נק' מוניטין:
10
- 158
- 7
אם למשל במקום לאכול כמות מסויימת של אורז בארוחה אני אוכל פיתה זה בסדר? השאלה שלי אם הפחמימה בפיתה לא כזאת איכותית לעומת פחמימה במקורות אחרים?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אורז כפחמימה עדיף על פיתה שהיא בעלת אינדקס גליקימי גבוה ומקפיצה את האינסולין. מלבד זאת, יש מאפיות שמוסיפות לפיתות כף מלח וכף סוכר מלבד הבעיה שזה עשוי מקמח לבן ומעורב עם מרגרינה שהיא שומן נוקשה.
זו אינה סיבה להימנע מפיתות או לחם. האינסולין בגופנו מורכב הרבה יותר מעבר ל"פיקים" שהוא מגיע בעת אכילת מזון. מזמין אותך שוב לעיין במחקרים ומאמרים האחרונים על אינסולין שפורסמו בפורום/אתר.אורז כפחמימה עדיף על פיתה שהיא בעלת אינדקס גליקימי גבוה ומקפיצה את האינסולין
זו סיבה אחרת טובה ונכונה. בניגוד להנ"ל.מלבד זאת, יש מאפיות שמוסיפות לפיתות כף מלח וכף סוכר מלבד הבעיה שזה עשוי מקמח לבן ומעורב עם מרגרינה שהיא שומן נוקשה
עניין של כמות. החלפה נקודתית איננה בעייתית. ואם נצא מנקודת הנחה שמדובר בלחם/פיתה מהפחות בעיתיים - זה זניח. התפריט הכולל וערכי המאקרו ומיקרו הם החשובים. אם הגעת אליהם ממגוון מזון באופן קבוע לטווח הארוך - את שלך עשיתאם למשל במקום לאכול כמות מסויימת של אורז בארוחה אני אוכל פיתה זה בסדר? השאלה שלי אם הפחמימה בפיתה לא כזאת איכותית לעומת פחמימה במקורות אחרים?
באשר למניעה מפיתות או כל מזון דומה (בעל אינקס גליקימי גבוה), תסכים שעדיף לצרוך על בסיס קבוע מזון בעל אינדקס גליקימי נמוך מאשר גבוה בלי קשר ללחם או פיתה (לדוגמה תיקח קבוצה X עם תפריט של שיש בו רק פחמימות בעלי איניקס גליקימי גבוה על פני קבוצה Y עם תפריט שיש בו רק פחמימות בעלי אינקס גליקימי נמוך).זו אינה סיבה להימנע מפיתות או לחם. האינסולין בגופנו מורכב הרבה יותר מעבר ל"פיקים" שהוא מגיע בעת אכילת מזון. מזמין אותך שוב לעיין במחקרים ומאמרים האחרונים על אינסולין שפורסמו בפורום/אתר.
זו סיבה אחרת טובה ונכונה. בניגוד להנ"ל.
עניין של כמות. החלפה נקודתית איננה בעייתית. ואם נצא מנקודת הנחה שמדובר בלחם/פיתה מהפחות בעיתיים - זה זניח. התפריט הכולל וערכי המאקרו ומיקרו הם החשובים. אם הגעת אליהם ממגוון מזון באופן קבוע לטווח הארוך - את שלך עשית
זוהי הטעות, או חוסר ההבנה לעומק. ראשית, אין קשר חד-חד ערכי בין גובה האינדקס הגליקמי ובין כמות האינסולין שיופרש. שנית, הפרשת אינסולין גבוהה, או ב"פיקים" לאורך היום, היא לא בעלת משמעות יתרה, כאשר מדובר באדם בריא, ובעיקר אלו העוסקים בפעילות גופנית. לא צריך להילחם באינסולין, ככה אני אומר., תסכים שעדיף לצרוך על בסיס קבוע מזון בעל אינדקס גליקימי נמוך מאשר גבוה בלי קשר ללחם או פיתה (לדוגמה תיקח קבוצה X עם תפריט של שיש בו רק פחמימות בעלי איניקס גליקימי גבוה על פני קבוצה Y עם תפריט שיש בו רק פחמימות בעלי אינקס גליקימי נמוך).
יש קשר ישיר בין הדברים אצל האדם הממוצע, שעושה 0 ספורט ואוכל גרוע, שם באמת צריך להיזהר יותר מה אוכליםרגע, אז אתה אומר שזה בעצם מיתוס של הרופאים אודות האינדקס גליקימי הגבוה שגורם ישיר למחלת הסכרת?
אגב, ראיתי את זה בעיני שאנשים שזילזלו בבריאות ואכלו מאכלים עם אינדקס גליקימי גבוה וקיבלו בסביבות גיל ה-40 את הסכרת, נכון זה לא מוכיח חד משמעית כי סכרת עוברת בתורשה והיה להוריהם סכרת, אך זה מעניין שדווקא מי שלא שמר על תזונה מאוזנת וחגג קיבל סכרת.
הרפואה אינה טועה, היא רק די "מגוננת". זה די גם כסת"ח, כי איזה רופא ירצה שדבריו ישתמעו לשני פנים, ואז מישהו לא ממש נבון יאכל מה שבא לו ואיך שבא לו.רגע, אז אתה אומר שזה בעצם מיתוס של הרופאים אודות האינדקס גליקימי הגבוה שגורם ישיר למחלת הסכרת?
אגב, ראיתי את זה בעיני שאנשים שזילזלו בבריאות ואכלו מאכלים עם אינדקס גליקימי גבוה וקיבלו בסביבות גיל ה-40 את הסכרת, נכון זה לא מוכיח חד משמעית כי סכרת עוברת בתורשה והיה להוריהם סכרת, אך זה מעניין שדווקא מי שלא שמר על תזונה מאוזנת וחגג קיבל סכרת.