הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מי המאמנים הטובים בעולם ולמה?

AQUANGEL

משתמש משקיע
3,097
1,385
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
6,486
3,097
1,385
סתם עלה לי הרעיון לדיון הזה כי אני באמת סקרן לדעת, אני מכיר את גלן פנדליי, ביל סטאר וריפטו, ותוהה מה הופך אותם למאמנים כל כך טובים ונחשבים? איזה עוד מאמנים בעלי שם כמו (או בעלי שם גדול יותר מ) שלהם יש?
חלק מהתהיה הזו עלתה לי בראש כי... טוב בתור מדריך אני רוצה להשתפר ולהיות טוב, ואני פועל כדי להיות כזה, הרבה פעמים אני שומע שטויות כמו "הוא לא נראה כמו מאמן", ברור לכם למה זה מעצבן אותי, ברור לי שמאמן לא נמדד לפי המראה שלו, אז לפי מה בעצם אנחנו מודדים אותם?

נ.ב. תנסו לתת לי איזה 2 עמודים של תשובות לפני שזה הופך לדיון על ריפטו.

אה ואם יש כבר אשכול כזה אז תסלחו לי, רוב האשכולות שעוסקים במאמנים עוסקים בכמה הם ליצנים 🤡 ופתחתי את זה בPL/WL כי זה נראה לי הכי מתאים.

דבר ראשון צריך להפריד בין מאמנים של ספורטאים מקצוענים לספורטאים חובבים.
מאמן של ספורטאי מקצועי עובד עם מספר מצומצם של מתאמנים ונמדד לפי כמות המדליות של המתאמנים שלו לאורך השנים.
מאמן חובבים יימדד ביכולת שלו לקדם כמה שיותר ספורטאים מרמת מתחילים למתקדמים.
ומעל כל זה יש את נושא השיווק. אני לא מכיר אף מאמן רוסי כי אני לא דובר את השפה אבל ריפטו שמשקיע המון בשיווק במקביל למוצר טוב מפורסם מאוד ולכן נחשב לטוב.

לגבי היכולות של המאמן רצוי מאוד שיהיה לו רקע תחרותי עם מספיק נסיונות להתקרב לפוטנציאל הגנטי שלו.
כלומר מאמן פאוורליפטינג לא יכול להיות מאמן טוב עם סקווט 100, אבל אם יש לו 250 או 230 זה לא נורא קריטי.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון צריך להפריד בין מאמנים של ספורטאים מקצוענים לספורטאים חובבים.
מאמן של ספורטאי מקצועי עובד עם מספר מצומצם של מתאמנים ונמדד לפי כמות המדליות של המתאמנים שלו לאורך השנים.
מאמן חובבים יימדד ביכולת שלו לקדם כמה שיותר ספורטאים מרמת מתחילים למתקדמים.
ומעל כל זה יש את נושא השיווק. אני לא מכיר אף מאמן רוסי כי אני לא דובר את השפה אבל ריפטו שמשקיע המון בשיווק במקביל למוצר טוב מפורסם מאוד ולכן נחשב לטוב.

לגבי היכולות של המאמן רצוי מאוד שיהיה לו רקע תחרותי עם מספיק נסיונות להתקרב לפוטנציאל הגנטי שלו.
כלומר מאמן פאוורליפטינג לא יכול להיות מאמן טוב עם סקווט 100, אבל אם יש לו 250 או 230 זה לא נורא קריטי.
נניח לרגע בצד את יקיר הפורום ריפטו.

מה לגבי גלן פנדלי וביל סטאר? מה הופך אותם למאמנים נחשבים?
ביל וריפטו הוציאו ספר, האם זה סוד ההצלחה? חחח
אם כי אני דיי בטוח שביל לא השקיע כל כך בפרסום (לא חקרתי את זה לעומק)

לפני שניגע בנושא, חשוב לי לציין שנראות של המאמן לא קשורה במאום לידע שלו אך בהחלט חשובה בשיווק.
מאמן שנראה טוב אך ראשו כבול עץ, יארגן סביבו כמות גדולה של מתאמנים אשר יגיעו בגלל השיווק אך כאשר לא יראו תוצאות הם פשוט יעזבו, אתה תתקשה לראות אצל אחד כזה מתאמנים שנשארים לאורך שנים.
לעומת זאת, אם אתה לא דוגמן ייקח לך יותר זמן לבנות סביבך כמות לקוחות כלכלית. אך כאשר תבנה אחת כזו ובאמת תפתח את הידע והמקצועיות שלך לאורך הזמן זה רק יגדל ויגדל.
אצל מאמנים כאלו תראה מתאמנים שנשארים במשך שנים.
מוטב לשקול את הצעדים בתחילת הדרך לפני צבירת הניסיון...

• פותח/ת השרשור
לפני שניגע בנושא, חשוב לי לציין שנראות של המאמן לא קשורה במאום לידע שלו אך בהחלט חשובה בשיווק.
מאמן שנראה טוב אך ראשו כבול עץ, יארגן סביבו כמות גדולה של מתאמנים אשר יגיעו בגלל השיווק אך כאשר לא יראו תוצאות הם פשוט יעזבו, אתה תתקשה לראות אצל אחד כזה מתאמנים שנשארים לאורך שנים.
לעומת זאת, אם אתה לא דוגמן ייקח לך יותר זמן לבנות סביבך כמות לקוחות כלכלית. אך כאשר תבנה אחת כזו ובאמת תפתח את הידע והמקצועיות שלך לאורך הזמן זה רק יגדל ויגדל.
אין ספק שאנשים בוחרים דברים לפי מראה חיצוני כי זה נותן רושם ראשוני
ואין ספק שמראה חיצוני לא מעיד בהכרח הרבה על מקצועיות של מאמן
בנוגע אליי, אני לא רואה את זה בתור קרירה אלא יותר בתור תחביב, והמטרה שלי פה באשכול היא לא להבין מה יביא לי הצלחה אלא להבין איך חברי הפורום מגדירים מאמן טוב, מי מבחינתכם בארץ ובעולם נחשב מאמן טוב, ולמה?

אני אקשה קצת את דבריך, לפי מה שאתה אומר מאמן מצליח לא רק משווק אלא גם מפגין ניסיון. מה עם חיים כהן? יש לו מה שאתה קורה ידע ומקצועיות? אם כן איך הוא מצליח להשיג "7 ספרות בשנה"(לפי דבריו).

נ.ב לדעתי מה שמבדיל מאמן מצליח מהאחרים זה ללא ספק השיווק שלו.

@AQUANGEL גם כאן יש חלוקה בין מאמנים וירטואליים כמו ריפטו שאני רק קורא מאמרים ורואה סרטונים לבין מאמן שעובד איתך אחד על אחד.
מאמנים וירטואליים נבחנים עפ'י עד כמה ברור והגיוני מה שהם אומרים.
מאמנים שעובדים איתי פיזית זה תלוי בכימיה הבין אישית, היכולת לתת מוטיבציה , בטחון וכמובן הדגשים הטכניים.
אני אתן לך את מייק רוזנר כדוגמא, בשעת אימון אתה יכול לקבל הדרכה על 2/3 תרגילים ובכל פעם שבאתי אליו הקפצתי משמעותית את המשקלים שלי ביחס למה שביצעתי באימונים לבד.

• פותח/ת השרשור
@AQUANGEL גם כאן יש חלוקה בין מאמנים וירטואליים כמו ריפטו שאני רק קורא מאמרים ורואה סרטונים לבין מאמן שעובד איתך אחד על אחד.
מאמנים וירטואליים נבחנים עפ'י עד כמה ברור והגיוני מה שהם אומרים.
מאמנים שעובדים איתי פיזית זה תלוי בכימיה הבין אישית, היכולת לתת מוטיבציה , בטחון וכמובן הדגשים הטכניים.
אני אתן לך את מייק רוזנר כדוגמא, בשעת אימון אתה יכול לקבל הדרכה על 2/3 תרגילים ובכל פעם שבאתי אליו הקפצתי משמעותית את המשקלים שלי ביחס למה שביצעתי באימונים לבד.
אני חווה את מייק על בשרי מכיר את התחושות

לגבי ריפטו, אומנם לא חוויתי אותו אבל הוא מאמן גם פיזית פשוט לא אותנו, הסרטונים שלו והמאמרים שלו משליכים לנו על ההדרכה שלו (בעיקר הסרטונים) ואני חושב שכולם יסכימו שבכל מה שקשור להדרכה ולימוד הוא מוכשר מאוד

כשאמרת את זה:
הרבה פעמים אני שומע שטויות כמו "הוא לא נראה כמו מאמן", ברור לכם למה זה מעצבן אותי, ברור לי שמאמן לא נמדד לפי המראה שלו, אז לפי מה בעצם אנחנו מודדים אותם?
היה חשוב לי לומר לך כמאמן מה הבסיס להצלחה שיווקית לפחות בהתחלה
מאמן שנראה טוב אך ראשו כבול עץ

בוווום, חיים כהן!!!!

@123kido
אין לי מושג האם חיים כהן מצליח או לא.
אבל בתחום שאליו הוא מכוון איך להשיג קוביות ובייספס כדי להראות טוב בים הוא מוצלח למדי.

ברור ששיווק זה דבר חשוב, אבל על מנת להגיע להצלחה כלכלית צריך לייצר בסיס לקוחות קבוע.
כי שיווק מביא לך מתאמנים ל 2-3 אימונים וזהו ואם לא תיצור שביעות רצון אתה מהר מאוד תשרוף את עצמך כי מאגר הלקוחות הפוטנציאלים הוא מוגבל

האמת שלא מזמן ראיתי סרטון של מארק בל מדבר עם דייב טייט ובין היתר יצא להם לדבר על תקופתם בwestside barbell ועל לואי סימונס המאמן האגדי.
אחת התכונות שהם אומרים שהפכו אותו למאמן כל כך טוב היא היכולת לעשות מניפולציות למתאמנים שלו (כמובן שהדוגמה הזו היא קיצונית...)

• פותח/ת השרשור
האמת שלא מזמן ראיתי סרטון של מארק בל מדבר עם דייב טייט ובין היתר יצא להם לדבר על תקופתם בwestside barbell ועל לואי סימונס המאמן האגדי.
אחת התכונות שהם אומרים שהפכו אותו למאמן כל כך טוב היא היכולת לעשות מניפולציות למתאמנים שלו (כמובן שהדוגמה הזו היא קיצונית...)

מה הכוונה בדיוק במניפולציות?

הוא ידע איך לגרום למתאמנים שלו לא לחפף, איך לתת להם מוטיבציה ואיך לגרום להם לעזור אחד לשני להתחזק ע"פ הבנתי מהסרטון לפעמים גם בדרכים לא ממש נחמדות

כמו שאמרו מעלי, צריך להפריד בין מאמן מתאמנים חובבניים כמו ריפטו, למאמן ספורטאים תחרותיים כמו לואי סימונס.

כל אחד כבודו במקומו מונח.

צריך ללא שום צל של ספק להסתכל על המתאמנים ולא על המאמן. אני מנסה לבדוק אם המתאמנים המוצלחים הגיעו מוצלחים או שהתחילו ממצב פחות אידיאלי.

@MikeRozner בתור מאמן אני חושב שיש משקל רב לדעתך בנושא, מה אתה חושב?
אני מסתכל בעיקר מי מהם השפיע עליי לאורך הדרך הן מבחינת תוכניות אימון, מאמרים וכו'. אינספק שזה קשור גם לכמה הם מתוקשרים. אתה יכול להיות המאמן הטוב ביותר בעולם אבל אתה עושה את זה במרתף של הבית שלך ואף אחד לא שמע עליך - זה לא מספיק טוב.

אני חושב שקודם כל כדאי שמגדיר מה נחשב מאמן טוב. האם מאמן טוב הוא מאמן מפורסם ששמו ידוע בקהילת הספורט שלו או שמאמן טוב לא נמדד לפי הפרסום שלו אלא לפי היכולת שלו לעזור למתאמן להגדיל ולממש את הפוטנציאל שלו.

אני חושב שקודם כל כדאי שמגדיר מה נחשב מאמן טוב.
כאחד שעסק בספורט אולימפי, מאמן נמדד בתוצאות חניכיו, בזה זה מתחיל ובזה זה ניגמר.
תהיה שמן, מניאק ולא מתוקשר, אבל תביא מדליה אולימפית, אתה מאמן טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית