הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קרוספיט עם חדר כושר הגיוני?

FeakSaveg

משתמש מתחיל
9
2
נק' מוניטין:
2
9
2
שלום,אני בן 15 וחצי, אני מתאמן כבר כמעט שנתיים בחדר כושר,אני רואה שינוי ענק במסת השריר ובכוח שיש לי. בזמן האחרון נפתחתי לקרוספיט. אני מאוד רוצה ללכת לזה והשיטת אימון שם מאוד מעניינת אותי. אמרו לי ואני יודע שקרוספיט לא נותן לך גוף שרירי בולט. זה מביא לך כוח,יציבות,שיווי משקל ועוד...אבל לא שרירים בולטים. אני יודע שזה נשמע דבילי אבל אני רוצה להיראות אחד כזה במיוחד בגיל הזה. השאלה שלי אם זה אפשר להתאמן בחדר כושר ובקרוספיט ובכל זאת לעלות במסת השריר ולהיראות שרירי וגם לעשות קרוספיט? תודה, רועי

אפשר להתאמן בקרוספיט ולהשאר בעל מראה שרירי, התזונה והאימונים שלך צריכים להיות מתוכננים בהתאם, באופן נורא נורא כללי אפשר לומר:
- האימונים של הקרוספיט יצטרכו להיות בשילוב תכנית כח בגרסא מותאמת לקרוספיט [נגיד ss או 5/3/1], או יצטרכו להיות עם דגש על כוח [משקל גבוה, יכללו אלמנטים כמו סקוואט, דדליפט, קלין וכד'... אפשר למצוא בארכיון דוגמאות]
האופציה השנייה היא שהאימונים הקשים ייעשו בחדר כושר [או באופן ג'ים אם יש לך מספיק זמן ובא לך לחסוך כסף] ואימוני הקרוספיט יהיו קלים [יכללו אלמנטים כמו סמוך קום, קפיצות בחבל, וכו'..] על מנת שתוכל להתאושש.
- תזונה - מספיק קלוריות בכללי ומספיק חלבון בפרט, עם פלוס קלורי מסוים.
- מס' אימונים בשבוע: תן לעצמך ימי מנוחה ואל תעשה משהו טיפשי כמו יום קרוספיט יום חדר כושר בכל השבוע.

יש לי מתאמן במכון באותו גיל שיש לו התלבטות כזאת...
אני באופן אישי אמרתי לו, מה יש בבוקס שאין לו בחדר כושר? גלגל, פטיש ועולי כמה בוקסים וכדורים?
את רוב מה שאפשר לעשות בקרוספיט אפשר לעשות בחדר כושר ולהפך, לטעמי מיותר לשלב את שניהם אלא אם יש לך עודף כסף.
מבחינת מראה, אפשר לבנות בקרוספיט גוף נהדר כמו שנאמר צריך לשלב תזונה ואימונים מתאימים בזמן הopen gym.

אני יכול להגיד לך באופן מוחץ, בתור מישהו שמתאמן (אני משלב כמעט הכל) בעיקר סטריט ווארקאאוט וחדר כושר, ואולי עושה קצת קרוספיט, קרוספיט יכול להביא אותךבקלות למסה גדולה, אני אישית מכיר אנשים שעוסקים בזה באופן יום-יומי והגיעו לרמות גבוהות מאד, עם גוף שרירי וחטוב.
הייתי מתאמן בבוקס של קרוספיט וחד משמעית, מי שהשקיע שם עלה, מי שלא, לא, כמו בכל מקום, תקפיד לאכול ולהתאמן באופן סדיר.

מה שכן, אתה עדיין קצת צעיר, ככה שאם הייתי במקומך והולך לאימוני קרוספיט הייתי עובד בהתחלה הרבה על טכניקה ותמיד מבקש השגחה מהמדריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית