הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תואר במדעי מחשב / הנדבת תוכנה ומכינות

מצב
השרשור נעול

Supersayan

מושעה
316
57
נק' מוניטין:
121
316
57
אני חושב על לימודים בתחום מדעי המחשב .
כמה שאלות לפני :
אצתרך לעשות מכינה כי הציונים שלי מבית הספר הם פח ...
1. כשה עושים מכינה עד כמה זה קשה ? כמה ימים בשבוע .. והאם אני יצתרך באמת ללמוד כל יום מי 8 בבוקר עד 3 בלילה ?
לא יהיה אפילו זמן לעשות אימון כמה פעמים בשבוע ?

2. הבנתי שטכניון חזקים בתחום הזה .. אבל קשה מאוד להתקבל ... מישהו אמר לי שמכינה שעושים בטכניון תופסת לכל מקום אוניברסיטה מכללה ... האם את המכינה כדי לעשות שמה ?

3. מבחינת קושי הלימודים טכניון / אוניברסיטה vs מכללות :
מה ההבדל מבחינת קושי הלימודים ... וגם מבחינת מציאת עבודה לאחרמכן ..

4. השאלה הכי חשובה :
האם מישהו ללא נסיון קודם בכלל בתחום ( חוץ מקריאה חפיפה בשבועות אחרונים ) ואין שום מושג בתכנות גאווה וכל התוכנות למינהן ... בקיצור ממש מ0 ... האם אפשרי לילמטד תואר כזה למישהו כמוני ?

1. לא. ממש לא. גם אם אתה בא מ3 יחידות אתה לא חייב ללמוד כל יום כל היום. אני לא אומר שזה יהיה קל אבל תוכל להרשות לעצמך לנוח. אני בתקופה של המכינה התאמנתי כמו שצריך ואפילו נתתי כמה שיאים לא רעים והיו לי תחביבים שהתעסקתי בהם בנוסף לזה.
2. עשיתי את המכינה בטכניון. ממליץ מאוד. אחלה של סגל הוראה שדואג לכל מה שתצטרך. ממה שאני הבנתי גם מקבלים את המכינה של הטכניון בכל מקום אבל לא דאגתי לברר רשמית כי חוץ מהטכניון שום מקום לא עניין אותי בכל מקרה.
3. את זה אני לא יודע כי למדתי רק בטכניון, אבל אחת הסיבות שהטכניון היא אוניברסיטה נחשקת היא כי ההיסטוגרמות נמוכות וקשה יותר לקבל ממוצע גבוה.
4. בהחלט. יש לי חברים שבאו לתואר עם פחות ידע ממני וסיימו עם ממוצע גבוה יותר בסמסטרים ראשונים. תלוי בכמה פוטנציאל יש לך וכמה אתה מוכן להשקיע.

אני לא עשיתי תואר במדמח/הנדסת תוכנה אבל אני משרת כתכניתן בצבא אז אני עובד איתם הרבה, בעיקרון מה שהרוב הכולל אומר זה שבאוניברסיטאות למרצים לא כל כך אכפת ממך או מהציונים שלך בניגוד לרוב המכללות שזה פקטור משמעותי בקושי התואר. אפשר גם לראות על החברה שבאים ממכללות שהציון ממוצע שלהם בדרך כלל יותר גבוה של חברה מאוניברסיטאות בגלל רמת הקושי.

• פותח/ת השרשור
1. לא. ממש לא. גם אם אתה בא מ3 יחידות אתה לא חייב ללמוד כל יום כל היום. אני לא אומר שזה יהיה קל אבל תוכל להרשות לעצמך לנוח. אני בתקופה של המכינה התאמנתי כמו שצריך ואפילו נתתי כמה שיאים לא רעים והיו לי תחביבים שהתעסקתי בהם בנוסף לזה.
2. עשיתי את המכינה בטכניון. ממליץ מאוד. אחלה של סגל הוראה שדואג לכל מה שתצטרך. ממה שאני הבנתי גם מקבלים את המכינה של הטכניון בכל מקום אבל לא דאגתי לברר רשמית כי חוץ מהטכניון שום מקום לא עניין אותי בכל מקרה.
3. את זה אני לא יודע כי למדתי רק בטכניון, אבל אחת הסיבות שהטכניון היא אוניברסיטה נחשקת היא כי ההיסטוגרמות נמוכות וקשה יותר לקבל ממוצע גבוה.
4. בהחלט. יש לי חברים שבאו לתואר עם פחות ידע ממני וסיימו עם ממוצע גבוה יותר בסמסטרים ראשונים. תלוי בכמה פוטנציאל יש לך וכמה אתה מוכן להשקיע.
אתה עושה את התואר עכשיו ?
אם כן אז איך הלימודים שם ? אתה לומד מ8 עד 3 בלילה ?
לגבי המכינה ... כמה פעמיל בשבוע זה היה ? ואיזה שעות ? ועוד פרטים שאתה יכול לתת שאתה חושב שיעזרו אם ישלך ...
תודה מראש .

אתה עושה את התואר עכשיו ?
בהחלט.
אם כן אז איך הלימודים שם ? אתה לומד מ8 עד 3 בלילה ?
ממש לא. אני לומד בלחץ 8-9 שעות ביום ויותר מזה אין לי כוח. אולי קצת משקיע יותר בתקופת מבחנים ובתקופות עומס בשיעורי בית. הייתי לומד יותר פעם אבל התואר הפך אותי לעצלן.
לגבי המכינה ... כמה פעמיל בשבוע זה היה ? ואיזה שעות ? ועוד פרטים שאתה יכול לתת שאתה חושב שיעזרו אם ישלך ...
5 ימים בשבוע, רובם מ8 עד 4. אתה מקבל מנוחה פה ושם אם הוצאת פתור מאנגלית (משהו שמאוד עזר לי כי אני לא יכול לסבול להיות בכתה כל כך הרבה שעות ביום). אבל למרות שהנוכחות חובה כמעט בשום מקום לא בודקים שמות (חוץ משיעורי אנגלית) ובהרבה מקרים אפשר פשוט להבריז ולהשלים את החומר לבד מחברים. אני יכול להביא עוד הרבה פרטים אבל תצטרך להיות יותר ספציפי עם השאלות שלך. ולמרות שהמידע שלי די אמין יכול להיות שהשתנו דברים בכל זאת עברה קצת יותר משנה מאז שסיימתי את המכינה אז אולי חלק מהמידע שלי כבר לא בתוקף. ההמלצה הכי טובה שלי תהיה שלאחר ההרשמה למכינה תלך למשרד של רכזת המכינה, היא אישה נהדרת שמאוד עזרה לי (בעיקר בקטע שהסכ"ם שלי לא היה מספיק גבוה בסוף המכינה כדי להתקבל והיא דחפה אותי לוועדת חריגים והתקבלתי בכל מקרה). היא תענה לך על כל השאלות.

עשיתי רק מכינה ולא בהצלחה אבל אולי זה יעזור לך:
1) כמו כל דבר זה אינדיבידואלי ליכולות שלך. יש כאלה שיספיקו הרבה יותר מאחרים באותו הזמן או שיש להם יותר רקע, אבל הממוצע כן צריך לשבת על התחת שעות נוספות אחרי הלימודים ולתרגל ,מה שאני אישית לא עשיתי מספיק. אבל לא עד שלוש לפנות בוקר, זה אולי בלימודים עצמם מרוב החומר שדוחסים (ממה ששמעתי מחברים שעשו תואר בהנדסת תוכנה)
2) לא יודע
3) רמת הלימודים באוניברסיטה כמעט תמיד יותר גבוהה ממכללות פרט אולי למכללות מסויימות וגם מן הסתם שמעסיק יראה יתרון במי שלמד באוניברסיטה על פני מכללה.
4) כן, יש כל כך הרבה חומר שלא באמת יהיה יתרון לאחרים עליך. ההפך אם אתה עושה מכינה והם לא אתה תבוא רענן יותר ומוכן לחומר.

• פותח/ת השרשור
עשיתי רק מכינה ולא בהצלחה אבל אולי זה יעזור לך:
1) כמו כל דבר זה אינדיבידואלי ליכולות שלך. יש כאלה שיספיקו הרבה יותר מאחרים באותו הזמן או שיש להם יותר רקע, אבל הממוצע כן צריך לשבת על התחת שעות נוספות אחרי הלימודים ולתרגל ,מה שאני אישית לא עשיתי מספיק. אבל לא עד שלוש לפנות בוקר, זה אולי בלימודים עצמם מרוב החומר שדוחסים (ממה ששמעתי מחברים שעשו תואר בהנדסת תוכנה)
2) לא יודע
3) רמת הלימודים באוניברסיטה כמעט תמיד יותר גבוהה ממכללות פרט אולי למכללות מסויימות וגם מן הסתם שמעסיק יראה יתרון במי שלמד באוניברסיטה על פני מכללה.
4) כן, יש כל כך הרבה חומר שלא באמת יהיה יתרון לאחרים עליך. ההפך אם אתה עושה מכינה והם לא אתה תבוא רענן יותר ומוכן לחומר.
למה לא הצלחת ? עשית בטכניון ?
תתאר לי יום שלך אחרי הרצאות 8-16 כמה צריך לשבת אחרי זה?

למה לא הצלחת ? עשית בטכניון ?
תתאר לי יום שלך אחרי הרצאות 8-16 כמה צריך לשבת אחרי זה?
לא עשיתי במכללה. למדנו בערך מ 8 עד 4 אבל תירגלתי רק עוד שלוש שעות בממוצע אחרי המכינה.כעיקרון המרצה שלנו היה חרא, כל הזמן לימד מהספר את הבסיס ואז שהגענו לחומר ברמה של הבגרויות לא היה בכלל זמן לתרגל. לדעתי פשוט אל תסתמך על המרצים, ויש אתרים מעולים ללמוד את החומר ממליץ לך כבר מההתחלה לעבוד איתם ועדיף שכמה יותר מוקדם תדע על איזה רמה אתה נבחן בסוף כדי שיהיה לך יותר כיוון באיך לנצל ולתכנן את הזמן.. (יכולתי לעשות מכינה שניה וגם אתה יכול, סתם שתדע. אבל ידעתי שהקושי המתמטי שלי יגרום לי כנראה להיות חסר חיים למשך שלוש שנים וגם אז בלי ציון מבטיח אז החלטתי שלא לעשות שוב)

• פותח/ת השרשור
לא עשיתי במכללה. למדנו בערך מ 8 עד 4 אבל תירגלתי רק עוד שלוש שעות בממוצע אחרי המכינה.כעיקרון המרצה שלנו היה חרא, כל הזמן לימד מהספר את הבסיס ואז שהגענו לחומר ברמה של הבגרויות לא היה בכלל זמן לתרגל. לדעתי פשוט אל תסתמך על המרצים, ויש אתרים מעולים ללמוד את החומר ממליץ לך כבר מההתחלה לעבוד איתם ועדיף שכמה יותר מוקדם תדע על איזה רמה אתה נבחן בסוף כדי שיהיה לך יותר כיוון באיך לנצל ולתכנן את הזמן.. (יכולתי לעשות מכינה שניה וגם אתה יכול, סתם שתדע. אבל ידעתי שהקושי המתמטי שלי יגרום לי כנראה להיות חסר חיים למשך שלוש שנים וגם אז בלי ציון מבטיח אז החלטתי שלא לעשות שוב)
תרגלת כל יום עוד 3 שעות אחרי הלימודים ועדין לא הצלחת ? ... נשמע כמו עומס מטורף כל יום ... טוב תודה בכל מקרה ...

עוד מי שיכול לשפוך קצת מידע אני אשמח .

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית