הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת לגבי תכנית פיצולים (AB) עם עצימות משתנה

theonewhoknocks

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
היי, חבר הפנה אותי לפורום אמר לי שפה אולי יעזרו לי מקווה שלא עובר על חוקים פעם ראשונה שלי..

בכל מקרה, התאמנתי עד עכשיו AB כלשהי מהפורטל עם קצת שינויים ושמתי לב שקצת קשה לעקוב אחר ההתקדמות (אם זה משקלים בתרגילי עזר או מספרי החזרות והסטים) כי תמיד עשיתי לפי איך שאני מרגיש, אני רואה שינוי במבנה גוף במיוחד באיזור הגב והלטיסמוס והכתפיים אבל קצת קשה לעקוב אחרי התקדמות רק לפי מראה גוף. מאימון B אני מתאושש חוץ מהרגליים (כי הייתי עושה סקוואט ודדליפט עצימים בכל אימון אז עכשיו שיניתי את זה) וב- A הכתפיים לא היו מתאוששות וגם כואבות יום אחרי אימונים אז כנראה כי הייתי עושה גם פרס וגם בנצ' עצימים באתו אימון בנוסף לתרגילי "עזר" שלא עזרו.

הוספתי קצת הערות למטה לגבי כמה שאלות שיש לי, אשמח אם תוכלו לענות עליהם.

A1 (חזה עצים) - חזה , כתפיים ורגליים

- בנצ' 3X5
- לחיצה שיפוע חיובי 3X8
- מקבילים 3XMAX
- פרפר 2X8-12

- לחיצה בישיבה בסמית / הנפות קדימה עם משקולות 3X8-12
- הרחקות לצדדים 3X8-12
- פרפר הפוך 2X8-10
- שראגס מכונה 2X15-20
- פשיטת מרפקים חבל 3X8-12
- פשיטת מרפקים מוט 3X8-12

B1 (סקוואט עצים) - רגליים, גב, יד קדמית

- סקוואט 3X5
- לג פרס 3X8
- דדליפט רומני 1X8
- פשיטות ברכיים 3X8-10
- תאומים 2X15-20

- TBAR עם משענת לחזה 3X6-8 (אני רוצה לעשות פנדליי אבל כל פעם שניסיתי היו לי כאבים בגב התחתון, כנראה טכניקה לקויה?)
- חתירה משולש 3X10
- מתח בנות 3XMAX
- פולי רחב 3X8

- פטישים בישיבה 3X8
- כפיפות מרקפים 3X8-12

A2 (כתפיים עצים)

- מיליטרי / OHP / לחיצה משקולות בישיבה 3X5/6
- בנצ' 4X8-10
- הנפות קדימה עם משקולות 2X8-12
- הרחקות לצדדים עם משקולות 2X8-10
- פרפר 3X8-12
- שראגס מכונה 2X15-20

- פשיטת מרפקים חבל 3X8-12
- פשיטת מרפקים מוט 3X8-12
- דיפס עם ספסל + משקל - 3X8-10

B2 (דדליפט עצים)

- דדליפט 2X5
- לג פרס 3X8
- מכרעיים 3X8
- פשיטות ברכיים במכונה 3X8
- תאומים 2X15-20

- חתירה ישיבה אחיזה רוחב כתפיים 3X8-10
- חתירה משולש / מסור בישיבה במכונה 2X10
- מתח 3XMAX
- פולי רחב 3X8

כפיפת מרפקים בפריצ'ר - 3X8-12
פטישים בישיבה 3X8-12

כמה שאלות אשמח אם תוכלו לענות בנוסף לחוו"ד עם התכנית:

1. שימו לב שב-A1 יש 11 סטים לחזה וב- A2 יש 7, אבל כל תרגיל שאני חושב עליו להוסיף לחזה פה ידפוק לי את הכתף במיוחד בעיצום עצים ומניסיון הכתף שלי כל כך כואבת אחרי זה שאני לא מצליח להרים אפילו את היד אז לא הוספתי כלום, אשמח עצות בנושא הזה אם עשיתי נכון.

2. באימון A1 כיוון שהחזה עצים ויש גם מקבילים, הוספתי רק 2 תרגילים ליד אחורית, ובאימון A2 שהחזה לא עצים ואין מקבילים אז שמתי 3. זה נכון לעשות ככה?

3. יש הבדל בין סוגי החתירות? פנדליי חתירה רחבה חתירה קצרה, מסור קלאסי עם ספסל? או שפשוט עדיף לי לבחור מה שהכי נוח? (חוץ מהפנדליי שאני יודע שהוא עובד גם על זוקפים והאמסטרינגס נכון?)

4. שמתי את השראגס באימון כתפיים למרות שאני יודע שזה נקרא תנועת משיכה וזה אמור להיות בגב, אבל שמתי לב שבאימון משיכות עד שאני מגיע לשראגס האחיזה שלי נחלשת ואני לא מצליח לעשות את התרגיל אפקטיבי בלי להוריד הרבה מהמשקל. מה אתם חושבים?

נערך לאחרונה:
אני לא הכי מבין בתכניות אימונים אבל זאת נראית לי תכנית אימונים ממש גרועה ואני בטוח שחלק כאן יגידו לך את זה.
בנוגע לההתקדמות - ממליץ לך בלי שום קשר לאיזה תכנית אתה עושה לעשות לך מאין טבלה שתראה לך את ההתקדמות במשקלי העבודה.

• פותח/ת השרשור
אני לא הכי מבין בתכניות אימונים אבל זאת נראית לי תכנית אימונים ממש גרועה ואני בטוח שחלק כאן יגידו לך את זה.
בנוגע לההתקדמות - ממליץ לך בלי שום קשר לאיזה תכנית אתה עושה לעשות לך מאין טבלה שתראה לך את ההתקדמות במשקלי העבודה.
וזה למה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית