הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לורדוזה

Barak102

משתמש מתחיל
271
6
נק' מוניטין:
9
271
6
במשך השנה האחרונה מטריד אותי מאוד הספק לגבי האם יש לי לורדוזה או לא.
אני יכול להגיד שזה כן מלווה בכאבי גב כל הזמן שאני עומד.
תמיד הגב שלי נראה עקום בעמידה הטבעית שלי, האגן יוצא כלפי חוץ והבטן תמיד יוצאת החוצה.
ועם המצב הנתון של מבנה הגוף מאוד קשה לי לבצע תרגילים מורכבים אם זה להוציא את התחת החוצה בסקוואט/דדליפט או לסובב את האגן.
בנוסף לכל מה שאני רושם פה, אני אציין שאני עובד בעבודה משרדית (=> אורח חיים יושבני)
upload_2017-4-14_17-37-38.png

האם ניתן לתקן פוזיציה כזאת?
והאם אפשר להמשיך לבצע תרגילים מורכבים איתה או שעדיף קודם לטפל בה?

אם תרצו שאני אשלח תמונות כדי שתבינו יותר על מה מדובר אני אשלח בהודעה פרטית.

קבצים מצורפים

• upload_2017-4-14_17-37-10.png
    upload_2017-4-14_17-37-10.png
    KB 12.2 · צפיות: 557
היי. לורדוזה היא לא בעיה ולא הפרעה.
לרוב כאבי גב בעמידה ממושכת נובעים מחולשה של השרירים וסבולת ירודה, במידה וזה משהו חריף הגורם לירידה בתפקוד והגבלת תנועה זה דורש כבר התייחסות . רצוי שתפנה למאמן שיכול לייעץ לך בנוגע לטכניקה ולתוכנית אימונים שלך.
מוזמן גם להגיע אלינו לקליניקה.

• פותח/ת השרשור
היי. לורדוזה היא לא בעיה ולא הפרעה.
לרוב כאבי גב בעמידה ממושכת נובעים מחולשה של השרירים וסבולת ירודה, במידה וזה משהו חריף הגורם לירידה בתפקוד והגבלת תנועה זה דורש כבר התייחסות . רצוי שתפנה למאמן שיכול לייעץ לך בנוגע לטכניקה ולתוכנית אימונים שלך.
מוזמן גם להגיע אלינו לקליניקה.
ובמידה ואני כן ארצה לטפל בלורדוזה?
כי אני אישית מרגיש כאבי גב מכל שטות. הליכה 5 דקות, שטיפת כלים במטבח או כל פעולה פשוטה.
אני מאוד רוצה גם לשפר את העמידה שלי כי היא נראית מאוד כמו APT וזה סתם נראה כל הזמן כאילו שיש לי בטן (גם אחרי חיטוב).
אחרי מחקר מעמיק שלי באינטרנט הבנתי שיש תרגילים לשרירים מסוימים שיכולים לתקן את הפוזיציה הזאת וגם להפחית את כאבי הגב (שגם כביכול קורים בגלל הposture של הAPT) עדין לא אובחנתי כאחד שיש לו את זה אבל הצורה של המבנה גוף שלי נראית אחד לאחד כמו לורדוזה.
אני מבין שכן בן אדם ממוצע סובל מכאבי גב בשלב כלשהו בחיים שלו, גם בגיל שלי (26) אבל זה מוגזם לדעתי וסתם בלתי נסבל.

היי , השורה הראשונה שכתבת מחזקת את התגובה שלי בסעיף הקודם, במחקר מעמיק באינטרנט אפשר להגיע לזוועות רבות .
כמובן שיש מגוון רב של תרגילים שיכולים לסייע לחיזוק הגב במידה והבעיה הינה חולשה. ושוב ההposture של הAPT זו אינה אבחנה ואינה בעיה.
בהחלט מסכים איתך שלסבול מכאבי גב בגיל 26 זה לא טבעי מבחינתי ולא אמור להיות, ממליץ לך לפתור את העניין בהתייעצות עם גורם מקצועי ובבדיקה מקיפה או פשוט בניית תוכנית אימונים.
באינטרנט אתה בטוח יכול למצוא גם מגוון רב של סרטונים המתיימרים לתקן לך את הלורדוזה אין לי ספק ומגוון אבחנות אחרות. אם זה באמת חשוב לך ממליץ לך להשקיע בבדיקה .

• פותח/ת השרשור
היי, סרטונים שמתיימרים לתקן לורדוזה הכוונה שהם מספקים תרגילים לא אפקטיבים לתיקון או להורדת כאבי הגב? כי להשאר עם הposture הנוכחי פחות הייתי מעדיף אחרי הכל
הposture התחיל אצלי בערך לפני שנתיים וחצי ומאז הרגשתי הרבה יותר את הכאבי גב פשוט.

במצב כזה ממליץ ללכת להבדק אצל פיזיותרפיסט , כדי להבין מה קרה שגרם ליציבה להשתנות ולא לנסות ל"תקן" לורדוזה. גוף האדם הוא לא מכונית , ישנם דברים מורכבים ממה שנדמה וחשוב להתייחס לכל השרשרת התנועתית ,לאורח החיים , אופי פעילות הרבה לפני שמנסים לתקן משהו שלא בהכרח נכון ואפשרי לתקן.

היי לפני שאתה משלם הרבה כסף לפיזוטרפיסט הייתי עושה מתיחות ל-hip flexors
אם אתה רואה שהמתיחה קשה ובלתי נסבלת יש סיכוי טוב שזה הגורם.

היי לפני שאתה משלם הרבה כסף לפיזוטרפיסט הייתי עושה מתיחות ל-hip flexors
אם אתה רואה שהמתיחה קשה ובלתי נסבלת יש סיכוי טוב שזה הגורם.

היי.
אשמח לדעת על סמך מה הטענה שלך?
כמובן שיש הרבה מה לעשות, יש אינסוף פתרונות וכיווני חשיבה אבל אם היית קורא את ההודעות לפני היית מבין שהוא מיצה את האופציות הללו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית