הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התייעצות לגבי אימונים בשבועיים האחרונים לפני תחרות

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אז כמו שכתוב בכותרת, אני לא סגור על האימונים שעדיף לעשות בשבועיים הנ"ל. התחרות ביום שישי ה 28.4. אני אתן קצת פרטים על האימונים שלי ומה אני חושב לעשות:
סקוואט אני עושה בלוקים של 5X5 בימי שני, דדליפט כנ"ל בימי שישי. בנץ' הפבורן ברביעי ושבת. שבוע הבא זה השבוע הכבד של הבלוק, יוצא סקוואט כבד 18 יום בחוץ ודדליפט 14 יום בחוץ. חשבתי ביום שני אחרי זה (11 יום בחוץ) לבצע סקוואט 5X5 לפני התכנון הרגיל שזה יוצא בערך 75% מה 5X5 הכבד כלומר אמור להיות די קליל וביום שישי (שבוע בחוץ) לעשות אופנרים של שלושת ההרמות, ואולי דדליפט גם 75% מה 5X5 לעשות נגיד 3X3 (או שזה מיותר?).
לגבי בנץ' חושב ביום רביעי 9 יום בחוץ לעשות אימון אחרון לפני התכנית ואז יומיים אחרי לעשות את משקל האופנר יחד עם סקוואט ודד. בשבוע האחרון אין לי ממש מושג מה לעשות, חושב אולי לעשות ביום ראשון או שני סקוואט בנץ' ודד קלילים, נגיד 50% מ RM1 לכמה שלשות, ואז לנוח עד התחרות.
אשמח לדעת מה חושבים על תכנון כזה ואם יש הצעות למשהו יותר טוב.
תודה מראש.

האמת מסכים כאן עם אייל, אין לך זמן לתת פיק נורמלי כי אתה באמצע בלוק נפח, להמשיך עם הנפח ולתת שבוע וקצת בחוץ אופנרים נשמע כמו רעיון טוב ותבוא דיי מוכן (אם הנפח דדליפט\סקוואט ממש קשה וגומר אותך אתה יכול להוריד איזה 5 קילו באמצע האימון, נפח כבד מדי עלול לפגוע בתוצאות כי זה שבועיים בחוץ)

לא הייתי נותן נפח פחות משבועיים החוצה. אם אפשר לצמצם את הנפח גם אז - עדיף.
שבוע לפני אופנרים נשמע סבבה.

בגדול היית צריך לתכנן את זה לפני 3 חודשים, אבל מה שהיה היה.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי נותן נפח פחות משבועיים החוצה. אם אפשר לצמצם את הנפח גם אז - עדיף.
שבוע לפני אופנרים נשמע סבבה.
היום היה נפח סקוואט אחרון (18 יום בחוץ). לגבי דדליפט בשישי שבועיים בחוץ נראה איך יילך, כנראה אצמצם.
בגדול היית צריך לתכנן את זה לפני 3 חודשים, אבל מה שהיה היה.
האמת תכננתי את זה ככה שהנפח יסתיים שבועיים לפני, בעיקרון שאלתי מה לעשות בשבועיים האלה ועכשיו לאור התגובות אני חושב שאולי זה לא היה התכנון הכי טוב.
בתחרויות קודמות שהייתי עשיתי טקסס אז שם זה יותר פשוט כי התכנון הוא שבועי אז ויתרתי על אימון נפח בשבוע התחרות ואימון עצימות לפני זה היה קצת יותר קל וזהו, זה עבד סבבה. בכל מקרה נראה איך יילך ואדע לתכנן להבא.

אני חושב שאתה הולך לפי מה שאושר עושה, תקן אותי אם אני טועה.
זה לא בהכרח לא נכון, אבל אושר מנוסה עם השיטה ויודע להעריך כמה יוציא בתחרות מX נפח לחמישיות. מכיר את ההתאוששות של עצמו וכו' וכו' וכו'.

ברוב התכניות ה"נורמליות" (חוץ ממתחילים גמורים) עוברים לנפח נמוך יותר ועצימות גבוהה יותר לקראת התחרות. במקרה שלך פשוט תרוץ עם התכנית המקורית, רק אל תכשל או תגיע לרמת מאמץ פסיכית.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאתה הולך לפי מה שאושר עושה, תקן אותי אם אני טועה.
זה לא בהכרח לא נכון, אבל אושר מנוסה עם השיטה ויודע להעריך כמה יוציא בתחרות מX נפח לחמישיות. מכיר את ההתאוששות של עצמו וכו' וכו' וכו'.
לא. זתומרת לא רק, כלומר ראיתי בפורום מה הוא עושה וכשחשבתי איך להתאמן חודש-חודשיים לפני תחרות חשבתי גם על זה, אבל בעיקר הייתה מחשבה של לעשות נפח כמה שאפשר כדי להתחזק.
פשוט חשבתי ששבוע של לעשות עצימות יספיק, נגיד אימון אופנרים ואולי עוד אימון לפני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית