הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי טריילר או ספת אימונים?

שוני

משתמש מתחיל
11
3
נק' מוניטין:
3
11
3
אהלן:)
אני בן 45
גובה 178 משקל 70
עובד הרבה שעות ביום ללא זמן חופשי כלל חוץ מיום שבת-
לפני שנה ניסיתי מכון כושר ונשברתי אחרי 3 חודשים בגלל שזה סחט אותי-והייתי מתאמן 4 פעמים בשבוע ומתרכז בפלג גוף עליון בעיקר.
אני לא מתאמן מעל חצי שנה ואפילו את הריצה הפסקתי בגלל פציעה בקרסול מלפני 3 חודשים...אני מרגיש די שבר כלי למרות שאלה החיים אז חשבתי לרכוש מולטי טריינר MARCY 3401 שרוב הביקורת ברשת לא בעד מכשיר כזה אלא ספת אימונים עם משקולות..האם להקשיב לאינטרנט או לרכוש את המולטי? מזלי שאני רזה ברוך השם ויש לי פוטנציאל.
מי יכול להנחות אותי כאן מה כדאי לי ומה לרכוש?
תודה חברים:)

ספת כושר, מוט אולימפי עם קצת פלטות וזוג משקולות יד שניתן להבריג אליהן משקל זה כל מה שאתה צריך... וכמובן לדעת לבצע את התרגילים כמו שצריך ולבנות תכנית אימונים מתאימה(תוכניות יש פה בפורטל בשפע)

ספת כושר, מוט אולימפי עם קצת פלטות, סטנד לסקוואטים וזוג משקולות יד שניתן להבריג אליהן משקל זה כל מה שאתה צריך... וכמובן לדעת לבצע את התרגילים כמו שצריך ולבנות תכנית אימונים מתאימה(תוכניות יש פה בפורטל בשפע)
השלמתי לך כי שכחת

• פותח/ת השרשור
תודה רבה רבה גבר הייתי ככה קרוב לרכוש את הטריינר ורק חיזקת את מה שחשבתי יחד עם עם רוב התגובות באינטרנט-
אז כיוון שאיני מבין כלום האם יש הבדלים בין הספות והריפודים והיצרנים?
איזה מוט לרכוש ובאיזה משקל?
האם הספה באה במקום שכיבות שמיכה?

אני זוכר שבמכון דחקתי 20 קילו מכל צד (40 סהכ) אז כמה משקל לקנות?
תודה שוב

האם יש הבדלים בין הספות והריפודים והיצרנים?
כן. קנה שטוחה מתוצרת טובה.

איזה מוט לרכוש
מתברג (לא אולימפי)

ובאיזה משקל?
אורך 1.80 זה בסדר (8.5 עד 9.5 קילו, תלוי מאיזה צד של סין הוא מגיע).

לא

80-100, ולקנות עוד לפי הצורך.

כמובן שספת כושר. יש תקציב מסוים?

• פותח/ת השרשור
מניח שסביבות 1500-2000 ש״ח ואני רוצה ספה ומשקולות וכל מה שיעזור לי לפתח גוף עליון כתפיים זרועות -מה אתה יכול להוסיף?

לדעתי תקנה ספת כושר מודולרית עם סטנד לסקוואט. עם הזמן תוכל להוסיף מודולים שונים בהתאם ליכולת או לרצון שלך. חשוב שלא תתמקד רק בגוף העליון.

איזה מוט לרכוש ובאיזה משקל?
תנסה להשיג מוט אולימפי. עדיף יד 2. הוא באורך 2.2 מטר. שוקל 20 קילו.

כן בנץ יהיה במקום שכיבות שמיכה.

הייתי קונה נגיד זוג מהמשקולות הבאים. 1.25, 2.5, 5, 10, 20. כלומר 77.5 קילו משקולות סה"כ. אפשר ואף רצוי גם 0.5 קילו. בכללי זה יסגור אותך לתקופה הקרובה. גם פה תנסה יד 2 לקנות משקולות. משקל זה משקל.

אז כיוון שאיני מבין כלום האם יש הבדלים בין הספות והריפודים והיצרנים?
ספה תקנה לפי ביקורות. לא צריך משהו מטורף. סה"כ אתה בערך תעשה אליה את תרגיל הבנץ וזהוא.

• פותח/ת השרשור
אז לחידוד וסיכום-
לרכוש מוט עם משקולות של 80-100 ש״ח לדחיקה
לרכוש ספה (ואין לי מושג כמה להשקיע בזה מקסימום כי אני יודע שהשמיים הם הגבול)
מה עם משקולות ליד?
לגבי רגליים שהזכרת- מה רלוונטי?
שוב תודה חברים על היעילות 😃

ספה-
ספת כושר משקולות מתקפלת ומתכווננת Marbo sport דגם MS-L114

לגבי הרגליים- סטנד לסקוואט-
מעמד למוט משקולות / כלוב משקולות חברת Marbo sport דגם MS-S104

פלטות בתור התחלה תקנה מה שהמליצו לך למעלה רק שהייתי מוסיף עוד זוג מהמשקלים הקטנים שתוכל לעלות.
כמובן שאתה צריך מוט קצר, ומוט ארוך.
הייתי ממליץ
ספת כושר שטוחה חברת Marbo sport דגם MH-L109

יותר זולה ותאכלס אתה צריך אותה רק בשכיבה לבנץ.

לגבי סטנד חושב שזה פחות עדיף לדירה. כי אין לך מוטות ביטחון לזרוק אליהם את המוט. אבל כמובן כלוב עולה יותר וגם תופס יותר מקום. אז זה שיקולים.
כלוב משקולות עם מתקן מתחMarbo sport דגם MS-U112

תאכלס לא הבדל גדול במחיר. רק צריך לבדוק מידות. חיסרון שאין מקום לתלות משקולות בצדדים. וצריך סטנד מיוחד להם.

• פותח/ת השרשור
אני אשים את כל הציוד בממ״ד וכמובן שאני רוצה מקום להניח את המשקולות של הדחיקה-
לא בטוח אם הבנתי-אי אפשר לזרוק את המוט אחרי הדחיקה כמו במכון כושר כי אין שם סטנד?
מצטער על הבורות אבל אני חייב העתק כמה שיותר מדויק למכון כושר ,לגבי סקווטים אהיה חייב כלוב אבל זאת כבר הופכת להפקה יקרה וגדולת מימדים

מתברג (לא אולימפי)
למה?
לא בטוח אם הבנתי-אי אפשר לזרוק את המוט אחרי הדחיקה כמו במכון כושר כי אין שם סטנד?
הוא דיבר על סקוואט לא על דחיקה (אגב לחיצה, לא דחיקה).

מנסיון של רכישת ציוד מלא לי (כמה פעמים בכמה רמות ציוד), ולעוד שני מתאמנים (על חשבונם המצומק), למדתי שמצד אחד אני רוצה שה"לקוח" יקבל את הציוד הכי טוב כמו שאני מבין את זה (אולימפי וכו'), אבל מצד שני יש מישהו שלא בטוח שיתלהב כמוני וימשיך להתאמן, ואם יקנה בהרבה כסף יישאר תקוע עם זה. עם ציוד סיני פשוט אתה יכול להתאמן תקופה של כמה חודשים ולהחליט אם זה מעניין אותך, ואם לא - או אם אתה רוצה לשדרג לציוד טוב יותר - זה נמכר תוך שעות, ואתה גם יודע כבר יותר טוב מה אתה באמת מחפש.
לדעתי לשלם 700-1000 ש"ח (ויותר) על מוט אולימפי סיני, למתאמן מתחיל שעדיין לא יודע אם הוא "בעניין", זו לא עצה אופטימלית.
אבל זו רק דעתי.

מצטער על הבורות אבל אני חייב העתק כמה שיותר מדויק למכון כושר ,לגבי סקווטים אהיה חייב כלוב אבל זאת כבר הופכת להפקה יקרה וגדולת מימדים
אם החדר מיועד רק לאימונים אז מאמין שעדיף להשקיעה בכלוב (כמו שראיתה יש כלוב גם בפחות מ 2000 שקל) שזה לא מחיר גבוהה.

גם בלחיצה בבנץ עדיף להיות בתוך כלוב עם מוטות בטחון. זה גם יגרום לך לעשות קשת בשביל שהם לא יפריעו לך בזמן הסט.
בכללי בנץ זה תרגיל יותר מסוכן מאשר סקוואט או דדליפט. 2 האחרונים אתה יכול פשוט לזרוק אחורה. בבנץ אפילו אם ספוטר אתה שובר את בית החזה במקרה הטוב.

יש לך תקציב מאוד נמוך יחסית למי שרוצה להרים משהו שייתן לו אפשרויות אימון הולמות, במקרה כזה ממליץ לך לקנות הכל מיד שניה ולא חדש, לא חסרות קבוצות שמוכרים בהם, תחפש.

אם יש לך מוצר ספציפי שאתה שוקל לקנות תפרסם פה וננסה לעזור

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה לכולם על העזרה האיכותית והעניינית ואני לא לוקח זאת כמובן מאליו-
בקשר למוטיבציה שהזכרתם,הסיבה שהפסקתי מכון כושר היתה הזמן הרב שזה גזל ממני כי אני עובד המון שעות ביום והגעתי למסקנה שאם יהיה לי ציוד ביתי אומנם לא ברמה של מכון מקצועי אבל משהו שיהיה זמין כשאני חוזר מהעבודה ולפני המקלחת והאוכל אז להרביץ כמה תרגילים אפילו לעשר דקות אבל כל יום-אז נכון שבהתחלה תהיה התלהבות אבל תסכימו שגם אם ארים פעם פעמיים ביום אחרי ההתלהבות זה עדיף מלא להרים בכלל

קודם כל תודה רבה לכולם על העזרה האיכותית והעניינית ואני לא לוקח זאת כמובן מאליו-
בקשר למוטיבציה שהזכרתם,הסיבה שהפסקתי מכון כושר היתה הזמן הרב שזה גזל ממני כי אני עובד המון שעות ביום והגעתי למסקנה שאם יהיה לי ציוד ביתי אומנם לא ברמה של מכון מקצועי אבל משהו שיהיה זמין כשאני חוזר מהעבודה ולפני המקלחת והאוכל אז להרביץ כמה תרגילים אפילו לעשר דקות אבל כל יום-אז נכון שבהתחלה תהיה התלהבות אבל תסכימו שגם אם ארים פעם פעמיים ביום אחרי ההתלהבות זה עדיף מלא להרים בכלל
אני בדיוק הייתי במצבך ורכשתי לפני שנים ציוד כולל כלוב ומוט אולימפי ופלטות.
אם אתה חושב שמדובר ב10 דקות יומיות אז יש לך טעות או שאתה לא יודע להתאמן או שהצרכים שלך הם "פשוטים" יותר וציוד "ביתי" היינו מוט 1.80 מתברג כולל צלחות רגילות יענו על הצרכים שלך.

אם יש לך אפשרות לנסות להשאיל מחבר מוט עם צלחות ולבדוק את נכונותך להתאמן 3 פעמים בשבוע, אפשרות זאת היא המומלצת עבורך בשלב זה לבדוק אם באמת אתה תתמיד. כי לוחות יד 2 מלאים באנשים שחשבו שקניית ציוד לבית תביא אותם להתאמן, אלא שהמציאות התהפכה עליהם...

Back
למעלה תחתית