הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סוג דדליפט לפי אורך ידיים וטורסו?

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
מה דעתכם על הסרטון הקצר הזה שמסבירים בו איך למצוא את סוג הדדליפט המתאים למבנה הגוף?
בסוף המטרה היא להרים בצורה הכי יעילה שיש אם המטרה היא משקל על המוט. מישהו בחר בסוג הדדליפט שהוא יעשה לפי הנתונים האלה?

נערך לאחרונה:
זה בהחלט נכון מה שהם אומרים, שיש סוגי גוף מתאימים לסוגי הדדליפט השונים
דבר אחד רק אני לא מסכים, שזה שלא קיים מישהו שמתאים לו יותר קונבנציונלי, רק אנשים שלא ירוויחו מסומו, ואז זה כבר שאלה של איפה אתה מרגיש יותר נוח ואיפה אתה מרגיש יותר חזק, שם זה כבר יהיה תלוי יותר בגנטיקה שלך (יחס של חלקים קטנים יותר בגוף, זוויות של מפרקים ודומיננטיות של קבוצות שרירים)

מסכים עם kotzer. זה נכון שיש אנשים שיותר מתאים להם סוג דדליפט מסוים והם ימצו את הכוח שלהם איתו יותר טוב, אך לפי דעתי זה לא נכון לבדוק על ידי נוסחאות וכו אלא פשוט לנסות את שניהם למשך תקופה.
נתקעת בקלאסי? תוריד 30% ויותר ותנסה סומו.

• פותח/ת השרשור
מסכים עם kotzer. זה נכון שיש אנשים שיותר מתאים להם סוג דדליפט מסוים והם ימצו את הכוח שלהם איתו יותר טוב, אך לפי דעתי זה לא נכון לבדוק על ידי נוסחאות וכו אלא פשוט לנסות את שניהם למשך תקופה.
נתקעת בקלאסי? תוריד 30% ויותר ותנסה סומו.
לא מזמן התחלתי עם הסומו למרות שלפי מה שבדקתי, אצלי הטורסו קצר וידיים ארוכות מה שלפי דעתם הכי טוב לקלאסי. בכל זאת אנסה להתקדם איתו בנתיים.
יש כאלה שעם טורסו קצר וידיים ארוכות ועדיין הסומו יהיה עדיף להם? לא מצליח לחשוב על ליפטר מפורסם עם משהו כזה. אולי דן גרין.

הדלליפט ב2:10.

מבנה הירך בד"כ יהיה פקטור בעל השפעה יותר חזקה על הכוח והנוחות בדדליפט סומו\קלאסי מאשר פקטורים כמו אורך גפיים\גובה.
בסופו של דבר דדליפט קלאסי מערב פחות את הקוואדס, והסומו פחות את הגב.
הצורה הכי טובה לקבוע מה יותר טוב לכל מתאמן מבחינה אנטומית, לדעתי, וכמו שאמרו זה לנסות כל אחד מהטכניקות במשך מספר חודשים, ולהישאר עם זה שמרגישים בו יותר נוח ויותר חזקים מבחינת היכולת להתקדם במשקלי העבודה.

אף אחד לא דיבר על גמישות באגן.

האורך גפיים שלי לא רע לסומו אבל אין לי גמישות לבצע סומו בצורה יעילה, וזה מה שמונע מרוב האנשים למשוך סומו כמו שצריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית