הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מי המאמנים הטובים בעולם ולמה?

AQUANGEL

משתמש משקיע
3,097
1,385
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
6,486
3,097
1,385
סתם עלה לי הרעיון לדיון הזה כי אני באמת סקרן לדעת, אני מכיר את גלן פנדליי, ביל סטאר וריפטו, ותוהה מה הופך אותם למאמנים כל כך טובים ונחשבים? איזה עוד מאמנים בעלי שם כמו (או בעלי שם גדול יותר מ) שלהם יש?
חלק מהתהיה הזו עלתה לי בראש כי... טוב בתור מדריך אני רוצה להשתפר ולהיות טוב, ואני פועל כדי להיות כזה, הרבה פעמים אני שומע שטויות כמו "הוא לא נראה כמו מאמן", ברור לכם למה זה מעצבן אותי, ברור לי שמאמן לא נמדד לפי המראה שלו, אז לפי מה בעצם אנחנו מודדים אותם?

נ.ב. תנסו לתת לי איזה 2 עמודים של תשובות לפני שזה הופך לדיון על ריפטו.

אה ואם יש כבר אשכול כזה אז תסלחו לי, רוב האשכולות שעוסקים במאמנים עוסקים בכמה הם ליצנים 🤡 ופתחתי את זה בPL/WL כי זה נראה לי הכי מתאים.

כאחד שעסק בספורט אולימפי, מאמן נמדד בתוצאות חניכיו, בזה זה מתחיל ובזה זה ניגמר.
תהיה שמן, מניאק ולא מתוקשר, אבל תביא מדליה אולימפית, אתה מאמן טוב.

מה שכתבת פה מסכם הכל.
הישגים אישיים לא צריכים לעניין אף אחד כי הם לא מדד לכלום, בניגוד להישגים של המתאמנים של אותו מאמן.
זה בערך כמו לשפוט מכונאי רכב ע"פ המכונית שיש לו, זה פשוט לא אינדיקטור לשום דבר מלבד הטעם האישי שלו.

• פותח/ת השרשור
כאחד שעסק בספורט אולימפי, מאמן נמדד בתוצאות חניכיו, בזה זה מתחיל ובזה זה ניגמר.
תהיה שמן, מניאק ולא מתוקשר, אבל תביא מדליה אולימפית, אתה מאמן טוב.
באיזה ספורט אולימפי?
הכי כיף להיות מניאק שמן ולא מתוקשר

מי הם המאמנים הטובים בעולם זו כנראה שאלה מורכבת אבל נראה לי שללא ספק הקבוצה הזו שהגדרת כוללת בתוכה גם את אושר סופטי. אותו אדם, אושר סופטי, הוא למיטב ידיעתי שיאן עולם ולהבנתי על כמה וכמה במות. נוסיף על כך את העובדה שממתי שהוא עובד במכון וולקן אנחנו רואים כאן בפורום וגם בקבוצות פייסבוק שונות מספר מאוד מכובד של מתאמנים באותו המכון, חובבנים ותחרותיים כאחד, אשר מפציצים משקלים נאים למדי.

לכן, ברור שיש לו מקום להמנות עם שאר המאמנים בקבוצה הזו יהיו מי שיהיו.
ולך אין שום קשר אליו בשום צורה שהיא כמובן?

• פותח/ת השרשור
ולך אין שום קשר אליו בשום צורה שהיא כמובן?
מניסיוני עם מתמטיקה הטיעון הזה לא כל כך מוצלח, אבל קל לראות שזה טרול, התמונה היא של חברה של אושר, נועם משהו, שגם היא גולשת בפורום.
אם כי אני חייב לציין שההטרלה והתמונה הצליחו להצחיק אותי

המתודה של ריפטו הכי טובה בעולם, ולכל השאר אי אפשר לקרוא בכלל מתודות באופן רציונלי. וכמובן שהניתוחים המכניים שלו הכי טובים בעולם, ולכל הניתוחים ה"מתחרים" שלו אי אפשר לקרוא בכלל ניתוחים מכניים בשום רמה.
השאר לא מאמנים, המתודה שלו היא היחידה בתחום שבאמת מבוססת על עקרונות רציונליים, ככה שלהגיד שזו המתודה הכי טובה בעולם זה קצת off - זו פשוט המתודה היחידה.

😋🍴😋🍴😋🍴😋🍴😋🍴😋🍴😋🍴

אני מסתכל בעיקר מי מהם השפיע עליי לאורך הדרך הן מבחינת תוכניות אימון, מאמרים וכו'. אינספק שזה קשור גם לכמה הם מתוקשרים. אתה יכול להיות המאמן הטוב ביותר בעולם אבל אתה עושה את זה במרתף של הבית שלך ואף אחד לא שמע עליך - זה לא מספיק טוב.
בתיאוריה כן, אבל בפועל חד משמעית לא. מי שלא נחשף לביקורת חיצונית, לדיונים על העמדה שלו וכו' - אין לו שום סיכוי ממשי למצוא את הדרך האידיאלית לטובת השגת המטרה. מה שאתה אומר זה בערך כמו להגיד שאתה יכול להיות יותר טוב מאינשטיין בפיזיקה מבלי שאף אחד ידע. בתיאוריה זה נכון, אבל בפועל האנשים שקידמו את האנושות היו חשופים כלפיי חוץ כי זה אחד הכלים שעוזרים לך בעצמך להתפתח, ללמוד ולגלות טעויות. בלי ביקורת אתה בעצם טוען שאולי יש מישהו שאף פעם לא טועה או לכל הפחות לא מדייק / לא אידיאלי בעמדה מסויימת שלו - ואת הדברים האלה אתה מגלה על עצמך כמעט רק כאשר אתה חשוף לביקורת חיצונית.

That being said,
בוודאי שיש אינספור מאמנים (או אנשי מקצוע בתחומים אחרים) דושבגים שלא משנה מה העולם שמסביב יבקר אותם עליו / יצביע על טעויות שלהם וכו' וכו' הם ישארו בשלהם, לא יתפתחו וישכילו כי יש להם אגו גדול מידי כדי בכלל לעכל את הרעיון שאולי הם טועים במשהו.

אז בוודאי שלא כל מי שחשוף לביקורת הוא טוב.
אבל בלי להיות חשוף לביקורת זה דיי תלוש מהמציאות שתמצא את הדרך האידיאלית להשגת המטרות בעצמך, בלי ביקורת חיצונית.

המתודה של ריפטו הכי טובה בעולם, ולכל השאר אי אפשר לקרוא בכלל מתודות באופן רציונלי. וכמובן שהניתוחים המכניים שלו הכי טובים בעולם, ולכל הניתוחים ה"מתחרים" שלו אי אפשר לקרוא בכלל ניתוחים מכניים בשום רמה.
השאר לא מאמנים, המתודה שלו היא היחידה בתחום שבאמת מבוססת על עקרונות רציונליים, ככה שלהגיד שזו המתודה הכי טובה בעולם זה קצת off - זו פשוט המתודה היחידה.

😋🍴😋🍴😋🍴😋🍴😋🍴😋🍴😋🍴

בתיאוריה כן, אבל בפועל חד משמעית לא. מי שלא נחשף לביקורת חיצונית, לדיונים על העמדה שלו וכו' - אין לו שום סיכוי ממשי למצוא את הדרך האידיאלית לטובת השגת המטרה. מה שאתה אומר זה בערך כמו להגיד שאתה יכול להיות יותר טוב מאינשטיין בפיזיקה מבלי שאף אחד ידע. בתיאוריה זה נכון, אבל בפועל האנשים שקידמו את האנושות היו חשופים כלפיי חוץ כי זה אחד הכלים שעוזרים לך בעצמך להתפתח, ללמוד ולגלות טעויות. בלי ביקורת אתה בעצם טוען שאולי יש מישהו שאף פעם לא טועה או לכל הפחות לא מדייק / לא אידיאלי בעמדה מסויימת שלו - ואת הדברים האלה אתה מגלה על עצמך כמעט רק כאשר אתה חשוף לביקורת חיצונית.

That being said,
בוודאי שיש אינספור מאמנים (או אנשי מקצוע בתחומים אחרים) דושבגים שלא משנה מה העולם שמסביב יבקר אותם עליו / יצביע על טעויות שלהם וכו' וכו' הם ישארו בשלהם, לא יתפתחו וישכילו כי יש להם אגו גדול מידי כדי בכלל לעכל את הרעיון שאולי הם טועים במשהו.

אז בוודאי שלא כל מי שחשוף לביקורת הוא טוב.
אבל בלי להיות חשוף לביקורת זה דיי תלוש מהמציאות שתמצא את הדרך האידיאלית להשגת המטרות בעצמך, בלי ביקורת חיצונית.

תלוי גם ממי אתה מקבל את הביקורת, רוב הביקורות שתקבל בחיים שלך בכל תחום יהיו מטופשות מהסיבה שאנשים אוהבים להגיד את מה שהם חושבים רק בשביל להישמע ולא באמת כי יש תוכן במה שהם אומרים, במיוחד בתחום האימונים.

תלוי גם ממי אתה מקבל את הביקורת, רוב הביקורות שתקבל בחיים שלך בכל תחום יהיו מטופשות מהסיבה שאנשים אוהבים להגיד את מה שהם חושבים רק בשביל להישמע ולא באמת כי יש תוכן במה שהם אומרים, במיוחד בתחום האימונים.
זה רמז עדין לזה שאחרי השורה הראשונה של "ריפטו האל הכל יכול וכל השאר לא מבינים כלום" לא קראתי את כל מה שבא אחרי בהודעה שלו, תודה שחסכת לי את ההסבר למה. מש"ל.

בוודאי שזה נכון ולא כל הביקורות מכילות תוכן כלשהו, אבל ככל שאתה נחשף יותר (וריפטו דוגמה למאמן מאוד חשוף, כל המתודה שלו פרוסה לעיני כל מא' ועד ת', והיא גם בעלת רייטינג מאוד גבוה ככה שהרבה מאוד אנשים נחשפו אליה) יש יותר סיכוי שתקבל ביקורת רלוונטית. לריפטו, דרך אגב, הייתה מתודה מסויימת במשך בערך 30 שנה, כפי שהיא במהדורה הראשונה של SS, ומהרגע שהיא התפרסמה בזכות הביקורות והחשיפה - הוא גילה טעויות, תיקן תיקונים ועדכן עדכונים בצורה כל כך משמעותית עד כדי מהדורה שנייה, ומהדורה שלישית. ועד כדי מהדורה שנייה של PPST וגם שלישית.

על כמה מאמנים אתה יכול להצביע שיש להם מתודה מלאה והיא חשופה לעיני כל מ-א' ועד ת', עם רייטינג משמעותי, שגם מסוגלים לחשוב בצורה ביקורתית ולתקן את עצמם במידה והם טועים / לא מדייקים וכו'?
תראה לי עוד אחד כזה, ואחזור בי מהטענה שStarting Strength היא לא הכי טובה, אלא היחידה.

זה רמז עדין לזה שאחרי השורה הראשונה של "ריפטו האל הכל יכול וכל השאר לא מבינים כלום" לא קראתי את כל מה שבא אחרי בהודעה שלו, תודה שחסכת לי את ההסבר למה. מש"ל.
מלך הפרדוקסים אתה, אפילו מבלי לשים לב.

לפני שניגע בנושא, חשוב לי לציין שנראות של המאמן לא קשורה במאום לידע שלו אך בהחלט חשובה בשיווק.
מאמן שנראה טוב אך ראשו כבול עץ, יארגן סביבו כמות גדולה של מתאמנים אשר יגיעו בגלל השיווק אך כאשר לא יראו תוצאות הם פשוט יעזבו, אתה תתקשה לראות אצל אחד כזה מתאמנים שנשארים לאורך שנים.
לעומת זאת, אם אתה לא דוגמן ייקח לך יותר זמן לבנות סביבך כמות לקוחות כלכלית. אך כאשר תבנה אחת כזו ובאמת תפתח את הידע והמקצועיות שלך לאורך הזמן זה רק יגדל ויגדל.
אצל מאמנים כאלו תראה מתאמנים שנשארים במשך שנים.
מוטב לשקול את הצעדים בתחילת הדרך לפני צבירת הניסיון...
אני דיי חולק על החלק הראשון.
אני מכיר מספיק מאמנים שתקועים על בוסו וtrx שלוח הזמנים שלהם מפוצץ למשך כמעט כול ימי השנה , ומנגד מלא מתאמנים שהשקיעו ונתנו ממאמץ לקדם את המתאמן שלהם לשלב הבא אך בקושי מצליחים לגמור את החודש כי כול שבוע מתאמן מבטל להם.
בסופו של דבר אם אתה מספיק זמן בעסק הזה אתה מבין שהרבה מאנשים שבאים לאימונים אישיים לא באים כדיי לקבל תוצאות אלא פשוט לברבר שעות אחרי האימון לחברים שלהם על זה שהם לוקחים אימון . ולצערי כול ''בולי הראש'' האלו מספקים להם בדיוק מה שהם רוצים (דברים כמו כול 10 שנייות סלפי משקולות וכול סט של כפיפות בטן עולה לאניסטגרם.)

אחד, מי יודע? אחד, אני יודע. אחד ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו, שבשמיים ובארץ...

שניים, מי יודע? שניים, אני יודע. שני ספרים קדושים, אחד ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו, שבשמיים ובארץ...

שלושה, מי יודע? שלושה, אני יודע. שלושה תנאים למשיכה, שני ספרים קדושים, אחד ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו, שבשמיים ובארץ...

ארבעה, מי יודע? ארבעה, אני יודע. ארבעה ליטרים יומיים של חלב, שלושה תנאים למשיכה, שני ספרים קדושים, אחד ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו, שבשמיים ובארץ...

חמישה, מי יודע? חמישה, אני יודע. חמישה תרגילי בסיס, ארבעה ליטרים יומיים של חלב, שלושה תנאים למשיכה, שני ספרים קדושים, אחד ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו, שבשמיים ובארץ...

שישה, מי יודע? שישה, אני יודע. שישה חודשי SS, חמישה תרגילי בסיס, ארבעה ליטרים יומיים של חלב, שלושה תנאים למשיכה, שני ספרים קדושים, אחד ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו, שבשמיים ובארץ...

שבעה, מי יודע? שבעה, אני יודע - שבעת אלפים קלוריות יומיות, שישה חודשי SS, חמישה תרגילי בסיס, ארבעה ליטרים יומיים של חלב, שלושה תנאים למשיכה, שני ספרים קדושים, אחד ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו, שבשמיים ובארץ...

שמונה, מי יודע? שמונה, אני יודע. שמונה שעות שינה, שבעת אלפים קלוריות יומיות, שישה חודשי SS, חמישה תרגילי בסיס, ארבעה ליטרים יומיים של חלב, שלושה תנאים למשיכה, שני ספרים קדושים, אחד ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו ריפטואינו, שבשמיים ובארץ...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אהבתי את זה שבאמת חיכיתם לעמוד השני בשביל להתחיל עם זה, ואם כבר התחלתם אז תנסו להיות ענייניים

על כמה מאמנים אתה יכול להצביע שיש להם מתודה מלאה והיא חשופה לעיני כל מ-א' ועד ת', עם רייטינג משמעותי, שגם מסוגלים לחשוב בצורה ביקורתית ולתקן את עצמם במידה והם טועים / לא מדייקים וכו'?

מה עם 5\3\1?, לא מדבר עכשיו על אם התוכנית טובה ומושלמת או גרועה ולא לבצע אלא על הקטע של השינויים לאורך זמן
אבל בהתחלה יצא הספר הראשון שלה שבו היה את עיקרון התוכנית הבסיסית עם כל הווריאציות מסביב
לאחר מכן יצא הספר השני שהוסיף עוד מידע ושינה כמה דברים ביחס לראשון (לא יודע להגיד לך בדיוק כי קראתי אותו מזמן)
ואז יצא הBEYOND ששינה את התוכנית אימונים מסבבים של 4 שבועות שכל שבוע רביעי DELOAD לכל שבוע שביעי DELOAD
והוסיף עוד פרטים כמו ג'וקר סט שהוא ציין שלהוסיף לכל אימון ועוד כמה שינויים יחד עם 5\3\1 למתקדמים וכו'

תראה לי עוד אחד כזה, ואחזור בי מהטענה שStarting Strength היא לא הכי טובה, אלא היחידה.
כמעט כל מאמן שמוכר את המתודיקה שלו בצורת ספרים
יש לך את ג'ים וונדלר, ברנדון לילי, החבר'ה ב-juggernaut system, פול קרטר
מלא אנשים עושים את זה, מוציעים מהדורות חדשות לספרים שלהם אחרי תיקונים

אני לא אגיד שהמתודיקה של ריפטו היא לא טובה כי זה לא נכון, אבל היא בהחלט לא היחידה

חבר'ה, 5/3/1 זו תוכנית, והיא גם גרועה.
שאר השמות שצויינו כאן לא מבוססים על עקרונות וניתוחים, אלא על "אני חזק וככה אני מתאמן". ברמה הרציונלית אלו לא מתודות. אין עקרונות והבנה של המכניזמים, מצטער.

חבר'ה, 5/3/1 זו תוכנית, והיא גם גרועה.
שאר השמות שצויינו כאן לא מבוססים על עקרונות וניתוחים, אלא על "אני חזק וככה אני מתאמן". ברמה הרציונלית אלו לא מתודות. אין עקרונות והבנה של המכניזמים, מצטער.

איך התוכנית הבולגרית לדעתך , היא טובה?
זאת שעושים בה rm1 כל אימון

איך התוכנית הבולגרית לדעתך , היא טובה?
זאת שעושים בה rm1 כל אימון
כן, לא מושלמת בעיניי אבל בהחלט תביא תוצאות. אני חושב שיש דרכים יותר אידיאליות להתחזק בטווח הארוך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית