הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הקשר בין אימון יתר לנפח כולל

• פותח/ת השרשור Sonoss
  • פורסם בתאריך

Sonoss

משתמש קבוע
1,448
391
נק' מוניטין:
768
1,448
391
סליחה שאני חופר יותר מידיי בזמן האחרון עם שאלות D:.
בדיונים הקודמים ששאלתי כמה נפח צריך בתכנית הסבירו לי שרק אם נתקעים במשקלי עבודה אפשר להוסיף תרגילים/סטים. השאלה היא מה יקרה אם במידה ועשיתי נפח גדול יותר מהצורך ונתקעתי במשקלים עבודה, זה אומר שהיה לי אימון יתר? או שנפח גדול יותר יכול להועיל אבל גם לא להזיק אם הוא לא בהפרזה?
מלבד כן ולא אני באמת חייב הסבר לתשובה אשר תהיה. תודה רבה.

התשובה יכולה להיות שונה לכל אדם, אבל בגדול אם אתה משיג התקדמות עם x עבודה, למה שתנסה לעשות יותר מה x עבודה הזו, הסיכוי לאימון יתר ו לפציעה גדל.
אם אתה נתקע עדיף לבדוק קודם, טכניקה, אוכל ושינה ואז לבצע התאמות בתכנית.

• פותח/ת השרשור
התשובה יכולה להיות שונה לכל אדם, אבל בגדול אם אתה משיג התקדמות עם x עבודה, למה שתנסה לעשות יותר מה x עבודה הזו, הסיכוי לאימון יתר ו לפציעה גדל.
אם אתה נתקע עדיף לבדוק קודם, טכניקה, אוכל ושינה ואז לבצע התאמות בתכנית.

תודה רבה על התשובה
יש הטוענים כי נפח חשוב להיפרטרופיה וששני תרגילים עדיפים על אחד, בתנאי שאתה לא מתחיל, אבל אז נכנס פה לדיון של מה זה מתחיל?
ואם עשיתי לדוגמא 3 ריסטים בהנחה שהכל תקין ואני עדיין נתקע במשקלי עבודה יחסית נמוכים? אז אני יכול להוסיף נפח או שרק ממשקלים מסויימים? הרי לא לכולנו אותו פוטנציאל של כח..

יכול להיות שאתה צריך להוסיף נפח אבל כדי לענות לך, צריך עוד נתונים כמו מה התכנית שלך,משקלי עבודה נוכחיים, מ"ג,גובה וכו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית