הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון איך הופכים תחרות פאוורליפטינג ליותר אטרקטיבית לצפייה?

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
לפני ש"קופצים" עליי לא מעט ענפים קטנים שינו את החוקים על מנת להיות יותר אטרקטיביים, בכדורעף שינו את שיטת הניקוד, בטריאתלון הפכו את הרכיבה לכזאת שמותר לרכב אחד אחרי השני (דראפטינג) עכשיו גם מוסיפים מקצה שליחים, בטניס שולחן שינו את הכדור ואת שיטת הניקוד ואפילו במרתון הגדילו את מספר הרצים באולימיפיאדה ע"י הקלת הקריטריון.

הרעיון שלי הוא לבצע את 3 ההרמות בסבב אחד במקום 3 הרמות בכל מקצוע, כלומר סיבוב 1 סקווט-בנץ'-דדליפט ולאחר מכן שוב אותו הדבר.
היתרון בכך זה שהסיבוב השלישי יהיה המעניין ביותר ומי שבא לצפות מקבל "יותר"

רעיונות נוספים?

לגבי הרעיון שלך, בתור אחד עם נסיון של כמה תחרויות, זה קשה מאוד, גם מבחינת חימום אפקטיבי וגם מבחינת עייפות.
מה גם שזה כנראה יפגע בתוצאות בכל המקצים.
בנוסף, זה מקשה מאוד על הארגון ויאריך את זמן התחרות בטירוף כי כל פעם יצטרכו להחליף פלטפורמה.

כמה רעיונות שראיתי באתונה שעבדו ממש יפה:

1) הקהל יושב מאוד קרוב לבמה ולשופטים, יש תיחום כמובן.
2) לארגן צפייה ישירה בלייב + טבלת תוצאות מתעדכנת, ככה אפשר לחשוף את הספורט ליותר קהל ובפעם הבאה יותר אנשים ישקלו להיות בארוע עצמו.
3) דוכנים עם כל מיני תוספים במחירים זולים מהרגיל + דוגמיות.
4) שיווק מקדים - טריילרים, הסברים, וכו'
אנשים פשוט לא מכירים את התחום ולא מודעים בכלל שקיים דבר כזה ברוב המקרים.

ובסוף גם צריך להבין, אנשים בד"כ באים לראות אנשים שמרימים משקלים מטורפים, פחות מעניין אותם
כל הנושא של יחסיות למשקל גוף, טכניקות וכו'
בתחום הזה לפחות בארץ אנחנו יחסית מאחור, בתקווה שעם הזמן נשתפר 😃

נערך לאחרונה:
זה עסק לא פשוט אבל יש תקווה.
מהנסיון שלי באוסטרליה בתור צופה ומתחרה לדעתי הסוד טמון ב:
1. סה״כ כמות מתחרים בארץ - אם יש לך סהכ 50-100 מתחרים פעילים בארץ, אתה לא תביא קהל של 300 איש מעודדים. צריך להגיד את סהכ המתחרים ע״י תחרויות מתחילים (NOVICE) משם מתפתחים לתחרויות רגילות, ובנתיים קנית לך מישהו שסיכוי טוב יבוא כצופה, אולי עם חבר / בן משפחה. ככל שיהיו יותר מתחרים פעילים, ככה המודעות תעלה ויותר אנשים ישמעו על הספורט וכו׳.

2. קטגוריות - אם יש תחרות של 50 איש, ו30 מקבלים זהב, 15 כסף, 5 ארד - אין כאן שום עניין תחרותי. כאן GPC מתנהל כל השנה ללא קטגוריות גיל (חוץ משיאים) וPRORAW מתנהל עם סה״כ 8 קטגוריות (5 גברים, 3 נשים), BIG DOGS מתנהל עם קטגוריה אחת סה״כ. שאתה רואה אנשים נלחמים בשיניים על מיקום - זה הרבה יותר מעניין לצפייה.

3. מנחה / MC - חובה בכל תחרות. מישהו שיעביר קצת מידע בסיסי על המתחרים, קצת בדיחות ובעיקר יתן קצת משמעות להרמות (שיא ישראל, דדליפט למקום ראשון וכו׳). יצא לי להיות בתחרויות ברמה מאד גבוה ללא MC, אם הקהל לא יודע שהבחור מרים בשביל לשבור שיא פסיכי, זה פשוט לא יעניין באותה מידה. בנוסף MC יתן קצת עניין להרמות ״פחות מעניינות״ ובאמת יצא לי לראות חבר׳ה לא מרשימים מקבלים תרועות מהקהל רק בגלל שהMC ביקש מהם לתמוך.

4. שילוב נשים - נשים הופכות את הספורט להרבה יותר מיינסטרים, ברגע שיש נשים בספורט אז זה כבר נהיה סבבה להביא את חברה שלך, אולי היא תתחרה, אולי חברות שלה. כאן משתדלים להגיע ליחס של 1:2, כלומר בחורה על כל 2 גברים. היה יום שלם בPRORAW רק נשים, והיה אפילו הרבה יותר מעניין מהגברים עם 2 שיאי עולם ALL TIME נשברו.

5. עיצוב סביבת התחרות - מבלי לזלזל באף אחד כי זו הרמה בהמון מקומות בעולם. אבל אולם ספורט ריק, עם מעט באנרים פה ושם - נראה לא טוב. הפרדת איזור החימום, תפאורה (לאו דווקא משהו מדהים, אפילו קירות שחורים להפריד את האיזור חימום ולהדגיש את הבמה.

6. גודל האולם - מי שצפה בUS OPEN, בין התחרויות הכי טובות בהסטוריה (למרות שהביצועים של המתחרים יחסית לא היו מטורפים ביחס לעצמם) שכרו אולם ענק, מלבני וארוך, שהיה באופן קבוע חצי ריק. כנ״ל GPA WORLDS בסידני לפני כמה שנים. שיש אולם קטן, אפילו עם לא מספיק מקומות ישיבה, אנשים עומדים, צפוף, יושבים על הרצפה - זה מה שנותן אווירה, כמו בהרבה ענפי ספורט.

2. קטגוריות - אם יש תחרות של 50 איש, ו30 מקבלים זהב, 15 כסף, 5 ארד - אין כאן שום עניין תחרותי. כאן GPC מתנהל כל השנה ללא קטגוריות גיל (חוץ משיאים) וPRORAW מתנהל עם סה״כ 8 קטגוריות (5 גברים, 3 נשים), BIG DOGS מתנהל עם קטגוריה אחת סה״כ. שאתה רואה אנשים נלחמים בשיניים על מיקום - זה הרבה יותר מעניין לצפייה.
אולי תעלה את זה לדיון בקומיוניטי,
באמת נמאס מכל האלופי ישראל וחלוקת תעודת במשך 40 דקות כל סוף תחרות
@yanivgoft

אולי תעלה את זה לדיון בקומיוניטי,
באמת נמאס מכל האלופי ישראל וחלוקת תעודת במשך 40 דקות כל סוף תחרות
@yanivgoft
צריך טינז וג'וניורס ביחד, OPEN וMASTERS. לא יותר מזה. ככה באמת יהיו קטגוריות מלאות ואפילו עם יותר מפודיום בהרבה קטגוריות

הצעתי בעבר לאדטו לפני כמה שנים לבטל קט׳ גיל, או קט׳ משקל (ע״י נוסחא).
אני חושב שמכיוון שאני לא מתחרה בארץ ואני לא תושב הארץ, ההצעה לא תישקל ברצינות.

אם אתה (אושר) תציע, לדעתי יש סיכוי גבוה יותר להתקבל.

הייתי ממליץ לבטל קטגורית גיל, כל הזקנים יתבכיינו, אבל צריך לבדוק כמה זקנים מתחרים ואם זה שיקול רציני.

לגבי מה הכי נכון / כדאי - זה סובייקטיבי. אין נכון / לא נכון.

בתחרויות קטנות גם בלי גילאים יש מדליות לכולם בדר״כ, אבל לפחות בכמה קטגוריות פופולריות (82-110) מקבלים בדר״כ קצת קרב על פודיום.

הצעתי בעבר לאדטו לפני כמה שנים לבטל קט׳ גיל, או קט׳ משקל (ע״י נוסחא).
אני חושב שמכיוון שאני לא מתחרה בארץ ואני לא תושב הארץ, ההצעה לא תישקל ברצינות.

אם אתה (אושר) תציע, לדעתי יש סיכוי גבוה יותר להתקבל.

הייתי ממליץ לבטל קטגורית גיל, כל הזקנים יתבכיינו, אבל צריך לבדוק כמה זקנים מתחרים ואם זה שיקול רציני.

לגבי מה הכי נכון / כדאי - זה סובייקטיבי. אין נכון / לא נכון.

בתחרויות קטנות גם בלי גילאים יש מדליות לכולם בדר״כ, אבל לפחות בכמה קטגוריות פופולריות (82-110) מקבלים בדר״כ קצת קרב על פודיום.

אתה פוגע בסיכוי שלי לקבל מקום שני בתחרות הבאה, אני והבן שלי לא נאהב את זה.

כן.

או שיהיה פודיום עפ״י גילאים (טינס, גוניור, אופן, מאסטרס) כמו שהיה בדימונה ולדעתי החלוקת מדליות הייתה הגיונית ביחס לכמות משתתפים (לא קיבלתי מדליה אגב).

או שיהיה כמו שGPC מיישמים כאן בהצלחה, ומתעלמים מגיל, פודיום רק עפ״י קט׳ משקל.

החל משנה שעברה עקב פופולריות גבוהה (850~ מתחרים פעילים ב2017) עשו אליפות אוסטרליה למקצים הפחות פופולרית - טינס, גוניורס, מאסטרס ובנץ׳ אונלי.
הכל בתחרות נפרדת.

או שיהיה כמו שGPC מיישמים כאן בהצלחה, ומתעלמים מגיל, פודיום רק עפ״י קט׳ משקל.
אפרופו GPC, פירסמתי כבר בעבר, הנוסחה בתחרויות של וולרי מביאה לתוצאות הזויות (מבחינתי זה יותר מעורר מחלוקת מכל הקשתה בבנץ'). לא הגיוני בעליל שארנסט (עם כל הכבוד, ויש) עם טוטאל של 360 יעבור את אמיר עם טוטאל כמעט כפול. הטוטאל של ארנסט לאחר השימוש בנוסחה הוא 1007(!!), אני חושב שהוא היה לוקח גם ליפטרים אחרים שנימצאים בעשור החמישי לחייהם עם טוטאל של 800+ ואולי אף של 900+.

זה רעיון יפה על פניו, אבל נראה לי לא הוגן שמתחרה בגיל 70 יעמוד מול מתחרה בן 50, למרות שאני לא מכיר את המספרים בקטגוריות האלו וכמה מתחרים שם

זה רעיון יפה על פניו, אבל נראה לי לא הוגן שמתחרה בגיל 70 יעמוד מול מתחרה בן 50, למרות שאני לא מכיר את המספרים בקטגוריות האלו וכמה מתחרים שם
אז עדיף שהוא פשוט ימשיך לעמוד לבד על הפודיום?

• פותח/ת השרשור
אז עדיף שהוא פשוט ימשיך לעמוד לבד על הפודיום?
אתה צודק.
לגבי התחרות בארץ , לדעתי מדליית השתתפות לכולם + מדליות/ גביעים ל 10-20٪ מהמשתתפים נשים וגברים לפי נוסחא מקובלת, יהיה מכובד יותר.

בעזהי"ת

אני זוכר דברים שאמר פעם אלוף עולם באגרוף, ימים רבים לאחור, לא זוכר מי זה היה, לא זוכר באיזו דיוויזיית משקל, אבל הדברים מדברים בעד עצמם. הוא סיפר על תחילת דרכו, כשבמפגש התקשורתי לקראת אחד הקרבות הוא דיבר בנימוס רב ובספורטיביות מרשימה. הכל היה טוב ויפה, חוץ מזה שכמעט לא עניין אף אחד לצפות בקרב עצמו. לקראת הקרב הבא שלו הוא החליף לחלוטין את עורו: התחיל לקלל, סיפר בנהמות חייתיות שהוא לא יכול לחכות עד לרגע בו יעלה לזירה, שם יתלוש את הכליות של יריבו וינגוס בהן מדממות. הדברים הגיעו לסף קטטה באמצע מסיבת העיתונאים, הדהדו בתקשורת ונוצר עניין ציבורי רב. התוצאה הייתה שאולם הקרב היה מלא מפה ולפה, וההרשמה לצפיות ה'pay per view' נסקו לשמיים.

הדברים מתחילים מהנקודה הזו. תטיל איסור לחגיגות נצחון לאחר הבקעת גול בכדורגל, ותגרום לחצי מקהל האוהדים לחפש משהו מעניין יותר. תאסור על קטטות הוקי קרח כחלק מקודש ובלתי נפרד מהמשחק, וחלק נכבד מהיושבים ביציע יתרכזו בנקניקיה וכוס הבירה שבידם - בפעם הבאה כבר ילכו לצפות בטורניר מירוצי מקקים או משהו בסגנון. בעיתונות הכתובה והמשודרת של ארצות הברית, לא עניין אף אחד מה הייתה תוצאת הסיום במשחקן של האורלנדו מג'יק והניו ג'רזי נטס, אלא כולם עסקו בהתרגשות יתרה בשאקיל אוניל מנפץ את הסל בדאנק. ונבחרת ניו זילנד אינה הטובה מכולן ברוגבי, אבל בוודאי המפורסמת מכולן, וכל זאת בגלל ריקוד ההאקה. התיאטרליות האנושית של הספורט, הרגעים שלא תמיד קשורים ישירות למהלך הספורטיבי עצמו אלא לאדם שבדברים, הם הם שפעמים רבות יהיו במרכז הבמה.

אני טוען שאחת הסיבות שדימיטרי קלוקוב זכה לפופולריות שלו, לעומת משקולנים אחרים שגם יותר טובים ממנו בשורה התחתונה, נניח קדזימורט אקאייב , הייתה התיאטרליות של הכניסות שלו. הוא מוציא לשון, הוא נוהם, הוא נותן לקהל הצגה, והקהל אוהב את זה.

רעיונות שיכולים להדגים חשיבה בכיוון הזה הם: אזור קדם כניסה, בו הספורטאי מתייצב לבדו או עם מלווה בודד לפני הכניסה, וכך הקהל יכול יותר להבחין ומתוך זאת גם להשתתף במתח של המשקולן, בסערה הנפשית ובשאר הפרטים האנושיים של ההכנה האישית שלו לקראת הכניסה עצמה. גם חצי דקת מיקרופון פתוח לאחר הכניסה, בעת שסערת הרגשות בשיאה, בה תינתן לו האפשרות לנאום כאוות נפשו ואפילו קצת לדחוף טראש טוק כלפי המתחרים שלו - יכולה לעורר עניין, משהו בסגנון נאומי ה-WWE. גם קרבות 'ראש בראש' בסגנון הסטרונגמן (עוד תחום שמשכיל היטב לשלב את נושא התיאטרליות!), יכולים להיות כיוון לחשוב אודותיו. וכמובן לאו דווקא אלה - אבל לדעתי חשיבה על דברים צריכה להיות בסגנון הזה.

מסכים לחלוטין עם כל מילה אליהו.

ראיתי הרבה הרמות מטורפות בלייב כולל שיאי עולם, אבל לראות את זאהיר מקפץ על הבמה עדיין עם רצועות מוריד חולצה וצורח לקהל זה משהו שקשה להשתוות אליו.

לגבי מאסטרים - הנוסחאות מטיבות עם המבוגרים יותר, והסוג נוסחא מקובעת ע״פי האיגוד ככה שלואלרי אין ממש ברירה. להפריד את המאסטרים לM1,M2 וכו׳ ושם לקבוע אבסולוטי זה יהיה בכלל מגוחך פודיום ריק של אבסולוטי. לצערי אין לי פתרון יותר טוב ממה שקיים.

חנן - לגבי מדליית השתתפות, סלח לי על האגרסיביות אבל זה הדבר הכי פסול שיכול להיות בספורט. מה אנחנו מירוץ כפר סבא? מדליות זה למנצחים, לא למשתתפים. בשנים האחרונות בעיקר אצל ילדים יש תרבות של מדליות לכולם שאף אחד לא יהיה עצוב. זה פשוט בזיון. ספורט זה כיף, אבל בספורט צריך לדעת להפסיד, להכשל ולשאוף להיות הכי טוב, זה העקרון של ספורט, זה המהות של הספורט ובלי העקרון הזה - זה הופך למשחק.

שאני מתחרה עם 180 מתחרים סה״כ (בעבר היו גם 400 לפני שהכניסו קריטריות העפלה) ורק אבסולוטי גברים ואבסולוטי נשים מקבלים גביע (מדליות לפודיום) אף אחד לא מתלונן, כי הגביע הזה שווה משהו ומי שקיבל אותו הוא ליפטר ברמה מאוד גבוהה וזה הישג לשאוף אליו.

בשנים האחרונות בעיקר אצל ילדים יש תרבות של מדליות לכולם שאף אחד לא יהיה עצוב. זה פשוט בזיון. ספורט זה כיף, אבל בספורט צריך לדעת להפסיד, להכשל ולשאוף להיות הכי טוב, זה העקרון של ספורט, זה המהות של הספורט ובלי העקרון הזה - זה הופך למשחק.
👏

לגבי מאסטרים - הנוסחאות מטיבות עם המבוגרים יותר, והסוג נוסחא מקובעת ע״פי האיגוד ככה שלואלרי אין ממש ברירה. להפריד את המאסטרים לM1,M2 וכו׳ ושם לקבוע אבסולוטי זה יהיה בכלל מגוחך פודיום ריק של אבסולוטי. לצערי אין לי פתרון יותר טוב ממה שקיים.
לא מדבר על הארץ שלא יעלב מתחרה x או מתחרה y.
כאמור יש מעט איגודים נורמליים(בעולם) ועוד יותר נדיר תחרויות נורמליות(בעולם).

עם כל הכבוד לאנשים מבוגרים מאוד ברגע שיש לך חברי'ה שבאים ומקבלים כל תחרות זהב, גביעים וזרי פרחים אין פה תחרותיות וזה הופך להיות כמו יום חג, רק שבמקום לקנות גביע ומדליה ישירות מהחנות אתה משלם למישהו שיקנה אותו בשבילך ויביא לך.

יש בערך 15 אנשים בגיל הזהב שראיתי ביוטיוב ושנותנים בראש לפי הנוסחה עם דדליפט 160-200 לשיא עולם של בנדיקט... די מגוחך

לגבי מדליית השתתפות, סלח לי על האגרסיביות אבל זה הדבר הכי פסול שיכול להיות בספורט. מה אנחנו מירוץ כפר סבא? מדליות זה למנצחים, לא למשתתפים. בשנים האחרונות בעיקר אצל ילדים יש תרבות של מדליות לכולם שאף אחד לא יהיה עצוב. זה פשוט בזיון. ספורט זה כיף, אבל בספורט צריך לדעת להפסיד, להכשל ולשאוף להיות הכי טוב, זה העקרון של ספורט, זה המהות של הספורט ובלי העקרון הזה - זה הופך למשחק.

שאני מתחרה עם 180 מתחרים סה״כ (בעבר היו גם 400 לפני שהכניסו קריטריות העפלה) ורק אבסולוטי גברים ואבסולוטי נשים מקבלים גביע (מדליות לפודיום) אף אחד לא מתלונן, כי הגביע הזה שווה משהו ומי שקיבל אותו הוא ליפטר ברמה מאוד גבוהה וזה הישג לשאוף אליו.
מסכים עם זה לגמרי, אני בעד לתת תעודת השתתפות עם הטוטאל וזהו, ככל שיש יותר ממשהו הוא הופך לזול, מדליה שיש ל30000 איש שעשו סובב כנרת לא שווה כלום יחסית למדלית ארד בענף דומה באולימפיאדה.

ועדיין פאוורליפטינג הוא מיטה חולה לפי דירוגי best lifter לפי נוסחאות:
נלך לדירוג וילקס ל2016 לפי תחרות של ipf בלי רצועות בלי כלום.
ריי וויליאמס טוטאל 1043 עם סקוואט 438 קיבל 559.15 בסולם במשקל גוף 184, סרגיי פדוסיינקו קיבל 584.74 עם טוטאל 762.5 על משקל גוף 58.5, חזק, נמלה, אבל עדיין ריי עושה את הטוטאל ב2 תרגילים בלבד בכניסות הראשונות.
אם נלך לאנשים יותר "אנושיים" כל החברי'ה עם טוטאל מטורף של מעל 900 בסטנדרט ipf נראה שכל המקבילים שלהם עם טוטאל של 600 נותנים להם בראש לפי הנוסחא.

כמה אנשים ראו את התחרות של סרגיי וכמה את של ריי וויליאמס?
כמה אנשים ראו את Jezz Uepa וכמה בכלל ידעו שקיים מישהו בשם פרנקלין ליאון או איי צ'ון לין ודריוס ווזולה בקטגוריה 59 קילו שנותנים לו בראש?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית