הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלוקת אימון

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אשמח לקבל הכוונה.
אני מתאמן באופן הבא:
יום א' - כתפיים + רגליים קל
יום ב' - גב + יד קדמית
יום ג' - מנוחה
יום ד' - חזה + יד אחורית
יום ה' - רגליים + כתפיים קל
יום ו' - גב + יד קדמית
יום ש' חזה + יד אחורית

האם בפיצול הנ"ל יש עומס יתר על הכתפיים?
אני מרגיש לאחרונה כאבים בכתפיים, ואני יודע שהכתף מעורבת ברוב התנועות, בין אם זה בלחיצות למיניהן ובין אם במשיכות.

יש ספליט אחר שהייתם ממליצים עליו? או שהנ"ל בסדר ואני סתם צריך אולי להוריד משקלים בכתפיים כדי להפחית עומס?
פשוט בצורה הזו יוצא שאני עושה כתפיים יום אחרי אימון חזה, ומשהו אומר לי שזה פחות מומלץ

לא אהבתי שום דבר בתכנית. אם כבר אתה מחלק ככה למה רגליים זה לא יום בנפרד? למה צריך יום רגליים קל אם אתה עושה גם ככה פעמיים בשבוע רגליים? אין עומס על הכתפיים (אם אתה באמת עושה יום כתפיים קל) והכאבים בכתפיים כנראה נובעים מטכניקה לא נכונה..
אם אתה עושה חזה בשיפוע קח בחשבון שזה עובד די חזק על כתף קדמית.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יש לי חבר שהציע לעשות ספליט של
רגליים יד קדמית
גב יד אחורית
חזה כתפיים
זה עדיף? נראה לי כמו לחץ מוגזם לכתפיים

1. אי אפשר באמת להבין מה הבעיה עד שלא נבין אילו תרגילים אתה עושה ולכמה סטים\משקל
זה יכול לנבוע מטכניקה גרועה בבנץ', בחירת תרגילים מחורבנים לכתפיים, חוסר איזון בין לחיצות/משיכות וכל מיני סיבות אחרות...
2. חזה וכתפיים באותו יום לא נשמע כיף במיוחד.

• פותח/ת השרשור
ואגב הסיבה שחילקתי ככה היא כי אני רוצה לעבוד על כל אזור פעמיים בשבוע
אני עושה באימון חזה בין 12-14 סטים. 2 תרגילים לכוח כלומר 4-6 חזרות לסט ו-2 תרגילי עזר כמו מקבילים או פרפר או שכיבות סמיכה אפילו.

כשמדובר בגב אז אותו דבר. מתח עם משקל, בנט אובר ועוד איזה 2 תרגיל עזר כאשר סה"כ 12-14 סטים.

באימון רגליים אותו דבר.
כתפיים אני לא מעמיס, עובד במשקלי עבודה של 10 חזרות כי אני מפחד להעמיס על הכתף.

אני לא מבין מה אתה מסתבך?! אם זה עובד לך אז תעבוד ככה מה הבעיה?
אני הוספתי פשוט יותר נפח לחזה אחרי שנתקעתי ב 5*5. הוספתי עוד 3 סטים וואללה המשקלים התחילו לעלות שוב יופי. יוצא לי ככה:
ראשון:
סקוואט: 5*5
בנצ׳ - נפח גבוה 5*8
דדליפט 5*3

שלישי סקוואט התאוששות
בנצ׳ נפח בינוני 5*3-4
גב 5*5

חמישי:
סקוואט 5*1 שבירת שיאים
בנצ עצימות 3*3/ 3*1 + 2 סטים מקבילים עם משקל.
גב שבירת שיאים.

בדקתי כמה שבועות איך זה עובד וואללה עובד פצצה. תנסה לבד אם יעבוד לך מה שבנית. יאם לא אז תשנה משהו..

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית