כאבים בעקבות עבודה

עידו246

משתמש פעיל
976
125
נק' מוניטין:
180
976
125
שלום,אמא שלי עובדת כבונת ציפורניים,עבודה של כ-10 שעות ביום.(בתור בונת ציפורניים היא נשענת על המרפק במשך העבודה)
כבר המון זמן שיש לה כאבים באזור השכמות,בצוואר ובאזור בין הרחב גבי לעמוד השדרה(שכחתי את השם של השריר). (אלה כנראה כאבים בשרירים),היום היא גם לא הצליחה לכופף את הצוואר קדימה(להסתכל על הבטן).

אילו דברים אפשר לעשות על מנת למזער\להעלים את הכאבים?

היי ,
מקרים כאלו נפוצים בקרב נשים בעיקר בעבודות הכפיים.
דבר ראשון אני כמובן ממליץ בדיקה ומפגש אצל פיזיותרפיסט ע"מ לרדת לשורש הבעיה ולא לפתור סימפטומים בפורום.
במצב כזה לרוב נסתכל על מבנה הצוואר , טווחי התנועה בצוואר ,גב עליון וכתף ונרצה גם להבין את אופי העבודה(רכינה קדימה,יושבנית).
רוב המקרים ולא בהכרח שזהו אחד מהם , יכולים להפטר בהתאמה ארגונומית כלומר על כל שעה שהיא במצב של כפיפה היא צריכה לשכב במצב ההפוך לו, בנוסף כמובן עבודה על טווחי תנועה בצוואר ובהחלט עיסוי יכול לעזור. ההשענות על המרפק ועבודה אסימטרית גם דורשת התייחסות.
השלב הבא יהיה חיזוק חגורת כתפיים כדי שהכאב לא יחזור.
לאישה שתלוייה בעבודה כפרנסה ממליץ לפנות בהקדם ולטפל בבעיה ע"מ לא לגרום להחמרה.

• פותח/ת השרשור
היי ,
מקרים כאלו נפוצים בקרב נשים בעיקר בעבודות הכפיים.
דבר ראשון אני כמובן ממליץ בדיקה ומפגש אצל פיזיותרפיסט ע"מ לרדת לשורש הבעיה ולא לפתור סימפטומים בפורום.
במצב כזה לרוב נסתכל על מבנה הצוואר , טווחי התנועה בצוואר ,גב עליון וכתף ונרצה גם להבין את אופי העבודה(רכינה קדימה,יושבנית).
רוב המקרים ולא בהכרח שזהו אחד מהם , יכולים להפטר בהתאמה ארגונומית כלומר על כל שעה שהיא במצב של כפיפה היא צריכה לשכב במצב ההפוך לו, בנוסף כמובן עבודה על טווחי תנועה בצוואר ובהחלט עיסוי יכול לעזור. ההשענות על המרפק ועבודה אסימטרית גם דורשת התייחסות.
השלב הבא יהיה חיזוק חגורת כתפיים כדי שהכאב לא יחזור.
לאישה שתלוייה בעבודה כפרנסה ממליץ לפנות בהקדם ולטפל בבעיה ע"מ לא לגרום להחמרה.
תודה רבה,ועיסוי כל יום בערב של האזור עוזר לה מאוד,זה בסדר או שיש להימנע מעיסויים כל יום?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית