הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית AB לעלייה במסת שריר

ShoNext

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי
אני סטודנט בן 24 במשקל 65 קילו וגובה 1.76
יוצא לי להתאמן 4 פעמים בשבוע (AB), אני מתאמן כבר 3 שנים עם הפסקות ושיניתי עד כה 3 תוכניות (2 לפי מאמנים שבנו לי ואחת מהפורום פה)
התוכנית האחרונה שאני מתאמן בה היא:
A:
רגליים-
סקווטים: 3 סטים עם 8 חזרות במקסימום משקל (25 קילו כל צד)
פשיטת ברכיים: 3 סטים 10 חזרות
תאומים: 3 סטים 15 חזרות
גב- (אני לא יודע לבצע דדליפט)
פולי עליון: 4 סטים 8 חזרות
פולי עליון אחיזה צרה: 4 סטים 8 חזרות
חתירה: 4 סטים 10 חזרות
יד קדמית-
פטישים: 3 סטים 8 חזרות
כפיפת מרפק בשכיבה עם שיפוע: 3 סטים 10 חזרות

B:
חזה-
בנץ' פרס: 3 סטים 8 חזרות מקסימום משקל (לרוב מבקש שמירה)
דחיקה עם משקולות בשיפוע חיובי: 3 סטים 8 חזרות
פרפר חופשי: 3 סטים 10 חזרות
כתפיים-
*בגלל דלקת חוזרת בכתף אני לא מבצע פרס והנפה קדימה*
הרחקה לצדדים: 3 סטים 10 חזרות
הרמה צרה במוט W (לא זוכר את השם המקצועי): 4 סטים 8 חזרות
הרחקה לצדדים כתף אחורית: 3 סטים 10 חזרות
יד אחורית-
לחיצה צרפתית+לחיצה לחזה צר: 3 סטים 8 חזרות
פשיטת מרפק כל יד בנפרד ליד אחורית: 3 סטים 10 חזרות
מקבילים: 2 סטים 10 חזרות.

אתם כניראה שמים לב שהאימון שלי מאוד ארוך...אני אשמח לשמוע טיפים להתייעלות והמלצות על תרגילים אחרים.
תודה רבה מראש!

ממליץ לך להיכנס לפורטל ולהסתכל שם על תוכניות לדוגמא ועל הדרך לקרוא כמה מאמרים ולנסות לשפץ את התוכנית ולעלות שוב.

בכל מקרה, לפני המידע שנתת אני הייתי ממליץ בחום לעבור לתוכנית כוח בסיסית ופשוטה לשלושה חודשים לפחות ואז להגיע לנקודה הרבה יותר נוחה (SS, לינארית וכו')

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
ממליץ לך להיכנס לפורטל ולהסתכל שם על תוכניות לדוגמא ועל הדרך לקרוא כמה מאמרים ולנסות לשפץ את התוכנית ולעלות שוב.

בכל מקרה, לפני המידע שנתת אני הייתי ממליץ בחום לעבור לתוכנית כוח בסיסית ופשוטה לשלושה חודשים לפחות ואז להגיע לנקודה הרבה יותר נוחה (SS, לינארית וכו')

בהצלחה
הסתכלתי על התוכניות... הבעיה עם הSS היא שאני לא יודע לעשות דדליפט (לא ממש מכיר מאמנים באזור באר שבע שיילמדו אותי) וגם העבודה על הכתפיים בתוכנית הזאת בעייתי לי בגלל הדלקת.
תודה!

שמע יש איזה בעיה בתחום הזה במיוחד בארץ שאנשים בטוחים שיש איזה תוכנית קסם שעובדת יותר או פחות ברמת איזה תרגילים לעשות , אין ספק שיש חזרות גבוהות יותר להגיע להיפרטרופיה למלא את התאים בדם ויש כוח לחזרות נמוכות , אבל הנקודה היא כזאת אתה צריך ליקבוע לך ימים של איזה קבוצת שרירים לעשות וזה רק אתה יכול לדעת מה נוח לך , אם כתפיים אחרי חזה או רגליים אחרי גב לכל אחד יותר נוח משהו אחר , וכל אימון לשנות , שרירים גדולים בין 4-6 תרגילים 4-5 סטים , שרירים קטנים 2-5 תרגילים אותם סטים . וכל אימון לשנות אין מצב שאתה עושה אימון חזה זהה לאימון הקודם שלו אם התחלת בבנץ פרס רגיל אימון הבא אתה תתחיל בשיפוע עליון או פרפר חופשי או בקרוס , כל אימון לשנות חזרות תרגילים להכניס את הגוף להלם אני יכול לחפור לך פה עוד איזה שעה אבל אם ישלך אנגלית בסיסית הייתי ממליץ לך בחום להקשיב לזה ,

שמע יש איזה בעיה בתחום הזה במיוחד בארץ שאנשים בטוחים שיש איזה תוכנית קסם שעובדת יותר או פחות ברמת איזה תרגילים לעשות , אין ספק שיש חזרות גבוהות יותר להגיע להיפרטרופיה למלא את התאים בדם ויש כוח לחזרות נמוכות , אבל הנקודה היא כזאת אתה צריך ליקבוע לך ימים של איזה קבוצת שרירים לעשות וזה רק אתה יכול לדעת מה נוח לך , אם כתפיים אחרי חזה או רגליים אחרי גב לכל אחד יותר נוח משהו אחר , וכל אימון לשנות , שרירים גדולים בין 4-6 תרגילים 4-5 סטים , שרירים קטנים 2-5 תרגילים אותם סטים . וכל אימון לשנות אין מצב שאתה עושה אימון חזה זהה לאימון הקודם שלו אם התחלת בבנץ פרס רגיל אימון הבא אתה תתחיל בשיפוע עליון או פרפר חופשי או בקרוס , כל אימון לשנות חזרות תרגילים להכניס את הגוף להלם אני יכול לחפור לך פה עוד איזה שעה אבל אם ישלך אנגלית בסיסית הייתי ממליץ לך בחום להקשיב לזה ,

כתבת כאן הרבה דברים לא נכונים.
יש לך מקורות לבסס עליהם את כל מה שכתבת?
סרטון של ארנולד זה לא מקור, פורום BB זה לא מקור, וכו'.
אחרת, תלמד להבא להוסיף - "לדעתי האישית".

כתבת כאן הרבה דברים לא נכונים.
יש לך מקורות לבסס עליהם את כל מה שכתבת?
סרטון של ארנולד זה לא מקור, פורום BB זה לא מקור, וכו'.
אחרת, תלמד להבא להוסיף - "לדעתי האישית".
ספר לי מה לא נכון ?, אם המטרה של הבחור להשיג מקסימום שריר מקסימום פרופורציות מנימום אחוז שומן במינימום זמן הדרך היעילה ביותר היא להכניס את השריר להלם מוחלט כל אימון , זה לא רק ארנולד חחח זה כל מפתח גוף שקצת יודע מה הוא עושה אין לו תרגילים קבועים וסטים וחזרות כל אימון לפי ההרגשה לפי מה שפנוי לא לחכות, סופר סטים כל הזמן לשחק , שאתה עושה כל אימון אותו דבר זה כל כך לא יעיל השריר לא מגיב אחרי שבועיים כבר וזה גם משעמם תחת , אבל זה שפה מרווחים לא מעט כסף מזה שאתה אומר למישהו תעשה סקוואט אחרי דאדליפט 3*5 או כל דבר בסגנונן לא אומר שזה הכי יעיל

נערך לאחרונה:
ספר לי מה לא נכון ?, אם המטרה של הבחור להשיג מקסימום שריר מקסימום פרופורציות מנימום אחוז שומן במינימום זמן הדרך היעילה ביותר היא להכניס את השריר להלם מוחלט כל אימון , זה לא רק ארנולד חחח זה כל מפתח גוף שקצת יודע מה הוא עושה אין לו תרגילים קבועים וסטים וחזרות כל אימון לפי ההרגשה לפי מה שפנוי לא לחכות, סופר סטים כל הזמן לשחק , שאתה עושה כל אימון אותו דבר זה כל כך לא יעיל השריר לא מגיב אחרי שבועיים כבר וזה גם משעמם תחת , אבל זה שפה מרווחים לא מעט כסף מזה שאתה אומר למישהו תעשה סקוואט אחרי דאדליפט 3*5 או כל דבר בסגנונן לא אומר שזה הכי יעיל
אז כשאתה נותן עצות למתאמנים אתה שולח אותם למפתחי גוף מקצועיים שנמצאים על חומרים, הבנתי אותך.

אז כשאתה נותן עצות למתאמנים אתה שולח אותם למפתחי גוף מקצועיים שנמצאים על חומרים, הבנתי אותך.
אין קשר לחומרים , ארנולד שוורצנר לא ניהיה ארנולד שוורצנר כי רק כי הוא הזריק סטרואידים , ולא אף אחד אחר ברמות האלה , אל תיקח לאנשים קרדיט על עבודה קשה והשקעה מטורפת ותגיד לי סטרואידים יש לא מעט ליצנים שמזריקים וניראים כמו חרא . זה דבר ראשון , דבר שני כן אני מקשיב בדרך כלל לאנשים שהגיעו למקום מכובד זה לא כי הם ישבו בבית ובא להם בלילה ג'וני משאלות מהשמיים , הם עבדו קשה מאוד להשיג את זה ובדקו כל דרך אפשרית למטרה , אני מקשיב ובודק בעצמי ומשווה כל הזמן ניסוי וטעיה כל תקופה רואה למה הגוף שלי מגיב הכי טוב , זה לא מתמטיקה X=5 אין משהו אחד נכון וחד משמעי יכול להיות מישהו שיהיה על 500 פחמימה ביום וישאר על 8 אחוז שומן ויש מישהו שיהיה על 150 ויהיה על 14 יש יש כאלה שיגיבו מעולה לחזרות גבוהות ויש כאלה שפחות יש כאלה שיגיבו יותר טוב בהתחלה לחזרות נמכומות אחרי שנה די לא מגיב יותר, כל עוד אתה רואה שינוי במראה בכוח ויש תוצאות תמשיך במה שאתה עושה ברגע שאתה נתקע יאלה לשנות להזיז לשחק ולצערם של רבים הגוף מתרגל יותר מהר ממה שאתה חושב לכל דבר שתיתן לו אם זה בתרופות אם זה באימונים או בכל תנאי מחיה כאלה ואחרים לא סתם אנחנו כמה שנים טובות בראש שרשרת המזון בטבע זה המצב like it or not

@Shadowalker
אני רואה שאתה משתמש חדש, אז ברוך הבא לפורום.
אם עדיין לא שמת לב, אתה בטח תשים לב שאנחנו לא פורום רגיל סטייל BB או FXP ואין כאן יותר מידי מקום לדעות מבוססות bro science, אלא אם אתה מציין שזאת דעתך האישית, על מנת שמשתמשים יוכלו לדעת שלא להסתמך עליה כמקור שמבוסס על משהו מלבד תוצאות של מתאמנים כאלה ואחרים.

אם המטרה של הבחור להשיג מקסימום שריר מקסימום פרופורציות מנימום אחוז שומן במינימום זמן הדרך היעילה ביותר היא להכניס את השריר להלם מוחלט כל אימון
גם להזריק טסט לא יביא לך תוצאות קסם כאלה.
זה שווה ערך לטענה שבחיטוב אפשר לשרוף שומן ולעלות במסת שריר אם מתאמנים כל יום במשך 6 ימים בשבוע ועושים 3 פעמים קרדיו.
גם זאת טענה ששמעתי כבר בעבר.

כל מפתח גוף שקצת יודע מה הוא עושה אין לו תרגילים קבועים וסטים וחזרות כל אימון לפי ההרגשה לפי מה שפנוי לא לחכות, סופר סטים כל הזמן לשחק
וכמה "מפתחי גוף" שלא יודעים מה שהם עושים ועדיין גודלים יש?
הטענה הזאת שווה לטענה שיוסי יד 50 יודע מה הכי טוב, אחרת לא היה מגיע ליד 50.

שאתה עושה כל אימון אותו דבר זה כל כך לא יעיל השריר לא מגיב אחרי שבועיים כבר וזה גם משעמם תחת
מה שמשפיע על היפרטרופיה הוא - עומס>הסתגלות>פירוק/בנייה

ממליץ לך בחום לקרוא קצת בנושא, ללמוד לעומק ובאמת להבין ולא סתם לכתוב דברים לא נכונים על גבי פורום כזה או אחר.
גוף האדם מורכב הרבה יותר מרק לטעון שסופר סטים ודרופ סרטים ביחד עם עוד 20 תרגילים יגרמו לו לפתח מסת שריר.
אנשים שונים מגיבים אחרת לאימונים, יש כאלה שמגיבים יותר וכאלה שמגיבים פחות וזה מגובה מחקרית, כך שלעולם אי אפשר להשתמש בהמלצה גורפת בצורה הטובה ביותר, זה לא אחראי ולא יעיל.

אין קשר לחומרים , ארנולד שוורצנר לא ניהיה ארנולד שוורצנר כי רק כי הוא הזריק סטרואידים
אתה סותר את עצמך.
כל אתלט-על, מגיע לתוצאות באמצעות עבודה קשה וחומרים.
לא אמרתי שהם לא עובדים קשה, אלא שלתוצאות כאלה לא ניתן להגיע באופן טבעי ולא משנה איך תנסה לסובב את זה, העובדה הזאת לא תשתנה.

זה לא מתמטיקה X=5 אין משהו אחד נכון וחד משמעי
עכשיו אתה טוען שנושא האימונים וגדילה במסת השריר לא מגובים במחקרים?
🤦‍♂️

הגוף מתרגל יותר מהר ממה שאתה חושב לכל דבר שתיתן לו אם זה בתרופות אם זה באימונים או בכל תנאי מחיה כאלה ואחרים
הגוף מתרגל לעומס, ועומס אפשר לשנות בהרבה מאוד דרכים.
אין שום קשר בין תרופות לאימונים, הגוף מפתח תלות והתמכרות לתרופות.
אני ממליץ לך לקרוא קצת לפני שאתה כותב כאלה דברים.

אני לא מתשמש חדש , הייתי פה בעבר תחת שם אחר עם מוניטין לא רע בכלל מתקופת משה . דבר שני אני מאמן כושר אישי ומעסה רפואי , בתחום לא מעט שנים , אף אחת מהתשובות שלך למה שאמרתי לא סותר ולא קשור למה שאני אמרתי , מזה קשור שיש מפתחי גוף מגעילים יוסי יד 50 שעושה 20 תרגילים ונירא כמו חרא , לקאי קרין יד 80 אסטטית שעושה גם 20 תרגילים ? אני אמרתי 20 ? , 4-6 תרגילים שרירים גדולים 2-5 קטנים , חזרות בין 6-20 כל הזמן להזיז .ואני לא בוחר לעסות מה שהם עושים אין ספק שחומרים נותנים מוטרות שאין סיכוי שטבעי יוכל לעמוד בהם ברמת עומס ותדירות אבל גם טבעי ובאוף סיסזן הם התאמנו כמו מטורפים זה לא סותר
@Shadowalker
אני רואה שאתה משתמש חדש, אז ברוך הבא לפורום.
אם עדיין לא שמת לב, אתה בטח תשים לב שאנחנו לא פורום רגיל סטייל BB או FXP ואין כאן יותר מידי מקום לדעות מבוססות bro science, אלא אם אתה מציין שזאת דעתך האישית, על מנת שמשתמשים יוכלו לדעת שלא להסתמך עליה כמקור שמבוסס על משהו מלבד תוצאות של מתאמנים כאלה ואחרים.

גם להזריק טסט לא יביא לך תוצאות קסם כאלה.
זה שווה ערך לטענה שבחיטוב אפשר לשרוף שומן ולעלות במסת שריר אם מתאמנים כל יום במשך 6 ימים בשבוע ועושים 3 פעמים קרדיו.
גם זאת טענה ששמעתי כבר בעבר.

וכמה "מפתחי גוף" שלא יודעים מה שהם עושים ועדיין גודלים יש?
הטענה הזאת שווה לטענה שיוסי יד 50 יודע מה הכי טוב, אחרת לא היה מגיע ליד 50.

מה שמשפיע על היפרטרופיה הוא - עומס>הסתגלות>פירוק/בנייה

ממליץ לך בחום לקרוא קצת בנושא, ללמוד לעומק ובאמת להבין ולא סתם לכתוב דברים לא נכונים על גבי פורום כזה או אחר.
גוף האדם מורכב הרבה יותר מרק לטעון שסופר סטים ודרופ סרטים ביחד עם עוד 20 תרגילים יגרמו לו לפתח מסת שריר.
אנשים שונים מגיבים אחרת לאימונים, יש כאלה שמגיבים יותר וכאלה שמגיבים פחות וזה מגובה מחקרית, כך שלעולם אי אפשר להשתמש בהמלצה גורפת בצורה הטובה ביותר, זה לא אחראי ולא יעיל.

אני לא מתשמש חדש , הייתי פה בעבר תחת שם אחר עם מוניטין לא רע בכלל מתקופת משה
אז למה אתה מתבייש?
שתף אותנו

דבר שני אני מאמן כושר אישי ומעסה רפואי
יש כל כך הרבה מאמני כושר אישיים שלא מבינים א,ב באימונים כך שזה לא מוכיח שום דבר על רמת הידע שלך כמאמן.
גם לא העובדה שאתה מעסה רפואי.

מזה קשור שיש מפתחי גוף מגעילים יוסי יד 50 שעושה 20 תרגילים ונירא כמו חרא , לקאי קרין יד 80 אסטטית שעושה גם 20 תרגילים ? אני אמרתי 20 ? , 4-6 תרגילים שרירים גדולים 2-5 קטנים , חזרות בין 6-20 כל הזמן להזיז .
לטעון שכל אימון צריך לשנות לתרגיל אחר זה לא יותר טוב.
לטעון שהגוף מתרגל לתרגיל מסויים זה לא יותר טוב.
לטעון שצריך להתאמן 3-5 שעות זה לא יותר.
לטעון שצריך להכניס את הגוף להלם זה לא יותר טוב.
וכו' וכו' ..

אתה סותר את עצמך.
כל אתלט-על, מגיע לתוצאות באמצעות עבודה קשה וחומרים.
לא אמרתי שהם לא עובדים קשה, אלא שלתוצאות כאלה לא ניתן להגיע באופן טבעי ולא משנה איך תנסה לסובב את זה, העובדה הזאת לא תשתנה.

עכשיו אתה טוען שנושא האימונים וגדילה במסת השריר לא מגובים במחקרים?
🤦‍♂️

הגוף מתרגל לעומס, ועומס אפשר לשנות בהרבה מאוד דרכים.
אין שום קשר בין תרופות לאימונים, הגוף מפתח תלות והתמכרות לתרופות.
אני ממליץ לך לקרוא קצת לפני שאתה כותב כאלה דברים.
ואו אתה מביא לי את העצבים איך אתה מסובב מה שאני אומר , ברווווווווווררר שאף אחד לא יגיע לגודל הזה בלי חומרים מה זה קשור לא אמרתי לאף אחד לשאוף לזה , ומזה קשור שהגוף מפתח תלות לזה שהוא מתרגל למה אתה נירא לך מעלה מנינונים כל כך מהר כי הגוף מתרגל לכמות ולא מגיב יותר מזה קשור להתמכרות ? מחקרים יש כל כך הרבה שכל אחד סותר את השני כן זה לא משהו חד משמעי כל שנה יוצא מחקר אחר זה מאוד מאוד אינדבאודובאלי הספורט הזה אבל עזוב חחח אני לא אריב איתך אתה מדבר שטיות
אז למה אתה מתבייש?
שתף אותנו

יש כל כך הרבה מאמני כושר אישיים שלא מבינים א,ב באימונים כך שזה לא מוכיח שום דבר על רמת הידע שלך כמאמן.
גם לא העובדה שאתה מעסה רפואי.

לטעון שכל אימון צריך לשנות לתרגיל אחר זה לא יותר טוב.
לטעון שהגוף מתרגל לתרגיל מסויים זה לא יותר טוב.
לטעון שצריך להתאמן 3-5 שעות זה לא יותר.
לטעון שצריך להכניס את הגוף להלם זה לא יותר טוב.
וכו' וכו' ..
ניסית את זה לתקופה שאתה יודע שזה לא טוב חחחחח

לא אמרתי לאף אחד לשאוף לזה
אז אתה לא ממליץ לאחרים את מה שאתה רוצה להשיג בעצמך?
תוהה1

אני מקשיב בדרך כלל לאנשים שהגיעו למקום מכובד זה לא כי הם ישבו בבית ובא להם בלילה ג'וני משאלות מהשמיים , הם עבדו קשה מאוד להשיג את זה ובדקו כל דרך אפשרית למטרה

מחקרים יש כל כך הרבה שכל אחד סותר את השני כן זה לא משהו חד משמעי כל שנה יוצא מחקר אחר זה מאוד מאוד אינדבאודובאלי
צודק, זאת סיבה טובה לא לבסס טענות על מחקרים אלא על סרטונים של מפתחי גוף מקצועיים מיו טיוב. זה הרבה יותר חד משמעי.

אני לא אריב איתך אתה מדבר שטיות
מי שמדבר כאן שטויות זה אתה, וזה בד"כ גם מי שמתעצבן בגלל שהשטויות שלו לא מצליחות לחלחל אל תוך הפורום כמו במקומות אחרים.

ואו אתה מביא לי את העצבים

אתה קצת סותר את עצמך פה שאתה אומר שאין תכנית קסם אבל טוען שיש שיטה אחת עדיפה על אחרות. שינוי תרגילים באופן קבוע יגרום ליותר נזק לשריר(muscle dmg) אבל גורם לך להיתקע בפרוגרסיב אוברלואד שזו גם שיטה יעילה (אם לא יותר יעילה למתחילים) לעליה במסת השריר. (מה שכן היתרון הקטן בשינוי תרגילים הוא לפגוע בעצימות קצת שונה בסיבי השריר השונים )..להביא דוגמא של ארנולד ולהסיק ממנו איך להתאמן זו שטות גמורה, זה כמו לשאול את אלברט איינשטיין איך הוא הגיע לנוסחא מבלי להבין את הבסיס בפיזיקה. לא רק שוותק האימונים והשימוש בחומרים אמור להשפיע על תכנית האימונים, או על שיטת העבודה, יש אינדיבידואליות לכל אדם בקשר להתאוששות,יכולת גנטית ולדודמ כמות סיבי שריר לבנים ואדומים (ועוד דברים שאני לא מבין בהם אבל יודע שהם אינדיווידואלים וישפיעו על אופן האימון).
@Shadowalker
ביי ביי טרול לא יוצלח שכמותך

הוא בכלל טרול? סתם לקח לי לרשום שעה תגובה ? :/

אתה קצת סותר את עצמך פה שאתה אומר שאין תכנית קסם אבל טוען שיש שיטה אחת עדיפה על אחרות. שינוי תרגילים באופן קבוע יגרום ליותר נזק לשריר(muscle dmg) אבל גורם לך להיתקע בפרוגרסיב אוברלואד שזו גם שיטה יעילה (אם לא יותר יעילה למתחילים) לעליה במסת השריר. (מה שכן היתרון הקטן בשינוי תרגילים הוא לפגוע בעצימות קצת שונה בסיבי השריר השונים )..להביא דוגמא של ארנולד ולהסיק ממנו איך להתאמן זו שטות גמורה, זה כמו לשאול את אלברט איינשטיין איך הוא הגיע לנוסחא מבלי להבין את הבסיס בפיזיקה. לא רק שוותק האימונים והשימוש בחומרים אמור להשפיע על תכנית האימונים, או על שיטת העבודה, יש אינדיבידואליות לכל אדם בקשר להתאוששות,יכולת גנטית ולדודמ כמות סיבי שריר לבנים ואדומים (ועוד דברים שאני לא מבין בהם אבל יודע שהם אינדיווידואלים וישפיעו על אופן האימון).

הוא בכלל טרול? סתם לקח לי לרשום שעה תגובה ? :/
אני לא חושב שהוא טרול נראלי פשוט הוא קצת מקובע ומשועבד לתעשיית הפיטנס והבילדינג שקצת מטעה... @White Walker לא הבנתי מכל השיח הזה מה הדעה שלך בנוגע לפיתוח גוף ועלייה במסה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית