הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יום העמסה ושאלות חיטוב

• פותח/ת השרשור Rotemmm
  • פורסם בתאריך

Rotemmm

משתמש מתחיל
25
0
נק' מוניטין:
0
25
0
שלום, אשמח שתעזרו . מודה מראש!
קודם כל והכי חשוב ודחוף לי כרגע,
אני בחיטוב כבר 4 שבועות והיום עשיתי יום העמסה ראשון(מעכשיו אעשה כל שבועיים).
בכללי הגירעון הקלורי שלי עומד על 700 קלוריות מתחת לrmr שלי.
והיום רציתי להעמיס פחמימות ולהגיע לפלוס לא גדול מדי.
בגלל חוסר תשומת לב ובכל זאת, אחרי 4 שבועות של אורז וחזה עוף כל יום
העמסתי בערך 2500 מעל הrmr שלי.
עכשיו השאלה שלי,
1.כמה זה נורא? ומה יש לי לעשות כרגע? אם בשבוע הקרוב אגדיל את כמות האירובי וכל יום אשרוף 500 קלוריות רק מאירובי במשך 7 ימים, האם זה בעצם יעזור? וחוץ מזה מה עוד ניתן לעשות?
ועוד כמה שאלות שעלו וחבל לפתוח עליהן כל פעם הודעה חדשה:
2.מלח ביום העמסה- בכל החיטוב אני נמנע ממלח לגמרי, האם ביום העמסה מותר?
3.מלח אסור הרי בגלל נתרן- שסופח נוזלים, אז השאלה.. למה אומרים שמותר קולי זירו וממתיקים סוכרלוז וכו למיניהם? הרי הם מכילים רק נתרן ובכמויות.
4.כמה אימוני בטן מומלץ לעשות בחיטוב? אני כרגע עושה כל יום 8 דקות בטן אחרי אימון. וגם בימי מנוחה. האם זה יותר מדי? האם אפשר להוסיף עוד? יותר זמן? להעלות עומס?
5.שמעתי שקינמון עוזר בשריפת השומן- מיתוס או אמת?
6.באיזה שלב בחיטוב אדע שהזמן לעבור לדל פחמימה? אני כרגע על 90 פחמימה ביום.
7.נפח האימונים שלי ממש גדול.abc שעתיים בערך כל אימון, לכל קבוצת איברים לוקח בערך שעה כי אני לא רוצה לוותר על תרגילים שנראים לי חיוניים וטובים. גב רגליים וחזה וגם כתפיים בערך שעה של 5 תרגילים כפול 3-4 סטים, יד אחורית וקדמית בערך 35 דקות 4 תרגילים. האם ככל שהחיטוב מתקדם אני צריך להוריד עצימות? או שמה להמשיך כמו שאני?
8. הבנתי שלא צריך לספור בספירה הכללית שלי את הגרם חלבון שאני מפיר מחלבונים לא מלאים, כמו חלבון של פרכיות או אורז או ירקות. אז האם אני צריך לספור את הפחמימות שאני מפיק ממקורות חלבון או אחרים, לדוגמא יוגורט? או אפילו ירקות?

ממש אודה למי שיקדיש מזמנו לקרוא ולענות ולעזור!! תודה!
@kotzer אשמח לשמוע את דעתך

כמה זה נורא? ומה יש לי לעשות כרגע? אם בשבוע הקרוב אגדיל את כמות האירובי וכל יום אשרוף 500 קלוריות רק מאירובי במשך 7 ימים, האם זה בעצם יעזור? וחוץ מזה מה עוד ניתן לעשות?
לא נורא, זה יתאזן עד השקילה בשבוע הבא

בכל מקרה אל תשקל בימים הקרובים

מלח ביום העמסה- בכל החיטוב אני נמנע ממלח לגמרי, האם ביום העמסה מותר?
אין בעיה, זה רק יוסיף לצבירת הנוזלים - שתרד בכל מקרה בהמשך השבוע

מלח אסור הרי בגלל נתרן- שסופח נוזלים, אז השאלה.. למה אומרים שמותר קולי זירו וממתיקים סוכרלוז וכו למיניהם? הרי הם מכילים רק נתרן ובכמויות.
אין אסור ומותר. פחות מומלץ מלח אבל לא בהכרח מדברים על המלח שאתה מוסיף, לעוף ובשר בארץ יש המון נתרן בגלל ההכשרה (לדעתי בבשר כמויות פסיכיות) בקופסת קוטג' יש המון וכו'

וקולה זירו יכולה לעזור לך לשמור על שובע מה שעדיף קצת נוזלים על עוד קלוריות.

לממתיקים יכולות להיות תופעות נוספות שלא ידועות עדיין במלואן (אני אישית לא מתייחס אליהן עדיין ושותה זירו אבל לא מגזים)

מכילים רק נתרן ובכמויות.
4.כמה אימוני בטן מומלץ לעשות בחיטוב? אני כרגע עושה כל יום 8 דקות בטן אחרי אימון. וגם בימי מנוחה. האם זה יותר מדי? האם אפשר להוסיף עוד? יותר זמן? להעלות עומס?
התרגילי בטן הכי טובים זה סקוואט ודדליפט.
לבודד את הבטן מיותר כמו לבודד רגליים אחרי סקוואט

שמעתי שקינמון עוזר בשריפת השומן- מיתוס או אמת?
לא בכמויות שאתה יכול לאכול (ומדברים של על השפעות על האינסולין - למי שלא חולה סכרת שאלה אם בכלל יש משמעות)

באיזה שלב בחיטוב אדע שהזמן לעבור לדל פחמימה? אני כרגע על 90 פחמימה ביום.
אתה אמור להוריד קלוריות כשאתה נתקע בירידה במשקל, או על ידי הוספת אירובי או הורדה של המזון. לאט לאט מגיעים לדל. לא מחליטים את זה

נפח האימונים שלי ממש גדול.abc שעתיים בערך כל אימון, לכל קבוצת איברים לוקח בערך שעה כי אני לא רוצה לוותר על תרגילים שנראים לי חיוניים וטובים. גב רגליים וחזה וגם כתפיים בערך שעה של 5 תרגילים כפול 3-4 סטים, יד אחורית וקדמית בערך 35 דקות 4 תרגילים. האם ככל שהחיטוב מתקדם אני צריך להוריד עצימות? או שמה להמשיך כמו שאני
אמורים לעשות את המקסימום שיכולים.

אבל כהערת ביניים קשה לי להאמין שאתה מנצל נכון abc או בכלל מתאימה לך תוכנית abc

והייתי ממליץ לך לעבור ל fbw

הבנתי שלא צריך לספור בספירה הכללית שלי את הגרם חלבון שאני מפיר מחלבונים לא מלאים, כמו חלבון של פרכיות או אורז או ירקות.
הבנת לא נכון.
חלבון הוא חלבון הוא חלבון. כנ"ל לגבי קלוריות.

אז האם אני צריך לספור את הפחמימות שאני מפיק ממקורות חלבון או אחרים, לדוגמא יוגורט? או אפילו ירקות?
כן.

ירקות אם אתה אוכל 5-6 ביום מצבעים שונים אפשר לא לחשב אם אתה מגיע לאזור ה10 ומעלה תחשב

• פותח/ת השרשור
אבל כהערת ביניים קשה לי להאמין שאתה מנצל נכון abc או בכלל מתאימה לך תוכנית abc

למה אתה מניח את זה?
אני מרגיש מצוין עם abc, ובגלל ההתשה הגדולה והמספר תרגילים הגדול שאני עושה לכל קבוצת שרירים אני יותר מחושב שזה מתאים לי.
אם הייתי יכול הייתי עובר לabcd כדי להפריד רגליים וכתפיים כי זה אימון שלוקח לי באמת המון זמן.
תודה רבה על התשובות שלך!
אשמח לשמוע עוד אנשים!

למה אתה מניח את זה?
כי לפצל תוכנית ל ABC אומר שמיצית כבר הרבה מאוד אופציות אחרות והגעת רחוק מאוד

ABC היא לא תוכנית למתחילים, להפך היא תוכנית למתקדמים (כשעושים אותה נכון - ולא 800 מכונות כמו ש90% ממדריכי הכושר במכון נותנים)

אני מרגיש מצוין עם abc, ובגלל ההתשה הגדולה והמספר תרגילים הגדול שאני עושה לכל קבוצת שרירים אני יותר מחושב שזה מתאים לי.
אין קשר בין תחושה \ תשישות להתקדמות אמיתית

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
כי לפצל תוכנית ל ABC אומר שמיצית כבר הרבה מאוד אופציות אחרות והגעת רחוק מאוד

ABC היא לא תוכנית למתחילים, להפך היא תוכנית למתקדמים (כשעושים אותה נכון - ולא 800 מכונות כמו ש90% ממדריכי הכושר במכון נותנים)

אין קשר בין תחושה \ תשישות להתקדמות אמיתית

בהצלחה

ההגדרה של abc היא לא "למתקדמים"
אולי אני מתאמן רק שנתיים בחדר כושר אז אני אמנם "מתחיל"
אבל זה לא אומר שאני לא יכול לעשות abc.
זה תלוי בעיקר בנפח האימון שאתה מסוגל לעשות ובכמה זמן יש לך להתאמן בשבוע.
יש אנשים שהיו יכולים להגיע לabc גם אחרי חצי שנה בחדר כושר, למרות שאנשים היו אומרים להם "לאא.. אתם מתחילים, אל תעשו abc " אבל למה בעצם?
למה שאני אעשה fbw אם אני יכול להתאמן 6 פעמים בשבוע? שכל יום אני אלך להתאמן וגם אשן ואוכל כמו שצריך בין לבין.
למה להגביל את הפוטנציאל שיש לאימון, רק כי אני "מתחיל" .

ודרך אגב, אני מגדיר את עצמי מתחיל. כי זאת התקופה הראשונה שאני באמת התחלתי להתעסק גם בתזונה שלי, ולא רק באימונים.

והייתי שמח אולי לשלוח לך את התכנית שלי ותגיד לי האם אני עושה אותה נכון כמו שכתבת.. ושתסביר לי מה אפשר לשנות או לייעל..
אשמח לעוד תשובות מאנשים, לגבי השאלות.
זה ממש עוזר!

1.כמה זה נורא? ומה יש לי לעשות כרגע? אם בשבוע הקרוב אגדיל את כמות האירובי וכל יום אשרוף 500 קלוריות רק מאירובי במשך 7 ימים, האם זה בעצם יעזור? וחוץ מזה מה עוד ניתן לעשות?
זה לא נורא בכלל
אתה יכול להוסיף עוד מעט אירובי אם זה יגרום לך להרגיש יותר טוב עם עצמך, אבל אל תיכנס לגירעון גדול מדי בכל יום

2.מלח ביום העמסה- בכל החיטוב אני נמנע ממלח לגמרי, האם ביום העמסה מותר?
אין שום סיבה להימנע ממלח, לא רואה שום סיבה לזה אלא אם אתה כבר בסוף החיטוב ורוצה לראות את התוצאות הסופיות

3.מלח אסור הרי בגלל נתרן- שסופח נוזלים, אז השאלה.. למה אומרים שמותר קולי זירו וממתיקים סוכרלוז וכו למיניהם? הרי הם מכילים רק נתרן ובכמויות.
מתקשר למה שאמרתי מקודם

לא חושב שאתה צריך לייחס לזה חשיבות, או בכלל לעשות אותם לצורך העניין
רוב האנשים יפתחו שרירי בטן גדולים וחזקים רק מהתרגילים המורכבים, בלי עבודת בטן נוספת

5.שמעתי שקינמון עוזר בשריפת השומן- מיתוס או אמת?
יכול להיות, לא בכמויות שאתה יכול לצרוך אותו

6.באיזה שלב בחיטוב אדע שהזמן לעבור לדל פחמימה? אני כרגע על 90 פחמימה ביום.
אין שלב מסוים, אם תגיע למצב שבו תצטרך להוריד את הקלוריות ויישאר לך רק להוריד פחמימה, תדע שהגעת לדל פחמימה

7.נפח האימונים שלי ממש גדול.abc שעתיים בערך כל אימון, לכל קבוצת איברים לוקח בערך שעה כי אני לא רוצה לוותר על תרגילים שנראים לי חיוניים וטובים. גב רגליים וחזה וגם כתפיים בערך שעה של 5 תרגילים כפול 3-4 סטים, יד אחורית וקדמית בערך 35 דקות 4 תרגילים. האם ככל שהחיטוב מתקדם אני צריך להוריד עצימות? או שמה להמשיך כמו שאני?
אתה צריך להוריד נפח, הגוף שלך לא יצליח להתאושש מזה כמו שצריך ואתה עלול להיפצע

8. הבנתי שלא צריך לספור בספירה הכללית שלי את הגרם חלבון שאני מפיר מחלבונים לא מלאים, כמו חלבון של פרכיות או אורז או ירקות. אז האם אני צריך לספור את הפחמימות שאני מפיק ממקורות חלבון או אחרים, לדוגמא יוגורט? או אפילו ירקות?
בגדול אני לא חושב שצריך לחשב את החלבון לא ממקורות מלאים בספירת חלבון (ככה אתה מוודא שאתה מקבל מספיק חלבון מלא), אבל כן לחשב אותו בספירה הקלורית (זו רק שיטה שלי, אני בטוח שיהיו לה פה מתנגדים)
לגבי ירקות הדעות קצת חלוקות, אבל אם אתה אוכל מעט ירקות יחסית, אז לא הייתי סופר את הקלוריות שלהם

ההגדרה של abc היא לא "למתקדמים"
אולי אני מתאמן רק שנתיים בחדר כושר אז אני אמנם "מתחיל"
אבל זה לא אומר שאני לא יכול לעשות abc.
זה תלוי בעיקר בנפח האימון שאתה מסוגל לעשות ובכמה זמן יש לך להתאמן בשבוע.
יש אנשים שהיו יכולים להגיע לabc גם אחרי חצי שנה בחדר כושר, למרות שאנשים היו אומרים להם "לאא.. אתם מתחילים, אל תעשו abc " אבל למה בעצם?
למה שאני אעשה fbw אם אני יכול להתאמן 6 פעמים בשבוע? שכל יום אני אלך להתאמן וגם אשן ואוכל כמו שצריך בין לבין.
למה להגביל את הפוטנציאל שיש לאימון, רק כי אני "מתחיל" .
הסיבה שמתקדמים צריכים להשתמש ב-ABC זה בגלל שהם צריכים להתאושש יותר, אז הם מחלקים את הכל כדי לאפשר להם להתאושש.
אתה בתור מתחיל יש לך עקומת התאוששות קצרה יחסית, כלומר אם נגיד אימנת את הרחב גבי היום, כנראה כבר מחר הוא יהיה מוכן לאימון נוסף, אבל אם תחכה עוד יומיים, אז השריר יאבד מעט מהיכולת שהוא צבר, וזה יהיה בזבוז זמן מסוים
זה לא שאתה לא תרוויח מתכנית ABC, אבל תאמין לי שאתה תרוויח הרבה יותר ממשהו פשוט יותר, אין לך צורך במיליון תרגילים

• פותח/ת השרשור
שמתקדמים צריכים להשתמש ב-ABC זה בגלל שהם צריכים להתאושש יותר, אז הם מחלקים את הכל כדי לאפשר להם להתאושש.
אתה בתור מתחיל יש לך עקומת התאוששות קצרה יחסית, כלומר אם נגיד אימנת את הרחב גבי היום, כנראה כבר מחר הוא יהיה מוכן לאימון נוסף, אבל אם תחכה עוד יומיים, אז השריר יאבד מעט מהיכולת שהוא צבר, וזה יהיה בזבוז זמן מסוים
זה לא שאתה לא תרוויח מתכנית ABC, אבל תאמין לי שאתה תרוויח הרבה יותר ממשהו פשוט יותר, אין לך צורך במיליון תרגילים
תודה רבה!! עזרת לי מאוד!!
ה לא נורא בכלל
אתה יכול להוסיף עוד מעט אירובי אם זה יגרום לך להרגיש יותר טוב עם עצמך, אבל אל תיכנס לגירעון גדול מדי בכל יום

שאלה קטנה..
אם לדוגמא אני במינוס של 700 קלוריות כל יום, זה אומר שבסך כל השבוע (700 כפול 7) אני ב4900 קלוריות פחות מהתחזוקה שלי.
אם ביום אחד הכנסתי 4900 קלוריות מעל התחזוקה לדוגמא. זה אומר שכל השבוע לא עשיתי כלום? זה מתקזז? או שיש גבול לכמות הקלוריות שהגוף מפיק ממה שהכנסתי ב24 שעות?
והאם אתה מכיר איזה שהוא מחקר בנושא בנוסף?

שאלה קטנה..
אם לדוגמא אני במינוס של 700 קלוריות כל יום, זה אומר שבסך כל השבוע (700 כפול 7) אני ב4900 קלוריות פחות מהתחזוקה שלי.
אם ביום אחד הכנסתי 4900 קלוריות מעל התחזוקה לדוגמא. זה אומר שכל השבוע לא עשיתי כלום? זה מתקזז? או שיש גבול לכמות הקלוריות שהגוף מפיק ממה שהכנסתי ב24 שעות?
והאם אתה מכיר איזה שהוא מחקר בנושא בנוסף?
זה לא בידיוק עובד ככה, יש גבול למה הגוף יכול לעשות עם כמות גדולה מאוד חד פעמית של קלוריות, גם מבחינת ספיגה, וגם מבחינת כמה המערכות רוויות.
גם המערכות שאוגרות שומן יש גבול למהירות שהן יכולות לעבוד בו
כאן יש לך כתבה טובה על הנושא:
האם ניתן להשמין באופן משמעותי ב-3 ימים? - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

Back
למעלה תחתית