הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בסקוואט

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך

ZzZeus

משתמש קבוע
1,293
138
נק' מוניטין:
319
1,293
138
גרוע
היום עשיתי סקוואט(lb) ובסט הראשון הרגשתי כמו לחץ שהכאיב בעמוד שדרה, בערך 5 ס״מ מתחת למוט ולא המשכתי את 2 הסטים האחרים.
רציתי לדעת מה אפשר לעשות בעניין

*לא יודע אם זה שייך לפורום פציעות

• פותח/ת השרשור
שייך לפורום פציעות. טיפ אישי: תתייחס לבריאות שלך ברצינות ולא דרך טיפים ממי שאינם אנשי מקצוע באינטרנט.
זאת הפעם ראשונה שזה קרה לי אז אני לא יודע מה צריך לעשות או למי לפנות.
מחר אני אוכל לצלם את הסקוואט

שלום.
בכאבים המופיעים בעת ביצוע תרגיל ספציפי חשוב להתייחס למספר דברים.

1-האם מופיע רק באימונים? לא מפריע ביומיום ולא מגביל?
2-האם מופיע כאב דומה בתרגילים אחרים.
3-האם זו הפעם הראשונה שאתה חווה כאבים מסוג זה?

בהמשך שאלות ספציפיות יותר לכאב .

1- האם מפסיק מיד לאחר הפסקת התרגיל
2-איזה סוג כאב.

באופן כללי אם זו הפעם הראשונה שאתה חווה כאב מסוג זה, הכאב הוא ספציפי לתרגיל המסויים שעשית(סקווט במוט) ולא חווית כאבים מסוג זה בעבר.
תנסה לעשות סקווט עם משקולות יד תנסה אחיזה שונה .
במידה וזה לא עזר חשוב לפנות לגורם מקצועי מוסמך.
בהצלחה!!

• פותח/ת השרשור
צילמתי שני סטים, עוד מעט אעלה

שלום.
בכאבים המופיעים בעת ביצוע תרגיל ספציפי חשוב להתייחס למספר דברים.

1-האם מופיע רק באימונים? לא מפריע ביומיום ולא מגביל?
2-האם מופיע כאב דומה בתרגילים אחרים.
3-האם זו הפעם הראשונה שאתה חווה כאבים מסוג זה?

בהמשך שאלות ספציפיות יותר לכאב .

1- האם מפסיק מיד לאחר הפסקת התרגיל
2-איזה סוג כאב.

באופן כללי אם זו הפעם הראשונה שאתה חווה כאב מסוג זה, הכאב הוא ספציפי לתרגיל המסויים שעשית(סקווט במוט) ולא חווית כאבים מסוג זה בעבר.
תנסה לעשות סקווט עם משקולות יד תנסה אחיזה שונה .
במידה וזה לא עזר חשוב לפנות לגורם מקצועי מוסמך.
בהצלחה!!
זה קורה בעיקר בסקוואט. היום לדוגמה במהלך הסט לא הרגשתי כלום וכשהחזרתי את המוט כאב טיפה האזור( היום עשיתי 80 ולא 90), ואז אני מרגיש את זה לדקה בערך.
שמתי לב שזה לא העמוד שדרה כואב, אלא השרירים שמסביב, עכשיו לדוגמה אני עושה כאילו אני נכנס לסקוואט וזה כואב כשאני מכווץ.
יכול להיות שהאזור תפוס?

איך הטכניקה?
@kotzer @Yefim Rubin @לוטם

צילמתי שני סטים, עוד מעט אעלה

זה קורה בעיקר בסקוואט. היום לדוגמה במהלך הסט לא הרגשתי כלום וכשהחזרתי את המוט כאב טיפה האזור( היום עשיתי 80 ולא 90), ואז אני מרגיש את זה לדקה בערך.
שמתי לב שזה לא העמוד שדרה כואב, אלא השרירים שמסביב, עכשיו לדוגמה אני עושה כאילו אני נכנס לסקוואט וזה כואב כשאני מכווץ.
יכול להיות שהאזור תפוס?

איך הטכניקה?
@kotzer @Yefim Rubin @לוטם

הטכניקה נראית טובה, אולי תפתח מעט יותר את הרגליים, כי נראה שבעלייה המוט גולש לך ממש טיפה קדימה
גם שאתה אומר שזה כואב בעיקר בסקוואט, איפה עוד זה כואב לך?
מרגיש שהכאב מתפשט לכיוונים אחרים?
שריר דלקתי יכול להיות אופציה אחת, אבל לא בהכרח האופציה היחידה

• פותח/ת השרשור
הטכניקה נראית טובה, אולי תפתח מעט יותר את הרגליים, כי נראה שבעלייה המוט גולש לך ממש טיפה קדימה
גם שאתה אומר שזה כואב בעיקר בסקוואט, איפה עוד זה כואב לך?
מרגיש שהכאב מתפשט לכיוונים אחרים?
שריר דלקתי יכול להיות אופציה אחת, אבל לא בהכרח האופציה היחידה
אתמול הרגשתי את זה טיפה בפרס אבל פחות.
הטרפז בצד שמאל תפוס, בעיקר במקום של החיבור עם הצוואר(אין הגבלה של תנועה אבל גם אני אני לוחץ די חלש על האיזור אני כבר מרגיש כאב מסויים).
ושמתי לב באימונים האחרונים שכשאני עושה סקוואט מרגיש לחץ במרפק שמאל, מה זה יכול להיות?

שים לב לאופן ההחזקה של המוט , תנסה לשנות מנחים , קשה לנתח מוידאו מהצד אבל בגלל שזה מופיע לך בעיקר בסקווט ולאור מה שאתה מספר תנסה לשחק עם רוחב האחיזה, ומנח המרפקים תראה אם יש השפעה.

• פותח/ת השרשור
אז ככה, היום התחלתי עם בנץ כדי לראות אם גם שם כואב, לא כאב.
אח״כ עברתי לסקוואט הגעתי ל82.5 ובחזרה ה4 כבר החזרתי בגלל הכאב, אני לא רוצה לקחת סיכון מיותר.
מה שכן, הרחבתי את האחיזה בסקוואט והלחץ מהמרפק ירד לגמרי.
לא יודע מה לעשות לגבי הגב, אציין שבזמן הצין אפס לא כאב

היי.
תודה על העדכון.
ממה שזה נשמע יש פה עניין של אחיזה וטכניקה, בכדי לא להפסיק להתאמן ממליץ לך לשנות מעט את תוכנית האימונים בשלב זה, ישנם לא מעט תרגילי רגליים שאפשר לעשות במקום אלא אם יש לך מטרה מאוד ספציפית כמו הכנה לפני תחרות.
דבר נוסף ממליץ לך באמת ללכת לבצע בדיקה והסתכלות ממוקדת גם על הטכניקה וגם בדשיקה של הגב כתפיים, כדי שתרוויח את השתיים ממליץ לך ללכת או למאמן או לפיזיותרפיסט שהוא מאמן.
יכול להמליץ לך באזורך , מוזמן גם אלינו .

• פותח/ת השרשור
כרגע אני עובד לפי ss, אבל היום לדוגמה אפילו לא ניסיתי סקוואט.
מאמן הציע לי להשתמש בפואם רולר על האזור שכואב ועם כדור טניס קטן(יש לי) על הכתף הקדמית והחזה. הבנתי ממה שהוא אמר שלפעמים הכתפיים נשמטות קדימה ואז זה גורם לכאב( לא הבנתי את הסיבה).
טכניקה מהצד צילמתי והבנתי שהיא טובה,לצלם גם מאחורה שתראו את האחיזה?
אם אני אראה את המאמן אשאל אותו על הטכניקה.
האם זה יכול להיות גם ממנח של צוואר בסקוואט?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית