הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי טקסס מתוד

• פותח/ת השרשור maormg
  • פורסם בתאריך

maormg

משתמש פעיל
395
78
נק' מוניטין:
495
395
78
ספייס קרית אתא
אני עושה טקסס מתוד לחזה, התחלתי עם דילואד במשקל ואימון נפח האחרון שלי עבדתי עם משקל 62.5 (אציין שהמשקל הוא ממש קל, הורדתי יותר ממה שנהוג)
לגבי האימון עצימות, המטרה היא לעשות PR או סתם לעבוד עם משקלים גבוהים? אני אמור לנסות להימנע מכשל?
הגיוני שהסטים יראו ככה?:
20 * 10
35 * 8
50 * 6
65 * 4
80 * 1-2 (לחצתי 80 לפני הרבה זמן לסינגל).

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

אני עושה טקסס מתוד לחזה, התחלתי עם דילואד במשקל ואימון נפח האחרון שלי עבדתי עם משקל 62.5 (אציין שהמשקל הוא ממש קל, הורדתי יותר ממה שנהוג)
לגבי האימון עצימות, המטרה היא לעשות PR או סתם לעבוד עם משקלים גבוהים? אני אמור לנסות להימנע מכשל?
הגיוני שהסטים יראו ככה?:
20 * 10
35 * 8
50 * 6
65 * 4
80 * 1-2 (לחצתי 80 לפני הרבה זמן לסינגל).

א. לא תמיד חייבים ללכת על PR, אבל באופן כללי התבנית של טקסס מת'וד מוכוונת להתקדמות באימון העצימות, והווי אומר: PR.

ב. בהינתן 80 ק"ג לדאבל, בסקוואט, בנץ' פרס ואוברהד פרס, הייתי הולך על תצורה כזו:
20X2X5
50X2X2
65X2

ג. במשקלי העבודה שלך, אני לא בטוח שטקסס מת'וד תשרת אותך נאמנה, לא היא ולא אחותה SS. לתפיסתי עדיף לעבוד על נפח רב מאוד במשקלים מתונים, עבודה הנקטעת מפעם לפעם ב-SS קלאסית, וחוזר חלילה.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

א. לא תמיד חייבים ללכת על PR, אבל באופן כללי התבנית של טקסס מת'וד מוכוונת להתקדמות באימון העצימות, והווי אומר: PR.

ב. בהינתן 80 ק"ג לדאבל, בסקוואט, בנץ' פרס ואוברהד פרס, הייתי הולך על תצורה כזו:
20X2X5
50X2X2
65X2

ג. במשקלי העבודה שלך, אני לא בטוח שטקסס מת'וד תשרת אותך נאמנה, לא היא ולא אחותה SS. לתפיסתי עדיף לעבוד על נפח רב מאוד במשקלים מתונים, עבודה הנקטעת מפעם לפעם ב-SS קלאסית, וחוזר חלילה.
תודה על המענה.
מה המשקלי עבודה שלך שאתה כבר עובר לטקסס?
PRים:

סקוואט 125 סינגל בלי חגורה
בנץ' פרס 70X8
דדליפט 150 סינגל עם חגורה
אוברהד פרס 47.5X8 בלי חגורה

משקלי עבודה בפועל: (בלי חגורה)

סקוואט 95-100X3-4X6
בנץ' פרס 62.5-67.5X4X8
דדליפט ~120X5
אוברהד פרס 45X3-4X8

נערך לאחרונה:
אני מסכים עם אליהו, טקסס היא תוכנית (יותר נכון תבנית) מצויינת לדעתי ואפשר לסחוט ממנה המון התקדמות לאורך תקופת זמן לא קצרה. אך עדיין כדאי לנצל את השלבים הראשונים שלך כמתאמן בתוכניות אחרות - הייתי הולך על לינארית פשוטה (סטייל 5X5).

לגבי השאלה שלך - בעיקרון בטקסס הרעיון זה כל שבוע לשבור שיא באימון עצימות, בפועל אתה אמור להתחיל ממשקל יותר נמוך ממה שאתה מסוגל ככה שבערך בשבוע הרביעי אתה אמור להגיע לPR המקורי שלך, לאחר מכן כל שבוע אתה צריך לעלות עד שאתה לא מצליח יותר ואז או שאתה יכול לבחור לעשות ריסט או שאתה ממשיך לשלשות ואז סינגלים.

• פותח/ת השרשור
אני מסכים עם אליהו, טקסס היא תוכנית (יותר נכון תבנית) מצויינת לדעתי ואפשר לסחוט ממנה המון התקדמות לאורך תקופת זמן לא קצרה. אך עדיין כדאי לנצל את השלבים הראשונים שלך כמתאמן בתוכניות אחרות - הייתי הולך על לינארית פשוטה (סטייל 5X5).

לגבי השאלה שלך - בעיקרון בטקסס הרעיון זה כל שבוע לשבור שיא באימון עצימות, בפועל אתה אמור להתחיל ממשקל יותר נמוך ממה שאתה מסוגל ככה שבערך בשבוע הרביעי אתה אמור להגיע לPR המקורי שלך, לאחר מכן כל שבוע אתה צריך לעלות עד שאתה לא מצליח יותר ואז או שאתה יכול לבחור לעשות ריסט או שאתה ממשיך לשלשות ואז סינגלים.
כעיקרון יש לי בעיה להתקדם עם תוכניות בסיסיות, אני פשוט לא מצליח להתקדם גם עם ריסטים.
היום עשיתי את האימון, עשיתי את המשקל לדאבל קליל, אני מתכנן שבוע הבא טריפל כנראה ועוד שבועיים להעלות ל82.5
אציין שאני מבחינת הקלוריות במאזן נייטרלי-שלילי (לא סופר אז לא יודע בוודאות. מבחינת הירידה במשקל יורד באופן מאוד מתון)

אם אתה מרגיש שמה שאתה צריך כדי להמשיך ולדחוף את העצימות שלך כלפי מעלה זה הנפח של הטקסס אז כנראה שזה טוב לך, קח בחשבון שזאת לא תכנית שקל להתקדם בה בדדליפט, אני עשיתי 22 שבועות של טקסס (עם קצת שינויים כי אני מתוכנן לתחרות אז בשלב מסוים העפתי את הפרס והחלפתי בנץ' רגיל לpause bench) הסקוואט נפח התקדם פלאים, הבנץ' גם התקדם באופן סביר כי בזבזתי 12 שבועות על להתקדם בבנץ' רגיל ואז לחזור אחורה ולעשות את אותם משקלים עם pause bench.

בתקופה ממושכת אתה יכול להוציא יופי של התקדמות אבל זה יהיה יחסית לאט וידרוש ממך הרבה ובמקביל יכול להיות שבקושי תתקדם בדדליפט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית