הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על לורדוזה מוגברת בגב התחתון

Avi TheKing

משתמש פעיל
388
37
נק' מוניטין:
45
388
37
TARGET
שלום,לא יודע אם זה קשור לפורום הספציפי הזה,אבל הוא נראה לי הכי מתאים

היום באה אלי מתאמנת לתכנית אימון בת 16 וחצי שרוצה להתחזק ולעלות טיפה במשקל.
עשיתי לה תכנית FBW בעיקר מכונות חוץ מסקוואט כי יש לה טיפה כאבי ברכיים ועבדנו בטווח תנועה שהיא לא מרגישה בו כאב.
שהגענו לבטן הבאתי לה לעשות כפיפות בטן בשיפוע שלילי ואז שמתי לב שהיא לא מסוגלת להיות עם הגב התחתון על הספה והוא מאד בהקשתה וזה גם גורם לה לטווח תנועה מאד קטן. היא גם אמרה לי שהיא מודעת לזה. התלבטתי אם להביא לה תרגיל לזוקפי הגו והחלטתי שלא בגלל הלורדוזה שיש לה.
רציתי לשאול האם כן לעבוד איתה על זוקפי גו, ואיזה תרגילים אפשר לתת לה כדי לשפר את המצב.
דדליפט רומני/סטיפלג לא רציתי לתת לה בגלל שאני לא רוצה לתת את זה למתאמנים לא רציניים וחשבתי לשלב את זה בהמשך אם המתאמנת תיהיה רצינית ותקפיד.

תודה

הייפר לורדוזיס יכול לנבוע מחולשה של שרירי הבטן/ גלוטאוס ומחוסר גמישות הכופפים הירך. יש בפורטל מאמר על זה, מתיחות וחיזוק של השרירים הנל יפתרו את הבעיה, בתרגילי בטן ובשאר התרגילים היא צריכה ללמוד להשתמש בבטן, אם זה כיווץ של התחת בסקוואט או ללמוד לכווץ
נכון את הבטן

יכולות להיות סיבות רבות למצב כזה, ולאו דווקא כתוצאה מחוסר איזון שרירי.
טוב לדעת שיש מאמנים רציניים ששמים לב לדברים האלה אבל במידה וקיימת בעיה (כאב, מגבלה בתנועה או כל בעיה אורטופדית אחרת), כדאי לנהוג באחריות ולהפנות את המתאמן לאבחון פיזיותרפי.
אם האבחנה שלך לא נכונה או אם תקבל עצה גרועה באינטרנט, עם כל הרצון הטוב, אתה עשוי להחריף לה את הבעיה.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית