעולם, אם לא המחמיר ביותר (וזה מניסיון מר ברגולציה מול משרד הבריאות).⁣ ⁣ אם המוצר היה מזיק לבריאות, הוא לא היה מאושר. ⁣ ⁣ לכל ממתיק יש טווח צריכה עליון שנקרא ⁣ ADI – Acceptable Daily Intake⁣ ⁣ הטווח הזה נקבע לאחר עשרות, ולעיתים מאות, מחקרים על בעלי חיים ולאחר מכן על בני אדם, בין היתר על אוכלוסיות רגישות כמו ילדים, מבוגרים ונשים בהריון. ⁣ ⁣ הבעיה עם ממתיקים מלאכותיים היא שאנשים אוהבים לצטט דברים שהם שמעו מחברים, מכרים, כתבות רנדומליות בבלוגים, יוטיוב, ספרים, אתרים בעלי אג'נדה ורופאים (שאין להם השכלה בתזונה כלל – כשל לוגי קלאסי של פנייה לסמכות). מחקרים מתפרסמים בג'ורנלים מדעיים שעברו ביקורת עמיתים. כשסוקרים ממתיקים מלאכותיים יש להתייחס בעיקר למחקרי התערבות (ולא מחקרי תצפית) על בני אדם שפורסמו בג'ורנלים מדעיים ולא ג'ורנלי יוטיוב למיניהם או כל מיני "אנשי מקצוע" שמדברים בתוכניות בוקר. ⁣ ⁣ זה רק 8 דקות מתוך הרצאה שלמה שאני מעביר בחלק של ה"מיתוסים" בקורס שלנו לתזונה (קישור לקורס בפרופיל). ⁣ ⁣ בתאבון 😃 ⁣"‎
‎מייק ביקוב || תזונה וכושר‎ on Instagram‎: "מה כבר לא כתבו או אמרו על הממתיק המלאכותי אספרטיים?⁣ ⁣ שהוא מסרטן, מעלה במשקל, גורם לסוכרת, מפרק סידן מהעצמות, גורם לחומציות בגוף והרשימה עוד ארוכה. האומנם?⁣ ⁣ אספרטיים מתוק פי כ-180 מסוכר (יש המקורות שאומרים עד 200) והערך הקלורי שלו דווקא דומה לסוכר לבן (4 קק"ל/גרם). אבל בגלל שנדרש הרבה פחות ממנו, הערך הקלורי האמיתי שלו כמעט אפסי (0.02 קק"ל/גרם). ⁣ ⁣ למרבה "הפלא", אותו ממתיק מלאכותי מתפרק ל-3 מרכיבים דיי "טבעיים" בגוף האדם ולכן קצת מצחיק מלכתחילה שאומרים שאספרטיים הוא "לא טבעי". ⁣ ⁣ באינפוגרפיק שהכתי עם @itay_shmilovich תוכלו לראות שאספרטיים מתפרק ל-2 חומצות אמינו (בעיקרון חלבון) שקיימות במזונות שונים ואחת מהן מיוצרת באופן טבעי בגוף האדם. המרכיב השלישי הוא מתנול שגם הוא קיים בפירות במינונים כאלו ואחרים. חוץ מזה לא נמצאו עוד מטבוליטים (תוצרי פירוק) לאספרטיים ולכן כדאי להפסיק להמציא שטויות על ממתיקים מלאכותיים שאליהם נדרש להתייחס באופן אינדיבידואלי ולא כמכלול. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ועדת המומחים המשותפת של ארגון הבריאות העולמי FAO/WHO לתוספי מזון (JECFA) קבע עוד ב-1981 שהצריכה היומית המקובלת (ADI) של אספרטיים היא 40 מ”ג/ק”ג משקל גוף/יום (מינון השווה לכ-6 ליטר משקה דיאט), בעוד מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) קבע מינון של 50 מ”ג/ק”ג משקל גוף/יום (מינון השווה לכ-7 ליטר משקה דיאט לאדם ממוצע). כיום, הממתיק מאושר ב-90 מדינות בעולם וכמובן שאין צורך להגיע לכמות כזו של ליטרים של משקה דיאט/זירו, אבל זה רק קנה מידה כמה "אפשר" לשתות מהנ"ל. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ שתפו ותייגו חברים מבולבלים ;)"‎
נכון זה יותר מדבר על ממתיקים אבל מייק מדבר כאן שכל עוד אתה לא מגיע ל6 ליטר ביום הכל בסדר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית