הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחטב או להמשיך מסה?

StreetLifter

משתמש מתחיל
12
2
נק' מוניטין:
2
12
2
אני בן 18, גובה 166, התחלתי מסה ב52 קילו, עליתי ל59 קילו, כרגע ספציפית שוקל 58, קצת פחות הקפדתי על תזונה לאחרונה.
לאחרונה התחלתי לצרוך קריאטין (לפני חודשיים בערך) ושמתי לב (אני לא יודע אם זה רק בגלל זה) שהבטן שלי התחילה להתנפח ממש. אני לא אוהב את זה. מה גם שאני לא רואה שיפור ניכר כלשהו במסת שריר. אני נראה עם אותה מסת שריר כבר כמה חודשים טובים לדעתי.
יש לי גנטיקה של שחיף עם חילוף חומרים מהיר מאוד (אני יכול לשבת בשירותים 5 דק' אחרי שאכלתי משהו), אז זה מוזר לי שצברתי נפח כזה בבטן.

אני יודע שזו שאלה מוזרה אם לחטב על 58 קילו, אבל הבטן הזאת באמת מפריעה לי.. ואם אני אמשיך במסה אני די בטוח שהיא תמשיך לגדול. אז מה אתם מייעצים? להתחיל חיטוב כדי להוריד את הבטן ואז לעשות מסה נקייה (מודה שהכנסתי פה ושם קצת שטויות לפה, אבל בכמות סבירה) או להמשיך מסה ל65 קילו ככה, ומשם לחטב?
או שאולי פשוט אמשיך מסה ואפסיק לצרוך קריאטין? יש מצב שהקריאטין זה מה שגרם לבטן שלי להתנפח ככה?

תמונות (אם התמונות לא טובות תגידו לי ואצלם מזווית אחרת):

6649b157cad94f1288e86c2939ee875c.png

ca89c86072e148879190a4c55089d3f2.png

תודה מראש

נערך לאחרונה:
תמונה תעזור לנו להבין את המצב בצורה יעילה יותר

אני בן 18, גובה 166, התחלתי מסה ב52 קילו, עליתי ל59 קילו, כרגע ספציפית שוקל 58, קצת פחות הקפדתי על תזונה לאחרונה.
לאחרונה התחלתי לצרוך קריאטין (לפני חודשיים בערך) ושמתי לב (אני לא יודע אם זה רק בגלל זה) שהבטן שלי התחילה להתנפח ממש. אני לא אוהב את זה. מה גם שאני לא רואה שיפור ניכר כלשהו במסת שריר. אני נראה עם אותה מסת שריר כבר כמה חודשים טובים לדעתי.
יש לי גנטיקה של שחיף עם חילוף חומרים מהיר מאוד (אני יכול לשבת בשירותים 5 דק' אחרי שאכלתי משהו), אז זה מוזר לי שצברתי נפח כזה בבטן.

אני יודע שזו שאלה מוזרה אם לחטב על 58 קילו, אבל הבטן הזאת באמת מפריעה לי.. ואם אני אמשיך במסה אני די בטוח שהיא תמשיך לגדול. אז מה אתם מייעצים? להתחיל חיטוב כדי להוריד את הבטן ואז לעשות מסה נקייה (מודה שהכנסתי פה ושם קצת שטויות לפה, אבל בכמות סבירה) או להמשיך מסה ל65 קילו ככה, ומשם לחטב?
או שאולי פשוט אמשיך מסה ואפסיק לצרוך קריאטין? יש מצב שהקריאטין זה מה שגרם לבטן שלי להתנפח ככה?

תודה מראש

כנראה זה כתוצאה מכך שבאימונים שלך אתה לא מכניס מספיק מאמץ לשרירים, זה נכון?

כמו שאמרו, בלי תמונה קשה להגיד בוודאות. אם יש תמונה לפני ואחרי זה עוד יותר טוב, אפשר יהיה לנסות להעריך איפה רוב המשקל שעלית נמצא ולהגיד אם אתה בדרך הנכונה. על פניו 58 קילו זה לא משקל שהייתי ממליץ למישהו לחטב בו, גם בהתחשב בגובה שלך.
לאחרונה התחלתי לצרוך קריאטין (לפני חודשיים בערך) ושמתי לב (אני לא יודע אם זה רק בגלל זה) שהבטן שלי התחילה להתנפח ממש.
יש מצב בהחלט שזה קשור, יש אנשים שנהיים נפוחים מקריאטין.
מה גם שאני לא רואה שיפור ניכר כלשהו במסת שריר. אני נראה עם אותה מסת שריר כבר כמה חודשים טובים לדעתי.
אולי התכנית אימונים שלך לא טובה או לא מתאימה לך. איך התפריט נראה מבחינת ערכים יומיים? ואיך התכנית נראית?
אני יכול לשבת בשירותים 5 דק' אחרי שאכלתי משהו)
זה לא קשור לקצב חילוף החומרים.

התחלתי מסה ב52 קילו, עליתי ל59 קילו,
בכמה זמן?

קצת פחות הקפדתי על תזונה לאחרונה
איך נראה התפריט שלך?

אני נראה עם אותה מסת שריר כבר כמה חודשים טובים לדעתי
איל נראית תוכנית האימונים שלך?

אין קשר בין תדירות השירותים לחילוף החומרים

אז מה אתם מייעצים? להתחיל חיטוב כדי להוריד את הבטן ואז לעשות מסה נקייה (מודה שהכנסתי פה ושם קצת שטויות לפה, אבל בכמות סבירה) או להמשיך מסה ל65 קילו ככה, ומשם לחטב?
שאלה שבלתי אפשרי לענות בלי להכיר אותך, אך תמונה בוודאי תעזור

יש מצב שהקריאטין זה מה שגרם לבטן שלי להתנפח ככה?
כן, קריאטין סופח נוזלים וזה משתנה מאדם לאדם ויכול להיות 1-4 קילו תוספת משקל

• פותח/ת השרשור
תמונה תעזור לנו להבין את המצב בצורה יעילה יותר

הוספתי תמונות להודעה הראשונה 😃

כנראה זה כתוצאה מכך שבאימונים שלך אתה לא מכניס מספיק מאמץ לשרירים, זה נכון?

אני כן מעייף את השרירים באימונים.. גם אני חשבתי כמה פעמים על זה שאולי אני לא מתאמן עם מספיק עצימות אבל אני בספק. האימונים שלי ממש קשים לי, בקטע טוב.

כמו שאמרו, בלי תמונה קשה להגיד בוודאות. אם יש תמונה לפני ואחרי זה עוד יותר טוב, אפשר יהיה לנסות להעריך איפה רוב המשקל שעלית נמצא ולהגיד אם אתה בדרך הנכונה. על פניו 58 קילו זה לא משקל שהייתי ממליץ למישהו לחטב בו, גם בהתחשב בגובה שלך.

יש מצב בהחלט שזה קשור, יש אנשים שנהיים נפוחים מקריאטין.

אולי התכנית אימונים שלך לא טובה או לא מתאימה לך. איך התפריט נראה מבחינת ערכים יומיים? ואיך התכנית נראית?

זה לא קשור לקצב חילוף החומרים.

הוספתי תמונות בהודעה הראשונה 😃
יהיה ממש בעייתי למצוא עכשיו תמונה מפעם בזווית הנכונה שתשקף לך את השינוי, אבל אני יכול להגיד שפעם הבטן שלי הייתה כמעט שטוחה.. וכשהייתי יושב לא הייתי מרגיש כאילו תקוע לי אבוב בתוך הבטן. התפריט שלי מבחינת ערכים הוא על 2500 קלוריות. בתחילת המסה התחלתי מ2500, ואז אחרי כמה זמן שנהיה לי קל לצרוך 2500, עליתי ל3000, ולפני כמה חודשים חזרתי ל2500 קלוריות כי התחיל לעצבן אותי להתנהל כל כך צמוד למשטר תזונה כזה.
התכנית שלי היא נטו משקל גוף.. אני יודע שאולי יש זלזול כלפי זה אבל חד משמעית ראיתי הרבה אנשים שגדלו מאימוני משקל גוף (סטריט וורקאוט) ואני לגמרי מאמין שזה אפשרי גם בשבילי. התכנית שלי מורכבת ממתח רגיל, מתח באחיזה הפוכה, מקבילים על טבעות, מתח אוסטרלי, ושכיבות סמיכה. אלה בעיקר התרגילים שאני עושה באימון, אם תרצה אפרט גם חזרות וסטים.

בכמה זמן?

איך נראה התפריט שלך?

איל נראית תוכנית האימונים שלך?

אין קשר בין תדירות השירותים לחילוף החומרים

שאלה שבלתי אפשרי לענות בלי להכיר אותך, אך תמונה בוודאי תעזור

כן, קריאטין סופח נוזלים וזה משתנה מאדם לאדם ויכול להיות 1-4 קילו תוספת משקל

בכמה זמן עליתי את המשקל הזה? קצת קשה לי לנקוב בתקופת זמן ספציפית אבל הייתי אומר בערך חצי שנה. אולי קצת יותר.
התפריט שלי לא מוגדר או משהו, פשוט 2500 קלוריות ביום. העליתי תמונה בהודעה הראשונה 😃

זה עלייה נקייה מאוד ואיטית, לא נראה שיש צורך לחטב מה גם שאין מספיק שריר בשביל לחטב לדעתי.

ממליץ לך להשקל אחת לשבוע ולוודא שאתה עולה אחרת תוסיף קלוריות לתפריט.

איך נראית תוכנית האימונים שלך.

• פותח/ת השרשור
זה עלייה נקייה מאוד ואיטית, לא נראה שיש צורך לחטב מה גם שאין מספיק שריר בשביל לחטב לדעתי.

ממליץ לך להשקל אחת לשבוע ולוודא שאתה עולה אחרת תוסיף קלוריות לתפריט.

איך נראית תוכנית האימונים שלך.

לאורך זמן זה אכן נראה כמו עלייה איטית אבל היו שבועיים שעליתי בהם 2 קילו בבום (אם זה משנה)..
כמו שאמרתי גם אני חושב שאין לי מספיק מסת שריר כדי לחטב ושאם אתחיל לחטב זה יפגע במעט שקיים.

התכנית אימונים שלי היא ככה:
3 סטים של מתח יד אחת 3 נסיונות בכל יד. (עדיין לא מצליח טווח מלא אבל מצליח בערך 2/3 טווח תנועה)
3 סטים של מתח באחיזה הפוכה, מקסימום חזרות (באזור ה20-15-12)
3 סטים של מתח רגיל, מקסימום חזרות (כנ"ל)
3 סטים של מתח אוסטרלי, מקסימום חזרות
3 סטים של מקבילים על טבעות, 12 חזרות
3 סטים של שכיבות סמיכה, 20 חזרות

אני מתאר לעצמי שבעיניי החבר'ה המקצועיים כאן יהיו בעיות עם התכנית הזו.. האמת היא שאני לא יודע איך לעבוד בצורה נכונה מבחינת מספר חזרות. אני יודע שמספר חזרות גבוה משפר סיבולת ולא נפח שריר, אבל העניין הוא שבסטריט וורקאוט קשה לי לאתגר את השריר מ8x3 חזרות של תרגיל מסויים, אז אני עושה מקסימום כדי לקרוע את השריר..

לאורך זמן זה אכן נראה כמו עלייה איטית אבל היו שבועיים שעליתי בהם 2 קילו בבום (אם זה משנה)..
כמו שאמרתי גם אני חושב שאין לי מספיק מסת שריר כדי לחטב ושאם אתחיל לחטב זה יפגע במעט שקיים.

התכנית אימונים שלי היא ככה:
3 סטים של מתח יד אחת 3 נסיונות בכל יד. (עדיין לא מצליח טווח מלא אבל מצליח בערך 2/3 טווח תנועה)
3 סטים של מתח באחיזה הפוכה, מקסימום חזרות (באזור ה20-15-12)
3 סטים של מתח רגיל, מקסימום חזרות (כנ"ל)
3 סטים של מתח אוסטרלי, מקסימום חזרות
3 סטים של מקבילים על טבעות, 12 חזרות
3 סטים של שכיבות סמיכה, 20 חזרות

אני מתאר לעצמי שבעיניי החבר'ה המקצועיים כאן יהיו בעיות עם התכנית הזו.. האמת היא שאני לא יודע איך לעבוד בצורה נכונה מבחינת מספר חזרות. אני יודע שמספר חזרות גבוה משפר סיבולת ולא נפח שריר, אבל העניין הוא שבסטריט וורקאוט קשה לי לאתגר את השריר מ8x3 חזרות של תרגיל מסויים, אז אני עושה מקסימום כדי לקרוע את השריר..
מה הסיבה שאתה עובד סטריט?

לא צריך לקרוע שריר כדי לעבוד עליו

וכן, התוכנית לא טובה, אין כאן עבודה על הרבה מאוד שרירים, ו0 עבודה על רגליים.

• פותח/ת השרשור
מה הסיבה שאתה עובד סטריט?

לא צריך לקרוע שריר כדי לעבוד עליו

וכן, התוכנית לא טובה, אין כאן עבודה על הרבה מאוד שרירים, ו0 עבודה על רגליים.

אני מתאמן בסטריט כי זה יותר כיף לי. הייתי בעבר במכון למשך 3 חודשים והבנתי שזה לא בשבילי.. פשוט לא באתי לכל אימון עם תשוקה והתלהבות מטורפת כמו שאני בא לכל אימון סטריט מחדש כבר שנה וחצי. מה גם שמעבר לאימוני בסיס (מתח מקבילים שכיבות סמיכה וכו'), אני עובד על משהו שנקרא אצלנו בסטריט אלמנטים. משמע להחזיק את הגוף במצבים כאלה:
hqdefault.jpg

Top-Planche-on-Pedestals.jpg

שכחתי לציין שאני כן עובד על רגליים (זה חדש לי יחסית, מודה שדילגתי הרבה עד לאחרונה).
התכנית רגליים שלי מורכבת מ3 סופרסטים כאלה: 20 סקוואטים, 20 לאנג'ים, ו20 calf raises. זה די מתיש לי את הרגליים אז אני מניח שזה עובד טוב.

ולגבי זה שאמרת שלא צריך לקרוע שריר כדי לעבוד עליו - חידשת לי. אשמח אם תוכל להרחיב בנושא, אם לא אכפת לך..

זה די מתיש לי את הרגליים אז אני מניח שזה עובד טוב.

ולגבי זה שאמרת שלא צריך לקרוע שריר כדי לעבוד עליו - חידשת לי. אשמח אם תוכל להרחיב בנושא, אם לא אכפת לך..
Same

זה שהשריר מרגיש מותש לא אומר שזה נכון.

הדוגמא הכי טובה היא כזאת, דמיין שאני נותן לך מכה קטנה על הכתף, לא קרה כלום.
עכשיו אני נותן לך אגרוף חזק, כואב לך, זה לא אומר שהשריר יגדל.

השריר צריך גירוי והוא צריך לעבוד חזק, אך אין צורך לקרוע אותו בכל אימון לקצה על מנת לגדול, זה אפילו יכול לפגוע

• פותח/ת השרשור
Same

זה שהשריר מרגיש מותש לא אומר שזה נכון.

הדוגמא הכי טובה היא כזאת, דמיין שאני נותן לך מכה קטנה על הכתף, לא קרה כלום.
עכשיו אני נותן לך אגרוף חזק, כואב לך, זה לא אומר שהשריר יגדל.

השריר צריך גירוי והוא צריך לעבוד חזק, אך אין צורך לקרוע אותו בכל אימון לקצה על מנת לגדול, זה אפילו יכול לפגוע

אני בהחלט מרגיש גירוי בשרירים כשאני מתאמן, על זה אין לי ספק

Back
למעלה תחתית